UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Akumulācijas tvertnes siltināšana
Autors: -jaaanis- ()
Datums: 11/06/2017 20:59

Pašlaik veicu apkures sistēmas pārbūvi. Māja ir 200m2, liekam malkas apkures katlu Viesmann, 50kw un akumulācijas tvertni 2000litri. Viss tas tiek likts zem mājas esošā pagrabā, kur pašlaik tiek gatavota telpa. Iepriekš mājas pirmajā stāvā bij malkas katls Dakon 32kw, kas nokalpoja 17 gadus, viss apmierināja, siltuma pietika, tik uz priekšu tā kā gribās mazliet vairāk komforta.....malka man ir par brīvu, tāpēc izvēlējos malkas katlu.
Jautājums ir, kā pareizi nosiltināt akumulācijas tvertni, jo kā saprotu, pie šādas apkures tā ir viena no svarīgākajām lietām. Tvertne ir igauņu ražojuma, ovālā tipa 2000litri. Novietojuma ziņā apkārt ir brīva telpa ap 20 cm.

Re: Akumulācijas tvertnes siltināšana
Autors: Georgs999 ()
Datums: 11/06/2017 22:58

Vai tad viņi nepiedāvā izolāciju. Es kad pirktu drazice tvertni, tad komplektā paņēmu arī izolāciju.

Re: Akumulācijas tvertnes siltināšana
Autors: -jaaanis- ()
Datums: 11/06/2017 23:39

Nē, izolāciju nepiedāvā, Man derēja tikai ovāla veida, jo tā ir zemāka, pagrabā zemi griesti.
kaut kur lasiju, ka jāveido gaisa šķirkārta starp tvertni un izolāciju ar folliju, tad kautko no siltumizolācijas. Kā labāk to šķirkārtu izveidot, ar ko līmēt?

Re: Akumulācijas tvertnes siltināšana
Autors: Dindirin ()
Datums: 12/06/2017 00:13

Nekādu šķirkārtu. Nomēri tvertnes apkārtmēru un paskaties vai nevar nopirkt gatavu no citas tvertnes. Tur parasti lieto tādu baltu švammi, laikam poliuretāna putas.

Re: Akumulācijas tvertnes siltināšana
Datums: 12/06/2017 10:06

Rūpnieciskajiem cik esmu redzējis ir porolons parastais 5cm, vismaz pēc skata un pārvalks dermantīns un ir ok. Es savai otrajai tvertnei dabūju pats taisīt un vienkārši apvilku ar vati 5cm un nosedzu ar vienpusējo Peri reflekt, kurai šuves salīmēju ar folijas līmlentu un arī ir ok.

Re: Akumulācijas tvertnes siltināšana
Autors: kkk ()
Datums: 12/06/2017 14:08

Es savām divām apaļajām tvertnēm (atrodas blakus) uztaisīju "kasti" no grīdas līdz griestiem no osb uz koka karkasa un piebāzu ar vati. Izolācijas biezums - 100-250mm, kā kurā vietā. Bez atstarojošajām.

Re: Akumulācijas tvertnes siltināšana
Autors: -jaaanis- ()
Datums: 12/06/2017 19:45

Par kasti arī ir doma varbūt taisīt no reģipša, pēctam no iekšpuses un ārpuses nolīmēt ar piecinieci vati, no iekšpuses vēl izlīmēt ar folliju, tad tvertni vienkārši iestumt iekšā, salikt visas trubas un uztaisīt no priekšpuses vāku, kas arī nolīmēts ar vati. Varbūt kautkā tā, būtu vieglāk arī kādreiz apsekot tvertni, tik nezinu vai tas tā īsti darbosies. Varētu vēl arī nolīmēt ar folliju vai Peri reflekt no ārpuses. Vēl īsti nezinu kādu vati un ar ko līmēt. Varbūt Paroc, tā tāda kā stingrāka?

Re: Akumulācijas tvertnes siltināšana
Autors: kkk ()
Datums: 13/06/2017 10:50

Ja tas ir pagrabs un estētiskais noformējums ir sekundārs, tad es ar reģipsi un tā apdari neaizrautos. Mani apsvērumi par OSB kasti, kas uzbūvēta PĒC sistēmas montāžas un pārbaudes bija tādi: man tur bieži garām jāstaigā, reģipša kasti ātri apdauzītu, OSB nolakoju, lai nesmērējas un skabargas neraujas. OSB kastē nav nekādas lūkas - ja (kad) vajadzēs skatīties kas darās iekšā, tad vienkārši noskrūvēšu sānu, vati cik nepieciešams izņemšu, pēc tam visu atlikšu atpakaļ. Ar reģipsi tā nesanāks. Vati iekšā kastē sabāzu visādus pārpalikumus, gan pāris maisus beramo, gan dažādus atgriezumus, pilnībā aizpildot tukšo telpu. Čakarēties ar līmēšanu ir lieka naudas un laika izmešana, tad jau labāk uzspiest uz izolācijas biezumu, ja vieta atļauj. Termometrus ar kapilāru iznesu uz kastes sienas sev ērtā vietā.

Re: Akumulācijas tvertnes siltināšana
Autors: Dindirin ()
Datums: 13/06/2017 14:05

Tie nav nekādi parastie poroloni, jo tvertnes temperatūra pēc definīcijas var būt 90oC.
Savukārt no Pepi Reflect jēga var būt tikai tad, ja ar to no iekšpuses ir izklāta kaste, un starp Pepi un tvertni vai izolāciju ir gaisa sprauga.

Re: Akumulācijas tvertnes siltināšana
Autors: -jaaanis- ()
Datums: 13/06/2017 20:14

Kasti domāju veidot tā, lai pēc siltinājuma izlīmēšanas no iekšpuses, tvertni varētu iestumt iekšā un pēc cauruļu pievienošanas aizskrūvēt ciet sānu. Vēl īsti nezinu, vai taisīt no OSB, jeb reģipša un vai siltinājuma pietiktu tikai no iekšpuses, jeb līmēt vēl arī no ārpuses. Jā, Pepi Reflect līmēšu no iekšpuses, ar atstarojošo pret tvertni. Kastes iekšpusē, starp tvertni un izolāciju būs gaisa sprauga, to ne ar ko nepildīšu, tik no ārpuses kastei pamatīgi jānoblīvē visas salaiduma vietas...
Pagrabs ir pagrabs, bet tagad jau tas sāk izskatīties pēc dzīvojamās telpas un gribās jau visu uztaisīt arī smuki...

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **        **  ********   ******   **     ** 
 **   **         **     **     **    **  **     ** 
 **  **          **     **     **        **     ** 
 *****           **     **     **        **     ** 
 **  **    **    **     **     **        **     ** 
 **   **   **    **     **     **    **  **     ** 
 **    **   ******      **      ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727