UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kā lai iestata precīzo apkures spiedienu.
Autors: Guntis Jekabsons ()
Datums: 21/06/2017 19:22

Sveiki, es kadu laiku mokos (jauna apkure) ar precizo apkures spiediena iestatīšanu, lai neparniegtu max1,5 bar un varetu kurināt lidz 90 gradiem sistēma ar akumulatoriem.
Sistema: katls Sokol se 38 max 1.5 bar. 2 sūkņi uz māju un mazam lokam (termovar), tricelju vārsts ar motoru un ar divie akumulatoriem, kas atrodas bēniņos katrs pa 750l. Kopējais sistēmas tilpums ap1800l.
Staba augstums 4.5 m. Ir divi izsplešanās trauki viens 250l otrs 85l. (Mazo dabuju bonussaa).
Pus ziemu esu izekspermentējies ar tiem spiedieniemun netieku jēgā kādus vajag.
Trauks/sistēma. 0.7/0.9 šis spiediens gandrīz bij labs 80 gādi pie 1,5 bar max
0.8/1 bar.
1/1.2 bar
Varbūt lielais ūdens daudzums kas atrodas bēniņos spiež uz trauku un piespiež pardesmit litrus iekšā (jo kad nolaižu traukus tad ap 90l izstek) paris dienas atpakaļ uzstaisiju eksperimentu iepumpēju traukos pa 1.2 bar un sistēmā 1 tad vareja līdz 70 gradi uzsildīt un spiediens 1.5.
Esu pamanijis ka pie viena bāra krsāns pil nez. Ko tas varetu liecināt. Kad aug bar parstaj.
Kurinot katlu kad iet pilnā cukā liekas ka burbulīši čurkstina. (Gandriz visos gadijumos)

Vai tiešām jāiet zem 1bār aukstai sistēmai lai neparsniektu 1.5bar max
0.5/0.8 trauks/sist.

Re: Kā lai iestata precīzo apkures spiedienu.
Autors: Rx ()
Datums: 21/06/2017 22:18

Jārēķina...Internetā daudz info. Kā piemēram te: [strojdvor.ru]

Domāšanai tabula:
Jūsu dotajos apstākļos jāliek sākuma spiediens izplešanās traukā 0,5 atmosfēras, ( nu mazliet vairāK 0,55-0,6atmosfēras) tad izmantosies 0,4 daļa no 250 litriem izplešanās trauka, ( un maksimālais spiediens nesasniegs 1,5 atmosfēras. Papidus izplešanās trauks tikai vēl uzlabos stāvokli, un darba spiediens pie 90 grādiem būs zem 1,5 atmosfērām. P.S.Jums ūdens staba ja augstums ir 4,5 metri ( tilpumam te nav nozīmes) jau rada spiedienu pie grīdas, 0,45 atmosfēras. Augstāk, kur būs spiediena mērītās, jau mazāk. Tad, ja pie 90 grādiem būs zemāk kā 1,5 atmosfēras, varēsit mazliet palielināt sākuma spiedienu izplešanās traukā, jo, jo lielāks spiediens sistēmā, jo mazāk izdalās burbuļi, kavitācija, un sasniedzot 90 grādus, krāsnī mazāk izdalīsies burbuļi. Tāpēc jau liek 1,5 atmosfēras apkurē, lai 90 grādos neburbuļotu. Ja sistēmā zemāks spiediens, nedrīkst pārkarsēt ...burbuļos, vārīsies. Jūs teiksiet, kā vārīsies...90 grādi. Jā, pie sieniņām krāsnī jau būs 100! Un tur arī vārīsies...

Re: Kā lai iestata precīzo apkures spiedienu.
Autors: Guntis jekabsons ()
Datums: 21/06/2017 23:19

Es ar bij taa domajis ka vajag zemaku spiedienu bet bail likt. Jo visi tiecas baigi uz to 1bar. Jo kad man bija 0.7/0.9 trauks/sist.
Kad kurinaju pilnā cukā tad katlā kā klunkšķi lieli un manometrs svarstijās diezgan redzami.
Es tad pameģinās. 0.6/0.9 - vai kadu likt ???
Un kapēc pil krāns (udens nak no skruves vietas ar ko sviriņa pieskruveta), kad auksta sitema lidz ko sak silt tad parstaaj virs 1 bar.

Re: Kā lai iestata precīzo apkures spiedienu.
Datums: 22/06/2017 07:58

mans subjektīvais viedoklis par 1 bar ir tāds, ka par to īpaši nevajag saspringt. lielāko aktīvās darbības laiku ir jābūt vismaz tam 1 bar, bet ja kādā brīdī nokrītās zem, tad nav nāvējoši. Man vecajā mītnes vietā 13 gadus nostrādāja jau toreiz iegādāts lietots grundfos sūknis, un es pavisam nesatraucos par spiedienu sistēmā, reizēm man bija tikai kādas 0,3-0,5 atm visu sezonu, tāpēc, ka negribēju čakarēties ar pildīšanu. Cik ilgi tas sūknis vēl ietu nezinu un cik būtiski sūkņa lāpstiņas bija padeldētas ar kavitāti, es nezinu. Bet manuprāt 13 gadi ir diezgan labs laiks pie tāda režīma. Tiesa gan šķidrums sistēmā nebija tīrs ūdens, tur bija nesasalstošs šķidrums, bet vai tas ko ietekmēja, nezinu.

Re: Kā lai iestata precīzo apkures spiedienu.
Datums: 22/06/2017 08:01

aizmirsu vēl piebilst, ka man stabs bija 2m augsts, augstākiem stabiem vajag lielāku spiedienu lai uzspiestu līdz augstākajam punktam.

Re: Kā lai iestata precīzo apkures spiedienu.
Autors: Rx ()
Datums: 22/06/2017 09:39

Tas, vai krāsnī sanēs-burbuļos ir atkarīgs no četriem lielumiem: Spiediena, temperatūras, ūdens- siltumnesēja īpašībām ( ūdens. antifrīzs, to maisījums...), un siltumnesēja plūsmas ātruma krāsnī. Jo lielāks spiediens, jo vēlāk , pieaugot temperatūrais, iestāsis gāzes burbulīšu izveidošanās. Jo temperatūra augstāka, jo lielāka iespēja veidoties burbulīšiem. Un jo lēnāk mainīsies ūdens krāsnī, jo augstāka temperatūra būs pie iekšējām, karstajām sieniņām krāsnī, jeb tā sakot temperatūras neviemērība krāsnī. Par ūdens plūsmas ātrumu krāsnī, akumulatorā jau ir bijušas daudzas sarunas, kā pareizi veidot, regulēt, izvēlēties sūkni, tā jaudu....Man laukos ir atvērtā akumulatora sistēma, ar spiedienu, ko rada tikai 3m ūdens stabs! Temperatūru sistēmā ( akumulatorā) neceļu augstāk par 80 grādiem. Labu plūsmu caur krāsni nodrošinu ar 80w sūkni. Laikam jau 10 gadi būs sistēmai. Viss ok. Aizvērtajām ( noslēgtajām sistēmām) vajag ļoti lielu izplešanās boileri, manāmi staigā spiediens, ( metinātajām krāsnīm tas ir neveselīgi...). Un tas, ka iegūst 10 grādus augstāku sākuma temperatūru nav sevišķi liels ieguvums, ja sistēma uzbūvēta tā, lai pie zemas temperatūras siltumnesējam būtu komforts mājā. Tatad, grīdas apkure, pusotras reizes, vai par 2 reizes lielāki radiatori, nekā parastajā aprēķinā. Labi siltināta māja.Tā iegūst maksimālu enerģijas atdevi no akumulatora, nevis ceļ uz 90 grādiem, un nolaiž uz 45....Jāsaprot, ka katra grāda enerģija ir viena un tā pati, vai šis grāds ir pie 90 grādiem, vai pie 45. Jāizmanto zemā temparatūra , tad nevarīsies, neburbuļos, nebūs pārkarsēšanas bailes... Siltumfizika.

Re: Kā lai iestata precīzo apkures spiedienu.
Autors: jaunakais ()
Datums: 22/06/2017 10:04

Vai topika autors ir pārliecināts ka sistēma atgaisota pietiekoši? Man pieredze rāda - ja atgaisotāji salikti sistēmas augstākajos punktos, tas nenozīmē, ka gaiss no sistēmas būs izspiests. Tie atgaisotāji mēdz ieķerties tāpēc neizspiež gaisu. Citiem arī ir problēmas ar atgaisotājiem?? man ir šādi - [www.santehnet.lv]

Re: Kā lai iestata precīzo apkures spiedienu.
Autors: Guntis Jekabsons ()
Datums: 22/06/2017 12:13

Atgaisotāji ir salikti visās kabatās uz katru trubu. Atzaros aukstākajas vietā un akumulatoros ar, pie izplešanās trauka ar. Vienigi es šaubos ka katlā kads gaisa burbulis netiek arā un kuljās visu laiku, ka blunškj varbut liekas vai kkas cits tas ir. Uz katlu mazam lokam ir uzstādists šis lk 810 g armatur, kas izdzenā akumulatorus ar pa 2 ciligām trubām., un māju uz māju wilo pico tas dzīvo savu dzīvi pec pieprasijuma. Es augstu temperaturu turu tapēc ka man mazāk jākurina es uzsildu mucas lidz 85gradi 2/3 sundās atkaribā cik atdzisushas ( paradti adzisa no 80-60/55gr) un tad 24 h neko nedaru.

Tad kadu spiedienu iestatīt. ???
0.6 traukā un tos 0.9 sistēmā.

Re: Kā lai iestata precīzo apkures spiedienu.
Autors: jaunakais ()
Datums: 22/06/2017 13:20

Man jau arī ir salikti atgaisotāji, bet pārslēdzot sūkni uz vislielāko ātrumu (vislielāko caurplūdi) varēja dzirdēt kā tek ūdens pa caurulēm. Stāv jauni atgaisotāji, konkrēti var dzirdēt ka sistēmā ir iekšā gaiss, bet atgaisotājs gaisu automātiski neizspiež ārā.
Es tad veicu "mehānisku atgaisošanu". atskrūvēju pašu atgaisotāju (atgaisotājs dalās divās daļās) kā nedaudz paskrūvēju tā izpūta ārā esošo gaisu. Tagad sistēma izklausās +/- atgaisota. Varbūt ka man slikti atgaisotāji, citu firmu ražojumiem ir savādāka uzbūves konstrukcija un nav sastopama šāda problēma.

Re: Kā lai iestata precīzo apkures spiedienu.
Autors: Guntis jekabsons ()
Datums: 22/06/2017 13:26

Pa gaisu sistemā es izsledzu( vai nu pa atgaisotajiem iziet vai aizdzenas lidz mucām kas ir beninjos un tur iziet) vieniigi katlaa varbut neiziet laukā itkaa limenii nolikt nezinu. Kas tur kunkuljo

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **    **  ********   **     ** 
 **        **     **  **   **   **     **  ***   *** 
 **        **     **  **  **    **     **  **** **** 
 ******    **     **  *****     ********   ** *** ** 
 **        **     **  **  **    **     **  **     ** 
 **        **     **  **   **   **     **  **     ** 
 ********   *******   **    **  ********   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727