UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Terases būvniecība pie dzīvojamas guļbaļķu pirtsmājas būves, kas ZG reģistrēta kā "kūts"
Autors: VR46_energy ()
Datums: 10/05/2018 13:43

Sveicināti!
Vēršos pēc padoma pirms dodos uz Carnikavas būvvaldi.

Draudzenes īpašumā ir teritorija Carnikavas nov., kur jau ir dzīvojamā mājā un 2-stāvīga guļbūve - pirts māja (33m2). Realitātē pirtsmājai 2.stāvs ir apdzīvojams (tur paši uzturamies ar draudzeni) un pirmajā stāvā ir gan tualete, gan duša, gan pirts, kā arī nedzīvojama ārtelpa (terase) (8.6m2). Tagad uz terases gribam ierīkot arī nelielu āra virtuvīti un piebūvēt klāt pie mājas pavisam vienkāršu terasi ar nojumi ar polikarbonāta jumtu (pergola tipa), lai ir, kur vasarā sēdēt ārā un ēst.

Problēma ir tāda, ka zemesgrāmatā tā pirtsmāja ir noformēta kā:
"Kūtis ar kopējo platību līdz 60 m2 (ieskaitot), saimniecības ēkas, pagrabi un sabiedriskās tualetes"

Zinu, ka terases būvniecībai vajag iesniegt paskaidrojuma rakstu būvvaldē, taču tad, ja būves tips ir "kūts", bažas rada kā būvvalde skatītos uz to, ka gribam pie "kūts", kas realitātē ir dzīvojama pirts māja piebūvēt terasi ar jumtu?

Vai var iztikt bez mājas tipa mainīšanas, lai uzbūvētu terasi?
Ja ir jāmaina, uz kādu tipu pēc apraksta tā būtu jāmaina?

Esmu dzirdējis dažādus stāstus par gadījumiem, kur mājas tiek reģistrētas kā kūtis lai izvairītos no nodokļiem (vai kas nu tas bija no kā gribēja izvairīties). Nezinu kāds bija iemesls tam, ka draudzenes vecāki (vairs nav starp mums, tāpēc nevaru noskaidrot) pirti reģistrēja kā kūti, bet varbūt varat dot kādu padomu šajā sakarā?

Re: Terases būvniecība pie dzīvojamas guļbaļķu pirtsmājas būves, kas ZG reģistrēta kā "kūts"
Autors: Niks (neīstais) ()
Datums: 10/05/2018 18:31

Manā gadījumā uz zemes gabala ir dzīvojamā ēka. Tagad uz tā paša gabala tiek celta jauna dzīvojamā ēka. Tā kā divas dzīvojamā ēkas vienā zemes gabalā nevar būt, tad, lai veco dzīvojamo ēku nebūtu jājauc nost, nosaucu par saimniecības ēku. Tur protams ir nepieciešams vienkāršots būvprojekts, kas maksā sākot no 200EUR.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.