UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: JanisLusis ()
Datums: 26/01/2010 17:42

Plus, šitādā sistēmā drošvien labāk gāž iekšā kaut kādu antifrīzu nevis parastu ūdeni, pareizi? V_t - a cik uz tādu platību litri/kg tā šķidruma saiet sistēmā?

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: khe ()
Datums: 26/01/2010 19:44

to Janis Lusis
ja nav grūti uzraksti par to klona grīdu vairāk-no kādiem māliem, vai ieklāj sausus, vai slapjus, vai šķidrus, vai arī jāblietē(kā tad trubiņas,ja piesietas pie režģa?) Mālam taču baigais rukums žūstot-plaisas nerodas? un ar ko beigās to visu piegāž pilnu, lai neput? par biezumu runājot- arī domāju, ka labāk biezākas,ja kurini ar pārtraukumiem(ilgāk turas siltums, tikai uzreiz pēc kurināš. ir tā siltāk). trubiņas tam pīrāgam gan vajag bišķi vairāk-lai ātrāk uzsilst(ja katls pavelk).

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: JanisLusis ()
Datums: 26/01/2010 21:22

Grāmatas man ir, kur rakstīts par māla klona grīdu, bet šo info pagaidām neesmu kodis cauri, jo līdz grīdas ieliešanai man vēl oi cik daudz citu darbu iekš mana salmu mājas projekta. Bet piebilde vietā - ja māla klona grīdu ir jāblietē, šis variants ar siltām grīdām noteikti neder! Būs jāizpēta un jāpakonsultējas ar zinātājiem.
Kas attiecas uz putēšanu, to virsmu finālā vienkārši nopulē un apstradā ar kādu dabīgu eļļu, kas to virsmu nocietina un padara absolūti neputošu. Ar sienām tas ir pārbaudīts.

Lūk, gan jautājums, ko pats nemaz tik vienkārši pagaidām nemāku atbildēt - kādai ir jābūt katla jaudai uz 100m2 māju ar siltām grīdām?

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: pauljukas ()
Datums: 26/01/2010 22:46

* Tā kā doma ir par kamīnkrāsns+siltās grīdas, tad domāju noteikti ir jāuzstāda arī akumulācijas tvertne. Savādāk būs pagrūti novadīt saražoto siltuma daudzumu.

* 700 m d16 caurule - ~80 litri tilpums
- bet jārēķina apkures šķidrumam netikai grīdu caurule, bet arī viss pārējais
- ja liek akumulācijas tvertni, tad tilpums - oi oi oi

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: pauljukas ()
Datums: 26/01/2010 22:48

I Wrote:
-------------------------------------------------------
> Komentārs :
> un kolektoru var pats
> saskrūvēt no apkures krāniem un savienojumiem ~
> 20 Ls .

Tas būs izsmiekls nevis kolektors! :D

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: aaaa ()
Datums: 26/01/2010 23:04

Kolektoru pašam skrūvēt sanāk dārgāk - tas jau sen ir sarēķināts. Cilpu garumam nav jābūt vienādam, tam ir izdomāti plūsmas regulatori, kas katrs maksā ap 2Ls, nu nav vērts viņus nelikt, jo ar tiem var pieregulēt vienādu plūsmu cilpās, vai atsevišķi kādā cilpā samazināt plūsmu utt. Pēc taisnības es ieteiktu ņemt gatavu kāda normāla ražotāja kolektoru ar visu (aizbraukt uz akveduktu un izvēlēties) - saskaitīt cik cilpas, ar tik izvadiem arī ņemt un gatavu komplektu - ar miksera cirkulācijas sūkni, ar temperatūras regulētu trīsgaitnieku, kas jebkuram mikserim ir komplektā, ar visiem ventiļiem utt. Nu nesanāk tas dārgāk kā pašam tur kaut ko skrūvēt, jo visi tie pribambasi maksā naudu, un labu naudu. Labāk noskaitīt uzreiz apaļu summiņu par mantu, kur tu zini, ka viss strādās kā tam jāstrādā arī 30 gadus pēc uzlikšanas. Mikseri nevajag ja ir, piemēram, siltumsūknis. Tad arī nekādi termovārsti nav vajadzīgi, nekas, bet ja ir malkas katls, nu tad vajag un viss, citādi iepļaus grīdās 90 grādīgu ūdeni no katla un viss tas māla klons pārvērtīsies par vulkānisko pumeku :)

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: heating ()
Datums: 26/01/2010 23:14

Ta panem labaak speccukus!!Es arii biju domaajis likt pats siltaas griidas!!Bet beigaas tomeer piekritu lai santehniskis ielik..............vinam labi aatri sanaca!!Es tur butu cakareejies ilgi!!Tomeer speccuki to ir darijussi un ir atkodussi kaa to izdariit atraak utt!!Taads siikusm ka biju nopircis armatuuras sietu ar 10 cm soli kas nevisai labi der trubinu solim!!!Bet labi ka to sietu izmantoju citur un iepirku sietu ar 15 cm soli!!;))
Man kolektoram uzlika kaukaadu varstu kas nelaiz cauri vairaak pa 40 Celsijiem un tad veel suuknis un sensori kas regulee to temperatuuru un iesleedz suukni vai izsleedz!!

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: slēpnis ()
Datums: 27/01/2010 07:39

Čikāties var un no krāniem skrūvēt, ja tas ietaupījums sanāk vismaz 3x, bet šite nesanāks. Jo vajadzēs kaudzi ar visiem tiem knibuļiem, pārejām, un katrs kaut ko maksā. Liekās, ka nieku, bet kad saskaita, tad nemaz tik maz nesanāk. Ja vēl pieskaita sūkņus, 3gaitas vārstu, devējus. un vēlvisāsdas figņas. Turklāt tāds saskrūvēts kolektors uz 12 cilpām sanāks milzīgs. Uz kādām 4-5 vēl varbūt varētu.

Mani vienīgi bažīgu dara tā kamīnkrāsns. Cik noprotu, tad tā būs vienā no dzīvojamām telpām? Ja tā, tad būs grūti panākt, lai tajā nebūtu pārāk karsts, kad kurina.

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: v_t ()
Datums: 27/01/2010 09:41

"Bet beigaas tomeer piekritu lai santehniskis ielik..............vinam labi aatri sanaca!!" - tur jau tā lieta, ka tas darbiņš ir vienkāršs.
nu bet kādus 50 sant/m2 par šļaukas ietīšanu varētu maksāt.

Re: Siltās grīdas - vajag zinošu komentāru un kādus speciālistus
Autors: heating ()
Datums: 27/01/2010 11:29

to v_t...ja ar to nodarbojas regulaari tas ir aatri!!bet ja pirmo un pedeejo reizi tad nav ko cakareeties!!Katram jadara ko maak!!;))Ietaupiisi paris latus un baigi bagaats busi??!!Un busu nocakareejsi tikai savu laiku!!
Jobcik neatceros pa cik rudenii ieliku siltaas griidas caurules!!!;((((Bet nebiaj daargi!!

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **   *******   ********  ********  
 **    **  **     **  **     **  **        **     ** 
     **    **     **  **     **  **        **     ** 
    **     **     **   ********  ******    **     ** 
   **       **   **          **  **        **     ** 
   **        ** **    **     **  **        **     ** 
   **         ***      *******   ********  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727