UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pirts skurstenis
Autors: leonsk ()
Datums: 19/07/2016 01:06

Labdien. Vajadzigs padoms. Man ir pirtskrasns ar izejoso diametru 100mm. Velos uzstadit tai keramisko duvadu. Netieku gala kada diametra dumvads man vajadzigs. Es secinu, ja izvads ir 100mm tad man pietiktu 100mm. Esmu interesejies, ka mazaka diametra piejamais keramiskais ir 140mm. Netieku gudrs, ja es panemu 160mm, vai nebus labaka vilkme?
Jau ieprieks pateicos. Jauku dienu.

Re: Pirts skurstenis
Datums: 19/07/2016 09:27

Domāju, ka jāņem mazākais, jo priekš kam pārmaksāt uz 160? Nedomāju, ka vilkme palielināsies. Ņem vērā, ka 140 un 160 nieki iet uz viena izmēra bloku, tātad 140 niekam ir biezāka vate - lielāks siltinājums, kas teorētiski ir labāk.

Re: Pirts skurstenis
Autors: Hmm ()
Datums: 19/07/2016 11:03

Vilni, nedomājot nekas labs nesanāks ;)
Jau sen atpakaļ tepat forumā bij links uz šo saitu [www.fireside.ru] kā mainās skursteņa vilkme atkarīgā no šķersgriezuma/augstuma/dūmgāzu temperatūras.

Pirts krāsns nav taupības krāsniņa, kurai ar izolācijas palīdzību mēģina dūmu uzturēt pie dzīvības, lai tas varētu izlīstu no skursteņa. Pirts krāsni kurina ar perfektu malku, pilnās burās, dūmgāzes ir karstas un izolācija bijusi nebijusi.
Jo lielāks skursteņa šķērsgriezuma laukums un skurstenis garāks, jo labāka būs vilkme.
Un vai vispār vajag keramisko skursteni, vismaz vienam skursteņu ražotājam ir vulkanisko iežu dūmvads, viens klucītis ar apaļu caurumu pa vidu - bij arī lētāks kā keramika. Keramika ir laba, universiāla un der gandrīz jebkam, bet vēlreiz, no pirts krāsns nāk ārā karsts, "labs", tīrs dūms, kuram nav jāuztraucas par kondesācijas iespējām, darvas veidošanos utt.

Re: Pirts skurstenis
Datums: 19/07/2016 13:44

Nu tā jau ir, bet pie izejas 100mm! domāt par skursteņa extra garināšanu un extra vilkmi? Kaut kā neloģiski man šķiet. Šitās mazās krāsnis iet visādās kublu pirtīs un tur skārda caurules ar niecīgu diametru liek un neko tur īpaši neforsē.
Ja stāsts būtu par jaudīgāku krāsni vai mūrēto, tad jā, varētu arī padomāt par lielajiem diametriem. Cik tad tajā 100mm krāsnī vispār malku var iemest?
Man ja nemaldos pirtij ir 160nieks keramiskais, bet man ir salīdzinoši ar metāliem liela mūrētā krāsns ar dūmejas šķērsgriezumu, lai pasētu uz tā 160nieka. Augstums nav garināts, standarta kore + cik tur 70 cm vai tml. Rūkdama strādā. Tāpēc es tā baigi uz šo nesaspringtu. Jo kā jau hmm pareizi min, tad dūmgāzes ir krietni karstākas kā parastajām krāsnīm, līdz ar to pa cauruli tās aiziet prom šā kā tā. Galvenais lai nav redukcija mandomāt.

Re: Pirts skurstenis
Autors: Rakaris ()
Datums: 19/07/2016 17:01

"...vulkanisko iežu dūmvads" Man domāt šis būs nākamais modes kliedziens, varbūt jau ir... D
Nosaukums skanīgs, bet patiesībā sadrupināti mazi akmentiņi saķjepināti kopā ar to pašu cementu.

Jā un, parasts ķieģeļu skurstenis arī ir keramiskais.

Re: Pirts skurstenis
Autors: Hmm ()
Datums: 19/07/2016 19:10

Vai ta Rakaris rokoties nezina, ka visus iežus iedala trīs veidos - vulkāniskos, noguluma un metamorfos? Latvijā visi sastopamie akmeņi ir ledāju atnesti pēc izcelsmes gan vulkāniski, gan metamorfi. Māls, savukārt, ir nogulumiezis.
Pumeks no kura taisa neminētos skursteņus ir vulkāniskais iezis jeb akmens, tāpat kā, piemēram, granīts.
Mūrē kaut no zelta, bet kā jau iepriekš rakstīju, pirts krāsns dūms būs tik labs, ka prasības pēc skursteņa kurš panes visu no darvas kondensāta līdz 700C nav :)
Ja necik vietas un gribas pavisam ekonomiski sēdina uz krāsns virsū tādu pašu 100mm sākumā neizolēto, tālāk izolēto metāla dūmvadu, palaiž virs kores un būs labi.
Pat, ja kādu reizi nebūs vilkme dēļ laikapstākļiem, tad štrunts, jo tā ir pirts, ne plīts vai krāsns dzīvojamā mājā, ikdienā nekurina un ja 1x pa gadu nebūs vilkmes pirmās minūtes pārdzīvos :)
Ir redzēta dārza mājiņai, kuras buržuikai 1m uz augšu un pēc tam 2m horizontāli ar izvadu sienā parasti vilkme ir pietiekoša.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  **         ********   **    ** 
 **   **    **  **   **    **   **     **  **   **  
 **  **      ****    **    **   **     **  **  **   
 *****        **     **    **   ********   *****    
 **  **       **     *********  **         **  **   
 **   **      **           **   **         **   **  
 **    **     **           **   **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727