UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Gāzes apkure: Kondensācijas katls vs. parastais
Autors: Wolfenstein ()
Datums: 23/08/2013 12:41

Laba diena!

Esmu labi palasījis dažādas šeit esošas diskusijas par gāzes apkuri, bet nekur neatradu diskusiju, kur tiktu salīdzināta faktiskā kondensācijas un parasto gāzes katlu darbības efektivitāte (pie konkrētiem temperatūru režīmiem un tipiskas apkures sistēmas), bez mistiskiem piesauktiem 15% līdz 30%..

Tātad - ir māja, 140kv.m, kopā 2 stāvi, pa visu māju kādi 11 radiatori. Silto grīdu nav, māja normāli nosiltināta. Līdz šim kurināts uz malku ar prastu malkas katlu - sistēma strādā un nesagādā nekādas problēmas, bet pietrūkst komforta. Tagad mājai ir pievilkta gāze un attiecīgi gribas sistēmu pārveidot uz dabas gāzes apkures sistēmu, lai beigtos mūžīgā epopeja ar malkas kraušanu, žāvēšanu, nešanu u.tml. :)

Mājā daudz mazu un lielu iemītnieku un ir diezgan liels karstā ūdens patēriņš - esmu rēķinājis, ka kādi 250 vai pat 300 litri dienā pie 70 grādiem - šobrīd tiek kurināts ar elektro boileri pa dārgo..

Katls visticamāk jāliek kāds kombinētais uz 24kW, skatos uz Junkers, Viessmann, De Dietrich - nav konkrētas favorītfirmas.

Tātad vai pie šādas sistēmas, kur nav zema atpakaļgaitas temperatūra, nav silto grīdu un ir vēlme sildīt karsto ūdeni caurtecē (nav vietas uzkrājējtvertnei) vispār saprātīgā termiņā atmaksājas kondensācijas apkures katls!?

Pie tam man ir šādi papildus apsvērumi, domas par tēmu:
* Kondensācijas katls visticamāk ir sarežģītāks un to sagaida dārgākas apkopes (papildus siltummaiņi u.tml.)!?
* Ūdens patēriņš ir koncentrēts tipiskās pīķa stundās, kad tas ātri jāuzsilda - rīts un vakars - kondensācijas režīms tad darbosies!?

Eksperti, Jūsu domas studijā!

Re: Gāzes apkure: Kondensācijas katls vs. parastais
Autors: Wolfenstein ()
Datums: 26/08/2013 10:58

Tad ekspertu te nav!? :)

Re: Gāzes apkure: Kondensācijas katls vs. parastais
Autors: gints_ ()
Datums: 26/08/2013 11:11

Nespeciālista viedoklis, kurš gājis pats tav visam cauri, tiesa gan dzīvoklim.

Ja siltās grīdas, tad ir jēga "kondensēt" (var un vajag salīdzinoši zemu siltumnesēja temperatūru) - tā man teica čalis, kuram iztika ir no katlu likšanas un apkalpes, ja radiatori - tad nafig mocīties un jāliek "parastais katls" - lētāks, vieglāk apkopt.

Ūdeni tas "kondensācijas katls" silda "parastajā režīmā", un uz krānu ūdens rēķina nekāda taupīšana nesanāk.

Par firmām - te ir daudz un dikti duskutēts, bet es izvēlējos Junkers. Kapēc - ja kaut ko vajag (man pirms tam ir bijusi pieredze ar veciem gāzes katliem, kas parasti plīst visnepiemērotākajās situācijās) no detaļām, Junkers 99.9% gadījumā viss ir uz vietas Latvijā dabūjams, un 99.9% gāzes katlu meistaru labi pazīst Junkerus, citas firmas - jau jāmeklē meistars kas ar tādu ir darbojies.

Junkers par reklāmu man nemaksā :) Esmu lietotājs parastais. Es toreiz sev uz 90m2 dzīvokli vecā koka mājā paņēmu Junkers Ceraclass Smart 24kilovatīgo.

Re: Gāzes apkure: Kondensācijas katls vs. parastais
Autors: gints_ ()
Datums: 26/08/2013 11:13

Nezinu kā kondensācijas katliem, bet "parastajiem" kad tiek sildīts ūdens, radiatori nesiltst (tas tā, ja nav iepriekš bijusi sakarsme ar gāziniekiem), bet IMHO kondensniekiem ir tā pat.

Re: Gāzes apkure: Kondensācijas katls vs. parastais
Autors: Wolfenstein ()
Datums: 26/08/2013 11:22

Tātad manas aizdomas tomēr pamazām apstiprinās, ka kondensācijas katls ir derīgs tikai pie salīdzinoši vēsas atpakaļgaitas, kas iespējama praktiski tikai ar siltajām grīdām..

Žēl, ka neviens katlu ražotājs nav publiskojis šādu primitīvu siltumtehnikas aprēķinu kalkulatoru norādot kondensācijas katlu pret parasto pie konkrētas apkures platības un apkures turpgaitas un atpakaļgaitas temperatūrām - lai cilvēki spētu saprast šo atšķirību konkrētā ekonomijā, nevis tikai mistiskos efektivitātes rādītājos, kas pārsniedz 100% un derīgi tikai mārketinga nolūkos, nevis aprēķiniem..

Par Junkers esmu dzirdējis, ka pēdējā laikā vairs neesot laba kvalitāte, tapēc vairāk tomēr skatos uz Viessmann - cenu starpība ir praktiski nekāda..

Re: Gāzes apkure: Kondensācijas katls vs. parastais
Autors: JanisJanis ()
Datums: 27/08/2013 19:50

Labāk investē naudu kārtīgā apkures regulēšanas automātikā, ventilācijā, siltināšanā un blīvēšanā.

Re: Gāzes apkure: Kondensācijas katls vs. parastais
Autors: JanisJanis ()
Datums: 27/08/2013 19:51

Un ļoti silti iesaku atrast vietu k.ū. tvertnei. Es savu uzliku bēniņos un nosiltināju ar 100mm finnfoam plāksnēm.

Re: Gāzes apkure: Kondensācijas katls vs. parastais
Autors: MW ()
Datums: 27/08/2013 21:28

Attīstītajās Eiropas valstīs liek 99% kondensācijas katlus, tiem taču lietderība ir augstāka. Nemāku gan pateikt kā cik ilgā laikā tā cenu starpība atnāk atpakaļ. Zemā temperatūra 35-40'C tev būs lielāko daļu no apkures sezonas, kad temperatūra ir no +10 līdz kādiem - 7'C.

Re: Gāzes apkure: Kondensācijas katls vs. parastais
Autors: Tirgotājs ()
Datums: 12/01/2017 13:51

Pircējiem gan stipri ieteiktu pirms iegādes izzvanīt maksimāli daudz dīlerus, veikalus, montāžniekus un pajautāt, kurš ir labāks. Pasaulē labi ir Viessmann, Vaillant, Buderus, Bosch un arī Junkers nav ne vainas! Bet kas ir ar servisu, kas ir ar apkalpošanu, rezerves daļām? Viessmann šajā brīdī nobāl, pat meistari negrib šos katlus ņemt apkopē, noliktava strādā drausmīgi ar visu vadības maiņu. Ja man vajag, piemēram gāzes armatūru, vai es to saņemšu pāris stundu laikā? Atbilde ir NĒ. Un, iespējams vēl pats būšu vainīgs pie rezerves daļas bojājuma.
Es nevienu speciāli nereklamēšu, bet gudrākie sapratīs, kas ziemā ir pats svarīgākais. Ziemā ir svarīgi nepalikt bez apkures, nu ok, diena vēl ir izturama, bet problēmu risinājums mēneša garumā, tas ir vāks!
Lielos vilcienos ir tikai pāris no nosauktajiem katliem, kurus drošui var uzstādīt jebjurā Latvijas nostūrī. Rīgā, protams, serviss ir ātrāks, bet kā jau teicu, no dažiem meistari vienkārši bēg, kaut gan tehniski apkalpot visus katlus ir ļoti līdzīgi un nekādu būtisku atšķirību kondensācijas katlu analogu uzbūvē nav.

Re: Gāzes apkure: Kondensācijas katls vs. parastais
Autors: zivs ()
Datums: 13/01/2017 16:53

Ja Tev būs jauns gāzes katla pieslēgšanas projekts, ļaus Tev tikai pieslēgt kondensācijas gazes katlu. Likumdošana!

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **    **  **     **        **  **     ** 
 **    **   ***   **  **     **        **  ***   *** 
 **    **   ****  **  **     **        **  **** **** 
 **    **   ** ** **  **     **        **  ** *** ** 
 *********  **  ****  **     **  **    **  **     ** 
       **   **   ***  **     **  **    **  **     ** 
       **   **    **   *******    ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727