UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12345678910Nākošā
Pašreizējā: 1 no 10
JUNKERS gāzes apkures katlu remonts un profilaktiskie darbi!
Autors: jususantehnikis.lv ()
Datums: 04/02/2010 20:21

Pēdējā laikā pieaug to klientu skaits kas paši saviem spēkiem uzsākuši apkures katla remontu, kas gan laikam nebūtu pareizi ,jo nepareizs remonts un nepareiza diagnostika noved pie nevajadzīgiem jauniem bojājumiem ,un lieki iegādātām rezerves daļām ,komstatējot faktu ka nu ir paša kļuda tas griežas pēc konsultācijas un lai izvēlētos pareizo risinājumu jo pietrūkst zināšanu un ja arī kāds pasaka priekšā tad konstatē ka pietrūkst līdzekļu veicamā pasākuma īstenošanai.

Re: JUNKERS gāzes apkures katlu remonts un profilaktiskie darbi!
Autors: slēpnis ()
Datums: 04/02/2010 20:38

Ja esi tik liels speciālists, pastāsti lūdzu, kā var pa vadiem katlam ZSE 24-4 MFK dot komandu pāriet tikai uz karstā ūdens sagatavošanas režīmu un vairs nesildīt radiatoru loku? Vajadzīgs lai iekurinot malkas katlu atslēgtos gāzes katls, bet turpinātu karstā ūdens uzturēšanu, un attiecīgi malkas katlam un siltuma akumulatoram atdziestot, automātiski atkal ieslēgtu radiatoru apsildi. Ja nevajadzētu visu laiku atstāt ūdens sagatavošanu, tad būtu vienkārši. Ar to pašu termoslēdzi, ko ieslēdz cirkulācijas sūkni uz radiatoriem, norubīt katlam 220 nost.

Re: JUNKERS gāzes apkures katlu remonts un profilaktiskie darbi!
Autors: Jususantehnikis.lv ()
Datums: 04/02/2010 20:56

noslēgt elektrībutu nedrīksti jo tu apdraudi katla aizsardzību apkures sezonas laikā bet atslēgt apkures esžīmu var pavisam tienkārši izmantojot pieslēguma vietu kas paredzēta apkures slēdzim regulatoram (attālās vadības pults pieslēguma vietā un ja šajā vietā ir jau pieslēgta pults tad tās virknes slēgumā)

Re: JUNKERS gāzes apkures katlu remonts un profilaktiskie darbi!
Autors: soseds2 ()
Datums: 04/02/2010 21:03

JUNKERS gāzes apkures katlu remonts un profilaktiskie darbi!

Tas pec jautajuma foruma dalibniekiem neizskatas, drizak reklama, jo uz ss.lv sludinajumiem neviens neatsaucas!

Re: JUNKERS gāzes apkures katlu remonts un profilaktiskie darbi!
Autors: slēpnis ()
Datums: 04/02/2010 21:05

Paldies, pareizi, parakāšos pa shēmām, ja galīgi netikšu galā, saukšu palīgā. Nav man nekāda pults pieslēgta. Ūdens boilerim tādā veidā izfunktierēju vietu, kur padot katlam signālu no tā paša boilera devēja.

Re: JUNKERS gāzes apkures katlu remonts un profilaktiskie darbi!
Autors: jususantehnikis.lv ()
Datums: 04/02/2010 23:18

nē tā nav reklāma un patiesi tas kur es sludinos ir ss. un daudzi citi informatīva rakstura portāli. kā redzi man nav jākaunās no sava nika kā dažam labam ,kuru interesē tikai fiksa nauda ciks un gatavs.
lai to apliecinātu lūk šodienas telefonsarunas piemērs :

klients :sakiet vai jūs nodarbojaties ar siltummaiņa atīrīšanuno no katlakmens ar ķimiju? sarunas gaitā noskaidrojās ka runa iet nevis par primāro siltummaini, bet gan par plākšņu siltummaini un noskaidrojās arī sekojošais ka ūdens caurplūdes brīdī katls neattīsta uzsildes jaudu, bet ir ar apkures režīmam raksturīgu mierīgu nemainīgu liesmu. kā rezultātā tika noskaidrots ka patiesībā pie vainas nav vis siltummainis ar ideālu caurplūdi, bet gan viens no sekojošajiem: netīrs un piegružojies plūsmas devējs vai turbīna un protams ka vajadzētu pārliecināties par pieprasījuma slēdža stāvokli vai tas nav pagriezts uz minimālu jaudu un šī problēma aktuāla kļuva palēnām,bet pamanāmi un Patiesībā secinu ka katlam apkopi neveic pinācīgi, jo atieksme ir tāda- ka tik tas šodien rūktu, vēl pie atstāstītā uzdzirdēju ka viens šāds neejoš katls jau esot uznests bēniņos. Nesapratu tikai ar pašu vai iepriekšējo meistaru svētību. smieklīgi bet patiesībā stāsts sākās ar siltummaiņa ķimisko tīrīšanu no katlakmens, tapēc ka kāds to ieminējās un te uzreiz davai darīt un tērēt naudu, bet kurš samaksās ja nebūs rezultāta? Neviens. jo savukārt šim ķīmiķim varbūt neinteresē klienta problēmas kuras tam sagādā it kā katlakmens ,jo klients pats uzstādīja katlam diagnozi,bet ķimiķis pieprasīs atlīdzību par reaģentiem, transportu un darbu kas savukārt var pat sasniegt jauna plākšņu siltummaiņa cenu kura sastāda ap 50 Ls un tur jau ir tā sāls ka es strādāju nevis lai strādātu, bet rezultātam un tad klienta dvēsele pret tevi ir vaļā un viņš redz vai nu tu darbu dari , vai mušas gani.lūk tā un naudu saņemu tikai un vienīgi par rezultātu un neuzvāros arīuz materiāliem santehniskajā jomā.
Ar cieņu un sapratni: Jūsu Santehniķis - Gunvaldis !

Re: JUNKERS gāzes apkures katlu remonts un profilaktiskie darbi!
Autors: rs ()
Datums: 05/02/2010 23:27

slēpnim-malkas katlā ieliec termostatu ar NC kontaktiem, kuru savieno ar ar eurostara on-off klemmēm(skaties, kur peremička, jeb galējā variantā instrukcijā). Tātad-ja malkas katls ir sasniedzis kaut kādu iestādīto temperatūru-termostars atslēdz katlu apkures rež. bet karstā ūdensapgāde paliek darbojoties. Termostats maksā kādi 10-20 Ls.

Re: JUNKERS gāzes apkures katlu remonts un profilaktiskie darbi!
Autors: z ()
Datums: 06/02/2010 10:22

eirostars nav eirolains, tam apkures pieprasījuma signāls nāk mazliet savādāk...
neatbalstu gan iejaukšanos izgatavotāja shēmās, bet slēpņa gadījumā vislētāk un vienkāršāk būtu Junkera turpgaitas NTC pārnest uz malkas katla izeju uz apkures sistēmu.
vadu garums nemainīsies, bet rs savam termostatam varēs meklēt citu pircēju.

Re: JUNKERS gāzes apkures katlu remonts un profilaktiskie darbi!
Autors: jususantehnikis.lv ()
Datums: 06/02/2010 13:01

NTC no junkera turpgaitas uz malkas katla turpgaitu pārnest nedrīkst jo junkers paliek bez turpgaitas ntc katlā lokā kas nav pieļaujams jo kad malkas katls atdzisīs junkers ieslēgsies bet ārā neslēgsies,jeb tu piedāvā tam sildīt malkas katla kontūru ? sviests!

Re: JUNKERS gāzes apkures katlu remonts un profilaktiskie darbi!
Autors: z ()
Datums: 06/02/2010 13:22

es jau esmu dumjš un uzskatu ka šeit pie vienas apkures sistēmas pieslēgti gan malkas, gan gāzes katls...tātad ir truba, kuru silda abi katli, ja uz viņas novietos katla turpgaitas NTC, tad gāzes katls gan atslēgsies gan pieslēgsies pēc tās trubas temperatūras. Ja slēpnis nav atdalījis malkas katlu no kopējās sistēmas ar termostatisko vārstu, tad jau šobrīd bez tīri mehāniskas malkas katla atslēgšanas gāzes katls caur to taisa cirkulāciju.
jeb te tomēr pie katra katla sava radiatoru sistēma?

Iet uz lapu: 12345678910Nākošā
Pašreizējā: 1 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **      **  **     **   *******   **    ** 
 **  **  **  **  **  **  ***   ***  **     **  ***   ** 
 **  **  **  **  **  **  **** ****  **     **  ****  ** 
 **  **  **  **  **  **  ** *** **   ********  ** ** ** 
 **  **  **  **  **  **  **     **         **  **  **** 
 **  **  **  **  **  **  **     **  **     **  **   *** 
  ***  ***    ***  ***   **     **   *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727