UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Koka nociršana
Autors: Hmm ()
Datums: 04/09/2017 09:33

Parādi kaimiņam bildes no Saulkrastu šīgada vētras, varbūt pārdomās :) Labi, ozols izturīgāks, ar saknēm diez vai izgāzīs vai pusē nenolauzīs kā priedes, tomēr, nav pareizi audzēt milzu kokus pie mājas pamatus tad tik ātri neizcilās, bet noēnojums, ņemtne ar lapām būs ātri.

Re: Koka nociršana
Autors: Kristsss ()
Datums: 04/09/2017 10:17

Satraukums manuprāt nepamatots. Kas ta par māju,kuras pamatus var izcilàt.
? Paskaties vecās lauku sētas-100 gadigi koki pie mājām,majas neizcilàtas.

Re: Koka nociršana
Autors: Harijs13 ()
Datums: 04/09/2017 10:26

7 m no ozola saknes vēl ilgi netraucēs māju, ko viņām tur sausumā un grantī meklēt. Toties karstā vasaras dienā paēnā zem kokiem baudītā ledus bole atsver īslaicīgās neērtības. Ja ap māju ir jau dārzs un koki, tad gan var padomāt. Es privātmāju bez dārza iedomāties nevaru. Nozāģēt var 1 minūtē.

Re: Koka nociršana
Autors: Hmm ()
Datums: 04/09/2017 11:06

Ozols ir milzīgs koks un tam nav vietas mazdārziņā. Jā, lauku sētā, pļavas vidū ļoti skaisti, gribi pavēni ej zem ozola, negribi ej uz visām citām debespusēm, kamēr mazdārziņā nekur neaizmuksi un ir gan citi piemērotāki koki, gan tehniski līdzekļi, lai nodrošinātu pavēni un veidotu skaistu dārzu.

Re: Koka nociršana
Autors: jtdesign ()
Datums: 04/09/2017 12:39

Ozolam zarus necērp, jo tam tie neataug (atšķirībā no liepām, piemēram), attiecīgi pēc kāda laika smukas lapotnes vietā pliki stumbenīši.

Man ir "pazīstami" daži 40-gadīgi ozoli, tur vēl nekā īpaša no pierastā ozola izskata nav, kaut garumā jau itin pieklājīgi (4 m gan vēl ir zīdaiņa vecums).

Satraukumam būtiska iemesla nav un tuvākos 50+ gadus arī nebūs. Man vienam klientam minigabalā aug riktīgs ozols, ļoti skaists, kaut aizņem pusi teritorijas.

Re: Koka nociršana
Autors: Rx ()
Datums: 04/09/2017 13:21

Lsām citātu no vienas atbildes: "....Šobrīd nav spēkā esošu normatīvu, kas noteiktu konkrētus attālumus koku stādīšanai no zemes gabala robežām vai ierobežotu koka augstumu, tādēļ, veicot stādījumus privātā zemes gabalā, jāņem vērā, cik liels koks izaugs, lai tas nenodarītu kaitējumu ne ēkām, ne negatīvi ietekmētu kaimiņu īpašumu.
Protams, jāņem vērā Civillikumā noteiktais, piemēram, gadījumā, ja uz robežas augošs koks liecas pār kaimiņa ēku, viņam ir tiesība prasīt, lai koka īpašnieks to nocērt, bet, ja pēdējais atteicas, pašam to nocirst un paturēt sev. Šie noteikumi piemērojami arī tajā gadījumā, kad vējš noliecis koku pār kaimiņa zemi. Ja koks izstiepj savus zarus virs kaimiņa zemes, tad pēdējam ir tiesība nolasīt tajos augošos augļus, ciktāl viņš var tos aizsniegt no savas zemes, un viņš iegūst tos par savu īpašumu, tāpat kā no šiem zariem uz viņa zemes nokritušos augļus.
Kaimiņš var arī prasīt, lai zarus apcērt līdz četri ar pusi metru augstumam no zemes, bet, ja koka īpašnieks to nedara, tad viņš pats var nocirst zarus līdz minētam augstumam un paturēt sev (1098., 1099.pants)."
Otrkārt: Daiļdārzniekiem ir savs skats uz kokiem pagalmā, pie mājas. Vesela "zinātne". Lapas krišana, to krišanas īpašības, augums, lūšana vējā, ....daudz dažādu lietu kas jāzin izvēlē. Fenšui zināšanām arī savs skatījums. Tāpēc ar koku stādīšanu ļoti pārdomāti vajag rīkoties.

Re: Koka nociršana
Autors: rbm ()
Datums: 04/09/2017 17:36

to DzinPo,
kas bija pirmais koks vai māja un mājas projekts?
No tā arī sāc visas savas pretenzijas.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Koka nociršana
Autors: DzinPo ()
Datums: 05/09/2017 07:37

rbm Wrote:
-------------------------------------------------------
> to DzinPo,
> kas bija pirmais koks vai māja un mājas
> projekts?
> No tā arī sāc visas savas pretenzijas.

Tātad:
1) ozols bija pirmais-kautgan to, ka tas ir ozols pamanīju tikai tad, kad tam bija lapas.. :) pārāk strauji notika zemes gabala iegādes, projekta un būvniecības sākuma process..attiecīgi kā jau iesācējs, biju "uz viļņa" un tam kokam nepievērsu uzmanību. Ja tagad būtu otreiz jāpērk tas gabals un jāceļ tur māja, tad teiktu, ka diezvai. Man drīzāk ir piemērota viensēta, citādi tāds pats dzīvoklis vien sanāk, kā jau bijušajā mazdārziņu teritorijā.
2) zemes gabals ir tik mazs (744m2), pie tam stūra, ka to manu māju citādi nemaz nevar novietot zemes gabalā un pat 10 cm pārbīde jau neiekļaujas būvlaides utt. līnijās.

Re: Koka nociršana
Autors: kkk ()
Datums: 05/09/2017 13:35

Ja tiešām liekas, ka ozols ir problēma, tad droši var necepties - 7m ir daudz, man lauku mājai 7-10m attālumā ir vairāki koki, tai skaitā ozoli, kuru garums pārsniedz 15m un šie koki nekādas problēmas ēkām līdz šim nav radījuši. Pamatus viņi necilā. Vispār 90% sakņu ir pirmajos 30cm zemes, tā ka zem sasaluma dziļumā izbūvētiem pamatiem tās vienkārši netiek.

Ja tā īstā problēma ir cita - gribas pakašķēties ar kaimiņu, īsti nepatīk izvēlētā mājvieta, vai kas cits, nez vai ar ozola iznīcināšanu būs līdzēts.

Re: Koka nociršana
Autors: DzinPo ()
Datums: 05/09/2017 16:00

Nē, man patīk koki, un kašķi speciāli nemeklēju. Būtu tas kādus 20m tālāk, pat teiktu, ka tieši labi, ka viņš tur ir :)

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **        **  ********   **    ** 
  **   **   **     **        **  **     **  **   **  
   ** **    **     **        **  **     **  **  **   
    ***     **     **        **  **     **  *****    
   ** **     **   **   **    **  **     **  **  **   
  **   **     ** **    **    **  **     **  **   **  
 **     **     ***      ******   ********   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727