UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Temperatūras devējs boilerī
Autors: Jēkabs ()
Datums: 28/01/2017 17:48

Jā, arī es esmu novērojis "būkšķi" boilerī. Man tāds šad tad pat ir, kad tiek sildīts ar elektrību. To ka notiek kādas spiediena izmaiņas sapratu, bet ka jāliek izplešanās trauks, nebiju aizdomājies.

Re: Temperatūras devējs boilerī
Autors: ibm ()
Datums: 31/01/2017 13:06

Manam kombinētajam boilerim ir tā priekšrocība, ka ir ražotāja iestrādātas ligzdas (slēgtas trubiņas) ar puscollas vītni dažādu devēju uzstādīšanai. Tad nu pašā boilera korpusā ieliku termodevēju ar kapilāru, kādi plaši nopērkami santehnikas veikalos (maksimālās temperatūras ierobežošanai), savukārt uz apkures kontūra uzstādīju tā paša devēja modifikāciju ar "atsperi", ko tin ap trubu (minimālās temperatūras ierobežošanai, lai nedzesē sasildītu boileri, kad katls beidz kurties) Boilera apkures kontūrā ieliku elektromagnētisko vārstu. Rezultātā boilera kontūrs no katla ir vaļā noteiktā diapazonā "no-līdz", robežas iestādi pats pēc savām vēlmēm.

Viss iepriekšējais, protams, attiecas tikai uz boilera sildīšanu no apkures kontūra, nav runa par elektrisko režīmu. Ja kāds veido līdzīgu shēmu, vārsta modelis jāņem BEZ priekšspiediena jeb ar nulles priekšspiedienu.

Kurš rakstīja par izplešanās trauku, - jā, es savējam arī uzliku. Man ir 200l boileris un negribējās to pārāk stresot. It kā jau teorētiski pietiek ar gaisa spilvenu, kurš veidojas boilera augšdaļā, tomēr novēroju, ka ar to par maz.

Kāpēc jāierobežo maksimālā boilera temperatūra? Nu, iedomājieties, ja malkas katls pilnās burās iet 80-95 grādi, tad tikpat mīlīgs būs arī karstais ūdens boilerī. Protams, man ir uzlikts karstā ūdens izejā ESBE jaucējs, lai pasargātu no applaucēšanās, tomēr arī pašā boilerī 80+ temperatūra nav nekas labs, tajā skaitā pastiprināti noārdās anods.

Nobeigumā - katram savs risinājums, nav viena labākā vai viena sliktākā :D

Re: Temperatūras devējs boilerī
Autors: jaunakais ()
Datums: 27/03/2017 07:16

Beidzot uzliku VTA 321 (ESBE), bet rezultāts galīgi nav tas ko biju gaidījis, jo ūdens temperatūru ir noregulēt vēl grūtāk nekā pirms tam (tāpat lēkā siltā ūdens T) - tāpēc jautājumi:

1) Kādam jābūt sistēmas spiedienam, lai vta 321 darbotos pilnvērtīgi (manuālī rakstīts darba spiediens 1mpa = 10bar)?
2)Vai citiem arī šis jaucējvārsts strādā nevisai korekti?

Uz doto brīdi situācija man sekojša:
Sistēmas spiediens 2bar kā paver krānu nokrīt uz 1,5bar pēc tam aiziet līdz 1bar. Boilerim pielikts 5l spiedkatliņš. Ūdens apgāde kopējā, dzīvoklis 3 no 3 stāva
Boilerī aptuveni 70C, jaucējvārsts vta 321 noregulēts uz 3 (T diapozons 35-60 iedaļas no 1-6 tas nozīmē ka vārsts pados aptuveni 47C ????

Re: Temperatūras devējs boilerī
Autors: soseds2 ()
Datums: 02/04/2017 20:41

Jaunakais, spiediena stabilitāte ūdensvada sistēmā nodrošinās pret temperatūras svārstībām. Karstā ūdens termovārstam var būt neliela darbības aizture.

Re: Temperatūras devējs boilerī
Autors: jaunakais ()
Datums: 03/04/2017 06:46

Nu jau bišķi piešāvāmies kā ieregulēt sev vēlamo ūdens T, takā nevar sūdzēties, vārsts savu darbu veic godam!

Re: Temperatūras devējs boilerī
Datums: 11/05/2017 03:29

Boilera uzsildes kontūram savu sūkni ar esbe termovārstu. sūkni izslēdz termorelejs-devējs turpgatā zem jūsu izvēlētas temperatūras. Sūkņa aktivizācija caur termoreleju ar kapilāru kurš ievietots boilera elektriskās daļas drošības stb kapilāra ligzdā . Saslēgšana abiem mūsu ustādītajiem termorelejiem virknes slēgumā.

Pareizi saslēdzot sūknis darbosies un veiks boilera uzsildīta tikai tad, ja:
-boilera temperatūra ir zemāka nekā ieregulētaiuz termoreleja ar kapilāru kurš ievietots boilera ligzdā pie el.stb sensora un katla t' ir lielāka nekā katla turpgaitā pieslēgtā termoreleja ieregulējums kurš savukārt nedrīkst būt mazāks par boilera elektriskās uzsildes temperatūras ieregulējumu lai izslēgtu mājas uzsildīta caur boilera el teni. Papildus iespējams izmantot termoreleja trešo spaili lai sūkņa darbības laikā atslēgtu boilera el uzsildi, bet tad vienīgais nosacījums ir vienas fāzes pieslēgums visai augšminētai vadības un patērētāju grupai.


Pārsildīšana boilerī caur termovārstu iespējama būs tikai induktīvi, ja visas caurules no katla dodas virzienā uz augšu un līdz boilera pieslēgumam nav horizontālu pievadu.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  **      **  **     **  **    ** 
 **     **  **        **  **  **  **     **  **   **  
 **     **  **        **  **  **  **     **  **  **   
 ********   ******    **  **  **  *********  *****    
 **     **  **        **  **  **  **     **  **  **   
 **     **  **        **  **  **  **     **  **   **  
 ********   **         ***  ***   **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727