UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Vanas istabas flīzēšana
Autors: ralf ()
Datums: 29/01/2009 22:00

Kā pareizāk darīt?
Ir doma izflīzēt vanas istabu un vienā stūrī ielikt vannu- džakūzītipa 150x150. jautājums: izflīzēt visu un tad ielikt stūrī vai vispirms ielikt un tad apflīzēt? Tas pats atiecas uz grīdu. Jo aplīzējot ietaupu pietiekami daudz m2, kas maksā naudu.

Re: Vanas istabas flīzēšana
Autors: Ambrosio ()
Datums: 29/01/2009 22:21

Cik tad ir tas pietiekami daudz m2? Zem 2 m2 uz grīdas un nedaudz virs 2 m2 sienas? Cik tad Tev tas ietaupīs? Un cik tā džakūzī vanna maksā? Un ko darīsi tad, kad tā saplīsīs un gribēsi to nomainīt, un jaunā vanna nepasēs pie vecai vannai piegrieztām flīzēm?

Re: Vanas istabas flīzēšana
Autors: aaaa ()
Datums: 29/01/2009 22:56

Grīdu es ieteiktu flīzēt, bet nu sienu principā jevropā parasti flīzē pēc vannas ielikšanas - mums gan dara otrādi (mums gan daudzas lietas dara otrādi :)). Priekšrocība tā, ka tā var vannu pielikt tuvāk sienai (neaizmirsti par ļoti labi uzklātu hidroizolāciju!!!) un flīžu maliņa sanāk virs vannas - nevajag paļauties tikai uz silikonu. Ja pareizi darīt- tad vispirms ieliek vannu, un tad flīzē sienu. Reāli jau var flīzēt, bet nu to pēdējo rindu atstāj, to pieflīzēs, kad vanna būs vietā.

Re: Vanas istabas flīzēšana
Autors: einārs ()
Datums: 29/01/2009 23:57

aaaa-es protams atvainojos,bet man ir viens jautājums:kurš tev ir mācijis,ka jāflīzē pēctam kad vanna ir ielikta? var minēt daudz iemeslus kapēc tas ir galīgi aplami.protams,ja vanna stāv pie nenoflīzētas sienas tad uz nekādu silikonu nemaz nevar paļauties,tas tiesa.tad starp vannu un sienu tecēs ūdens ko beigās,pēc aaaaa ieteikuma,nobloķēs hidroizolācija.un tālāk,kas vāks ūdeni zem vannas?

Re: Vanas istabas flīzēšana
Autors: Jankelisrull ()
Datums: 30/01/2009 08:40

Vēlos izveidot flīzētu vannu, kā baseinu. Vai tas ir iespējams? Vai flīzes nesaplīsīs kad lies karstu ūdeni? Varbūt tas ir atkarīgs no flīžu līmes? varbūt kāds var ieteikt flīžu līmi, kas vislabāk piemērots šādiem apstākļiem.

Re: Vanas istabas flīzēšana
Autors: Raivis74 ()
Datums: 30/01/2009 09:05

Mazās flīzes priekš vanas izveidošanas būs ok! Tai pašā raidījumā "DZīvokļa jautājums" tika uztaisīta visa vannas/dušas telpa no mazām flīzēm! Ja kāds parakņātos pa netu varētu to raidījumu atrast!

Par flīžu uzlikšanu uz sienas un grīdas
Iz dzīves, tām vanām un dušas palikņiem kam ir taisnas malas, ir viegli pielikt gan pie flīzētas sienas gan neflīzētas sienas (priekšroku devu ar flīzētu sienu), par grīdu viennozīmīgi noflīzētu! Tālāk pārbaudīju uz savas ādas man mājās ir PAA vanna, malas ir viļņotas, luk šeit arī radās problēmas noblīvēt malu starp flīzi un vannas malu, problēmu vel sarežģija tas ka sienas nebija pa 90 grādiem! Protams izdomāju kā to novērst, bet tas mana paša izgudrojums (bet gan jau kādam mājās bija tā uztaisīts)! Lūk šinī gadījumā es būtu devis priekšroku: ieliek vannu un tad apflīzē! Jautāsies kāpēc tā neizdarīju, vienkārši nebiju nopircis vannu! tapēc viss tika noflīzēts un tad ielikts pods, vanna, izlietne!

Re: Vanas istabas flīzēšana
Autors: aaaa ()
Datums: 30/01/2009 09:32

Es pats sev arī vispirms visu noflīzēju, un tad saliku santehniku. Nedomāju, ka otrādi darīt ir nedz ātrāk, nedz vieglāk, arī droši vien dārgāk, tikai saku ko esmu redzējis - sveņos un pie fričiem pārsvarā vannu liek pirms sienas flīzēšanas un tad ieflīzē. Visa tā sāls ir tikai hidroizolācijā. Kā jau rakstīju - ja vannu liek pie jau noflīzētas sienas, šķirbu siena-vanna var noblīvēt tikai ar silikonu un tā sanāk paplata. Ja flīzē pēc tam, tad flīzes maliņa iet pāri vannas maliņai un ūdens no augšas nemaz šķirbā netiek, lai gan silikons tiek likts tikuntā. Ja tas nebūtu labāks variants, tad neviens tā nemocītos, jo sanāk pie vannas vajag smuki un precīzi piegriezt.

Re: Vanas istabas flīzēšana
Autors: celms ()
Datums: 30/01/2009 09:38

Ja runa iet par flizesanu zem un aiz vannas tad nak prata padomju laiki-seit tapeti nelime jo prieksa bus skapis.Un vannas ari neviens neieflize.Vannu pie sienas pielime ,tad vietu starp vannu un sienu aizspiez ar silikonu,nosmidzina ar ziepudeni un ar sablonu novelk lieko silikonu nost.Ja sienas nav lenkos un ir lielas skirbas tad silikons jaspiez vairakas reizes laujot tam nozut,savadak ta masa zus divus menesus.Protams par lenkiem jadoma jau pirms flizesanas.

Re: Vanas istabas flīzēšana
Autors: aaaa ()
Datums: 30/01/2009 10:59

Parasti gan vannu pie sienas pievelk ar enkuriem, nevis pielīmē, labi, dari kā gribi, es izteicu viedokli par to, kā būtu teorētiš pareizi darīt - tālāk jau katra paša izvēle. Piebilde par silikonu - ja sprauga paliela - nekāda vairākkārtīgā pildīšana - tad spraugu vispirms aizbāž ar kaut kādu porainu materiālu, lai silikonam arī no apakšas ir pret ko atbalstīties, un tad silikonē. Izgudrotājs.

Re: Vanas istabas flīzēšana
Autors: celms ()
Datums: 30/01/2009 11:28

Lielai dalai vannu kuram ir vairak par cetram kajam kronsteini nemaz nav paredzeti un pie sienas pielimet ir elementari.Un protams ,ja vis ir ta ka tam vajag but, tad silikona kalnus nevajag un spraugas aizbazt ari ne.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********   **     **   *******  
  **  **    **   **   **     **  **     **  **     ** 
   ****      ** **    **     **  **     **         ** 
    **        ***     ********   **     **   *******  
    **       ** **    **         **     **         ** 
    **      **   **   **         **     **  **     ** 
    **     **     **  **          *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727