UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Bēniņos automāts 20C, pirmais sadales kastē 20B??
Autors: Alvisss ()
Datums: 24/03/2011 15:06

Kā reizi pirms nedēļām bija iebraucis LE darbinieks (biju uzzvanījis lai atbrauc ievērtē skaitītāja vietas maiņas iespējas), toreiz viņš tik kaut ko norunāja par slikto stabu stāvokli un to, ka mēģināšot izbīdīt stabu maiņu un līdz ar to arī skaitītāja iznesi ārpus mājas. Pēc dienām džeks uzzvanīja un pastāstīja, ka vasarā līnijai esot paredzēta rekonstrukcija, tāpēc tagad skaitītāju ārā nenesīs, bet jāpagaida līdz vasarai. No manas puses vajadzēšot tikai izrakt grāvīti līdz stabam un ieguldīt kabeli (~10m), ja gribēšot par kaut kādām naudiņām varēšot tikt arī pie 3 fāzēm.
Bet līdz vasarai ir jādzīvo un jāsakārto elektroinstalācija, lai var remontu pabeigt. bija doma bēniņos likt 25 C automātu, mājā kā pirmo sadales skapī 20 B un tālāk pēc vajadzības 16 un mazāki. Bet nu uzzināju, ka mājai pēc papīriem pienākas 20 ampēru automāts ievadā. Līdz ar to sanāk, ka bēniņos 25 nemaz nedrīkstu likt (gan jau arī LE darbinieks nenoblombēs un piesīsies, kad saukšu blombi likt). Vai ir jēga bēniņos likt 20 c, bet sadales skapī 20b, t.i. vai pirmais nostrādās 20b???
Moš kādam ir saprašana kādas varētu būt izmaksas, lai dabūtu 3 fāzu pieslēgumu, ja ņem vēra, ka līnijā tik un tā ir rekonstrukcija un no mājas tiek iznests skaitītājs. Reālās papildus izmaksas ir 2 dzīslu kabeļa vietā no staba uz kasti jānovelk 4 dzīslu kabelis un vienfāzes skaitītāja vietā jāieliek 3 fāzu.

Re: Bēniņos automāts 20C, pirmais sadales kastē 20B??
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 24/03/2011 17:37

Tā kā vasarā paredzama pārbūve es par drošinātāju bēniņos neuztrauktos un neko tur nemainītu. Vajag pirmo ieejošo drošinātāju elektrības kastē. 20B būs oki. Tad pēc pārbūves vads uz LE kasti ar skaitītāju, pagaidām vads uz bēniņiem, uz esošo pievadu un drošinātāju. Ievada automātu (pirms skaitītāja) liek LE.

Kas attiecas uz 3 fāzēm pieņemu ka LE gribēs diezgan astronomisku ciparu. Piemēram man par 50 metri kabeli viņi grib 1500 ls + PVN..... Bet izvēles nav - ja gribu mājās elektrību nāksies maksāt. Var LE uzrakstīt iesniegumu par jaudas palielināšanu - viņu mājas lapā ir visa info - tad viņi izrēķinās apmēram cik būs.

Re: Bēniņos automāts 20C, pirmais sadales kastē 20B??
Autors: Alvisss ()
Datums: 25/03/2011 10:10

Nu ievada automātu man palūdz uzlikt pašam. Māja veca, LE veči pēdējo 20 gadu laikā pāris reizes ir bijuši, bet bēniņos nav bijuši ne reizes. Un tur kopš seniem laikiem (ievadā) stāv skrūvējamais drošinātājs (korķis). LE cilvēks man palūdza, lai es nopērku plombējamu kastīti ar automātisko drošinātāju. Uzlieku to un, kad būšu pārvietojis skaitītāju, šamējais atbrauks un atjaunos plombi gan skaitītājam, gan uzliks jaunu kastītei bēniņos.
Bet kāpēc, Roland, Tu domā, ka man pieslēgums 3 fāzēm izmaksās ~1500 lvl??? kabeli no staba (skaitītāja) līdz mājai es uztaisīšu pats. LE no vadiem līdz skaitītājam jau vilks kabeli. Cik tas - 6m. Vienīgās reālās papildizmaksas ir 2 dzīslu vietā vajadzēs 4 dzīslu kapbeli, vienfāzu skaitītāja vietā 3 fāzu un elektriķim staba galā 2 savienojuma vieta uztaisīt 4. Reālās izmaksas, manuprāt, zem 50 lvl. Vienīgi, ja ST izdomā kādu kaudzīti paprasīt par pieslēgumu.

Re: Bēniņos automāts 20C, pirmais sadales kastē 20B??
Autors: ibm ()
Datums: 25/03/2011 10:23

Redziet, ir atšķirība, kur tu dzīvo un tāpat attiecīgi LE veču pieeja. Es dzīvoju netālu no Lidostas (Mārupes nov) un te nekāda pašdarbība LE apkalpes zonā nenotiek. Viss par skarbām naudiņām. Vienīgais, ko es veiksmīgi izdarīju, kad rīkoja jaunu pieslēgumu, teicu večiem, ka, lai liek kasti turpat pie staba (blakus) - kā no staba zemē, tā uzreiz, - lai LE nebūtu jārok man grāvis un jāvelk kabelis par skarbu naudu, ko varu izveikt pats daudz lētāk. Un arī tad, lai pievienotu LE zonai(ievadautomātam) savu kabeli, bija jāuzrāda sertificēta elektriķa mērījumu protokols par faktu, ka līdz manai kastei mājās viss ir čikiniekā, tāpat šie atnāca un pārliecinājās, ka kabeļa otrā galā nav nekādi sūdi kaut gan formāli tā jau ir "mana zona". Tā ja.

Savukārt pierīgā (neteikšu kur) čomam bija pavisam cita dziesma. LE veči mums ļāva ne tikai nopirkt un uzstādīt ievadsadali pašiem, bet arī savilkt visus kabeļus līdz pat stabam. Rezultātā LE vīrs tikai uzkāpa stabā, atritināja un pieslēdza mūsu sagatavoto kabeli un noplombēja ievadautomātu. Salīdzinet paši.... Protams, mēs visu ierīkojām kā pienākas, bet nu fakts pats par sevi...

Re: Bēniņos automāts 20C, pirmais sadales kastē 20B??
Autors: Dzindzis ()
Datums: 25/03/2011 13:17

Un vel brīnamies kapēc tik daudz ugunsgrēku notiek - neapdzīvojamos bēniņos vispar nedrīks but jeb kadi automāti. Ja ienak gaisvadu linija normali jabut monolītam kabelim lidz sadalenei majas pirmaja stava ~ pa vidu. Jaunbūvēm parasti jau nāk pievads pa zemi.Atnaks īstie LE speci izčakarēs 100%

Re: Bēniņos automāts 20C, pirmais sadales kastē 20B??
Autors: Alvisss ()
Datums: 25/03/2011 13:37

Dzintars kosmosā dzīvo. Nesaku, ka tas ir pareizi, bet laukos 80% ēku ir šādi. Konkrēti šai mājā nav bijusi nekāda pašdarbība. Viss, kas ir ir taisījuši LE (arī LPSR laikā) veči. A ko man darīt, raut to drošinātāju nost un pie ienākoša vienot kabeli? Un kāda ir atšķirība, tik un tā būs savienojums, tikai bez automāta pa vidu!!

Re: Bēniņos automāts 20C, pirmais sadales kastē 20B??
Autors: Dzindzis ()
Datums: 25/03/2011 13:59

LE tagad viss po ka tik lielā nauda nāk. Bet vai pašam savas mājas nav žel. Esmu redzējis kā jumta konstrukciju brusas ir degušas dēļ vienas rozetes bēniņos uz kuru nedaudz ūdens ir pilējis. Otrs aspekts ir ātra un viegla elektribas atslēgšana visā mājā pie dažādām avarijas situācijām. Laiks jau vinmēr parāda kam ir bijusi taisnība kam nē :))

Re: Bēniņos automāts 20C, pirmais sadales kastē 20B??
Autors: Alvisss ()
Datums: 25/03/2011 15:07

Māja ir žēl, tieši tāpēc drošinātājs bēniņos stiprināts caur nedegoša materiāla plāksni. Ja vēl tas būs kārbā, mitrumam nevajadzētu tikt klāt. Un galu galā ir cerība, ka šovasar iznesīs skaitītāju ārpus mājas LE uz sava rēķina līnijas rekonstrukcijas laikā. Bet otrs automāts būtu drošinātāju kārbā pirms pārējiem drošinātājiem.

Re: Bēniņos automāts 20C, pirmais sadales kastē 20B??
Autors: Valdis Brinks ()
Datums: 28/02/2017 10:41

privat maja beninos ir ievada drosinataji,pienak gaisa linija,skaititajs ir2metri-2stava,latvenergo saka,ka janomaina kabelis,jo ir defekts,no vecas drosinataju sadales lidz skaititajam ar ievada automatu.Logiski butu nomainit kabeli no gaisa linijas ievada lidz skaititajam,izmetot ara veco drosinataju kastiti.Ko darit,varat atzvanit pa telefonu 26021842



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **         **     **   *******   **        
 ***   ***  **    **   **     **  **     **  **    **  
 **** ****  **    **   **     **  **         **    **  
 ** *** **  **    **   **     **  ********   **    **  
 **     **  *********   **   **   **     **  ********* 
 **     **        **     ** **    **     **        **  
 **     **        **      ***      *******         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727