UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
kondensaacijas tipa gaazes apkures katli
Autors: gun ()
Datums: 24/07/2005 19:11

Veelos uzzinaat ,ja kaadam taads ir uzstaadiits, tiessaam ir reklameetaa gaazes ekonomija,un kaadas firmas katlu ieteiktu.

Re: kondensaacijas tipa gaazes apkures katli
Autors: eg.guntis ()
Datums: 26/07/2005 00:08

Pēdējā pusgada laikā mēs esam uzstādījuši apmēram 20 gb kondensācijas tipa katlus. Reāli un pēc prakses, ekonomija šiem katliem ir vidēji 10-20%. Vislielākā ekonomija, ja apkures katls strādā tikai uz grīdas apkuri, bet vēl ir dažādi priekšnoteikumi, lai katls strādātu ekonomiski.Par zīmes izvēle var būt gan Viessmann, gan Junkers, gan jaunumi tirgū - Giersch un Remeha, bet katram ir jāizvēlās, cik iespējams tērēt iegādei, jo tas nav no lētākajiem variantiem. Sīkāku informāciju var pa tālr. 9174230

Re: kondensaacijas tipa gaazes apkures katli
Autors: Ķengurs ()
Datums: 27/07/2005 08:05

Jā jā un vēl 109 procentu atdeve....(ta tik visi pirksim kondensāta katlus -ražosim enerģiju un būsim miljonāri) :) :) ....Labi katlam nau ne vainas .... tikai nevajag sadomāties ... kaut tu izstiepies bet lai saražotu kādu konkrētu enerģijas daudzumu ir vajadzīgs attiecīgs enerģijas nesēja daudzums...Basta.

Re: kondensaacijas tipa gaazes apkures katli
Autors: Rx ()
Datums: 28/07/2005 04:20

Savā mājā arī vēlējos gāzes apkuri un par to arī vairāk palasīju: Kondēnsācijas katls tiešām labāks, jo gaisu saņem no āra pa taisno, sasilda to ar sadegušo gāzu siltumu, nav problēmu ar gaisa pieplūdes veidošanu kas vajadzīga vismaz ar 10*10cm, kā arī vecais skurstenis nav jāaiztiek... Gaisss pieplūst un izplūst pa dubultu cauruli, ko izlaiž pa tiešo no apkures katla. Bet gāzes kantoris un arhitekti ne sevišķi vēlās šos katlus likt- bojā sienas dizainu, jo nerūsošā caurule nāk no sienas....To atļauj ja dūmvadā vairs nav brīvu vietu un "blati"

Re: kondensaacijas tipa gaazes apkures katli
Autors: eg.guntis ()
Datums: 28/07/2005 19:20

Ja kāds vēlas izteikties par kādu iekārtu to darbību, būtu vēlams mazliet vairāk ar to iepazīties un salīdzināt ar citiem, bet nevis saklausīties dažadas baumas. Kondensacijas katli strādā ar kurināmā izmantošanas reālo lietderību 96-98%, jo parastie gāzes katli strādā 88-93 %. Tas ka rakstās 106-109 % izmantošana, te ir jāsaprot citu, to ka katls darbojas tos pašus 88-93%, bet vēl papildus siltums tiek saņemts no izejošām dūmgāzēm(5-10%). Saskaitot kopā arī rodas pāri 100%.Pie šo katlu darbības dūmgāzu temperatūra ir 30-40 grādu, un var izmantot plasmasa caurules, kas ir arī lētākās. Pie citu katlu darbības dūmgāzu T ir 140-160 grādi. Kondensācijas katlu dūmgāzu izvadcaurules pēc klienta izvēles ir iespējams laist gan caur esošo dūmvadu, gan caur sienu un nekādi "blati" nav nepieciešami.Tikai vienīgi, ja tehniski pēc noteikumiem iespējams to veikt. Pašlaik mums vēl neviens arhitekts privātmāju būvniecībā nav iebildis un aizliedzis likt caur sienu caurules, ja nu vienīgi pašam saimniekam tas nepatīk.

Re: kondensaacijas tipa gaazes apkures katli
Autors: Rx ()
Datums: 28/07/2005 23:06

Ja tas attiecās uz privātmāju, ne pilsētā, tad protams arhitektam iebilžu nebūs, bet pilsētā-gan. Pa esošo protams var vilkt, bet tad tajā skurstenī citas krāsns dūmgāzes gan nedrīkst laist. Daudzdzīvokļu mājā tā būs problēma. Citu gāzes katlu (Junkers ZWE24) izejas gāzu temperatūra nav 140-160grādi, bet ap 60. (ik pa laikam pielieku roku skurstenim- ner. tērauda, tā ir tikai silta! Nez vai 5-10% ekonomija sanāks?)Tehnisko uzdevumu raksta pēc attiecīgus sertifikātus saņēmuša skursteņslauķa apsekošanas un akta (tā arī ir rekomendācija kā to veikt). to caurskata gāzes kantorī, un tad var projektēt. Liekas, ja skurstenis pēc projekta izies fasādē , bez arhitekta vīzas neiztikt. Dūmgāzu izejas temperatūra ir tik maza, jo izmanto gāzi, kas maz sārņus uzness uz siltuma noņēmējiem un to virsmas laukums ir ļoti liels- daudz sīku lameļu no laba siltuma vadītāja-līdzīgi kā automobīlim.

Re: kondensaacijas tipa gaazes apkures katli
Autors: eg.guntis ()
Datums: 29/07/2005 00:33

Pie arhitekta saskanojas jebkurs mājas projekts, bet ja attiecigie normativi atlauj un tas pats skursteņslauķis ir apstiprinājis izvadīt skursteni pa sienu ārā un citas iespējas nav un māja ir privāta, tad saimnieks pats tiesīgs izlemt, kas uz vina sienas vai fasādes būs, lidz ar to arhitekts bez jebkādām problēmām to arī apstiprina. Par skursteņa izvēli ir attiecīgi normatīvi, cik vienā caurulē var būt katlu izvadu vai vispār nevar, to apskata pie konkrētām situācijām un konkrētiem katliem. Ir dažadas iespējas. Ja jūs esat nosaukuši konkrētu katlu , tad pēc rūpnīcas izdotā kataloga dūmgāžu temperatūra šim katlam ir pie min slodzes 90 grādi un pie max slodzes ir 140 grādi. Un kad katls jau pars gadus ir pastrādājis tad temp. palielinās par 5-20% un pat vairāk, ja apkures katli kaut vai vienu reizi gadā netiek tīrīti un regulēti. Pēc pieredzes, pie netīra aizkvēpuša katla dūmgāzu temperatūra sasniedz 400-500 grādu.

Re: kondensaacijas tipa gaazes apkures katli
Autors: Rx ()
Datums: 06/08/2005 18:01

Skaidrs..? Tikai manam gāzes katlam nav Kvēpu! Tas neaizkvēp, bet siltummaiņa ribiņas tiek aizdambētas ar visparastākiem putekļiem un tās jātīra ar putekļu sūcēju- iepriekš labāk pat izpūst ar stipru gaisu. Ragulēšana nav nepieciešama.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **     **   **   **   ***   **  **     ** 
 **         **     **    ** **    ****  **  **     ** 
 ********   *********     ***     ** ** **  **     ** 
 **     **  **     **    ** **    **  ****  **     ** 
 **     **  **     **   **   **   **   ***  **     ** 
  *******   **     **  **     **  **    **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727