UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
cik jaudīgu strāvas ģeneratoru?
Autors: Gita Gulbe ()
Datums: 09/01/2013 11:40

Tātad ir 2 apkures sūkņi - kopā uz 1. ātrumu apm. 100W un ūdens sūknis - 0,8 KW. Tas ir minimālais, ko vajadzētu darbināt elektrības atslēguma gadījumā. Biju noskatījusi ģeneratoru, kas saražo 3-3,5 KW. Tad, lasot internetā, vienā vietā bija rakstīts - lai iedarbinātu 1KW jaudīgu ūdens sūkni nepieciešams 4-5KW jaudīgs strāvas ģenerators. Vai tā ir? Kādu lai pērk?

Re: cik jaudīgu strāvas ģeneratoru?
Autors: pamats topošais ()
Datums: 09/01/2013 11:46

Neesmu specs, bet liekas absurds! Ja vajag 1kw, tad arī vajag 1kw nevis 4!!! Ir atsevišķas ierīces, kurām ir kaut kādas īpatnības, to var nokontrolēt ar mērinstrumentiem vai izlasot pamācību, galu galā!
Tas elektrības zudums jau nebūs ilgs, parasti jau LE 2-6st laikā problēmas atrisina (izņemot Latgali, tur parasti ir "dabas katastrofas"). Un, ja runā par pāris stundām, tad apkurei nekas nenotiks bez elektrības, var padomāt par kādu UPS.
Man gan mētājas 2kw ģenerators no laikiem, kad nebija vēl elektrība. Slinkuma pēc, tā arī nekad neesmu iedarbinājis, pat ja nav elektrība. Turklāt, jāizdomā kur viņš atradīsies, apkope jāuztaisa, bendža jātur iekšā svaiga, regulāri jāpadarbina. Tad vēl pieslēgums no tā jāuztaisa uz kopējo vai avārijas sistēmu...

Re: cik jaudīgu strāvas ģeneratoru?
Autors: Gita Gulbe ()
Datums: 09/01/2013 11:52

Pieslēgums jau ir uztaisīts. Tikai jānopērk un jāpieslēdz. Par UPS esmu domājusi, bet pie ūdens ar tādu netikšu.

Re: cik jaudīgu strāvas ģeneratoru?
Autors: Pavels.O ()
Datums: 09/01/2013 12:05

4 - 5 kW ģenerators nav nepieciešams, lai barotu 1 kW sūkni. Vienīgais ka jaudīgākiem asinhroniem dzinējiņiem ir n-kārtīga palaišanas strāva. Diez vai parastam cilvēkam būs lietderīgi iegādāties jaudīgu UPSi, kurš nodrošinās nepārtrauktu un ilglaicīgi tīkla režīmu - dzinēju darbināšanu. UPSis tam īsti nav paredzēts.

Re: cik jaudīgu strāvas ģeneratoru?
Autors: Dzindzis ()
Datums: 09/01/2013 12:21

Vel laba lieta ir ūdens resīveris uz 150l - gan drīz uz dienu pietiek ūdens. Ņem 3kW būs ok. Pie elektromotora ieslēgšanas nedaudz elektrība noraustisies bet tas nekas. Viņiem sprieguma stabilizācijas ķēde gaužām vienkārši realizēta.

Re: cik jaudīgu strāvas ģeneratoru?
Autors: Gita Gulbe ()
Datums: 09/01/2013 12:47

Paldies! Baigi negribas nopirkt to, kas nestrādās, bet vēl vairāk negribās pārmaksāt kādus 300-400 Ls par jaudu, kuru man 1000 gadus nemaz nevajag.

Es te atradu to vietu kur izlasīju - [www.draugiem.lv] iekopēšu tekstu "Piemēram, ja ūdens sūkņa korpusa norādītā jauda ir 1KW, tad elektromotora palaišanas brīdī īslaicīgi būs nepieciešama 4-5KW jauda. Līdzīgi būs ar ledusskapi – ja tā dzinēja jauda ir aptuveni 100-200W, tad palaišanas brīdī būs nepieciešama līdz pat 1KW jauda."

Re: cik jaudīgu strāvas ģeneratoru?
Autors: pamats topošais ()
Datums: 09/01/2013 13:39

nu, varbūt. Man 2,2kw einhell ģenerators 750w pedrollo palaida. Darbināju arī 1,3kw zāģi. Bosch 1400 virsfrēze nedarbojās (tur laikam tieši tā štelle ar to palaišanu, viņiem dikti inteliģents aparāts ;)
Fleksis, triecienurbjmašīna darbojās.
Ja negatavojies pasaules galam, tad neredzu jēgu taisīt vietējo energostaciju!

Re: cik jaudīgu strāvas ģeneratoru?
Autors: Pavels.O ()
Datums: 09/01/2013 13:45

Nu ledusskapi gan nepieskaitīsim šeit, piemēram, 3-fāzīgam asinhronam dzinējam palaišanas strāva ir 4 - 7 x In, Jūsu gadījumā sūknis, iespējams, ir 1 fazīgs un palaišana notiek pavisam savādāk - ar strāvas nobīdi. Bet AD palaišanas process ir pārejas process, kurš aizņem ļoti īsu brīdi, bet ar n-kārtīgu strāvu pārejas procesā. Jūsu sūkņa palaišanas strāvai jābūt norādītai pasē vai uz šiltes.
Secinājums, kaut gan viss skan ļoti sarežģīti, sarežģīta šeit nekā nav, pārdevējs Jums varēs piedāvāt kurš ģenerators nodrošinās jums nepieciešamo režīmu, bez pārlieku lielas jaudas rezerves (kas maksās bargu naudu

Re: cik jaudīgu strāvas ģeneratoru?
Autors: elmeh ()
Datums: 12/03/2013 17:59

Ir ari atšķirība starp strāvas ģeneratoriem ar benzīna dzinēju un dīzeļdzinēju. Dīzeļdzinēji parasti ņem slodzi elektromotoru palaišanas laikā labāk, neka benzīna dzinēji, bet ir trīs reizes dārgākie. Mums uz vietas ir jauns 3,3kW vienfāzes strāvas ģenerators ar benzīna dzinēju. Varam piedāvāt to uz pabaudi un ja ģenerators iedarbina sūkņus piedāvājam to iegadāties.

Re: cik jaudīgu strāvas ģeneratoru?
Autors: Gita Gulbe ()
Datums: 13/03/2013 17:59

Paldies! Jau nopirkām un 2x darbinājam. 1-x testam un iesildīšanai, otro reizi - visu dienu bija atslēgta elektrība. Tātad - mums ir 2,5 kW, benzīna dzinējs. Pieslēgts bija 1 apkures sūknis 60 W, ledusskapis - (60/120W-), viena ekonomiskā spuldzīte un protams, par ko visvairāk uztraucos - ūdens sūknis 0,8KW arī darbojās.

Mums no lētajiem - ķīnietis. Pagaidām neko nevaru teikt par ilgmūžību un tml., ko redzēs laika gaitā. Paskaļš, pasmags. Viens pumpejamais ritenīts jau nolaida gaisu. Citādi - funkciju pilda.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **         **    **  **       
 **     **  **   **   **    **    **  **   **       
 **     **  **  **    **    **     ****    **       
 **     **  *****     **    **      **     **       
  **   **   **  **    *********     **     **       
   ** **    **   **         **      **     **       
    ***     **    **        **      **     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727