UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12345678Nākošā
Pašreizējā: 1 no 8
Reģipša likšana pie griestiem
Autors: E ()
Datums: 14/07/2008 10:27

Es palasīju vecākus ierakstus par šo tēmu, bet īsti neatradu atbildes uz dažiem jautājumiem par reģipša/profilu stiprināšanu pie griestiem.

Šobrīd griesti: koka sijas
Vēlams iegūt: līdzenu virsmu, kura vēlāk neplaisās.

Tātad man jāpērk CD profilus (27x60mm), U-veida skavas (60mm), UD profilus (28x27x60mm), reģipsis (12.5mm?), skrūves profiliem (kādas?), skrūves reģispsim(25mm?), CD profilu savienotāji(???).

Kāpēc U-veida skavas? Man otrajā stāvā starp sijām ir vate un pa virsu plēve, tāpēc laikam ātrā enkuriekare ar stiepli nederēs. Vai kāds var ieteikt labāku variantu?

Darbu secība:

1. Pa perimetru vienā līmenī pieskrūvēju pie sienas UD profilus.
2. Ik pa 40cm uz sijām pieskrūvēju U-veida skavu tā lai profili pēc tam atrastos perpendikulāri sijām. Kā skrūvē U-veida skavas? Ar vienu skrūvi pa vidu, vai ar divām pa malām? Ik pēc kāda attāluma viņas liek?
3. Ar līmeņrādi liek CD profilus un skrūvē pie U-veida skavām. Šitais varētu būt īpaši piņķerīgs process. Varbūt ir kādi ieteikumi? Profili garumā samaucas kopā vai te ir jāizmanto tie savienotāji?
4. CD profilu galus ielaiž UD profilos, bet neskrūvē. (Tie pieskrūvēsies kopā ar reģipsi)
5. Liekam klāt reģipsi sākot no viena stūra(?) ar nobīdi, tā lai šuves blakus slejās nesakrīt.
6. Šuvju vietā lasīju, ka ieteicams pieskrūvēt gabaliņu CD profila, bet nav īsti skaidrs kā to var izdarīt, jo tas profils sanāk ka karāsies gaisā un skrūve viņā neies iekšā. Vienai malai vēl var pieturēt ar roku, bet kad pieliek klāt nākamo plāksni?
7. Reģipsim malā ir tāds padziļinājums šuvju špaktelēšanai. Vai man stingri jāievēro, lai visās salaiduma vietās būtu šāds padziļinājums vai arī tas nav tik būtiski. Istabu stūros tik un tā būs graizītas loksnes bez padziļinājuma.

Ceru uz atsaucību, ka kāds ziedos 5 min un atbildēs par procesa gaitu.
Paldies!

Re: Reģipša likšana pie griestiem
Autors: Iesacejs ()
Datums: 14/07/2008 11:57

Neesmu specuks, bet savu dzivokli izremonteju smeloties info ineta plasumos, ari seit lauzi ar padomu neskopojas. Dariju lidzigi ka Tu apraksti paredzmo darba gaitu.
- obligata plasiba nava, lai tie spaktelesanas ielaidumi satiekosajam loksnem butu, bet, ja ir, tad veoglak spaktelet iesacejam. Lai vai ka - loksnu galos tik un ta tas iedobes nav.
- es pat teiktu, ka ieteicams, lai vietas, kur griestu loksnes "satiekas" ar sienu, nebutu so spaktelesanas iedoblu, jo ta ir vieglak sataisit smukus sturus.
- U veida skavas skruve ar 2skruvem, jo savadak tas skavas padosies un zem griesti ielieksies.
- U veida skavas pie koka brusem skruve ar koka skruvem
- profiliem izmanto profila skruves: tadas spidigas ar plakanu galu
- CD profilus var savienot tikai ar saveinotaju, nevis iemaucot vienu galu otra profila (lielikot lieu speku var iemaukt, bet ta ari deformesi pasu profilu)
- CD profilus lidzinaju sita:
*aiznemos garo limenradi
*limenrasa aizsniedamibas attaluma no sienas (UD profila) liku pirmo CD prfilu, kuru nolimenoju pret UD profilu.
*nakamo CD atkal liku limenraza aizsniedamibas attaluma un limenoju to pret ieprieksejo CD, ta parejot pari visai telpai.
* tad limenojot pret esosajiem CD, tos sabiezinaju lidz vajadzigajam blivumam (40cm)
Nu ta kaut ka darijos es, kaut pilnigi nepretendeju uz meistara statusu. Mierinajuma varu teikt, ka kops remonta pagajis gandriz gads un defekti vel nav.

Re: Reģipša likšana pie griestiem
Autors: soader ()
Datums: 14/07/2008 13:56

veciit, piedod, bet te ar piecaam minuuteem nebuuus liidzeets.
tev ir jaatrod kaads, pie kura var aiziet un apskatiities, kaa tas notiek praktiski.shitaadas lietas foorumaa tev neviens neiemaaciis un 100% ja kaads tev ieteiks kaut ko labu, naakamais komenteetaajs jau teiks pavisam kaut ko citu(reaala pieredze).. un buus dirsaa darbs un materiaals.
vispaar jau knaufam ir maajaslapa ra visaam sheemaam un izmeeriem,tachu bez taa visa ir papilno ar dazhaadiem knifiem un nianseem, kuras tu nevienaa literatuuraa neatradiisi, to var paraadiit tikai praksee.

Re: Reģipša likšana pie griestiem
Autors: E ()
Datums: 14/07/2008 15:20

Soader, nav tik traki. Daļu pateiks forumā, daļu kaut kur atradīšu bet pārējo uz vietas izštukošu. Kā nekā gada laikā no līdzenas pļavas jau esmu ticis pie reģipša skrūvēšanas. Gadu atpakaļ no būvniecības zināšanas bija tuvu 0, bet tā drusku pa druskai un mājai jau iekšdarbi iet.

Iesacejs, liels paldies tev.


Ja kāds vēl gatavs dalīties ar pieredzi, welcome :)
It īpaši gribētos dzirdēt kā tos CD cilvēki skrūvē reģipša suvju vietās.

Re: Reģipša likšana pie griestiem
Autors: rbm ()
Datums: 14/07/2008 16:45

Var jau darīt kā civilizētiem cilvēkiem pienākas - aizej uz www.knauf.lv un lejupielādē KNAUF sausās būves enciklopēgiju, kurā būs shematiski parādīti visi reģipšā pielietošanas varianti un dotas arī mezglu shēmas (ko kādā secībā un ar ko stiprināt).


Rekur D11 sistēma, jeb tautas valodā griesti - [www.knauf.lv]

Re: Reģipša likšana pie griestiem
Autors: aaaa ()
Datums: 14/07/2008 16:59

Ja tev jau ir koka brusas - kāpēc sarežģīt dzīvi - pieskrūvē pie brusām nolīmeņotus dēļus - apmēram 20x100 un pie tiem pa taisno močī klāt reģipsi. Puse skandināvijas māju ir tā apšūtas - tur koka karkass ir stipri vairāk iecienīts par bleķa karkasu.
Var taisīt dubulto latojumu, ja ir vēlēšanās, ja negribas tieši uz brusām - tipa viena lata šērsām, tad otra šķērsām pirmajai. Lēti un vienkārši. Un ja ir normāls sauss kokmateriāls - nekur nekas nestaigā un neplaisā.

Re: Reģipša likšana pie griestiem
Autors: E ()
Datums: 14/07/2008 17:03

Tas bija pirmais resurss kur gāju mācīties, bet tur nav vienkārši izlobīt tīri prakstiskās lietas. Piemēram, vai U-veida skavu stiprināt ar vienu vai ar divām skrūvēm, ko darīt ar salaiduma vietām, utml. Tur ir mēģināts aprakstīt visus iespējamos konstrukciju veidus, katrā no viņiem īpaši neiedziļinoties. Tāpēc arī man 90% informācijas no tās lapas ir lieka (dubultie griesti, visādas iekares, parametri, utml.). Varbūt nemāku lasīt tādus rasējumus, lai visu saprastu.

Re: Reģipša likšana pie griestiem
Autors: E ()
Datums: 14/07/2008 17:07

aaaa, jā par to es arī domāju. Tas protams būtu vienkāršāk un lētāk, bet tad rodas problēmas ir visu vadu savilkšanu (bija doma tos lielākoties laist pa griestiem tajā šķirbā kas rodas starp sijām un profiliem). Ja pieskrūvēšu pie sijām dēļus tad nezinu vai man tas maz būs iespējams.

Re: Reģipša likšana pie griestiem
Autors: aaaa ()
Datums: 14/07/2008 17:41

Tāpēc jau es saku, ka jātaisa dubultais latojums - tad var mierīgi savilkt vadus neurbjot caurumus sijās, jo starp siju un reģipsi ir krusteniski divi dēļi, starp kuriem mierīgi var savilkt visus vadus. Ideāli, protams, ja otrajā stāvā nav grīdas, lai elektriķis var no augšas smuki darboties.

Re: Reģipša likšana pie griestiem
Autors: aaaa ()
Datums: 14/07/2008 17:45

Es nepareizi uzrakstīju par dēļu izmēriem. Man bija projektā, ka reģipsi skrūvē pie 50x50 brusiņām, bet tās īpašu naudu nemaksā, tākā - vienalga.
Mansardstāvā saskrūvēju reģipsi pie spārēm izmantojot cepurveida profilus - baigi normālais risinājums. Starp spārēm vate, tad plēve, tad pie spārēm pieskrūvēts cepurveida metāla profils un pie profiliem jau reģipsis. Protams, jāpalīmeņo. Aizņem maz vietas, nezaudē augstumu.

Iet uz lapu: 12345678Nākošā
Pašreizējā: 1 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **        **    **  **      ** 
  **   **    **   **   **        ***   **  **  **  ** 
   ** **      ** **    **        ****  **  **  **  ** 
    ***        ***     **        ** ** **  **  **  ** 
   ** **      ** **    **        **  ****  **  **  ** 
  **   **    **   **   **        **   ***  **  **  ** 
 **     **  **     **  ********  **    **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727