UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 5 no 6
Re: Rudesta -apkures katls
Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 27/02/2012 17:29

Nu ok, ideja par elektromagnētisku šīberi nav slikta. Bet, kas notiks pie īslaicīga vai ilglaicīga strāvas pārtraukuma? Kaut arī, ja aizveras ieplūdes vārsts, tāpat viss būs pilns ar dūmiem. Labi, štrunts par dūmiem kā tādiem, bet tas ir sprādzienbīstami. Kā domā to risināt?

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: khe ()
Datums: 27/02/2012 18:53

Es nedomāju, ka tas ir vairāk sprādzienbīstami, ka piem Viadruss, kas pielādēts pilns ar malku uz nakti un kam termostats aizvēris gaisu. Ja tādam katlam atrauj durvis vaļā, tad uzacis nosvilst gan:) Ir jau ari svilušas:) Bet kamēr gaiss netiek iekšā, tikmēr nav tur sprādziena iespējas. Tāpat dūmi iekšā nenāk, jo dūmvads paliek atvērts.
P.s. domāts bij šīberis uz gaisa ieplūdi.

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: slēpnis ()
Datums: 28/02/2012 10:05

Jā, tad ok. Es iepriekš sapratu, ka izejā taisies likt.:) Tātad sanāk oriģinālo vārstu nahrenizēt. Tad neliels posmiņš ar elektromagnētisko šīberi. Tad mūsu gudrais vārsts, kurš stūrējas no izejas gāzu temp.

Labi, tagad man radās pāris jautājumi par ekonomaizeri. Kā viņu pievienot? Vai paralēli katlam? Vai arī lai turpina sildīt no katla izejošo ūdeni t.i. virknē? No siltuma noņemšanas viedokļa laikam labāk būtu paralēli. Tikai tad vajadzētu ielikt kaut kādu balansiera vārstu, lai varētu operatīvi pieregulēt caurplūstošā ūdens daudzumu. Lai sūknis visu nedzītu caur ekonomaizeri.

biški oftopiks, bet es vēl neesmu arī atmetis domu saveidot automātisku malkas padevi. Ideja konstrukcijai ir! :)

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: khe ()
Datums: 28/02/2012 12:05

Ja jau iegulda ekonomaizerī, tad nez vai vērts to gudro vārstu taisīt. Ja kaut neliels aķis, kur likt lieko siltumu - lai rūc caur to ekonomaizeri. Aķis man plānots tikai 33cm biezs pie sienas un ekonomaizerim vieta tik virs katla. Pagaidām īsti konstrukciju neesmu izdomājis, bet sliecos uz vertikālu, paralēlu dūmvadam virs katla, vienā virzienā, no 1,5' rorēm ar varbūt turbolizatoriem. Piemēram, 80kw Eko Orlan katlam aizmugurē visas dūmgāzes izplūst caur 16 gab 1,5' rorēm ar kustināmiem turbolizatoriem. Paralēlajā dūmvada posmā vienk pagriežamu šīberi. Viena problēma tik ir tīrāmā lūciņa katla virspusē...
No sākuma domāju ekonomaizeri uzlikt vienk pēc katla kontūra un piegriest termostatu piem. uz 85(pielāgot, lai neuzvāras), jo kamēr neuzsils ūdens katlā, dūmus laidīšu garām. Ja galīgi izlaižas, var pierīkot izpildmehanismu, kas aizver ekonomaizera šīberi pie, teiksim 65, vai 70 grādiem.
To elektromagnetisko šīberi gribu ielikt starp katlu un esošo klapi.

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: slēpnis ()
Datums: 11/03/2012 12:51

Tev taisnība, vai nu vārsts vai ekonomaizeris. Bet ja maz vietas un vieta ir tikai virs katla, tad tieši horizontālais būtu pašā laikā virs katla. Priekš sevis droši vien taisītu kaut ko šādu. No priekšpuses var labi piekļūt un iztīrīt. Ja čaklums rokās, tad var no priekšpuses durvis uzlikt, ja nē, tad vienkārši vāku uz 4 skrūvēm.

[content6-foto.inbox.lv]

Tik jautājums vai tas vārsts tur vajadzīgs. Droši vien, ja laba vilkme, var iztikt.

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: khe ()
Datums: 11/03/2012 15:56

Tev taisnība, pie šāda izpildījuma ari palikšu. Tik man būs kantains, jo vaļēja sistēma un spiediena pieaugums nav gaidāms:) 4mm metāls, 48mm rores(40gab pa 50cm), augst-55cm, plat-33cm, dziļ~80cm + vēl pakojums. Ja vēl skries cauri karstums, tad pakāpeniski, sākot ar augšējām caurulēm bāzīšu iekšā savītu plakandzelzi.

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: slēpnis ()
Datums: 11/03/2012 23:02

Laukums ap 3kv.m.? Skurstenis neaizsals? :D Man šķiet Pilnīgi pietiktu ar 3x mazāk. Pašam katlam viss laukums ir ap 1,4kv.m

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: khe ()
Datums: 11/03/2012 23:16

Zemāk par ūd temp nekritīs:), tā katla izejā ir ap 80 un šamajā būs augstāka, un negribas problēmas ar vilkmi. Vienk piemetu dūmvada šķērsgriezumam pusīti klāt un gluži katrreiz negribas ari pucēt tās rores. Apmierina ne pārāk lielais izmērs un samazināt varētu tik uz cauruļu garuma rēķina.

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: mincene22 ()
Datums: 09/09/2012 02:06

Gribéju uzzinát,vai rudestas katlam var nopirkt apakshéjás durtinas vai nu materiálus ar kuriem atjaunot durtinu iekshpusi,jo izdega iekshpuse un malka tagad nodeg momentáli un temperatura celás lídz pat 100 grádiem.

Re: Rudesta -apkures katls
Autors: raitisx ()
Datums: 02/12/2018 11:38

Sveiki,var būt kāds man var palīdzēt ?Man ir rudesta katls 20kw skurstenī iebūvēta čaula,kura ir ovālas formas.iekurinot katlu kamēr katls uzsilst notiek,dunēšana (itkā liela vilkme,kā rezultātā nāk dūmi,un dūmvads vibrē)arī tā gaisa lūciņa pilnīgi trīc.var būt kāds saskāries ar šādu situācīju???

Pašreizējā: 5 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **    **  ********        ** 
  **   **   ***   ***  ***   **  **              ** 
   ** **    **** ****  ****  **  **              ** 
    ***     ** *** **  ** ** **  ******          ** 
   ** **    **     **  **  ****  **        **    ** 
  **   **   **     **  **   ***  **        **    ** 
 **     **  **     **  **    **  **         ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727