UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 5
Re: Apkures katls čuguna vs tērauda gāzģenerācijas.
Autors: KristapsD ()
Datums: 04/12/2016 23:06

Meklēju ~40kW gāzes ģenerācijas malkas katlu un vēlos dzirdēt kādas atsauksmes.
Sākotnēji skatījos uz Atmos gāzģeneratoriem. Aizbraucu uz veikalu skatīties, bet tur iepatikās Viesmann 100-S. Tagad jau plānā ir Sinvia SN35-K. Šim kW varēja būt vairāk, tomēr no visiem apskatītajiem gabarīti vislielākie un svars tāpat - tērauds nav optimizēts, kā arī šamota detaļas ir ķieģelis parastais.
Varbūt gāzģeneratoru īpašnieki var padalīties ar to, kādi katli un cik lieli aķi apkurina mitekļus?

Re: Apkures katls čuguna vs tērauda gāzģenerācijas.
Autors: jaunakais ()
Datums: 06/12/2016 15:11

Vai tiešām vēlies palikt tikai pie gāzģenerācijas katla – tas tomēr ir dārgāks, nedaudz sarežģītāks. Apkurē vislabāk, ja sistēma ir pēc iespējas vienkāršāka un mazāk prasa apkopes - piemetu malku, aizkurinu un viss.

Piemēram kā šajā video
[www.youtube.com]

Šajā gadījumā atslēgvārdi ir – parastais apkures katls + siltuma akumulācijas tvertne + pareiza katla apsaiste.

Es nesaku, ka pirolīzes katli ir slikti, bet praksē pierādījies fakts - jo vienkāršāk, jo labāk un tikai tad seko tādi faktori, kā augstāks lietderības koeficents utt.

Ja laiks var apskatīt vēl šo video, ko saka par pirolīzes katliem.
[www.youtube.com]

Re: Apkures katls čuguna vs tērauda gāzģenerācijas.
Datums: 06/12/2016 17:15

Praksē gan parasti pierādās fakts, ka nepārāk pareizi saslēdz sistēmu un ar slapju malku kurina - problēmas tad ir ar visa veida katliem.

Gāzģenerators no lietotāja viedokļa ne ar ko nav sarežģītāks par čuguna vai parasto tēraudnieku - ieslēgt izslēgt, iekraut malku un laiku pa laikam iztīrīt. Vienīgais ko es varētu uzskatīt par atšķirību ekspluatācijā ir tas, ka gāzģeneratoriem pēc kaut kāda ilgāka laika posma ir jāmaina viena vai otra keramikas daļa. Man 10 gadu laikā vienreiz bija jānomaina sprausla, jo bija izdrupusi. Maksāja man tas padārgi - ap 100 eur, bet nu toties pa šiem gadiem esmu ļoti daudz ietaupījis uz kurināmā apjomu salīdzinot ja man būtu parasts katls.

Re: Apkures katls čuguna vs tērauda gāzģenerācijas.
Autors: Dindirin ()
Datums: 06/12/2016 18:54

Man Viesmann Vitoligno 100-S 40kW, aķis 2000l ar iebūvētu karstā ūdens čūsku, mājas tilpums 450kub.m.
Ar vienu kūrienu un sausu malku aķi uzlādē līdz 70 grādiem, patlaban tērējas divas dienas.
Kuršana tiešām vienkārša - iztīri, ieliec malku, aizdedzini, pēc pusstundas aizver durvis līdz galam un aizmirsti līdz nākamai kuršanai.

Re: Apkures katls čuguna vs tērauda gāzģenerācijas.
Autors: pip ()
Datums: 06/12/2016 19:06

Ja jau pieminejam tadus vardus pareiza apkurures sistema. Tad vajag iepostot kas ir pareizi. Apkures shema ar akumulatoru nav pareiza. Ja ir ieslegts apkures akumulators tada veida. Ka atdziestot katlam cirkulacija caur to saglabajas. Visi mazie loki un varsti ir ok. Un tiem jr jabut. Potams var but ari pastece. Bettad dizko atri akumulators nepieladesies pilns. Loti daudzi apkurnieki greko un un sataisa ta ka cirkulacija paliek. Tad samniekam ir jaaaizgriezh ventilis mazajam lokam. Pie sukna. Neuzskatu ka tada shema ir ok. Un ideala shema bija laikam sinvija kb. To jums soseds vai rx pastastis. Var jau ari ventila vieta izmantot klapanu. Lai nav ventils jataisa ciet. Tomer esmu par to ka akim jabut ar divam trubam un pats akis strada ari ka hidroizlidzinatajs.

Re: Apkures katls čuguna vs tērauda gāzģenerācijas.
Autors: KristapsD ()
Datums: 06/12/2016 21:33

Ekspluatācijas izmaksu dēļ jau arī sāku skatīties uz SinviaKB katlu, jo apakšējās keramikas vietā ir parasti šamota ķieģeļi, kas tikpat kā neko nemaksā, kaut kāda termoizturīga spirāle, ventilatori dabonami tepat. Kad zvanīju un interesējos par katlu, J.Kleins tieši gānīja vāciešus, ka viņi pelna uz rezerves daļām.
Pieslēgums shēmu ņemu arī Sinvia. [www.sinvia.lv]

Par pip pieminēto cirkulāciju caur aukstu katlu, citēju no katla apraksta:
"Katls tiek aprīkots ar vadības pulti, kura veic sekojošas funkcijas:
• katla ventilatora ieslēgšana un izslēgšana, lai nodrošinātu katla temperatūru vismaz 80 C,
• katla loka cirkulācijas sūkņa ieslēgšana, kad katla temperatūra sasniedz 60 C,
• katla ventilatora izslēgšana, kad izdegusi malka un katla temperatūra samazinājusies līdz 50 C."

Teorētiski šai problēmai būtu jābūt atrisinātai.

Dindirin, tev akumulatorā ir čūska nevis boileris aķī? Kā tā darbojas? Uz caurplūdi silda?

Re: Apkures katls čuguna vs tērauda gāzģenerācijas.
Autors: pip ()
Datums: 06/12/2016 22:10

Maza loka varsts ta pat mazliet laiz cauri. Un cirkulacija caur katlu notiek peteja virziena. SINVIA agrak izplatija lopularus katlus. Tad tos pa kluso metinaja uz vietas. Nju tagad ir beidzot kkas savs. 8mm tiesam bus ok.

Re: Apkures katls čuguna vs tērauda gāzģenerācijas.
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 06/12/2016 22:56

Uzreiz pasaku, ka esmu ieinteresēta persona, jo lietoju gāzes ģenerācijas katlu un tos arī uzstādu.
Sinvia pret Atmos vai Viessmann viss ir vienkārši. Atmos lētākais, Sinvia lētāka par Viessmann. Very seksī.
Uzturēšanas izdevumi. Nezinu par Atmos, bet Sinvia spirāles un Viessmann ķieģeļi izbeidzas ātri. Pēc gada kā likums ķieģeli un spirāles jāmaina (spirāles pat biežāk), vai tas atsver cenu atšķirību nezinu, jo cenu politika dažāda. Uguns drošie ķieģeļi nemaksā daudz, bet spirāles arī nav par velti. Spirāles efektivitātes darbību apšaubu, jo neredzu praktiskus piemērus, kur tā izpaustos. Aizbirst ar pelniem un sveiki Gauja. Viessmann sprauslu aiz di...st nav iespējams, ja malku kurina. Cenu starpība starp Sinvia un Viessmann vismaz mani nav pārliecinājusi un klientiem iesaku Viessmann.

No prakses!!! No Šis vietas lasīt katru vārdu divas reizes!!!
Šodien biju pie klienta ar Atmos 20 kW katlu. Cilvēkam problēmas ar katlu kopš uzstādīšanas. Paprasīju cik sen, atbilde 12 gadus! Es vienkārši a.......l. Kādā d..sā mēs dzīvojam, ka pakļaujamies tādu laiku uzstādītāja atrunām un nemeklējam tos, kas saprot no tā kas notiek? Sataisīju bildes, atgaisoju sistēmu un tagad domāšu ko darīt! Katls, akumulators, apsaiste - vienkāršāk zobus caur pēcpusi operēt. Pavadīju pie klienta pusstundu bildējot visus mezglus un risinājumus, un tas tikai maza privātmājā.
Nāku mājās, kaimiņš uz ielas prasa, kur tad es tik vēlu, bet es no darba 21.00 atgriežos, līdz Ziemassvētkiem man laiks uz stundām aizņemts! Tādā pakaļā mums caur blogiem ir apkures sistēmās valstī uzstādītas! Ko Jūs darāt cilvēki? Es gribu ar sievu un bērniem pie maniem vecākiem aizbraukt, nevis Jūsu idiotisma kalnagalus slīpēt! Un neprasiet, cik tas maksā ar raudošām acīm!

Re: Apkures katls čuguna vs tērauda gāzģenerācijas.
Autors: pip ()
Datums: 06/12/2016 23:22

Izlasiju 2 reizes. Bet pa teikumiem. Es gan nesmadeju kadu padomu. Bet ta pat uzstada pa savam. Jo ta tach ir letak un kamer tadi meistari bus. Man uz partaisishanu vnm bus darba 25 proc no darba apjoma man iekrit partaisisana. Popularaikais varjants. Ir mikseri mazajam lokam likt turpgaita.suknis turpgaita. 1 suknis. 10 radiatori. Un nevar gribet malkai 60 gradus atpakalgaita. Ja taja ir plika truba. Ta var darit kkada daudzivoklu maja kur jau atnak siltums . Piskjaida cik vajag un suta atpakal uz arbratku lai nav jamaksa. Spcialisti saskatijusies un tikai buve.
Sukni likt turpgaita pat ir bistami jo parkurinot katu tastvaiku nekachaa. Un cirkulacija tik apstadinata. Uttt. taa varetu turpinaat

Re: Apkures katls čuguna vs tērauda gāzģenerācijas.
Datums: 06/12/2016 23:39

JZ - neķer kreņķi. Ja pirms 12 gadiem likta sistēma, tad tas nav brīnums, jo ap to laiku cilvēki shēmas tik tiešām paši zīmēja un domāja, diskutēja un ņēmās. Turklāt to darīja gan amatieri gan nopietnas firmas. Man piemēram ap to laiku uzstādīja apsaisti L-jā viena no atzītākajām firmām, kuru vadīja cilvēks ar inženiera grādu hidraulikas sistēmās un visiem sertifikātiem un atsauksmēm presē utt. Nebija ne mazākā pamata apšaubīt kompetenci. Diemžēl pēc gada sapratu, ka ne viss ir zelts kas spīd. Samaksāju tā laika virscenu. Tai pat laikā tā shēma it kā pat bija pieejama katla dokumentācijā... Pārlika parasts puisis, pēc shēmas kas manuālī.
Secinājums - relatīvi jaunām tehnoloģijām tirgū neko nenozīmē agrāko laiku pieredze. Tajos laikos tika uzstādīti visādi brīnumi. Jocīgi vienīgi, ka cilvēki tik ilgi ar nepareizu apsaisti var sadzīvot. Es tā kā sapratu, ka īsti tomēr tur nebija un savlaicīgi laboju kļūdu.

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **         ********  **    **  **     ** 
 **     **  **    **      **     ***   **   **   **  
 **     **  **    **      **     ****  **    ** **   
 **     **  **    **      **     ** ** **     ***    
  **   **   *********     **     **  ****    ** **   
   ** **          **      **     **   ***   **   **  
    ***           **      **     **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727