UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5
Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: ArnisZ ()
Datums: 26/03/2019 19:40

Nu tāpēc jau es rakstīju ka man strādā un ka gribēju uzrakstīt ka ir arī kautkas cits dabūjams. Laikam nevareja saprst ka es par ūdens trubām bet te jau par to tikai ir. Man ir uz ieejas aukstā ūdens caurules mājai un pirms tam bija sāls mīkstinātājs un otrs no dzelzs attirija un bija itkā ok visu laiku kādi 5 vai pat vairāk gadi bet tā sāls padarīšana un skalošanās besīja pa laikam , un pēdējā laikā brīžiem arī piegaršas bija tā ka nevarēja saprast vai viņš vairāk attīra vai smērē. Es jau arī nesmu nekāds speciālists lai kautko regulētu vai tur mērītu un kontrolētu. Tad nojuka viena galva vispār un vēl viskas , un man teica ka gudrāk būtu likt jaunu sistēmu. Es meklēju vai nav kautkas cits parādījies kas bez sāls un atradu vispirms ar uz trubas vadiem tinamu sistēmu Wlux par ko man teica ka tā dažreiz strādā citreiz nē un ka tā esot labāka uz apkures metāla trubām likt tad izlasījos par visādiem magnētiem, un tad atradu internetā par šitiem drpsoniem un ka var pie mums arī nopirkt. Nezinu bet mani visi aprskti un skaidrojumi pārliecināja ka nav šarlatānisms un nolēmu ka jāpērk. Dzelzi viņš neņem nost bet dzelzs man nav dikti daudz un tas apkaļķojums neķeras nekur klāt un tāpēc kad man paliek mazliet no dzels kaut kur dzeltens to var mierīgi notīrīt bez beržšanām. Un tas jau nav pret dzelzi filtrs arī tā ka par to es nevaru sūdzēties. Nu kas man neapaug- neapaug man ne duša ne krāniem sietiņi un tējkannā nav tā ka pavisam spīd bet nu ir pilnīgi normāli. Ūdens man no veca dziļumurbuma un kamēr vecais mīkstinātājs nobeidzās un domāju par jaunu es dabūju ari saprast kas no tā notiek un ko nozīmē ciets ūdens. Boilerim es nesmu skatījies spirāli slinkums vērt visu vaļā bet vajadzēs intereses pēc vismaz kaut kad , jo teica ka tā arī neapkaļķosies un ja kautkas apaudzis tad ar laiku notīras. Ja kaut kur tas ūdens paliek un nožust tad var pamanīt maziņus baltus graudiņus un tos arī var notīrīt viegli un tā arī ir tā itkā viltība ka tas kaļķis nenoņemas kā ar sāls filtru pavisam bet izskrien trubām cauri , un nepieķeras. Nu par nopietnu vai nenopietnu kantori es nezinu nesmu speciālists tikai braucu tur reti kaut ko nopirkt , un ja reāli garām jābrauc tas veikaliņš nav liels. Depo ir arī lētākas lietas bet šito es internetā citur nekur neredzēju kas pārdod ir tikai Lietuvā vēl pārstāvis.

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: Ambrosio ()
Datums: 26/03/2019 21:32

No ķīmiskā un fiziskā viedokļa izklausās pēc fufeļa. Vai kaut kas līdzīgs magnētiskajiem degvielas taupītājiem? :) Labprāt iepazītos ar zinātniskiem pētījumiem šajā sakarā, kas apstiprinātu šīs tehnoloģijas mehānismus un rezultātus.

[en.wikipedia.org]

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: Ambrosio ()
Datums: 26/03/2019 21:34

Tas bija par ArnisZ pieminēto WLuX Digital Water Descaler

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: Niks (neīstais) ()
Datums: 26/03/2019 21:48

Man šitāds ir: WLuX Digital Water Descaler. Principā sajūta ir, ka fufelis. Reāla labuma no tāda manuprāt maza, jo elektriskā tējkanna reizi nedēļā jāatkaļķo. Kā būtu, ja tāda WLux-a man nebūtu nezinu. Varbūt, ka arī palīdz, jo gāzes katla siltummaini (caurplūdes ūdens sildīšanai) ne vienu reizi 12 gados neesmu tīrījis. Ūdeni vēl silda, tiesa gan - pēdējā laikā spiediens tā kā kļuvis mazāks.

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: kkk ()
Datums: 27/03/2019 09:21

ArnisZ - kad uzliki šito, mainījās arī fiziskās sajūtas par ūdens cietību, piemēram, mazgājoties dušā? Vai arī vienīgā izmaiņa bija katlakmens neveidošanās?

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: ArnisZ ()
Datums: 27/03/2019 18:43

Nu es par sajūtu nepateikšu kā bija kamēr bez mīkstinātāja un tagad. Kamēr nestrādāja mīkstinātājs veļa bija stipri stingrāka pēc mazgāšanas agrāk. Tagad sieva saka ka esot atkal labi bet liekoties ka tomer ar mīkstinātāju esot bijis labāk. Bet skaidr ka brīnumi jau nenotiek , un šitais mans ver;ķis kaļķi no ūdens neizņem tikai neļauj pie virsmas pieķerties tāpēc es domāju ka atšķirība normāli ka ir. Priekš manim labi ir ka nav tā ņem';sanās un cits ko pirms tam rakstiju. Un kas vēl. Kamēr es vasarā meklēju alternatīvas noskaidroju ka gan magnēti gan uztinamie vadi tā ka wlux un arī šitais dara vienu un to pašu. Ka esapratu kaļķis ūdenī var būt tāds kas pieķeras pie virsmas un tāds kas nepieķeras. Ir divi nosaukumi tikai neatceros. Normali ir ka kaļķis ir kāds kas pieķeras virsmām.Ar magnētiem un tinamajiem vadiem kaļķi ūdenī savelk tajos graudiņos kas pie virsmas nepieķeras bet efekts ir atš;kirīgs jo rašotāji raksta ka caurule neietekmē , bet reali tomēr ietkemē rezultātu. A šitam manam ūdens tek pašam cauri un vēl kautkā arī tu iedarbojas savādāk un tāpēc rezultati labaki. Un vel ka tas savilktais gruadiņš tikai noturas kautkādas vairākas stundas pus diennakti vai kā un tad atkal paliek kā tas kas pieķeras. Cik un kā tur kas pierādas es nezinu bet man ir tā kā lasiju par to verķi un itkā ir ok. Nezinu cik es te sakarīgi rakstu :)

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: Ainis5 ()
Datums: 02/04/2019 18:44

To: Ambrosio.
Ar zinātniskiem pētījumiem vajag atbilstošos žurnālos iepazīties nevis vikipēdijā ar vecām refernecēm :) No 2014. līdz 2019.gadam atradīsi pa pilno publikācijas un jaunus patentus. Piemēram, [www.sciencedirect.com]
Elektroniska ūdens apstrāde vairs sen nav nekāds jaunums, iekārtu ir pa pilno, atliek izvēlēties atbilstošāko pēc efektivitātes/cenas. Bet ir arī skaidrs, ka jāskatās uz atsauksmēm un iekārtu tehniskiem aprakstiem kā tādiem, jo pietiek arī visādu tevis minēto feiku iekārtu (atmiņas dzēšana ūdenim vien ir ko vērta :) )
Tajā pat laikā atradīsi (ja meklēsi) arvien vairāk rakstu par jonu apmaiņas atkaļķošanas ietekmi uz vidi (izmantotais sāls daudzums) un cilvēku veselību. Neapšaubu, ka jonu apmaiņa ir efektīvākais un lētākais veids, lai atbrīvotos no kaļķa, taču ja vienlaikus jāaizsargā cauruļvadi un iekārtas un ūdens jālieto pārtikā, tad tas galīgi nav labākais risinājums.

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: dalos ()
Datums: 28/05/2019 17:31

Man bija wlux, drīzāk nedarbojās- krāni apauga, tējkanna arī. Uzliku Dro-pson, no sākuma uz krāniem vienalga krājās tāda blāva kaļķa kārtiņa. Tad man ieteica sataisīt zemāku temperatūru boilerī un viss štokos. Varbūt arī tas wlux būtu strādājis, nezinu, slinkums vairs bija likt virsū. Tējkannā tāds nieks krājas uz sildelemeta vienlga, bet nu nomazgājas bez problēmām.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********   *******   ******** 
 **     **  ***   ***  **        **     **  **    ** 
 **     **  **** ****  **        **             **   
 **     **  ** *** **  ******    ********      **    
  **   **   **     **  **        **     **    **     
   ** **    **     **  **        **     **    **     
    ***     **     **  **         *******     **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727