UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Zemapmetuma kārbu montāža pirms apmešanas darbiem
Autors: rbm ()
Datums: 26/05/2015 23:26

Plāns ir elektrības darbus - kabeļu vilkšana + zemapmetuma kārbas veikt pirms sienu apmešanas. Ar to ka kabeļi jāštrobe un kārbas jāliek ar 5mm izvirzījumu ir skaidrs, bet kādā veidā aizsargāt kārbu iekšu no apmetuma?

Viens variants ir likt vāciņus ar "ūsām", kas pēc apmetuma iestrādes ir skaidri redzamas un var ātri atrast apmestās kārbu vietas, kuras ar pāris sitieniem ar āmuru atbrīvot. BET šādus vāciņus veikalos uz sitiena neatradu. Depo berģos bija (šodien gan vairs nav), bet vāciņš maksāja dārgāk nekā pati kārba.

Otrs variants - vismaz Kuršos mēģināja ietirgot - ņemt parastos baltos vāciņus ar "kājiņām", ko reizēm liek kārbai kā vāku pēc apdares. veikt apdari un tad atkal meklēt un sist ārā. Man jau liekas ka šis nav īstais variants.

Apmetēji (vieni no kandidātiem) mēģināja iegalvot ka kārbas jāliek pēc apmešanas, un ka pieliks ja izrurbs caurumus un iebāzīs iekšā avīzes. Kāpēc tā - man skaidrs - nav riska ka elektriķis būs pa seklu ielicis un kārbas malas traucēs līdzināt apmetumu.

Kā tad labāk darīt un varbūt kāds zin kur dabūt tos "vāciņus ar ūsām"

Re: Zemapmetuma kārbu montāža pirms apmešanas darbiem
Autors: Kaplis ()
Datums: 27/05/2015 00:36

Bija tieši tada pati situācija. Izmantoju tos vāciņus ar ūsām, kas pavisam plakani un turas kārbā tikai uz ūsu berzes pamata, tie ari praktiski neko nemaksāja. Sliktums tas, ka apmetot mēdza izsprukt ārā, bet iemanijos iestrādāt akurāti. Nopirku kādus 5 gab. visu apmetu pats, pirms apmešanas ieliec kārbā, gabalu apmet un kad apmetums sāk saķerties, ar nazīti apvelc ap apmetumu un smuki izvelc ārā, nomazgā un turpini tālāk, ja ar naziti akurāti izgriez un izņem, tad malas pat ir ļoti smukas un neprasās pec papildus apstrādes.
Visas kārbas un vadus saštrobēju pirms apmešanas, jo tad nav lieki jākaļas un jašpaktelē kanāli ciet. Griezt kanālus un kārbu vietas pēc apmešanas man liekas muļķīgi. Apmetums gan bija plāns, tik cik gluda gāzbetona siena noēd no lāpsiņas - kas ir kādi 2-3-4mm.
Ja apmetums paredzams biezs un katrā vietā savādaki biezumi, tad gan būs grūti ar pareizā dziļuma izlīmeņošanu, tad laikam labak štrobet pēc apmešanas un vēlreiz pāršpaktelēt....

Par avīzēm ari biju iedomājies, bet tad izfiškoju, ka tur vairāk čakara kā labuma. Nu neiztīrīsi tās kārbu vietas normāli, apnetums būs ielīdis dziļāk kārbu vietās un dauzot noteikti kritīs ārā ar lieliem gabaliem no sienas. Var jau mēģināt ar kroņurbi, bet tad atkal nekad netrāpīsi tam esošam caurumam pa vidu un izveidosies kaut kadi ovāli caurumi, kas atkal nevajadzīgi sarežģī situāciju.

Re: Zemapmetuma kārbu montāža pirms apmešanas darbiem
Autors: Tornis ()
Datums: 27/05/2015 00:37

Iestrādā kabeli pirms sienu apmešanas un kārbas iegriez un ielīmē pēc sienu apmešanas, citādāk ķēpāšanās sanāk, vienmēr tā daru un sanāk tīri un kartīgi.

Re: Zemapmetuma kārbu montāža pirms apmešanas darbiem
Autors: Kaplis ()
Datums: 27/05/2015 00:41

Kārbām tās mazās skrūves gan izskrūvē ārā pirms apmešanas, jo mēdz aizsmērēties ar apmetumu un tad atkal jākasa vaļā.

Re: Zemapmetuma kārbu montāža pirms apmešanas darbiem
Autors: mbr6 ()
Datums: 27/05/2015 02:47

Kautkā pa sarežģīto te visi iesaka.
1. kārbas montē pirms apmešanas.
2. Ja apmetums būs plāns- nu apm 5 mm , tad montē viņas līdz ar sienas plakni. Ja apmetums klasiskais ( līdzinot šķības sienas apmetuma biezums var būt ievērojams) tad mazliet dziļāk par paredzamo apmetuma virsmu. Ja kārba būs kaut mazliet virs velkamās virsmas tad aiz tās ķersies lata un/vai rīvdēlis.
3. Apmetuma java ar plastmasas kārbu nesaistās un ja kāda apmetuma šļakata tur ir tikusi iekša, tad nav nekādu problēmu to izkasīt ārā.
4. velkot ar rīvdēli apmetuma masa "pāriet" pāri kārbas bortam. To nogriežam nost ar celtniecības nazi [m-craft.lv] vai kaut ko tamlīdzīgu. Kamēr vēl tā ir plastiska.
5. Tās mazās skrūvītes nekāda gadījumā neskrūvē ārā. Citādāk būs diezgan murgains pasākums iztīrīt aizmestās vītnes. Drīzāk ieskrūvē dziļāk, lai netraucē latai/rīvdēlim. Pēc tam tās izskrūvē ārā un ja ir nepieciešamība, tad nomaina ar jaunām, iespējams, ar cita garuma skrūvēm.
(tās Depo/ K-rautā u.t.t neko diži nemaksā). I

Re: Zemapmetuma kārbu montāža pirms apmešanas darbiem
Autors: kocinieks ()
Datums: 27/05/2015 06:14

Sev kārbas liku vienā līmenī ar gāzbetona sienu un izmantoju vāciņus ar ūsiņām, kurus nākamajā dienā uzmanīgi ar nazi un skrūvjgriezi izskrāpēju.
Tas, ka kārbas ir dziļāk ir pat labi jo ir vairāk vietas kabeļiem. Skrūvītes gan jānomaina pret garākām.

Re: Zemapmetuma kārbu montāža pirms apmešanas darbiem
Autors: moldriks ()
Datums: 27/05/2015 11:25

Neredzu problēmu saurbt pēc apmešanas un piešpaktelēt. Domāju, ka tā ir ērtāk un ātrāk. Tas ka kārba būtu 5mm dziļāk arī domāju netraucē, var ielikt bišku garākas skrūvītes.

Re: Zemapmetuma kārbu montāža pirms apmešanas darbiem
Autors: rbm ()
Datums: 27/05/2015 12:02

Nu nezinu gan - pēc apmetuma kabelis ir smuki iemūrēts un pat jacaurumi ir bijuši izurbti ir jābūt diezgan izmanīgam lai kabeli ielocītu noteiktā caurumā īpaši ja urbj ar 68mm kroņurbi.
variants ka urbj pēc tam vispār sanāk dīvains, jo pāri kabelim neurbsi un sanāk ka jāurbj blakus un tad vēl savi 2-10cm jākaļ kabelis līdz kārbai.

tiem kas taisīja ar "ūsiņām" - kur tās pirkāt?

Re: Zemapmetuma kārbu montāža pirms apmešanas darbiem
Autors: elektrikisx ()
Datums: 30/05/2015 12:20

Es piemēram savelku vadus,safrēzēju caurumus ,saloku vadus caurumos un pēc tam var likt apmetumu. Pēc apmetuma izvelku vadus un caurumos sasmērēju kārbas.Nekādu problēmu .

Re: Zemapmetuma kārbu montāža pirms apmešanas darbiem
Autors: paskars ()
Datums: 01/06/2015 23:29

atbalstu elektrikisx ieteikumu. Pats arī tā strādāju.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   **     **  **     **   *******  
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **   ******** 
 **     **  **     **  **     **  **     **         ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 ********   ********    *******    *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727