UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: metāla skurstenis
Autors: E ()
Datums: 27/08/2010 21:49

kroo, nevari lūdzu pateikt precīzāk, kur pērnavas ielā? 5mm izklausās pamatīgs bleķa gabals. Man principā vienalga kā izskatīsies un maksāt arī gatavs vairāk, galvenais lai nav jālauž sienas pēc tam, jo tur vēlāk būs nepieejama vieta.
Kaut kādi keramiskie pieslēgumi laikam neeksistē?

Re: metāla skurstenis
Autors: kroo ()
Datums: 30/08/2010 09:44

5mm ņerža gan nebija (tas būtu pārāk šiki :), bet gan 0,5mm. Darbnīca atrodas pērnavas 25, sia rivoks, tel 29427967, netā arī ir infa. Samēri, sazīmē, aizsūti pa e-mail, kas vajadzīgs, lai iedod cenu. Par keramiskajām pieslēguma caurulēm neesmu dzirdējis.
Ir speciālie pieslēguma veidgabali keramiskajiem skursteņiem [www.kratki.lv] , bet nu rēķinies ar 30 Ls tikai par to posmu. Tas kompensē bleķa izplešanos un neļauj saplēst keramisko cauruli. Es vienkāršu pasūtīju par 5mm mazāku pieslēguma resnā gala diametru, kas brīvi, ar rezervi iegāja keramikas pieslēguma vietā. Brīvajā šķirbā starp bleķi un keramiku uztinu karstumizturīgo striķi (tas gan padārgs, bet man bija) + vēl nedaudz iesmērēju karstumizturīgo hermētiķi.Ar to smāķi uzmanīgi - ar laiku tas sacietē un var izjaukt tajā vietā pasākumam nepieciešamo elastīgumu.
Nezinu gan vai ir labi visu atstāt nepieejamā vietā. Kā tad tīrīsi? Ja ir vienķāršs 90 grādu līkums, iesaku pašā līkumā lūciņu, tai jābūt pieejamai, lai var iztīrīt gan horizontālu, gan vertikālo pieslēguma posmu.

Re: metāla skurstenis
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 30/08/2010 10:38

slvisam.. ja jau tikai malkas boilers ar nelielu kurtuvi, tad vari ņemt jebkura tērauda cauruli. Tev tas boileris nolietosies vienlaicīgi ar skursteni. Tikai liekot metāla cauruli ēkas ārpusē, tā pietiekoši labi jānosiltina vismaz 10cm minerālvati. Savādāk dūmu kondensācija būs tik strauja, ja vēl malka nebūs tā īsti žuvusi, ka caurule ļoti strauji pieaugs ar sodrējiem. Tā, ka liec tā, lai varētu vienkārši iztīrīt, varbūt liec trejgabalu izejā pie sienas, lai to dūmeni var iztīrīt no apakšas.

Re: metāla skurstenis
Autors: E ()
Datums: 30/08/2010 10:39

kroo, paldies par izsmeļošu info - noderēs!

Re: metāla skurstenis
Autors: aaaa ()
Datums: 30/08/2010 10:54

Karstumizturīgais silikons, vai nu kas viņš tur ir, ar laiku paliek ciets un trausls kā stikls - no viņa maza jēga. Savienojumus blīvēt vēl jā, kurus nekustina, bet bleķa trubas ieeja keramikā - nu tur gan nē. Es ņēmu mazāka diametra trubu, iebāzu trjgabalā un brīvās sķīrbas piebāzu ar parastu akmensvati. Kalpo godam, nekur nekādu dūmu un ar garantiju, ka neizkustēsies. Ar striķi tādu hermētiskumu nevar panakt, jo stiklašķiedras striķis pa lielam ir ļoti ciets un neelastīgs.
Par vati es ilgi un dikti pētīju un beigās izpētīju, ka parastā vate un ugunsdrošā vate, kas paredzēta speciāli skursteņiem (un kuru nekur veikalos nepārdod - tā ir baltā krāsā, jāpasūta caur kādu veikalu no Paroc) ir absolūti viens un tas pats. Sienas vatei ir klāt neliels daudzums pretputēšanas līmes un arī līme, kas to satur kopā, lai rokās neizjūk. Bet tās līmes tur ir niecīgs daudzums un jau pirmajā kurināšanas reizē viss būs nolīdzsvarojies un vai nu līme sakaltīs, vai izgaros. Bet vate pati par sevi ir tā pati un jebkura no viņām iztur ļoti augstas temperatūras.

Re: metāla skurstenis
Autors: namdariss ()
Datums: 08/09/2011 09:43

pašlaik būvēju saimniecības ēku, kura kādu laiku būs arī pagaidu dzīvojamā māja. jautājums ir par vienkāršāko variantu skurstenim. Apsildīšanai būs malkas plīts. Skurstenim jāiztur aptuveni 2-3 gadi.

Re: metāla skurstenis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 08/09/2011 10:05

Baltā varētu būt kaolīna vate, man gan viņa liekas pilnīgi citāda kā pārējās redzētās minerālvates. Isover pretuguns plāksne gan izskatījās tipiska (dzelten-pelēk-zaļgana).

Re: metāla skurstenis
Autors: Didims ()
Datums: 08/09/2011 10:21

aaaa, iespējams, tu vispārini vienu šauru pieredzi uz visu sfēru kopumā.
Piem. Paroc ugunsdrošā vate, kas domāta metāla konstrukciju apšūšanai, lai palielinātu to ugunsizturību, vizuāli ir tāda pati kā cietā fasādes vate, iespējams atšķirība ir izmantotajās "līmvielās". Keramservisā uz Brīvības ielas ir pirkta "keramiskā" vate (baltā krāsā), kas ir no smalkākām šķiedrām un blīvāka par akmensvati. Tādu esmu redzējis arī SB santehnikā bez speciālas pasūtīšanas.

Re: metāla skurstenis
Autors: Didims ()
Datums: 08/09/2011 10:25

Pie parastas mūrētas plīts vislabāk kombinēsies parasts mūrēts skurstenis ;-)

Re: metāla skurstenis
Autors: Rx ()
Datums: 08/09/2011 11:30

Kad montēju vara apkures caurules, bija situācijas, kad vajadzēja izolēt sienu no liesmas karstuma. Sākumā liku Paroc. No liesmas izdalījās neganta smaka, bet sienu aizsargāja. Tad veikalā ieraudzīju speciālu ugunsizturīgo "spilventiņu", baltā krāsā. Super: ne smakas, ne karstums otrā pusē. Tātad ir arī pārāki materiāli par Paroc...

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   **          ******   **       
 **    **  **     **  **    **   **    **  **       
     **    **     **  **    **   **        **       
    **     **     **  **    **   **        **       
   **      **     **  *********  **        **       
   **      **     **        **   **    **  **       
   **      ********         **    ******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727