UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Vai projektam par elektrību jābūt izstrādātam jau sākumā?
Autors: Dace----- ()
Datums: 16/07/2016 00:04

Proti, zināms, ka zemesgabalam nav EL, uzrakstiju Sadales tīkliem, cik maksās pasākums, plus izdeva tehn.noteikumus. Atbilde- vajag projektu un visu pārējo. Jautājums- vai elektroprojektam būs jābūt gatavam kopā ar būvprojeku, vai arī to varu paralēli darīt jau būvniec.procesā?
Cik apm.maksā projekts-uzzīmēt līniju 20m garam vadam no ielas pie kaimiņu Zemes?

Re: Vai projektam par elektrību jābūt izstrādātam jau sākumā?
Autors: JaanisO ()
Datums: 16/07/2016 10:04

Sveix, relatiivi nesen (pirms 2 gadiem) gaaju visam shitam cauri.
Saprotu, ka pirmo posmu izgaaji - dabuuji tehniskos noteikumus.
Es gan taisiiju seciigi, elektriiba un peec tam buuvprojekts, bet manaa gadiijumaa buuvprojektaa netika ziimeeta elektriibas liinija, taapeec manupraat var laist paraleeli - BET (lasiit taalaak)

Tagad tev vajag elektriibas projektu, ko veic pareizas firmas. Taa tev buus jaatron pasham. Man to dariija firma Delta EM, kas ir Riigaa... cik saprotu, vinji ir padaargi. Attiexme un izpildes kvalitaate bij ljoti laba, laix - nu laikam adekvaats, kaut kaadi 2 meeneshi bij pasha projekta uzziimeeshana. Projekta uzziimeeshanai vajag topograafiju, to arii piedaavaaja firma nokaartot, bet vinji to outsourceeja meernieku kantorim, kas arii savukaart pieliek kaut kaadas +nedeeljas pie proejkta ziimeeshanas laika. Projekta izmaxas vairs godiigi neaceros... manupraat bij kopaa kaut kaadi 900 euro uz maniem 25 metriem ieskaitot topograafiju.
Luuk sheit ir tas BET, kad man saaka projekteet maaju, tad elektriibas kaste jau bij topograafijaa ieziimeeta un arhitekts attieciigi vareeja ieplaanot maaju. Ja tu nezini kur tev iespraudiis kasti, var sanaakt kaut kas jociigs ja tu paraleeli laidiisi projekteeshanu... kurai ARII tev vajag topograafiju, protams abos gadiijumos var izmantot vienu, tik skaties, lai topograafijaa ir iekljauts tas, kas elektristiem ir vajadziigs. Es sev tieshi taa uztaisiiju - pateicu lai topograafisti ietopografee to ko vinjiem vajag un par to pashu cenu panjem un iztopografee visu zemes gabalu. Vinjiem ir tur kaut kaads limits cik par doto summu vinji topografee - man bij 0.3 ha gabals. Tas veelaak nodereeja maajas projekteeshanaa, jo bij zinaamas visas komunikaacijas, drenaazhas, lattelecom vadi utt utjp.

Kad uz rokas tev buus elektriibas projekts - tad ar to dodies uz Stopinju pagastu (ja esi Riigas rajons) un tur iesniedz faktiski 5as projekta kopijas (to firmas zin un tas ir projetka rezultaataa). Tad Elektrotiikli izsludina konkursu un apmeeram veel peec 2-3 meeneshi tev ir atbilde par firmu kas izpildiis projektu. Tur arii cena buus zinaama... manaa gadiijumaa sanaaca taa, ka pati Delta EM arii pildiija projektu, jo vinji zinaadami situaaciju uz vietas, aciimredzot visadekvaataako cenu speeja izteikt...

Tas maxaa veel kaut kaadi apmeeram 1000 ar kapeikaam...

Tad kad celtnieciiba saakaas, tas notiek relatiivi aatri (ja nav prichudas uz vietas) un uztop tava elektriibas kaste. Tad tu izsauc kaut kaadu spec elektrikji, kas veic piesleegumu uz jau tavu pusi - tas man izmaxaaja apmeeram 100euro, un tu vari uzraxtiit papiiru ka viss ir kedaas, un iesniegt to elektrotiikliem un tad "viss ir gatavs" un tu vari rakt vadus uz savu gabalu jau pac ar savu laapstu neiesaistot iestaades.

Manaa gadiijumaa pirms 2 gadiem es visu saaku apmeeram pavasrii un naakmaa gada agraa februaarii bij kastiite ar elektriibu gatava. Man tas izmaxaaja (no zaljas pljavas saakot) ap 2.5kEuro ieskaitot projektu, topograafiju, izbuuvi, elektrikjis. Mans attaalums liidz kastei bij laikam 25 metri liku 32 ampeeras.

Ceru ka paliidzees.

Izklausas sarezhtjiiti, bet taa kaa visi posmi ir seciigi, tad tas notiek saprotami, tikai prasa savu laiku - to ieplaanot un esi uzmaniigs ar "paraleeli" jo abos gadiijumos vajag topograafiju - ka nesaskrienas.

Re: Vai projektam par elektrību jābūt izstrādātam jau sākumā?
Autors: agrais ()
Datums: 21/12/2017 23:20

Varu padalīties ar savu pieredzi uz so bridi...Jauns pieslēgums, transformatora uzstadisana, ap 40 m kabeļa ieraksana no staba lidz skaitītaja kastei. ST rēkins 1240 eir, projekts 500, topografija 150. No skaitītāja līdz majai ap 25 metri, ta jau mana problēma....Kabeli dabūju, ekskavators pašam...Tas tā, ja kadam interesē izmaksas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **      **  **     **   ******   
 **     **  **    **  **  **  **  **     **  **    **  
 **     **      **    **  **  **  **     **  **        
 **     **     **     **  **  **  **     **  **   **** 
  **   **     **      **  **  **   **   **   **    **  
   ** **      **      **  **  **    ** **    **    **  
    ***       **       ***  ***      ***      ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727