UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: binary ()
Datums: 21/12/2015 06:54

Autoram - tad, kad no rīta atgriež krānu un gaida, kad sāks tecēt karstais ūdens, arī ir vērā ņemami zudumi - ūdens tiek vienkārši laists kanalizācijā, lai arī ar to varētu, piemēram, laistīt puķes ;)

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Cezars ()
Datums: 21/12/2015 13:51

Noliet vēso ūdeni ir cits stāsts. Runa iet par to cik efektīvi vai neefektīvi termoss saglabā temperatūru. Es īpaši necepjos par ekonomiju, bet vēlējos saprast cik varētu būt zudumi, kādā laika sprīdī. Līdz šim nebiju iedomājies, ka boileru siltumizolācija ir tik švaka un ka tā ir norma.

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Rx ()
Datums: 21/12/2015 14:28

Ir jāsaprot loģika: Jo plānāks sienu biezums boilerim, jo tas būs : Lētāks, mazāks, vieglāks, izskatīgāks salīdzinot ar konkurentiem. Kurš salīzina izmērus, zudumus, cenu ilgi un pamatīgi? Neviens....Tapat arī analoģisi ledusskapjiem: Sienu biezums 35mm. Kā nu sanāk, tā sanāk ar to siltumizolāciju, toties ārējos gabarītos vienādi ledusskapji būs ar dažādu iekšējo tilpumu. Kuru pirks? To kas ietilpīgaks...Ja ledusskapim būtu 10cm izolācija....tad tas būtu divreiz ..ekonomiskāks un to tad pirktu? Nunu... Un tad kāpēc nelieto Thermoshield tehnoloģiju ( kosmiskā kuģa izolācijas materiāls...)? Laikam jau cenas- ieguvumu neatbilstošām sakarībām neatbilstošs.

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 22/12/2015 08:42

Teorētiski pareizs siltumzudumu risinājums būs diezgan ķēpīgs. Jo zudumu sistēma sastāv no vairākiem komponentiem - pats boileris un ūdens padeves sistēmas cauruļvads. Vienīgi var minēt atsevišķus principus zudumu mazināšanai.
a Jo siltākā telpā atrodas boileris, jo mazākiem jābūt zudumiem caur sieniņām vai arī papildus siltumizolācija uz boilera.
b Jo garāks aiz boilera karstā ūdens padeves cauruļvads un ja tas aprīkots ar cirkulācijas loku - jo vairāk pieaug zudumi. Tātad zudumu samazināsanai - īss padeves cauruļvads un tā laba siltumizolācija - (to var rēķināt).

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Griins ()
Datums: 08/01/2018 10:32

Sveicināti. Iepriekšējā diskusijā izlasīju vārdus " boilera taimeris". Ko tas nozīmē ? Ka boilera ieslēgšanos var noregulēt uz konkrētu laiku, lai sāk sildīt ūdeni. Piemēram uz 4 naktī, lai no rīta ir karsta dušiņa. Baigi dārgi sanāk nepārtraukti uzturēt ūdeni karstu. Boilers kombinētais, kamēr kurini māju viss štokos, bet pa nakti atdziest, nākas pieslēgt pie elektrības.

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Miervaldis.l ()
Datums: 08/01/2018 11:40

Konkrētai rozetei vari pieslēgt taimera releju.
maksā no 10eur. pilni veikali/internets.


Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Griins ()
Datums: 08/01/2018 11:46

Liels paldies, izmeļoši un saprotami.

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Harijs13 ()
Datums: 08/01/2018 14:59

Vai tad atdzišanas ātrumu neietekmē arī temperatūru starpība: ūdens boilerī (kurš atdziestot ir otrs mainīgais lielums) un gaisa temperatūra boilera ārpusē. Vajadzētu būt atdzišanas ātrumam atškirīgam, sākumā ātrāk, turpmāk arvien lēnāk.

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: ibm ()
Datums: 08/01/2018 15:05

Vēl viena opcija, tiesa gan, atkarīga no boilera konstrukcijas un vēlmes ķimerēties.
Man ir uz grīdas stāvošs kombinētais Elektromet boileris, nu iet 11-ais gads. Tam ir priekšpusē slēgta čaula, kurā iebāzts termometrs.

Nopirku e-bay vienu no biezā slānī dabūjamiem ķīniešu programmējamiem termostatiem (~18 EUR), kas skaitās gan grīdai, gan telpai. Izvilku boilera termometru ārā, čaulā iebāzu termostata "grīdas zondi" (komplektā) un izeju caur kontaktoru pie boilera sildelementa. Vecais tupais katls pārvērtās par "viedo", saprogrammēju noteiktos laikos temperatūras, kādas vajag.

Nu, tas - kā variants. Šodien jau iespējas izpausties ir visai plašas. Pirkt gatavu "viedo boileri" ir pārāk dārgs prieks.

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Griins ()
Datums: 08/01/2018 20:18

tātad varianti ir. Jautājums vai tam ir jēga. Vai izdosies ietaupīt ? Ja man 100 l boilers patērē 10 kw diennaktī (to noskaidroju atslēdzot no elektrības un salīdzinot ar parasto patēriņu diennaktī), kā samazināt boilere apetīti ? Varbūt kādam jau ir gatava recepte.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  ********   **    **  **     ** 
 **        **   **   **     **  ***   **  **     ** 
 **        **  **    **     **  ****  **  **     ** 
 ******    *****     **     **  ** ** **  ********* 
 **        **  **    **     **  **  ****  **     ** 
 **        **   **   **     **  **   ***  **     ** 
 **        **    **  ********   **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727