UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
siltums
Autors: armiss ()
Datums: 06/01/2017 22:39

Man ir kolhoza laika sakņu pagrabs, 6000m2, griestu augstums 6m. atkarībā no ziemas grādi tur ir līdz max-7(šodien -2(01.06.2017)). agrāk gad glabājās kartupeļi tad pa ziemu kurināja, kolhoza laikā ar lielu pečku kura rūcēja ar degšķidrumu(ir vēl saglabājies tvertnē un smird) un tad ar gaisa pūtējiem sildija. 90mitajos pečka ar malku pašā telpā, malka gāja uz urrā un max+5 grādi. šodien tur glabāju tehniku, bet gribas kko paskrūvēt un paremontēt pa ziemu, bet nagi salst. kā lai šādā telpā dabū siltumu vismaz ap +10. ja negribas darboties var arī tā telpa atdzist. bet ja doma rīt atkal skrūvēt, dienu vai dažas stundas iepriekš kkā uzsildīt. protams izmaksas jau lielas negribētos. doma ir kādu no tiem gāzes pūtējiem, bet kāds patēriņš, ja balons dienā tad sālīti. no bendzīniekiem un dīzeļiem drošvien ap pusdienas laiku jau duls.

Re: siltums
Autors: SerViss ()
Datums: 07/01/2017 06:41

Te nu bez puslitra netikt skaidrībā! DDDD. Izņemam polšu no saldētavas, noliekam uz galda, aizejam pēc glāzītēm. Atnākam atpakaļ. Kas tad tas!? Polšs apsarmojis un uz galda peļķe.
Tāds pats liktenis būs aukstai tehnikai satiekoties ar siltu gaisu. Dzelži rūsē, kontakti slapji, elektroinstrumenti un shēmas iet uz īso, var arī pats atrauties...... Protams, te scenārijs no drūmākās puses, bet 36 tūkstošus kubikmetrus gaisa uzsildīt tik strauji, lai kondensāts momentā izžūtu, ir diezgan utopiska lieta.
Gudrie čukči nepavisam netaisās apkurināt pushektāru tundras, lai nodarbotos ar rokdarbiem. Uztaisa jurtu un strādā izmetušies kreklos.
Uzveidojam kaut ko līdzīgu [www.ptk-tent.ru] kaut vai no siltumnīcas plēves, trosītē iekaram griestos vajadzīgajā vietā, un tūliņ aptuveni tūkstoškārtīgi!!! samazinās apsildāmā gaisa apjoms.
Lai lieki netērētu enerģiju gaisa sildīšanai un kondensāta tecināšanai pa plēves iekšpusi, labāk izvēlēties kaut ko no infrasarkano sildītāju sērijas, kas pirmkārt silda dzelžus un rokas.
Kas tur palika ar to polšu? (:

Re: siltums
Autors: armiss ()
Datums: 07/01/2017 08:51

tāda doma arī ir, apvilkt kko plēvveidīgu un sildīt un darboties tik tai daļā. domāju ka mūsdienās kkas feins izdomāts, kas tādu telpu piesilda, nestrādājot par kačigaru, ātrāk un lētāk.

Re: siltums
Autors: janis bakevics ()
Datums: 07/01/2017 10:31

Ja paša tehnika,tad jau arī vecās eļļas var nokurināt. Vienkārša krāsns un gana jaudīgs kurināmais.

Re: siltums
Datums: 07/01/2017 15:56

Pagrabu tu nevari piesildīt.
Teltī strādāt ir mazliet labāk, bet tāpat lieli būs lieli tēriņi uz gāzi.
Tev ideālais variants būtu izbūvēt atsevišķu telpu ar siltinājumu no visām pusēm un kaut kādu siltuminerci. Tad varētu būt tā, ka vakarā dabū 15 un nākamajā dienā vēl var darboties pie kādiem 10. Pārējos gadījumos tev paies daudz laiks un nauda lai dabūtu savus10 grādus - katru reizi, kad gribēsi kaut ko padarīt. Bet uzbūvēt tādu būceni arī būs izdevumi pieklājīgi.
Finālā es ieteiktu atsevišķu nelielu apkurināmu darbīcu, kurā ir štrumi un galdi kad ņemies ar noņemto detaļu pucēšanu, bet skrūvēšanu pie tehnikas jāveic tajos pašos grādos kas telpā, nu varbūt ar infrasarkano sildītāju mazliet piepalīdzot.

Siltuma skaitītāji!
Autors: Līgums ()
Datums: 08/01/2017 16:19

Sveiki!

Jaunais projekts, dzīvojam jau 8 gadi. Tika uzstādīti Techam Compact IV 2007 siltuma skaitītāji. Varu griezt uz minimumu radiatorus, tā ka ienāk karsts, bet aiziet auksts, varu atvērt pilnība vaļa, ka ienāk karsts un aiziet karsts, atšķirības nekādas. pamanīju, ka lielākā daļa ir nomainījusi skaitītājus uz Engelman SensoStar 2. Runāju ar vienu kaimiņu, kam ir šis jaunais skaitītājs, viņam ir jāmaksā smieklīgas summas par siltumu. Mans skaitītājs pirms mēneša izgājis veritifikāciju, bet man ir aizdoma, ka tas skaita kaut ko pa savam...... papētot veikalu piedāvājumu, redzu, ka tādu pat vairs nevar nopirks. Vai kāds ir kompetents sniegt kādu viedokli par skaitītājiem, ir vērts to nomainīt?

Re: siltums
Autors: zivs ()
Datums: 09/01/2017 16:49

Sveiks.
Kāds budžets paredzēts, lai visu telpu piesildītu.

Re: siltums
Autors: armiss ()
Datums: 20/01/2017 20:58

nu, protams, jo minimālāks, jo labāks. pat grūti vispār saprast cik varētu. ja jau daudz maz minimāli uzturētu to telpu kkur +1-3C tad jau varētu izpētīt visādus variantus plus skrūvēšanas procesā ar gāzes degli vai infrasarkano sildītāju. Šoziem turas ap 0-+1



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   ********   **     **   *******  
 **        **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **        **     **  **     **  **     **  **        
 ******    **     **  ********   **     **  ********  
 **        **     **  **         **     **  **     ** 
 **        **     **  **         **     **  **     ** 
 ********  ********   **          *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727