UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Smaka no ventilācijas
Autors: saty ()
Datums: 30/09/2014 12:07

Beniņos laikam vares redzet cik caurules nāk pie izvada uz jumta. Šobrīs tas stūra kanāls ir ciet; pagadam ir ciet aizlimēts ar sudraba skoču pa visu perimetru un laikam vel ar reģispsi, to noņemšu un redzēšu.

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: saty ()
Datums: 30/09/2014 12:10

Beniņos laikam vares redzet cik caurules nāk pie izvada uz jumta. Šobrīs tas stūra kanāls ir ciet; aizlimēts ar sudraba skoču pa visu perimetru, un iziolācija laikam, to noņemšu un redzēšu. Uz jumta kāpt sarežģitak

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: he ()
Datums: 30/09/2014 13:13

par ventilācijas kanālu vismaz es saucu vienu trubu, nevis trubu komplektu. Manā - nespeciālista - sapratnē, jo mazāk trubai visādu līkumu un horizontālu daļu, jo labāk strādās ventilācija vai dūmvads. Tāpēc, manuprāt, jāatjauno skurstenis arī mājas centrā, jo nekādīgi tev nesanāks sabāzt gāzes katla dūmvadu, kanalizācijas ventilāciju un virtuves/vannas/tualetes ventilāciju 2 kanālos, kas ir stūra skurstenī.

Kanalizācijas stāvvada ventilāciju nevar apvienot ne ar ko un tās izvads uz jumta arī vēlams jāliek gana tālu no citām ventilācijām (uz likumu bija saite iepriekš), ja nav garantijas, ka cita ventilācija kādu apstākļu ietekmē nepagriežas pretējā virzienā (sāk vilkt gaisu iekšā mājā ar visu blakus esošā kanalizācijas stāvvada ventilācijas smaku).

Arī gāzes katla vai kamīna dūmvadu jānodrošina atsevišķi no ventilācijas.

Par kanalizācijas stāvvada ventilāciju tepat forumā
[www.building.lv]
tika spriests un izskanēja, ka 2stāvu mājā bez tās var tīri labi iztikt. Tātad teorētiski Tu bēniņos vari atvienot nost kanalizācijas ventilāciju no pārējās ventilācijas un vai nu to aizbāzt nafig un pavērot kā viss strādā, vai arī kanalizācijas stāvvada augstākajā punktā (bēniņos, vai otrajā stāvā) var uzlikt pretvārstu, kas, sūdam krītot pa stāvvadu lejā, ļautu stāvvadā ieplūst gaisam un neļautu stāvvadā veidoties vakumam un neizrautu ūdeni no augšējo izlietņu sifoniem. Tā tu visdrīzāk atrisināsi kanalizācijas smakas problēmu, bet neatrisināsi tvana gāzes problēmu.

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: he ()
Datums: 30/09/2014 13:33

sorry, iepr tekstā jābūt nevis "pretvārsts" bet "vakumvārsts"

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: he ()
Datums: 30/09/2014 13:42

... bet vispār varbūt sazinies ar kādu ventilācijas kantori vai skursteņslauķiem [www.skurstenslaukiem.lv], lai zinoši cilvēki atbrauc, apskata uz vietas un iesaka optimālāko variantu, atkarībā no konkrētajiem apstākļiem, iespējām, finansēm utt.
Jo pēc jautājumiem spriežot neesi baigais specs, un ja jau bija incidents ar tvana gāzi, tad lieta ir pietiekami nopietna un labāk samaksāt kādus desmitus (?) eiro par "tehnisko apskati", diagnozi un recepti....

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: DsKs ()
Datums: 30/09/2014 13:54

Japiekrit he ... vienkarsi fiziski ir 'jaizzvana' katrs kanals ...

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: saty ()
Datums: 01/10/2014 11:03

Šodien no beniņīem piekļūvu pie tā skursteņa, kas atrodas mājas stūrī
Ieradzīju sekojošo:
1 -caurule- dumvads
1-caurule 100mm - visticamāk 1 stāva tualetes ventilācijas
1-caurule 100mm visticamāk 1 stāva katla ventilācija
papildus 2 caurules 100mm (lakam) tvaika nosūcejs un vannas istabas ventilācija un viena 50mm kanalizācija vedināšana ) nāk no grīdas - var redzēt, ka tās ir tās kuras tika novirzītas u šo skursteni no centra izvada (skursteņa) pa betona grīdu. Sanāk, ka neviena caurule netika ielikta kādā citā!
Vienīgais ir tās, ka caurules peināk no 2 stāva un 90 grādi pagriežas beniņos pa grīdas segumu kāus 3-4 metrus tad atkāl 90- Grādi un iet vertikāli uz āru līdz skurstenim. TAd man jautājums, vai nevarēu būt, ka tā smaka ir nevis no kanalizācija, bet no nu nezinu no tā ka tiek kondensāts un sastāvējušais ūdens tajās caurulēs smird. Bet tad kāpēc, no laižot ūdeni tualete vai lējot izlietnē tikai no tvaika nosūcēja naks smaka, nevis no vannas istabas ventilacijas, kuras caurule arīiet pa grīdu ?

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: saty ()
Datums: 01/10/2014 14:09

Nolēmu pārnest tos 3 caurules; tvaika nosūcēja vannasistabas un kanalizācijas vedinašanau no stūra skursteņa uz to kas ir pa vidu( kā bija no paša sākuma, kad būveja māju). Tā ir viesiem kaimiņiem. Gazes katla ventilācija iziet blakus gazes katla dumvadim stūrā skurstenī uz jumta, varbūt arī šo gazes katla vedināšanas cauruli arī pārnes tālāk no stūra dumvada, lai tās gazes un dūmi, kas varētu veidoties no gazes katla kurināšas un kuras iziet pa dumvadu ārā , netiktu uzreiz iekšā gazes katla vedinašanas caurule un lai netiktu iekša mājā. Vai šādā gadījumā tā nevarētu būt?

Re: Smaka no ventilācijas
Autors: Alfrēds ()
Datums: 05/11/2019 23:00

Ēdienu smaka no ventilācijas katru dienu

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********   **      **  **     **  ********  
       **  **     **  **  **  **  ***   ***  **     ** 
       **  **     **  **  **  **  **** ****  **     ** 
       **  **     **  **  **  **  ** *** **  **     ** 
 **    **  **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **    **  **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
  ******   ********    ***  ***   **     **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727