UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Darbu secība
Autors: J ()
Datums: 15/01/2019 11:16

Par pareizu darbu secību - vai vispirms jāliek iebūvētās mēbeles (skapji, virtuves iekārta utt.) un tad tīrie grīdas segumi (flīzes, lamināts utt.) vai pareizāk būtu vispirms ieklāt grīdas visā platībā un pa visu montēt iebūvētās mēbeles?

Re: Darbu secība
Autors: Dindirin ()
Datums: 15/01/2019 11:36

Parasti vispirms ieliek visu grīdu. Kāpēc:
1) Mēbelēm visas kājas, augstumi ir mērīti no tīrā grīdas līmeņa. Ko darīsi, ja pasūtīsi mēbeles 2.5mm linolejam, bet vēlāk pārdomāsi un liksi 14mm parketu+3mm apakšslāni?
2) praktiski nereāli ir ielikt dēļus zem virtuves skapīšiem, ja cokola dziļums ir 6cm. Arī ja nebūs cokols, pielaist precīzi ir neiespējami, būs vajadzīga papildus seglīste
3) ja pēc 10 gadiem sadomāsi ko pārbūvēt, pārvietot, izrādīsies, ka šur tur nemaz nav grīdas. ko nu? Ņem vērā, ka grīdas segums ir uz mūžu, mēbeles gan var pamainīties.

Re: Darbu secība
Autors: J ()
Datums: 15/01/2019 12:44

Paldies par vērtīgiem apsvērumiem!
Vienīgi par to ilgumu prakse rāda, ka grīdas segumi (īpaši lamināts, linolejs) tiek mainīts daudz biežāk nekā iebūvētās mēbeles - tad droši vien sanāks pielaist jauno grīdas segumu pie mēbeles.

Re: Darbu secība
Autors: Secība ()
Datums: 15/01/2019 14:11

Virtuves iekārtu noteikti nevajadzētu likt uz lamināta! Kas nozīmē, ka tas viss būs atkarīgs no seguma... Ja flīzes, tas vienalga, bet laminātu gan liktu pēc tam. Cokols būs vismaz 15mm, kas nozīmē, ka var atstāt 10mm no kājām un viss būs ok...

Re: Darbu secība
Autors: robots ()
Datums: 15/01/2019 16:04

Laminātu likt virtuvē vispār būtu jāaizliedz , it sevišķi - potenciāli mitrajā zonā, kur var izlīt zupas katls, tecēt izlietnes sifons , un tā tālāk.

Ja bez lamināta dzīvot nevar, tad vismaz zem grīdas skapīšiem un kādus 40cm ārpus tiem - flīzes, bet pārējā daļā lamināts.

Secība Wrote:
-------------------------------------------------------
> Virtuves iekārtu noteikti nevajadzētu likt uz
> lamināta! (..)

Re: Darbu secība
Autors: Secība ()
Datums: 15/01/2019 17:28

Un kāpēc nevar laminātu virtuvē!? Protams, katram pa savai gaumei, bet šie aizspriedumi nāk no pagātnes! Kaut cik normāls lamināts, virs 10€/m2, ir ļoti ok! Un šuvēm ir speciāla līme, ko uzliek uz spundes un nekur nekāds mitrums netiek. Jebkurš var paņemt lamināta atgriezumu, uztaisīt plastilīna bortus jebkā savādāk pārbaudīt, kā var sabojāt laminātu ar ūdeni, ja tas ir uz plaknes... Laicīgi brīdinu, ka nekas nebūs noticis, bet, ja nedēļām tur izlietu zupu uz grīdas - sūds par segumu, smaka būs briesmīgākais faktors! Savukārt, šuves flīzēm iztīrīt ir gandrīz nereāli ilgtermiņā, ja vien nav vēlme mocīties iestrādē un maksāt pamatīgu ciparu par epoksīdu. Plus, lamināts ir vienā dienā, flīzes reāli ir gandrīz nedēļa, virtuvi nevar normāli lietot, utt... Plus, finālā - laminātu nomainīt ir ļoti viegli, bet cik flīžu kārtas liksi vienu uz otras vai ar kādu laimi tīrīsi nost vecās!?
P.S. Jau vairākas glāzes un krūzes un citas lietas ir dzīvas, jo nokrīt uz lamināta, nevis flīzēm...

Bet nu katrs kā grib, 90. gadu mīti ir ļoti dzīvi apdares jautājumos joprojām...

Re: Darbu secība
Autors: ETT ()
Datums: 15/01/2019 20:03

Māju vajag būvēt tikai pēc virtuves iekārtas, gultas un dušas kabīnes novietošanas purvā pie krāsns...

Re: Darbu secība
Autors: agrais ()
Datums: 15/01/2019 20:21

Paziņam virtuve divas reizes noplūda, laminats burtiski peldeja udenī . Pēc pirmas reizes nebija gandrīz pilnigi nekas, viena vietā suve nedaudz pacelas. Pec otras nopludinasanas vel viena otra suve nedaudz uzbrieda. Tad par kadu zupas izliesanu var runat....Protams, ja noperk leto, pa 3-4 eiro m2, tad jau ari neko labu nav ko gaidīt. Ar labas kvalitates laminatu virtuvē nekadu problemu. Vajadzetu gan ieverot kopsanas pareizibu...Vaskosana utt

Re: Darbu secība
Autors: J ()
Datums: 15/01/2019 20:56

Jā, man ar normāls lamināts patīk labāk nekā flīzes, vismaz virtuvē. Ir pat lamināti tagad, ko var vannas istabā izmantot. Bet tas nedaudz jau cits temats par segumu izvēli :)

Tad idejiski sanāk tur, kur flīzes, flīzēm pa virsu iebūvētie skapji;
Savukārt tur, kur lamināts/korķis/parkets, tur pa priekšu tomēr likt mēbeles un attiecīgi grīdas daļu zem mēbeles atstāt bez grīdas seguma?

Re: Darbu secība
Autors: Secība ()
Datums: 15/01/2019 21:20

Ja jaunbūve, tad jā. Atstāj OSB vai dureli vai kas nu attiecīgajā gadījumā ir melnā grīda, tikai ierēķini skapīšu augstumā tos papildu mm vai cm, ko dos klāt segums. Tad segums un beigās pieliec cokolu un gatavs... Vienīgais, ko šajā gadījumā iesaku - cokolam obligāti labu blīvējumu pie lamināta, lai kāds mitrums lieki nenokļūst zem skapīšiem! Iepriekš minētās problēmas ar sifonu vai trauku mašīnu ir zināmā mērā muļķības, jo - sifons ir zem izlietnes skapītī, līdz ar to vajadzētu pamanīt, ja kaut kas līst, savukārt, piemēram, manai trauku mašīnai ir dubultā caurule vēl ar sensoru un automātisku vārstu pie pieslēguma. Lai tur kaut kas tecētu, lielāka iespēja, ka viss ūdens vads kaut kur sienā pilnībā pārlūzīs! Bet, protams - laminātu jāliek normālu, nevis uz akciju no 5 uz 2,99 par m2! ;)

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **         ********   ******   ******** 
  **  **   **    **   **        **    **  **       
   ****    **    **   **        **        **       
    **     **    **   ******    **        ******   
    **     *********  **        **        **       
    **           **   **        **    **  **       
    **           **   ********   ******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727