UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Grīdas
Autors: undiness ()
Datums: 07/03/2019 17:46

Tiks mainītas grīdas lietuviešu projekta mājā, pirmais stāvs. Man zināšanu par to nav, tik cik sagrābstīta informācija pa kaktiem. Sievieša cilvēks, ko var gribēt. Šobrīd zem preskartona jābūt lagām. Viena doma ir likt jaunas lagas, finieri un linoleju. Otra versija - keramzīts, finieris, linolejs. Jautājums - kuru variantu labāk? Ņemot vērā, ka to darīšu ar 17 gadīgo dēlu, strādnieku ņemt neplānojas.

Otrs jautājums - uz finiera takš var likt grīdas flīzes? Finieris pirms tam ar kaut ko jānoklāj (ar kaut kādu līdzekli)? Kādu flīžu līmi izmantot?

Re: Grīdas
Autors: agrais ()
Datums: 07/03/2019 18:19

[www.building.lv] Iesaku palasīties! Bet no savas puses varu ieteikt keramzītu, frakcija 2-4mm, tad reģipsis, tad krusteniski līmē grīdas regipsi. Uz sito pīragu var līmet flīzes. Uz finiera neiesaku gan, nekadas garantijas ka turesies. Bet tur niansu daudz....Tomer ieteiktu kadu meistaru dabūt. Vēl varetu Estrix ieliet, SS pilns ar sludinajumiem. Putuplasts, tad Estrix betons, tad var flizet vai ko nu sirds velas. Tas būtu pats vienkaršakais un letakais. Tikai...Estrix veči diezin ar mazu kvadraturu gribēs nemties.....bet paintereseties jau var.

Re: Grīdas
Autors: Georgs999 ()
Datums: 07/03/2019 21:43

Uz finiera flīzes likt neiteiktu. Nav ilgmūžīgs pasākums , lai arī ko te citi teiktu. Entās grīdas ir pārtaisītas. Vairums gan sanmezlgos.

Re: Grīdas
Autors: undiness ()
Datums: 08/03/2019 15:31

Ok, reģipsis. Man par reģipsi iespaids, ka tas ir drupens materiāls un ātri sadrups zem slodzes. Oriģinālās grīdas stāv jau 45 gadus un gribu, lai nākamās arī stāv tikpat ilgi.

Re: Grīdas
Autors: agrais ()
Datums: 08/03/2019 19:31

[www.ss.com] vislabakais, un visletakais risinajums...Un visatrakais.Ielies pa kadam 3-4 stundam..

Re: Grīdas
Autors: Niks (neīstais) ()
Datums: 09/03/2019 11:20

Estrich ir labs grīdas izbūves veids, bet man nav pārliecības, ka meistari to grib realizēt daudzdzīvokļu mājās, dēļ tā, ka ir mazas platības.
Jāskatās, varbūt, ka konkrētajā gadījumā lāgas nemaz nav jāmaina. Linolejs kopē visu, tāpēc likt pa taisno uz finiera, to īsti tā kā nevar, jo visticamāk tas nokopēs arī finiera šuvju vietas. Klājot uz koka lāgām es teiktu, ka pietiktu ar vienu (22mm) saplākšņa kārtu, ja attālums starp lāgām būs 600mm.
Ja būtu paredzēts likt, piem, trīsslāņu parketu, tad pilnīgi pietiktu ar 18mm biezu saplāksni.

Ar keramzītu iespējams vieglāk būtu tikt galā no līmeņošanas viedokļa. Bet tad manuprāt pareizi būtu klāt saplāksni divās kārtās (krusteniski), lai savstarpēji varētu plāksnes saskrūvēt.

Teorētiski uz finiera var līmēt flīzes. Saķeres uzlabošanai es finieri nosmērētu ar hidroizolācijas mastiku (dārgs materiāls) un pēc tam līmētu ar viselastīgāgo flīžu līmi, piem., Sakret FFK.

Re: Grīdas
Autors: Georgs999 ()
Datums: 09/03/2019 14:08

no sakreta visselastīgākā skaitās FFKe. Ir bijuši varianti, kad uz finiera ir bijis pienaglots rabitsa siets. Tas gan labi turējās. Pa gabaliem bija flīzes jāskrubina nost.

Re: Grīdas
Autors: undiness ()
Datums: 09/03/2019 15:42

Jā, pieļauju variantu, ka lagas nav jāmaina, bet kā to zināt? Ok, noplēsīs preskartonu un OSB. Bet kura ir tā robeža, pēc kuras noteikt - lagas ir labā, perspektīvā stāvoklī vai tomēr jāmaina, jo, piem., pienākuši pēdējie desmit gadi?

Tikko runāju ar kaimiņu, kurš ir celtnieks, viņš saka, ka keramzīts neesot laba doma. Vienīgi piedāvāja variantu keramzītu sajaukt ar cementu, smiltīm un ieklāt. Cementēšana neder dēļ tā, ka remonta laikā paliekam dzīvot uz vietas, vairākas reizes dienā jāiet ārā, bet kaimiņš saka, ka var uzlikt pa virsu preskartonu un mierīgi iziet laukā (ne jau staigāt pa to turieni visu laiku). Pēc stundām 3-4 būšot sacietējis. Pēc tam likt virsū pašizlīdzinošo slāni, uz tā flīzes (linoleju, laminātu?). Viedokļi?

ss.lv drīkst neieteikt. Labi meistari tur diezin vai mētājas. Labam meistaram reklāmu nevajag, pagaidām esmu saskārusies, ka labie meistari ir uz izķeršanu un bez reklāmas sskā.

Re: Grīdas
Autors: Misters ()
Datums: 09/03/2019 15:47

Linoleja gadījumā vajadzētu 4pusēji spundēto skaidu plāksni, ja būs vienkāršs finieris bez spundes- caur linoleju var būt redzamas finiera šuves, ja ne uzreiz, tad ar laiku. Flīžu gadījumā der arī 4pus spundētais osb vai tā pati spundētā skaidu plāksne, virsū reģipsis, tad flīzes. Ja grīda stabila un nekur nekas nešūpojas, tad flīzes turēsies ar garantiju :)

Re: Grīdas
Autors: Pam pa ram ()
Datums: 09/03/2019 15:51

>Tikko runāju ar kaimiņu, kurš ir celtnieks, viņš saka, ka keramzīts neesot laba doma.
Kāds pamatojums?
Tehnoloģiski pareizi uztaisa un nekādu problēmu un nevajag cementu!

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   *******         **  **     **  ********  
 ***   **  **     **        **  ***   ***  **     ** 
 ****  **  **               **  **** ****  **     ** 
 ** ** **  ********         **  ** *** **  **     ** 
 **  ****  **     **  **    **  **     **  **     ** 
 **   ***  **     **  **    **  **     **  **     ** 
 **    **   *******    ******   **     **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727