UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
elektrības skapis
Autors: zxcvb ()
Datums: 01/06/2015 17:10

Labdien, APSAKTIETIES, LŪDZU, BILDI : [failiem.lv]#

Situācija - laukos elektrības skapis pie sabrukušas ēkas. Ko lai dara ar to skapi? Gribējās viņu pārnest pie blakus mājas, bet ST klientu apkalpošanā saka, ka jārakstot būvprojekts utt., aizdomas, ka tas izmaksās diezgan.

Es maz ko no tādām lietām saprotu, pagaidām neko neslēdzu iekšā, kaut viss tur it kā strādājot. Bet, sāk vajadzēties elektrību; plānā arī kaut ko ar to šķūni iesākt, ja ne visu, tad jumtu gan jaukt nost - bet pie jumta tie vadi...
ko lai dara?!?!

Re: elektrības skapis
Autors: Rx ()
Datums: 01/06/2015 18:41

Skapis. Ir pilns skapis un tukšs. Kas tajā ir iekšā? Ja skaitītājs, drošinātājs, tad tam ir piesaistes adrese un kāds objekts, kam tas paredzēts. Ir objekta īpašnieks. Tas var būt pieslēgts pie sprieguma, kā arī nē. Pirms skapja, ķēdē var būt arī vēl skapis...Skapis uz-pie zemes robežas, ar skaitītāju... Variantu daudz. Katrā gadījumā Sadales tīkli piekopj sadales-uzskaites skapju uzstādīšanu pie zemes robežas, vai arī iekšā īpašuma zemē. Ja tas ir otrais, tikai sadales skapis, Jūsu zemē, tad paši varat to pārnest, jo Sadales īkliem maz interesē, kā Jūs elektrību aivadat līdz mājai. Ja Sadales tīkli paši pārvieto skaitītāja- sadales skapi, tad viņi par savu naudu pievelk līdz mājai....Ja tā ir Jūsu iniciatīva...tad jāmaksā....

Re: elektrības skapis
Autors: zxcvb ()
Datums: 01/06/2015 19:34

Skapī ir skaitītājs un drošinātājs, ir piesaistīts adresei, citu skapju nav. (šis vēl vecais, bet ST teica, ka esot ok.)

Ok, ir manā zemē - pārceltu paši, bet kas ar tām plombēm utt? Nav jāraksta iesniegums? Un ja ir, tad viņi nepieprasīs lai iesniedz arī to elektroobjekta pārvietošanas iesniegumu, attiecīgi arī būvprojektu un visu to plejādi?

UN to savienojumu, kas iet uz šķūni var vienkārši atvienot un tos vadus izmest ārā?
Vajag tikai no staba uz māju, tam tak nevajadzētu būt tik grūti un dārgi

Re: elektrības skapis
Autors: pam pa ram ()
Datums: 01/06/2015 20:07

Rx, apskati foto, atkristu puse no taviem prātojumiem :))

Re: elektrības skapis
Autors: jtdesign ()
Datums: 01/06/2015 20:37

Lētāk un vienkāršāk būs skapi neaiztikt, tikai nostiprināt, lai stāv droši, kad to graustu nolīdzinās līdz ar zemi.

Re: elektrības skapis
Autors: Rx ()
Datums: 01/06/2015 21:00

Pam pa ram: Jā...skaitītājs iekšā labi redzams, vai ne? Bet nopietni sakot, skapis ar skaitītāju ir punkts, līdz kuram sniedzās Sadales tīkla atbildība. tālāk atbild patērētājs, un arī maksā par zudumiem pārraides vados pēc skaitītāja. Saimnieks var brīvi atvienot visu ko grib slodzes pieslēgumā, tā arī pievienot. tāpat var brīvi ierakt savus kabeļus. Pārvietot skapi gan nedrīkst. Tas stāv pēc projekta. Un mūsdienās ar GPS koordināti klāt.Cits būtisks jautājums ir, ja nojaucot šķuni-māju, tiek nojaukts arī stabs, uz kuru pienāk vadi. Tad gan, jāizņem nojaukšanas atļauja- projekts, kurā Sadales tīkli arī informēti par problēmu, un tie pieņem lēmumu, ko darī tālāk un cik tas maksās. Pirms nojaukšanas, ja tas skar sadales tīkla objektu ( skapi, stabu..), Sadales tīklam pašam tas jāatslēdz.

Re: elektrības skapis
Autors: zxcvb ()
Datums: 01/06/2015 21:16

Ok. Ir variants arī šķūni atstāt, tikai jumtu nomainīt, tad tā kaste arī nav jākustina no vietas.
Bet tie vadi, kas iet no staba uz šķūni nav būtiski? Var būt tā, ka vadi iet no staba uz "normālo" māju un līdz šķūnim ne?
Es nezinu, kā tā kaste vispār darbojās - man šķita, ka no staba jāiet vadiem uz kasti, lai vispār kaut kas notiktu (?) - ja tā nav, tad laikam problēmu mazāk.

Re: elektrības skapis
Autors: zxcvb ()
Datums: 01/06/2015 21:18

p.s. tad jāierok vadi caur zemi (no staba uz kasti). Tas atkal ar Sadales Tīklu jāsaskaņo, ja?

Re: elektrības skapis
Autors: pam pa ram ()
Datums: 01/06/2015 22:13

Vienkārši runājot VISS līdz sadeles kastei, to ieskaitot, ir Sadales tīklu īpašumā un tur neko nevar un nedrīkst aiztikt! Koka stabam, gaisvadu līnija līdz metāla(?) "stabiņam" uz šķūnīša un arī ST kastei ir jāpaliek turpat, nekādu izmaiņu nedrīkst notikt bez ST saskaņošanas.
Kabeli uz māju tu vari un drīksti rakt no esošās ST kastes, bez saskaņošanas, ja tā ir tava privātā zeme.
Bet nojaukt sķūnīša stabu un pārvietot kasti, piemēram, pie koka staba pašrocīgi nedrīkst!
Bildē gan izskatās, ka no škūnīša uz māju pa tiem pašiem stabiem iet vēl 2 drātis, tā kā elektrībai arī mājā teorētiski jābūt...
Galvenais paliec dzīvs bakstoties gar to šķunī, pēdējais stabs izskatās stipri nenoturīgs.

Re: elektrības skapis
Autors: paskars ()
Datums: 01/06/2015 23:08

Nu pēc bildes izskatās, ka no latvenergo koka staba uz šķūni iet 4 dzīslas (3 fāzes un 1 neitrāle), tad pie šķūņa ir latvenergo ievada sadalne ar skaitītāju, un tad jau no turienes atpakaļ uz māju nāk 2 dzīslas (1 fāze un 1 neitrāle), principā šie 2 vadi pieder jau mājas īpašniekam, bet uzkārti latvenergo stabā.
Ja tas šķūnis sagāžas, tad nebūs elektrības arī mājā.
Vienīgais normālais risinājums ir saskaņot ar latvenergo ievada sadalnes pārnešanu. No koka staba nolaist zemē 4 dzīslu kabeli, ierakt zemē ievada sadalni uz kājas un no jaunās sadalnes uz māju aizlaist jaunu 3 fāžu (4 dzīslu) kabeli. Visas vecās kailās drātis demontēt.
Ja šādam darbam nav naudas, tad ļoti uzmanīgi jānostiprina metāla stabiņš pie šķūņa, jo ja tas apgāzīsies, būs draudi dzīvībai un mājā nebūs elektrības. Visi darbi ar to jumtu jādara ļoti uzmanīgi, jo vadi ir tuvu un var saņemt elektrisko triecienu.

Tomēr varbūt var sarunāt ar latvenergo, ka viņi sakārto šo vietu. Tomēr bīstami dzīvībai un īsslēgums šajā vietā var izsist visu līniju un traucēt elektroapgādi arī citiem klientiem. Vajaga parunāt ar vietējo inspektoru, ko viņš iesaka.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **    **  **     **  ********  **    ** 
 **         **  **   ***   ***     **      **  **  
 **          ****    **** ****     **       ****   
 **           **     ** *** **     **        **    
 **           **     **     **     **        **    
 **           **     **     **     **        **    
 ********     **     **     **     **        **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727