UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Kā pareizi noblīvēt ūdens cauruļu savienojumus?
Autors: binary ()
Datums: 06/09/2013 15:51

Vajadzēja nomainīt šādas tādas ūdens caurules (lokanās, ar "metāla tīklu", laikam mēdz dēvēt arī par antivibrācijas caurulēm), lai ieliktu filtru pirms veļasmašīnas un boilera. Nomocījos ar teflona lentu, vairākas reizes pārtinot un pārskrūvējot savienojumus (kopumā ap 15 gab), bet šķiet, ka rezultāts tomēr nav ideāls - nākamajā rītā savienojumos bija ūdens pilieni. Šorīt it kā viss bija sauss, bet varbūt trubās vienkārši spiediens bija mazāks. Tagad atkal ir pilieni - izskatās, ka no savienojumiem, nevis kondensāts.

Cik to teflona lentu īsti jātin virsū? Vai ir kāda praktiska atšķirība starp 0.2mm un 0.1mm (0.075mm) biezām?

Ja blīvē ar pakulām, tad cik daudz tās jātin? Cik daudz smēri jāsmērē? Pakulas negribēju ņemt, jo te iepriekš viss ar pakulām notīts un izskatās briesmīgi, no visiem savienojumiem pakulas lielā daudzumā lien ārā, bet varbūt tā nav jābūt?

Ideāli būtu, ja kāds varētu padalīties ar bildēm. Cik internetā izmeklējos, neko prātīgu atrast nesanāca.

Re: Kā pareizi noblīvēt ūdens cauruļu savienojumus?
Autors: Rojs ()
Datums: 06/09/2013 16:25

Vai tad antivibrācijas caurulēm vēl vītne jāizolē .. līdz šim man pietika ar vienu pareiza izmēra paranīta blīvi.

Re: Kā pareizi noblīvēt ūdens cauruļu savienojumus?
Autors: binary ()
Datums: 06/09/2013 16:37

Vispār pašām caurulēm jau ir blīves (caurules jaunas), bet nav jau tā, ka viss tikai no tām caurulēm vien sastāv - ir arī misiņa nipeļi, pārejas, trejgabali un, protams, filtra korpuss. Uz tiem ~15 savienojumiem ir tikai 3 caurules (+ veļasmašīnas pievads kā ceturtā "caurule").

Re: Kā pareizi noblīvēt ūdens cauruļu savienojumus?
Autors: Rojs ()
Datums: 06/09/2013 16:51

Ok tā jau cita runa .. ja jāsavieno metāla detaļas tad ņemam teflona lentu ja plastmasa + dzelzs vai platmasa ņemam pakulas, gumijas blīves nomainu pret paranīta, tas manās acīs sevi ir labāk pierādījušas nekā gumijas ;) Ar lentu var noblīvēt metāla detaļas, smuki uztinam un ieskrūvējām + nekādā gadījumā nedrīkst skrūvēt vaļā ne par grādu(piemēram pozīcijas piekoriģēšanai). Ja plastmasa + metāls vai plastmasa tad ņemam pakulu škiedras un tinam uz vītnes līdz vītne ir nosegta .. smuki nogludinam un uzziežam smēri, tā lai pārklāj visas uztītās pakulas, pašu vītnes galu vēlams atstāt neuztītu, lai nebūtu problēmas ar detaļas ieskrūvēšanu. Pameklē youtubē ir parādīts cik daudz tīt .. nav nekas sarežģīts .. veiksmi blīvējot

Re: Kā pareizi noblīvēt ūdens cauruļu savienojumus?
Autors: Praktiķis ()
Datums: 06/09/2013 17:49

Katru dienu nenodarbojos ar cauruļu blīvēšanu,bet šad tad sanāk.Teflona lentu esmu aizmetis tālu,tālu,lai pietaupītu savas nervu šūnas-varbūt pieredzes trūkums,bet ar pakulām nekādas problēmas vispār nav bijušas,tie nav desmiti savienojumi,bet simti un neviens nav bijis jāpārtaisa Viss vienkārši- jo precīzāka vītne,jo mazāk pakulas jātin un nekas ārā nelien,bet ja izlien var mierīgi noplēst nost-ja traucē.Precīzajiem veidgabaliem uztin tikai tik lai aizpilda pašu vītni,bet tajos kuros lielāka lufte un vītne raupja droši var tīt kārtiņu visam pāri. Tāda mana pieredze.

Re: Kā pareizi noblīvēt ūdens cauruļu savienojumus?
Autors: maro ()
Datums: 06/09/2013 21:01

Es parasti tinu visur vispirms pakulas un tad lentu pa virsu.Daudzums pēc pieredzes un izjūtas.Bet gan jau no paša vītnes sākuma, lai lielāks blīvējuma laukums un arī, lai labāk nofiksējas - lai beigās var stingri piegriezt, citādi lietojot, nejauši var atskrūvēties. Kur pil, tur jāpārtin. Ja savienojums ar misiņa gredzenu, tad tam blakus arī uztinu mazliet lentu. Tad savienojums nav tik jūtīgs pret vibrāciju.

Re: Kā pareizi noblīvēt ūdens cauruļu savienojumus?
Autors: eildens ()
Datums: 06/09/2013 21:18

pakulas līdz 3/4 vītnēm praktiski nekad nepiečakarē, sākot no collas jau jāsāk uzmanīgāk tīt gan daudzumā gan kārtīgumā. ja vajag izcili smuku savienojumu bez nevienas iespējami redzamās pakulas, var lietot speciālo mastiku, ķipa pāris pilieni uz abām vītnēm, saskrūvē, pagaida lai sakalst un ir ok, vienīgi nav praksē pārbaudīts kā tie savienojumi uzvedas ilgtermiņā un ko saka par pagriešanu. pakulas šinī ziņā ir visdrošākās..

Re: Kā pareizi noblīvēt ūdens cauruļu savienojumus?
Autors: Daniliano ()
Datums: 07/09/2013 00:00

Labvakar,
Kopš tirgū parādījies Loctite 55-vītņu blīvēšanas diegs(šķiet ka no teflona) esmu aizmirsis par pakulām un teflona lentām. Padārgs gan ir,bet tur gan dažādus ķīmiskos šķīdumus(savā laikā plaši lietoju vienā ķīmiskā rūpnīcā), gan pieļauj nelielu "pagrozīšanu" atpakaļ un galvenais-ērti lietojams

Re: Kā pareizi noblīvēt ūdens cauruļu savienojumus?
Autors: Hmm ()
Datums: 07/09/2013 08:51

Roj, vai tiešām ir kā tu raksti? Cik es zinu metāla - plastmasas savienojumiem nedrīkst lietot pakulas, jo pakulas ūdenī var piebriest un saplēst plastmasu...

Re: Kā pareizi noblīvēt ūdens cauruļu savienojumus?
Autors: Didzisp ()
Datums: 07/09/2013 09:33

Esmu tinis daudzkur pakulas uz plastmasas savienojumiem un nav nekāda svainas. Teflona lenta gan ir sū**,joneļauj pieregulēt savienojumu. Par kautkādu diegu nezinu un naudu jau nu tam netērētu, ja ir gadsimtos pārbaudīta vērtība pakulas. Protams,ar pakulām vajag roku piešaut un tas tin uz čuju. Kad savienojums saskrūvēts, tad ar roku to smuki "noglauda" un nekāda spakulas tur vairāk netorčī.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **      **   *******   **    **  ********  
       **  **  **  **  **     **  ***   **  **     ** 
       **  **  **  **  **     **  ****  **  **     ** 
       **  **  **  **   ********  ** ** **  ********  
 **    **  **  **  **         **  **  ****  **        
 **    **  **  **  **  **     **  **   ***  **        
  ******    ***  ***    *******   **    **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727