UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: metāla skurstenis
Autors: JanisL ()
Datums: 26/08/2010 21:08

Svara problēmu tas, protams, neatrisina, taču vismaz no cenas/ilgmūžības attiecības viedokļa nesaskatīju absolūti nekādu jēgu pirkt metāla skursteni par kādiem 200 Ls, ja par 380 es dabūju keramzītbloku skursteni ar keramikas iekšu. Tā kā par tiem metāla skursteņiem vispār ir vērts nopietin padomāt, vai vispār vajag... Oook, ir pietiekami daudz situāciju - gluži kā šī - kur gana smagais keramiskais skurstenis neder.

Re: metāla skurstenis
Autors: aaaa ()
Datums: 26/08/2010 21:33

Tikai piebilde, ka, piemēram, Zviedrijā, Somijā tagad pārsvarā visi tomēr liek metāla skursteņus. ja es sev taisītu vēlreiz māju - arī liktu metāla. Protams, jāizvēlas laba ražotāja kvalitatīvs skurstenis. Metālam atšķirībā no visiem citiem materiāliem ir viens milzīgs pluss - tas ir ļoti plāns, ļoti labi vada siltumu un momentā uzsilst. Līdz ar to daudz ātrāk tiek sasniegts optimāls degšanas režīms un arī vilkme ir labāka. Jātīra arī retāk. Man tomēr domāt, ka metāla skursteņi šobrīd ir lbākais, ko par naudu var nopirkt.

Re: metāla skurstenis
Autors: JanisL ()
Datums: 26/08/2010 22:50

Par uzsilšanu gan es nevaru nepiekrist. Par tīrīšanas biežumu - par to gan es nezinu, man naivi likās, ka tieši keramika varētu mazāk aizkakāties, bet tā tāda subjektīvi nepamatota ilūzija drošvien. Toties - metāla skurstenis pēc dažu gadu pamatīgas kurināšanas izdeg - un tad jāmaina tā čaula skurstenim. Keramiku, cik noprotu, nav jamaina praktiski nekad, tāpēc finansiāli šitais pasākums varētu atmaksāties.
Āā, un vēl - metāla skurstenis varētu būt ugunsbīstamāks ne?

Re: metāla skurstenis
Autors: aaaa ()
Datums: 26/08/2010 23:11

Jāpērk nevis kaut kas leišos ražots, bet manta ar garantiju un papīriem. Parasti labu metāla skursteni ražo no skābes izturīga nerūsējošā tērauda, kuram ir speciāla marka (A4 šoreiz nederēs). Tāds pasākums pat koncentrētas minerālās skābes iztur ļoti ilgu laiku, par pašvakajām darvas skābēm nemaz nerunājot. No ilgmūžības viedokļa nav pilnīgi nekādas starpības - ja iekšējā truba ir no pareizā metāla, tā tieši tāpat neizdeg nekad. Par ugunsbīstamību domāju arī no problem. Kamēr mūrētie skursteņi kaut kādas mājas vai pamatu sēšanās gadījumā var saplaisāt un radīt īstus ugunsgrēka draudus, bleķa skurstenis labākajā gadījumā tikai nedaudz pašķiebsies.

Re: metāla skurstenis
Autors: JanisL ()
Datums: 27/08/2010 09:30

Tātad, katrai štellei gan savi plusi, gan mīnusi. :)

Re: metāla skurstenis
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 27/08/2010 11:41

Atgriežoties sākotnē... tātad pašam metāla skursteni nav jēgas taisīt.., ja nu tikai atsevišķai 15..20m2 pirtiņai, nopietnai ēkai vai nu pērc ar kvalitatīvu metālu vai mūrē, tas tātad atkarīgs no projekta kvalitātes nostādnēm vai situācijas pēc vietas.

Re: metāla skurstenis
Autors: E ()
Datums: 27/08/2010 13:24

Kur var dabūt LABU metāla pieslēguma posmu (starp kamīnu un pašu skursteni), kas laika gaitā neizdegs?

Re: metāla skurstenis
Autors: Alvisss ()
Datums: 27/08/2010 14:00

Attīstot tēmu. Man taisni priekšā līdzīgas dabas problēma - skurstenis vannas istabas malkas boileram. Tā kā vannas istaba ar boileri atrodas jaunceltā piebūvītē mājas galā, tad pašlaik skursteņa nav vispār. Lai skurstenis būtu mājas kores līmenī tas nepieciešams ~6m garš. Boilerim dūmeņa izvads ir 105mm. Nekādas citas kurtuves nav paredzētas. Ko ieteiksiet kā optimālāko cenas ziņā???
Vienkāršākā ideja, kas pašam padomā ir paņemt 160 čuguna cauruli, uzsliet debesīs gar piebūves ārējo sienu, pieslēgt boilera dumizvadu un darīts. Tikai nav saprašanas cik šāds risinājums ir ilgmūžīgs un vai nebūs problēmas ar vilkmi.

Re: metāla skurstenis
Autors: kroo ()
Datums: 27/08/2010 14:47

E Wrote:
-------------------------------------------------------
> Kur var dabūt LABU metāla pieslēguma posmu
> (starp kamīnu un pašu skursteni), kas laika
> gaitā neizdegs?

Pašam šī problēma bija aktuāla - granulnieks (izvads 130mm) japievieno keramikas dūmvadam (200 mm caurule). Vislētāk un, manuprāt, arī kvalitatīvi uztaisīja viena darbnīca uz Pērnavas ielas - nerūsējošais tērauds 0,5mm, 90 grādu līkumus, līkumā tīrīšana lūciņa - izmaksāja 35 Ls. Citas darbnīcas visas kā sarunājušas prasīja 70 Ls.
Varbūt var lētāk salasīt no poļu gatavajiem tērauda veidgabaliem, bet, pirmkārt, tā nav ņerža un, otrkārt, man sanāca pāriet no 130mm uz 200mm (tādu rūpnieciski ražotu veidagabalu nav).


Re: metāla skurstenis
Autors: aaaa ()
Datums: 27/08/2010 14:51

Es kamīnu slēdzu ar "Norvēģu kamīni" pirktu cauruli. Ņerža nederēja no dizaina viedokļa, vajadzēja melnu. "Kamīnu salonā" bija arī melnas no laba nerūsējošā tērauda, bet tās maksāja kaut kādus pilnīgi neadekvātus ciparus. Depo ņerža uzticību neviesa, turklāt bija pavisam plāniņa. Melnā caurule Depo nebija vajadzīgā diametra. Nopirku beigās melno (norvēgu kamīnos), bet tā bija no pamatīga 2mm tērauda, 90o līkums bija ar tīrāmlūku.
[www.norvegukamini.lv]

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **    **  ********  ********   **    ** 
 **    **    **  **   **    **  **     **  **   **  
 **    **     ****        **    **     **  **  **   
 **    **      **        **     **     **  *****    
 *********     **       **      **     **  **  **   
       **      **       **      **     **  **   **  
       **      **       **      ********   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727