UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 5 no 15
Re: KPFI
Autors: JanisL ()
Datums: 22/09/2011 01:30

Nolēmu tomēr mēģināt. Aizsāku VZD procesus ar paātrināto inventarizācijas lietu un kadastra izziņu. Pagaidām vēl "pa lēto" - ap 180 Ls. Turklāt, ņemot vērā rajonu un labus cilvēkus (bez blatošanas), ir cerība, ka paātrinātā kārta varbūt sanāks pat ļoti paātrināta. Tad nu manīs, kas sanāks. Savā blogā noteikti ziņošu par sekmēm ar šito KPFI pasākumu.

Ir doma ņemt Atmos gāzģenerācijas katlu (30kW) + Dražice 200 litru kombinēto siltā ūdens boileri + Dražice 1000 litru siltumakumulatoru. Un siltās grīdas - tās gan projekta naudās neietilpst. Jāsāk info resērču, ko tauta vispār saka par šiem gāzģenerācijas katliem.

--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Re: KPFI
Autors: aaaa ()
Datums: 22/09/2011 08:57

Jāni, ko precīzi vajag, lai jaunbūvi ierakstītu ZG? Tu raksti par inventarizāciju - vai tas nozīmē, ka, ja man projektā nav, bet dabā šis tas ir klāt (šķūnis), man spiedīs draudīgo likumpārkāpēja zīmogu? Tad vispirms vajag izdarīt izmaiņas projektā un tad saukt inventarizatorus? To jau laikam toč nepaspēs...

Re: KPFI
Autors: JanisL ()
Datums: 22/09/2011 09:56

Uhhh, lai jaunbūvi ierakstītu ZG, vajag:
Nepieciešamie dokumenti:
1) Nostiprinājuma lūgums nekustamā īpašuma reģistrēšanai zemesgrāmatā (var rakstīt pie notāra vai arī aizpildīt nostiprinājuma lūguma veidlapu pats. Nostiprinājuma lūguma formas ir atrodamas www.zemesgramata.lv mājas lapā. Tādā gadījumā zemesgrāmatu nodaļā jāierodas ar pasi un Jūsu parakstu varēsim apliecināt uz vietas. Tas maksās Ls 10)
2) Jaunbūves raksturojums
3) Inventarizācijas lieta no (0,5 līdz 1 Ls par ēkas m2, 44 dienas)
4)kadastra izziņa ēku, būvju reģistrēšanai (ar 500 grupas kadastra Nr.) - 5 Ls
5) kancelejas nodeva par īpašuma reģistrāciju zemesgrāmatā būs Ls 25
Termiņš īpašuma tiesību nostiprināšanai zemesgrāmatā ir 10 dienas.

Tātad, vispirms jādodas uz VZD, lai dabūtu inventarizācijas lietu (44 dienas, vai maksājot x2 - 22 dienas) un Kadastra izziņu (būs kopā ar inventarizācijas lietu). Man starpsienu ēkā iekšā nav, tad nu džeks atbrauks tikai izmērīt ārējo perimetru un palūkot, vai tas puslīdz atbilst projektā norādītajām. Ja Tev projektā ap māju tukšums, bet dzīvē ir šķūņi - visādi var sanākt... Par laimi uz mana mazā no mātes nomājamā zemes gabaliņa nekā lieka nav, taču uz pārējā gan papīriski ir vairāki šķūņi, kur dzīvē jau sen sabrukušu un nojaukti.. Šodien brauc inventarizators - manīs, kā būs.

--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Re: KPFI
Autors: JanisL ()
Datums: 26/09/2011 21:12

Nu re - saskāros ar visai neforšu situāciju malkas katla izvēlē atbilstoši KPFI projektu konkursa prasībām...

Pāris stundas te forumā lasīju cilvēku atsauksmes gan par Viadrus, gan par Atmos gāzģenerācijas katliem. "Sabijos" no Atmos jutības pret ne-sausu malku (aizaug), attiecīgi, ņemot vērā man blakus esošo mežu un krūmus (un manu slinkumu 2 gadus žāvēt malku), tomēr izlēmu par labu lētākam/vienkāršākam "parastajam" malkas katlam no Viadrus. BET te nu bija!!!

KPFI nolikums nosaka, ka malkas katlam ir jābūt ar efektivitāti >=80% . Viadrus katlam efektivitāte dedzinot koksni ir 75%... (ar oglēm 80%). Tātad - sasodīts, neder šis variants.

Nu tad pētīšu tālāk, kādi ir varianti. Iespējams, "piespiedu" kārtā būs vien jāizvēlas tas Atmos. Ja kādam ir vēl kāds ieteikums, uzziņojiet! :)

--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Re: KPFI
Autors: J ()
Datums: 26/09/2011 21:54

Un kur tad palika būvvaldes izziņa par jaunbūvi? To izsniedz tikai pēc inventarizācijas lietas saņemšanas un aizņem tas papildus 30 darba dienas...

Re: KPFI
Autors: JanisL ()
Datums: 26/09/2011 22:07

Būvvaldes izziņa par jaunbūvi top 2as nedēļas (pie mums), bet ceru, ka varētu izdoties arī ātrāk. Šobrīd nedomāju, ka viņiem ir daudz ko darīt. Bet nu tad jau manīs.

--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Re: KPFI
Autors: aaaa ()
Datums: 29/09/2011 16:13

Sodien nonacu pamatigas dilemmas prieksha: Jana L. iespaida ari kartoju KPFI papirus, pagaidam gan tikai jaunbuves ierakstishanu ZG. Ja dabushu naudu, doma bija likt siltumsukni. Firma jau atrasta, viss sarunats, te nez no kurienes, shodien pastkastite Latvijas Gazes pazinjojums, ka 2012. mums velk gazi. Bac, nu vot tagad nav miera - ko tad isti darit. Siltumsuknis (5.2 kW) maksa apmeram 8000 (konkreti ir pavisam svaiga tame), tatad, ar EU atbalstu apmeram 4000 vaska ritulishu no manas puses. Vasara choms tieshi mana pagasta ievilka gazi - no A lidz Z - 3200 Ls.
Pec kalkulatora sanak, ka zemes SS tomer ir letaks neka gazes apkure, atkal tepat netalu kaiminjos ir maja ar SS un gazi - vinji kurina tomer ar gazi. Siltumsuknju vecis man roku uz sirds liekot zvereja, ka COP zem 4 man nebushot. Tam tiesham var ticet? Gazei atkal tas ikgadejas apkopes - siltummainja skaloshana utt, SS no tada viedoklja draudzigaks, ari psihologjiski - viena gadijuma dudina kompresors, otra gadijuma tomer deg atklata liesma...a maja ta no koka. Vairak gan domaju par abu risinajumu ilgtspeju. Cik reali tas SS kalpo lidz atliek pedaljus - tas atkal nav skaidrs. Daudz nezinamo.

Re: KPFI
Autors: ruukiitis ()
Datums: 29/09/2011 16:55

aaaa
Tev tak sen jau māja kā gatava.
visticamāk kautkāda apkures sistēma jau ir.

Es pamanījos ar vēl ~7 cilvēkiem aprunāties par tēmu - secinājums, ja Tev nav nekā, vai arī vecais ir jāmaina tad SS ir ceļams, bet ja Tev jau kautkas ir, nu nezinu viss.
Varbūt kāds kam ir SS var padalīties cik liels ir elektribas rēķins visai mājai par šā gada Jūniju, Jūliju, Augustu.
Forumā saņēmos un izlasīju 69 Lapas par SS, problema tā ka tur viss ir balstīts uz Vecajām ierikošanas cenām un Vecajiem tarifiem, un runa ir tikai par ziemas mēnešiem.
Vēl jau ir ūdens sagatavošana Vasarā.
+ SS pārstāvims paspruka ka SS atdeve laika gaitā (nedaudz samazinoties nesapratu āpēc)

Re: KPFI
Autors: spk ()
Datums: 29/09/2011 17:00

Interesanti, a kas ss tāds pavisam nenomaināms vai nesalabojams var atlikt pedāļus? Kuri ir tie mezgli, kas viens no otra atkarīgi? Ja piem. kompresors atņirdzas pēc 10 gadiem, a tirgū vairs tādu nav, bet esošie var būt nesaderīgi piem. ar vadības elektroniku?

Re: KPFI
Autors: spk ()
Datums: 29/09/2011 17:05

ruukiitis, man tajos mēnešos ir 30-35 Ls, un man viss ir uz elektrību. Cik tieši no tā visa ūdens sagatavošana, nemācēšu pateikt.

Pašreizējā: 5 no 15


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **   *******   ********   **        
    **     **     **  **     **  **     **  **    **  
    **     **     **         **  **     **  **    **  
    **     **     **   *******   ********   **    **  
    **     **     **         **  **         ********* 
    **     **     **  **     **  **               **  
    **      *******    *******   **               **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727