UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: kas noticis kaparam?
Autors: aaaa ()
Datums: 28/01/2013 21:36

Nav gan saprotams, kāpēc būtu jāvelk kapara caurules, ja mūsdienās ir pieejamas visdažādākās kompozītmateriālu caurules ar vismaz 100 gadu garantiju un absolūti nekorodējošas...

Re: kas noticis kaparam?
Autors: DsKs ()
Datums: 28/01/2013 21:48

pec izcenojumiem kapars sodien ir faktiski dargakais caurulvadu materials ...
kausejamas PPR es par apkures sistemas caurulem neuzskatu,lai gan ar to savilktas lielakais vairums EU subsidetas devinstavenes un piecstavenes ( kadel, domaju jautajumu nebus ) ... laikam atmina palikusas tas nokarajusas 'cuskas' ... a varbut antipatijas pret zalu krasu vienkarsi ...
Unipipe presejamais daudzslanis - jarekina ... caurule leta,fasons loti dargs ...
Terauda caurules ... elles darbs metinat un ja vel pec remonta kaut kur javelk ...

Ja grib pats instalaciju veidot,viduscels ir cinkotas terauda presejamas sistemas ( Viega,VSH ) ... caurule leta,fasons padargs,bet visu var elementari savilkt,sazaget,saspraust ka 'Lego' ... panemt presi uz vienu dienu,nostaigat un nopreset ... viss smuki,tiri,nekadas temperaturas,liesmas,pat elektribu isti objekta nevajag,par cik prespistole ir ari uz akumulatoru ...

Re: kas noticis kaparam?
Autors: aaaa ()
Datums: 28/01/2013 22:15

Štrunts par cenu, es sev kapara caurules dzeramajam ūdenim par velti neliktu, šķīst tas varš tomēr. Man domāt nekas labāks par Uponor daudzslāņu caurulēm vēl nav izdomāts un cik tad tur tos līkumus vajag - zem grīdas un aiz sienas visu smuki var bez speciālām detaļām izlocīt. Temperatūras un sala izturīgas, nekorodē, savienojumi, ja ņem oriģinālos, absolūti droši, skābeklis nedifundē, montāža elementāra - es pats bez nekādām priekšzināšanām visu smuki samontēju, tik problēmas bija ar preses iznomāšanu, jo diametra dēļ vajadzēja elektrisko un visur prasīja 1000 Ls drošības naudu, varbūt tagad kas ir mainījies, tas bija pirms vairākiem gadiem.

Re: kas noticis kaparam?
Autors: Rx ()
Datums: 28/01/2013 23:30

Varš ir inde? Indīgs? Nu tad jāizlasa te: [maija.ucoz.lv] un te: [www.partikasdb.lv] kā arī te:" Vara un sudraba jonu koncentrācija attiecīgi tiek uzturēta 400µg/l un 40µg/l un ir noderīga pret planktona Legionella spp. karstā ūdens sistēmā. " Tas ir, cīņa pret Legionella. Un krānus arī nedrīkst no misiņa likt, jo arī tie satur varu...???.

Re: kas noticis kaparam?
Autors: Rx ()
Datums: 28/01/2013 23:59

No interneta, izkopējumi: "Taču, izvēloties kapara caurules, īpaša vērība ir jāpievērš kvalitātei — nekvalitatīvi šo materiālu izstrādājumi arī ir pakļauti korozijai. Bez tam lielākā daļa no tirgū pieejamām kapara caurulēm nav piemērotas dzeramā ūdens apgādes sistēmu izveidošanai, jo no šīm caurulēm ūdenī nonāk svina savienojumi." Un "Tie, kam patīk visu darīt patstāvīgi, ļoti ātri novērtēs nesen parādījušās spiediena sistēmas. Tie ir varu savienojošie elementi, kas tiek saspiesti ar speciālām mašīnām. Tie savieno cauruļu galus. Ar izmēģinājumu palīdzību ir konstatēts, ka šo savienojumu izturība pārsniedz pašu cauruļu izturību.Pircējs var kļūdīties, salīdzinot polimēru un vara cauruļu cenas. Lieta tāda, ka pabeigta sistēma sastāv ne tikai no caurulēm, bet arī no dažādiem savienojuma elementiem un citādas armatūras. Polimēru cauruļu gadījumā šis, šķiet, nenozīmīgais pielikums sastāda 90-100% no cauruļu cenas, bet vara - aptuveni 30 %. Skaidrs, ka vara caurules ir dārgākas nekā polimēru. Tātad pabeigta vara sistēma maksās tik pat, cik maksā sistēma ar visdārgākajām polimēru caurulēm."
Un no speciālista atbildes: "Vara caurules, kuras paredzētas ūdens apgādei ir speciāli marķētas un apstrādātas. Pārsvarā šādas caurules netiek piedāvātas augstās cenas dēļ, kā arī lodējot tiek bojāta iekšējā aizsargkārta. "

Re: kas noticis kaparam?
Autors: DsKs ()
Datums: 29/01/2013 08:49

wavin ir stipri lidzvertiga kvalitate uponoram ... caurule un fasons ... viens plus - letaks


aaaa ... mes jau runajam par apkures caurulvadiem,udenim domaju tikai un vienigi presejamo daudzslani ir jaliek

p.s.

uponor prese der ari wavin presejamiem veidgabaliem

Re: kas noticis kaparam?
Autors: aaaa ()
Datums: 29/01/2013 09:12

Skatoties kāda apkure - vienīgā vieta, kur es šaubītos likt Uponoru būtu malkas katls, lai gan pati caurule, ja pareizi atceros, ir paredzēta darba temperatūrai līdz 95 grādiem. Kaut kādas gāzes, siltumsūkņi utt., kas nedod tik augstas temperatūras - tieši tāpat var likt daudzslānenes.

Re: kas noticis kaparam?
Autors: aaaa ()
Datums: 29/01/2013 09:28

Tiko apskatījos - Uponors paredzēts ilgstošai darba temperatūrai līdz 70 oC, 95 oC tikai īslaicīgi, tā kā visas malkveidīgās apkures atkrīt.

Re: kas noticis kaparam?
Autors: soseds2 ()
Datums: 31/01/2013 13:01

Tam kaparam nevarētu būt darbojusies kāda elektroķīmiskā reakcija...?
Skābe parasti neizēd tādus caurumus, tik nosūbē.

Re: kas noticis kaparam?
Datums: 14/02/2013 18:32

Tas ko tu tur redzi izteikti melni-zilajā krāsā ir sadegušie metāla pelni arī lielu trauslu atdalījušos plēkšņu izskatā. Smērējas kā melni pelni. Varu droši apgalvot ka to izraisa klejojošās strāvas. Testeris tevi pārsteigs vismaz ar 120 un vairāk voltiem.
Tu neesi pirmais kam ir skaistas zilas kapara caurules.
Problēmas cēloņi rozetēs un nozarkārbās vai sadalē.
Tavi cauruļvadi ir kā vadītāji tavu elektroierīču patērētajai elektroenerģijai.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **        **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **         **   **   ***   **   **   **  
 **     **  **          ** **    ****  **    ** **   
 *********  **           ***     ** ** **     ***    
 **     **  **          ** **    **  ****    ** **   
 **     **  **         **   **   **   ***   **   **  
 **     **  ********  **     **  **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727