UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Malkas centrālās apkures projektēšanas pakalpojumi?
Autors: Bakijs ()
Datums: 22/02/2017 17:03

Sveicināti!

Varbūt no Jums iespējams uzzināt orientējošo cenu centrālās apkures projektēšanai? Cik lielas naudiņas prasa firmas vai vrb kāds IK par šādu pakalpojumu?

Re: Malkas centrālās apkures projektēšanas pakalpojumi?
Autors: soseds2 ()
Datums: 22/02/2017 21:18

Ir iespēja uzzināt vismaz aptuveno cenu apkures projektam. Jāzina ēkas m2 , privātmāja vai komerciālā. Sīkāks apraksts par vēlamo.

Re: Malkas centrālās apkures projektēšanas pakalpojumi?
Autors: soseds2 ()
Datums: 22/02/2017 21:37

Projektētāja kompetence savā jomā negarantē, ka gala rezultātā pēc projekta samontētā sistēma darbosies pareizi. Drīzāk, es teiktu, projekts ir projektētāja, pieredzējuša montētāja un klienta kopēja kopsaucēja atrašana ņemot par pamatu vispārpieņemtos malkas apkures sistēmas darbības principus un shēmas. Pēc manas pieredzes 1 no 5 shēmām tieši katlenēm ir ievēroti darbības pamatprincipi.

Re: Malkas centrālās apkures projektēšanas pakalpojumi?
Autors: Bakijs ()
Datums: 23/02/2017 13:07

Mājai pirmajā stāvā 70 m2, otrajā aptuveni 60 m2. Koka baļķu māja apmūrēta ar ķieģeļiem, no iekšpuses kkāds betona apmetums, koka dēļu grīdas, pa virsu linolejs, apakšā zem dēļiem lkm nekāda siltinājuma nav. 2. stāvā aukstie bēniņi. No dēļiem izbūvēta vienā pusē istaba. Otra puse neizbūvēta. Bēniņu grīda siltināta ar kkādu skaidu smilšu maisījumu. Pašlaisk maja tiek kurināta ar malkas plīti un 2 apaļajām metāla, iekšā ķieģeļi un/vai akmeļi krāsnīm, vēl vienā istaba jotuls. Otrais stāvs paredzēts siltināt un izbūvēt arī otru pusi, lai var dzīvot cauru gadu. Siltināt paredzēts arī pirmo stāvu. Mājai daļa jauno PVC logu, dala veco koka. Taču apkuri vēlos ievilt pirmo. Vēlmes ir likt mājai čuguna apkures katlu 20 - 25 kw ar 750l akumulacijas tvertni. Pirmajā stāvā vannas istaba ar apsildāmo grīdu, citur visur radiatori - 7 gab. - zem katra loga, otrajā stāvā 3 radiatori, visi ar termoregulatoriem. KPC pirmo? Jo ar skursteni ir švaki, ķieģeļu skurstenis viscaur notecējis ar darvu. Dēļ tā jotula 2 istabās ir smaciņa un caur mūri 2vas istabās sūcas tas draņķis darva. Visus iepriekšējos apkures veidus likvidējot. Neesmu speciālists, bet domāju ka ir 2 varianti, likt skurstenī apkures katlam piemērotu dūmvadu cauruli, protams skursteni pirms tam iztīrot, vai likt vispār jaunu mazu skursteni kkur mājas sienā laist ārā. Vai vsp varetu iekļauties 3 tk EUR, ja lielāko daļu darba daru pats un materiālus visus ari iepērku pats?

Re: Malkas centrālās apkures projektēšanas pakalpojumi?
Autors: soseds2 ()
Datums: 23/02/2017 21:09

Bez jautāšanas projektētājam, pieļauju, ka apkures projekta izmaksas varētu sastādīt gandrīz trešdaļu no apkures sistēmai paredzētā budžeta.

Re: Malkas centrālās apkures projektēšanas pakalpojumi?
Autors: DzinPo ()
Datums: 23/02/2017 22:10

Kam Tev projekts Bakij vajadzīgs?

Re: Malkas centrālās apkures projektēšanas pakalpojumi?
Autors: Aldiss ()
Datums: 24/02/2017 08:12

Ja visu vēlies darīt pats un mājas pārbūves projektu uz būvvaldi nenesīsi,tad projekts tev nav vajadzīgs. Svarīgākās projekta sastāvdaļas jau uzskaitīji; internetā kaltu ražotājiem ir tipveida pieslēguma shēmas sazīmētas, tas tad arī ir tavs projekts. Tikai nevajag ar jaunradi nodarboties!

Ja bažas par to vai saproti un spēj uzstādīt katlu, vari arī palūgt katlu tirgotājiem izdarīt visus darbus kurtuvē-uzlikt katlu, akumulācijas tvertni, sūkņus, izplešanās trauku, drošības vārstus, savukārt radiatoru montāžu uz istabām atstājot paša ziņā.

Re: Malkas centrālās apkures projektēšanas pakalpojumi?
Autors: Bakijs ()
Datums: 24/02/2017 08:51

Tieši un skaidri uzrakstīji manas bažas.

Vēl pie kā apstājos ir tas, ka vēl neesmu atradis, cik lieli radiatori būtu katrai telpai nepieciešami, tur noteikti ir kādas formulas, pēc kā var aprēķināt? Vrb kads var pdalīties ar kādu informāciju, jo radiatoru iegādāšos un uzstādīšu pats.

Re: Malkas centrālās apkures projektēšanas pakalpojumi?
Autors: ekosilts ()
Datums: 24/02/2017 10:25

Jo lielākus radiatorus uzliksi jo retāk būs jāskrien piemest malka un akumulators ir paredzēts, tas labi.... Radiatoru tirgotājiem ir tabulas ar to jaudu pie attiecīgās apkures temperatūras. Domāju, ka pieņem ka vajag 100W uz telpas m2 un skaties aili kur apkures temperatūra ir +55C. Tā izvēlēsies radiatorus, kas spēs apsildīt arī pie lieliem mīnusiem.

Re: Malkas centrālās apkures projektēšanas pakalpojumi?
Autors: Aldiss ()
Datums: 24/02/2017 10:40

Formulas eksistē, bet no tām nav jēgas, jo tāpat nezināsi, kādi ir mājas siltuma zudumi un kādi ir citi siltuma avoti istabā - cilvēki, televizors, virtuves plīts, Turklāt šobrīd māja nav siltināta un siltināšanu, ja pareizi saprotu veiksi kaut kad vēlāk - visdrīzāk pakāpeniski.

Attiecīgi tad ir jāņem "radiators parstais" -22 tipa, uz cik m2 aptuveni varētu pietikt, pateiks tev pārdevējs veikalā. Par lielu nenopirksi - telpas temperatūru tāpat regulēsi ar temogalvām, savukārt ūdens temperatūru, kas aiziet uz radiatoriem ar vārstu pie katla/akumulācijas tvertnes.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    *******   ********   *******   ********  
 **     **  **     **     **     **     **  **     ** 
 **         **     **     **            **  **     ** 
 ********    ********     **      *******   ********  
 **     **         **     **            **  **        
 **     **  **     **     **     **     **  **        
  *******    *******      **      *******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727