UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: loool ()
Datums: 29/06/2017 12:54

...............nolaižot ūdeni, pods piepildās pilns ar ūdeni un lēnām tek prom. Ļoti lēnām, neiespējami kaut ko aizskalkot..............
...........Pirmās akas biezais saturs ir zem ienākošās kanalizācijas trubas līmeņa ...............

Saliekot kopā šos divus ierakstus, nav pārāk igi jādomā, kurā posmā problēma. Vai nu trubas no dzimšanas par tievu, vai pārāk asi pagriezieni, vai kaut kas tomēr iesprūdis un jāiztīra.

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: Guch ()
Datums: 29/06/2017 13:02

Man arī sistēma izbūvēta līdzīgi, vienīgi centos promejošajās trubās nekur uzreiz neveidot 90 grādu leņķus. Zem poda liku divus līkumus pa 45 grādiem, kas kopā veido lielu 90 grādu līkumu, lai visi labumi nekur neatmetās bet ar inerci aiziet tālāk. Mājās pie sienas, kādu metru virs grīdas uzliku vakuma vārstu, lai promejošais ūdens dabū gaisi un neizrauj sausu podu vai izlietni. Tāds prom neiešanas variants gadās tiaki tas ja akas pilnas un akām pienākošā truba ir zem ūdens.
Ir bijušas arī divas reizes, kad izsūknējot aku neiet prom ūdens, vai precīzāk, iet bet lēnām. Tad vaina ir jau atkosta, kaut kur trubā tomēr tie labumi sastājas, vai ķeras, nezinu bet tad skaloju trubu ar lielu daudzumu ūdens un vienmēr kaut kas izkalojas. Pieļauju, ka Jūsu aprakstītajā situācijā vainīgs būus zem zemes esošais 90 grādu līkums, ja tas ir vienā gabalā, tur prom ejošais saturs sabremzējas un kaut kur ieķeras. Pie vainas var būt gan tauki, gan ziepes. Iespējams, ka tuvojas diena, kad vispār vairs prom nedabūsiet un tad atliks trose.

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: loool ()
Datums: 29/06/2017 13:07

PS. Varbūt ar laiku šajā pamatu posmā izveidojies (iegrimis) J veida trubas ieliekums (ja jau no poda bija atrāvies). Tad nepareizais kritums arī var veidot notekūdeņu korķi, kas sit atpakaļ gaisa burbuļus.

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: pip ()
Datums: 29/06/2017 21:17

J veida saucamais 90 gradi kautvai 2 45 gradnieki. Ja augsha sakuma nebija piestiprinats ka nakas. Tad pastav tada iespeja. Ka dala kam bij jatrapa poda ir gajusi garam un tecejusi leja un zem j ir izskalojums. Rezultata j irstipri zemak kaa vajag.

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: ETT ()
Datums: 30/06/2017 21:05

Podiem pašiem konstruktīvi iekšā ir sifons. Kādu tad vēl papildus uzstādīja? Kā var kaut kas regulāri iesprūst podā? Kanalizācija nav atkritumu tvertne. Nav brīnums, ka caurule ciet. Iepriekš ūdens izplūda pa slikti noblīvētu poda un caurules savienojumu, un izplūda tāpēc, ka caurule jau bija aizsērējusi. Tagad savienojums ir noblīvēts, un aizsērējums neļauj šmucei aizplūst.
Jāatgādina, ka podā var atstāt tikai cilvja dabīgo vajadzību rezultātu, ūdeni un tualetes papīru, kas ir speciāli veidots, lai ūdenī sadalītos. Virtuves papīra dvieļi uz aci izskatās no līdzīga materiāla, bet tiem pavisam cita struktūra, jo domāti arī mitruma uzsūkšanai un ļoti grūti sadalās. Bet ļauži grēko. Savulaik, kad dzīvoju daudzdzīvokļu mājā, kuras pagrabā uz aku bija paasāks līkums, šad tad aizgāja tā caurule ciet. Ārā tika vilkti dažādi brīnumi, tamponus, paketes un grīdas lupatas ieskaitot...

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: Janid ()
Datums: 04/12/2018 22:16

Man ir tada pati problema,problemas ar virtuves izlietni jo negaja udens! Caurule aiziet uz toleti kur savienojas ar toletes izlietni kur tala aiziet uz stavvadu,bija tada lieta ka kamer biju darba dzivesbiedrene bija izsaukusi santehniki un sis iztirija cauruli ar trosi bezjedzigakie 40€! Udens teceja prom teicami lidz pec paris dienam atkal aizdambejas,beigas panemu un pats nopirku trosi un iztriju,tagad jau ka 2 ned tek prom bet problema ir ar to ka loti leni un burbulo! Tad kad tiriju bija ta ka udens vis aiztek prom bet pecak atkal kada dala attek atpakal

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: gunca123 ()
Datums: 05/12/2018 15:53

Nav tā ka kanalizācijas trubās veidojas vakums?
Man ta bija kamēr neuzliku vārstu.

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: audixtr ()
Datums: 05/12/2018 16:26

Tur noteikti ir kaut kas ciet! Kādu papildus sifonu tu uzliki podam? Izklausās kā truba ir riktīgi ciet, ja būtu vaina ventilācijā, tad no paša sākuma nekas nestrādātu, bet pirms tam taču viss bija ok? Jautājums trubas vecās, tik vecas cik mājā?

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **      **  **      **  **     **  **     ** 
    **     **  **  **  **  **  **  **     **   **   **  
    **     **  **  **  **  **  **  **     **    ** **   
    **     **  **  **  **  **  **  *********     ***    
    **     **  **  **  **  **  **  **     **    ** **   
    **     **  **  **  **  **  **  **     **   **   **  
    **      ***  ***    ***  ***   **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727