UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 5
Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: spk ()
Datums: 20/10/2009 17:31

Sāls patēriņš šķiet no konkrētā ūdens cietības atkarīgs, ne? Normālos apstākļos tvertne nav pa mazu. A kas ir tajos zilajos balonos? Sāls taču ne, sālij nāk papildus tvertnes.

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: aiznemts ()
Datums: 20/10/2009 19:07

Zilajos balonos ir sveķi - atkaļķošanai vai arī mangāna greensand - atdzelžošanai.

Arī šajā iekārtā ir sveķi, tikai stipri koncentrētākā veidā.

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: switch ()
Datums: 29/10/2009 20:32

Filtra tvertne par mazu nav - pietiks 2-5 nedeļām atkarība no ūdens cietības un patēriņa. Iekšā iet apmēram 12kg.

Sveķi jāmaina nav. Ja klāt ir dzelzs, tad vajag laiku pa laikam piešaut klāt speciālu pulveri, kas atmazgā sveķus no dzelzs.

Aparats ir ekonomiskāks par lielajiem vidēji 2 reizes. Tas saistīts ar to, ka tikko ka beidzas sveķu resurss tas ieslēdzās uz mazgāšanu 15 minūtes. Tajās 15minūtēs trapīt nav nemaz tik viegli, bet pa retam var trāpīt. Ūdens krāns tak nestāv visu laiku no vietas atvērts, vai ne?! Parasti jau atver pusminūti patecina un viss, nu un tad kadā no šādiem brīžiem tas arī ieslēdzas uz mazgāšanu.

Sāls samazinātais patēriņš saistīts ar to, ka filtrs ieslēzas uz mazgāšanu tikko ka beidzies resurss.
Lielajiem filtriem jēdzīgi meistari ieprogrammē jaudas rezervi, lai nepietrūktu resurss. Tam ir viens mīnuss (bet savādak nevar), jo visa sveķu jauda pilnībā reti kad tiek izmantota un līdz ar to aparāts parasti sak mazgāties vēl pirms pilnībā par 100% izmantots sveķu resurss.
Savukārt, ja programmē ar vēl lielāku rezervi, vai arī nesaprot ko dara, tad patēriņš ir daudz lielāks.. Nu bet cilvēks jau protams pierod, ka viņam 2 maisi mēnesī sāls jālieto uz lielās sistēmas, lai gan īstenībā gada laikā varētu tērēt mazāk un ietaupīt vienus 50-100Ls uz sali gadā vien.


Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: RaivisNOR ()
Datums: 20/09/2012 18:02

Ja mājā ir uzstādīts šis ūdens filtrs ''Delta Simplex (ūdens mīkstināšanai un atdzelžošanai)''
Vai kas tamlīdzīgs kas atīra ūdeni ar sāls kapsulām. Cik saprotu lietot dušā, veļasmašīnā un traukumašīnā to ūdeni ir labi, bet kā ir ar izmantošanu ēst gatavošanā un šī ūdens dzeršanu??????

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: aaaa ()
Datums: 20/09/2012 22:05

Mīkstinātājs ar jonapmaiņas sveķu palīdzību ūdens cietību izraisošos Ca un Mg jonus nomaina uz Na joniem. Principā mīkstinātu ūdeni dzert ir veselīgāk par cietu, ja vien nav kaut kādas smagas asinsspiediena kaites, kad paaugstināta Na uzņemšana nav vēlama. Bet ar vienu siera šķēli mēs Na uzņemam 10x vairāk kā nedēļu tēju dzerot. Ciets ūdens nav labs, jo tieši Ca un Mg nešķīstošie sāļi veido nierakmeņus uc šaizes. Daudzi veikalā nopērkamie dzeramie ūdeņi ir mīkstināti ar tieši tādiem pašiem filtriem. Tā kā dzer uz veselību!

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: RaivisNOR ()
Datums: 21/09/2012 07:28

Paldies, nomierināji! :)

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: Hmm ()
Datums: 21/09/2012 08:47

Es gan tik vienozīmīgi nepiekristu aaaa, jo ir gan pozitīvie aspekti gan negatīvie. Organismam ir vajadzīgi sāļi un minerāli, gan viena galējība(ciets ūdens), gan otra(ļoti mīksts ūdens) nav var novest pie veselības problēmām. Ca ir ļoti vajadzīgs organismam - zobiem, kauliem, arī Mg ieņem ļoti nozīmīgu lomu organismā un tā trūkums var izsaukt dažādas veselības likstas. Tomēr kā jau minēja aaaa, pārāk liela šo sāļu koncetrācija varot palielināt, piemēram, nierakmeņu risku un izsaukt citas kaites.Bet mīksts ūdens uzņem smagos metālus vairāk kā ciets, kas atkal ir risks.

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: aaaa ()
Datums: 21/09/2012 10:12

Jā, jāpiekrīt, pēcāk palasīju vairāk un tomēr saka, ka mīkstināts nav īsti labs dzeršanai. Slikti ir arī ļoti ciets ūdens un parasti LV teritorijā ūdens krietni pārsniedz rekomendēto dzeramā ūdens cietību, tā kā, koks ar diviem galiem. Trakākais, ka arī liela daļa dzeramo veikala ūdeņu ir mīkstināti.

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: RaivisNOR ()
Datums: 21/09/2012 17:05

A šīm sistēmām nav pieejama kāda regulācija, ka vai nu filtrējas vairāk tajos sāļos un kad mazāk un noregulēt uz kādu viduvēju ūdens cietību??????
Vai varbūt ir kādas atsķirības pašos sāļos, varbūt ir cietākas kapsulas kas lēnāk reaģē ar ūdeni un ir mīkstākas kas ātrāk reaģē un līdz ar to pataisītu ūdeni mīkstāku??????

Re: Ūdens atkaļķotājs
Autors: Hmm ()
Datums: 22/09/2012 07:25

Savam ūdens mīkstinātājam varu izvēlēties vairākas ūdens cietības(piemērotāku ieteica pārdevēji pēc analīžu rezultātiem) kā ari ir apvads ar ventīli - varu uzregulēt, ka daļa ūdens plūst pa tiešo bez filtra (šis variants gan nederēs, ja mīkstinājs reizē ir arī Fe noņēmējs).

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **         ********    ******    ********  
       **  **    **   **     **  **    **   **     ** 
       **  **    **   **     **  **         **     ** 
       **  **    **   ********   **   ****  **     ** 
 **    **  *********  **     **  **    **   **     ** 
 **    **        **   **     **  **    **   **     ** 
  ******         **   ********    ******    ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727