UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Virtuves tehnikas izvēle (virtuves iekārtā)
Autors: MEE ()
Datums: 07/01/2019 22:55

Sveicināti,

ir plāns iegādāties virtuves tehniku, kuru iebūvēt virtuves iekārtā:
- gaisa nosūcēju;
- trauku mazgājamo mašīnu;
- ledusskapi;
- elektrisko plīti ar elektrisko cepeškrāsni (spēcīgs strāvas kabelis ir pievadīts).

Es ilgu laiku veltīju tam, lai pabeigtu māju līdz noteiktam stāvoklim, un neatlika laika padomāt par tehnikas izvēli. Proti, kādas firmas izvēlēties, ko ņemt vērā (klusums, elektroenerģijas taupīgums, firmas, brendi, kādi vēl kritēriji)?

Pamata informācija - to visu plānots iestrādāt virtuves iekārtā kā iebūvētas lietas, un māja - guļbūve.

Tagad ir tik daudz firmu, brendu, tehnikas, un apjukt var. Vai patiešām viss ir palicis vienāds, un izvēle ir tikai subjektīva? Daži cilvēki saka, piemēram, ka Elektrolux iekārtas ir ļoti labas.

Priecāšos par kādu padomu.

Re: Virtuves tehnikas izvēle (virtuves iekārtā)
Autors: Mairis ()
Datums: 08/01/2019 07:24

MEE Wrote:
-------------------------------------------------------
> Sveicināti,
>
> ir plāns iegādāties virtuves tehniku, kuru
> iebūvēt virtuves iekārtā:
> - gaisa nosūcēju;
> - trauku mazgājamo mašīnu;
> - ledusskapi;
> - elektrisko plīti ar elektrisko cepeškrāsni
> (spēcīgs strāvas kabelis ir pievadīts).
>
> Es ilgu laiku veltīju tam, lai pabeigtu māju
> līdz noteiktam stāvoklim, un neatlika laika
> padomāt par tehnikas izvēli. Proti, kādas
> firmas izvēlēties, ko ņemt vērā (klusums,
> elektroenerģijas taupīgums, firmas, brendi,
> kādi vēl kritēriji)?
>
> Pamata informācija - to visu plānots iestrādāt
> virtuves iekārtā kā iebūvētas lietas, un
> māja - guļbūve.
>
> Tagad ir tik daudz firmu, brendu, tehnikas, un
> apjukt var. Vai patiešām viss ir palicis
> vienāds, un izvēle ir tikai subjektīva? Daži
> cilvēki saka, piemēram, ka Elektrolux iekārtas
> ir ļoti labas.
>
> Priecāšos par kādu padomu.


Katrai iekārtai ir savi svarīgie momenti.
Gaisa nosūcējam - filtri, jaudas nosūce. Paņēmu Elica hidden.
Trauku mašīnai komplektu skaits, un galvenais lai ir mazgajamais rotors gan augšā un apakšā. Zanussi
Ledusskapim - automatiskā atsaldēšana
Indukcijas plītij - taimeris, stop and go.electrolux
Cepeškrāsnim - taimeris. Beko

Visu no vienas firmas ražotāja man arī nesanāca dabūt.

Re: Virtuves tehnikas izvēle (virtuves iekārtā)
Datums: 08/01/2019 09:07

Piekrītu Mairim - primāri ir saprast funkcijas un dažreiz vienas firmas izstrādājumi nesanāks.

Man piemēram diezgan būtiski virtuvē iekārtām bija dažādas lock funkcijas, lai bērni nevar saspaidīt tās iekārtas. Tāpat arī dizains - tikai nerūsošā tērauda korpusi un vēl bišķi paskatījos uz energoefektivitātes klasēm mazliet.

Interesanti arī, ka iebūvējamām tehnikām mēdz jūtami atšķirties izmēri, kā rezultātā it kā standarta ailē dažādu firmu izstrādājumi dažādi iestrādājas. Bosch piemēram ir nedaudz mazāki par Elektroluxiem. Vienai tehnikai tas bija būtiski un nācās ņemt primāri vadoties no tā kā iebūvēt. Tā ka patiesībā nav baigi vienkārši tas viss.

Navvariantu - jābūt pacietīgam un jāvelta laiks tai izpētei, savādāk sanāks nopirkt ne to ko vēlies.

Re: Virtuves tehnikas izvēle (virtuves iekārtā)
Autors: Mairis ()
Datums: 08/01/2019 12:06

Jā. Man pat virtuves mēbeļu galdnieks lika sapirkt visu un tikai tad skrūvēja kopā mēbeles :D

Re: Virtuves tehnikas izvēle (virtuves iekārtā)
Autors: MEE ()
Datums: 08/01/2019 15:23

Paldies par atbildēm. Es biju domājis, ka tehnikai 21. gadsimtā jau tā kā būtu jānāk pēc +- standartizētim izmēriem, bet, pašam papētot, izrādījās, ka ļoti daudz ir atšķirīgu izmēru.

Visticamāk, sākumā ir jānopērk/jānoskata tehnika, un tad jāmontē virtuves iekārta.

Re: Virtuves tehnikas izvēle (virtuves iekārtā)
Autors: robots ()
Datums: 08/01/2019 16:36

lai nebūtu pārsteigumu, ieteicamais algoritms ir sekojošs: izplānot tehnikas atrašanās vietas, uz šīm vietām pievilkt komunikācijas (ūdens, elektrība), tad tehnikas iegāde, tad virtuves izgatavotājiem iedot tehnikas iebūves shēmu kopijas.

tā darīju es un viss bija čiki-piki

Re: Virtuves tehnikas izvēle (virtuves iekārtā)
Autors: Gunča ()
Datums: 10/01/2019 00:27

Es te tā nedaudz izteikšos aiz gara laika. :))
Sev komplektā visu izvēlējos pirms 5 gadiem. Primārais virtuvei bija dizains - melns stikls ar iespējami mazāk metāla vai tā imitācijas. Cena atbilstoši augstas kvalitātes latiņai, bet ne overpraisota.

Par Amica - ražo liekas poļi, tātad eiropa ar saviem standartiem. Samsung - Koreja. Wirlpool vai tik nebija Ķīna. Bosch paveicās dabūjām eiropas ražojuma uz to brīdi, kad jaunās partijas jau solijās būt ar čainas detaļām.

Pēc funkcijām pieminēšu to, kas ir pats svarīgākais un jāņem ciet.

- gaisa nosūcēju paņēmu Amica OKC-954S
Kā obligātās divas noteicošās ir vismaz 700 kubiku atsūkšana un slīpā formāta. Jāatceras, ka nekādus ar pieri skrienamos dēļus nav jēgas likt. It sevišķi, ja apakšā nav plūsmas sadalītāja plāksne uz malām, bet tikai siets. Piere bez puniem ir svarīgāka. Un atsūcēja primārais ir apmainīt gaisu telpā. Tvaiku nosūkšana ir tikai sekundāra padarīšana, bet ne mazsvarīga tiem, kuri nesaprot, ka ūdens vāras ar 100 grādiem neatkarīgi no tā vai katla vāks lēkā 10cm augstumā vai neizdod ne skaņas. Atkarībā no cenas visdrīzāk būs arī nosacīts nosūcēja skaļums.
Ja kopējā telpas vienmēr atstāto vaļā durvju kvadratūra ir virs 40 kv.m., tad neko lētāku par 300€ pat neieteiktu skatīties. Un nekādā gadījumā iebūvējamos iekārtā - izvelkamos. Tā ir parodija no nosūcēja. Gaisa nosūcējam jaudai ir jābūt, lai pietiktu pie 1-2 katla vārīšanās ar pirmo ātrumu, lai, ja kaut kas piedeg vai nosmird, ar 4 ātrumu visu pāris minūtēs izvelk ārā. Indukcijas plīts šādus brīžus praktiski nonullē. Tad varēsi parādīt augstu paceltu vidējo pirkstu tiem, kuri būvē privātmājai virtuvi kā atsevišķu telpu dēļ tā, ka nepatīk ēdiena gatavošanas smakas. Kaut gan vienmēr esmu teicis, ka tiem, kuriem ēdiens smird, nevis smaržo, labāk virtuvi mājai vispār nebūvēt, lai dzīve nav ciešanas. :))

-cepeškrāsns
Amica EBI 81064 B AA
Paņēmu ar maksimums fīčām. Ir ieliekams rotējošs iesms, iespraužams gaļā sensors. Bet kā obligātās fīčas iesaku vadīklas pannai un sensora pogas. Šīs 2 lietas nav apspreižamas. Manai arī ir krāsains displejs ar pārspīlēti daudz programmām. Ja iebrauc tajā visā un daudz gatavo, tad neaizvietojami. Bet šobrīd es par to vairāk nepārmaksātu, jo gatavošana nav kļuvusi par pamatdarbu. Pozitīva fīča, ka dispejā ir liels pulkstenis. Dēļ šī dzīvojamā istabā pulksteni nevajadzēja pirkt. :)))

-ledusskapis
SAMSUNG RL-55VTEBG1 (toreiz varēja arī modeli ar melnu rokturi dabūt)
Kāpēc ne iebūvējamo? Tas ir nedaudz pēc ietilpības mazāks. Gaumes lieta. Nākošo pirktu divu durvju, jo reizēm nav kur visu salikt, kaut arī 80% gadījumos aizpildīts tikai uz pusi.
Divas ļoti būtiskas fīčas, kuras ieteiktu izvēlēties bez domāšanas ir "no frost", kā nu kuram sauc to papildus ventilatoru un fresh zone. Man gan viņa ir quick cool soft freeze zone. Apakšējai kastei 4 režīmi. No vieglas saldēšanas līdz atdzesēšanai. Svaigu gaļu nesasaldētu var salīdzinoši ilgi uzglabāt, kā arī jebkuru gaļas izstrādājumu, kamēr ledusskapī var uzturēt ekonomiskus +7.

- Mikroviļņu krāsns - Samsung ar grila funkciju un elektroniskām podziņām.
Vienīgā bija tajā brīdī melna stikla. Būtu ņēmis iebūvējamo, jo niša bija paredzēta, bet cena nebija pamatota mikrenes nepieciešamības biežumam. Grils mēsls. Podziņas samudrītas, jo mikreni ir jāslēdz tādā režīmā, kāda ir konkrēta ēdiena uzsilšanas fizika. Bakstīties pa 4 pogām, lai pasildītu ēdienu ir sviesc. Pulkstenis noresetojas katru reizi, kad pazūd elektrība. Esmu smagi vīlies - šobrīd ņemtu labāk ar diviem kloķiem - jauda un taimeris. Ko arī iesaku darīt. Pēc pieredzes, es neesmu vienīgais ar šādu stāstu saistībā ar mikreni. Protams var jau slēgt defaultajos iestatījumos uz max un pēc tam tīrīt 1x mēnesī to cūku kūti. Es attiecīgi 5 gadu laikā esmu tīrījis tikai 1x.

- Wirlpool indukcijas plīts.
Virspirms ieteikums - tikai un vienīgi indukciju. Bija pirmā saskare un 99% brīdinājumi par NLO, 14to planētu saules sistēmā un ka nefilmēs Tors-2. Lai aizrijas tie sektanti savā fetišā. Indukciju un punkts.
Wirlpool neieteiktu lēto galu. Ļoti mazas indukcijas spoles. Ir vērtīgi pastaigāt pa veikaliem papētīt, kurai ir vismaz viena spole lielā pret lielā riņķa atzīmi. Manējai visas spoles ir vienādas. Suports smagi pūta un elsa, lai pierādītu, ka man problēma traukos, nevis tajā, ka uzzīmētā 20cm riņķa vietā apakšā ir tāda pati 13cm spole kā pārējiem riņķiem, nemaz nerunājot par dubulto cepešpīles riņķi, kur vidus nekādā veidā nevar silt. C'mon ...man nav leļļu virtuve. Mēs uz diviem cilvēkiem izmantojam virs 25cm diametra katlus un pannas. Nekādi iebūvējamie metāli nevar pārnest vienmērīgi temperatūru no 13cm spoles uz 25cm katlu tīri no fizikas.
Tagad ir pieejami arī pilna lauka indukcijas par dārgām naudām, bet apakšā loģiski ir tās pašas mazās spoles, tikai biežāk saliktas. Nu jā, galvenais saprast, vai lielais riņķis patiešām ir lielais, vai tikai mārketings.
Indukcija arī ir ekonomiskums. Uz elektrības rēķina vispār nejūtu. Kartupeļus vāru uz 3 vai pat 2.

-Trauku mazgājamā - Bosch.
9-10 komplektiem.
Laikam nākošai skatītos, lai ir obligāti laika samazināšanas fīča. 3h vietā mēs izmantojam 1.3h un ļoti labi nomazgā. Vai lielāka izmēra ņemtu pat nezinu. Pat šobrīd nesanāk katru dienu mazgāt traukus. Atstāt ar netīriem traukiem aizverot nedrīkst. Sāk smirdēt un pat 1x bija pelējums. Pustukšu neesam praktizējuši izmantot, jo kapsulas nav lētas. Starp citu, esmu arī cirtis kapsulu uz pusēm. Neesmu jutis atšķirību. Nu, jā... esmu tāds, kurš taupa visur, kur to brīvi un bez sekām var izdarīt.

- Veļas - LG dārgais gals. 8kg veļai lai var segas un spilvenus mazgāt. Un 10 gadu garantija rotoram.
Galvenās fīčas, pēc iespējas klusāka un lai ir ieprogrammējams viens reķīmz. Toreiz šis režīms parādījās tikai dārgajām versijām. Mēs pamatā mazgājam ikdienas veļu ātrajā režīmā uz 40 grādiem, 1000 apgriez., jo neredzu jēgu no lielāka un kad kādreiz saskāros ar alerģisku reakciju pret pulveri un slikti izskalotu, vienmēr 3x skalošana. Respektīvi, automātiskais ātrais 30min ir ar 30 grādiem, 1400 apgriez. un 1x skalošanu. Katru reizi bakstīties manuprāt ir apsurds. Favorītrežīms šo atrisina.

Re: Virtuves tehnikas izvēle (virtuves iekārtā)
Autors: Kasparam ()
Datums: 10/01/2019 14:42

Paldies, ka nenoslinkoji! Atsauksme noderēs :)

Gunča Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es te tā nedaudz izteikšos aiz gara laika. :))
> Sev komplektā visu izvēlējos pirms 5 gadiem.
> Primārais virtuvei bija dizains - melns stikls ar
> iespējami mazāk metāla vai tā imitācijas.
> Cena atbilstoši augstas kvalitātes latiņai, bet
> ne overpraisota.
>
> Par Amica - ražo liekas poļi, tātad eiropa ar
> saviem standartiem. Samsung - Koreja. Wirlpool vai
> tik nebija Ķīna. Bosch paveicās dabūjām
> eiropas ražojuma uz to brīdi, kad jaunās
> partijas jau solijās būt ar čainas detaļām.
>
> Pēc funkcijām pieminēšu to, kas ir pats
> svarīgākais un jāņem ciet.
>
> - gaisa nosūcēju paņēmu Amica OKC-954S
> Kā obligātās divas noteicošās ir vismaz 700
> kubiku atsūkšana un slīpā formāta.
> Jāatceras, ka nekādus ar pieri skrienamos
> dēļus nav jēgas likt. It sevišķi, ja apakšā
> nav plūsmas sadalītāja plāksne uz malām, bet
> tikai siets. Piere bez puniem ir svarīgāka. Un
> atsūcēja primārais ir apmainīt gaisu telpā.
> Tvaiku nosūkšana ir tikai sekundāra
> padarīšana, bet ne mazsvarīga tiem, kuri
> nesaprot, ka ūdens vāras ar 100 grādiem
> neatkarīgi no tā vai katla vāks lēkā 10cm
> augstumā vai neizdod ne skaņas. Atkarībā no
> cenas visdrīzāk būs arī nosacīts nosūcēja
> skaļums.
> Ja kopējā telpas vienmēr atstāto vaļā
> durvju kvadratūra ir virs 40 kv.m., tad neko
> lētāku par 300€ pat neieteiktu skatīties. Un
> nekādā gadījumā iebūvējamos iekārtā -
> izvelkamos. Tā ir parodija no nosūcēja. Gaisa
> nosūcējam jaudai ir jābūt, lai pietiktu pie
> 1-2 katla vārīšanās ar pirmo ātrumu, lai, ja
> kaut kas piedeg vai nosmird, ar 4 ātrumu visu
> pāris minūtēs izvelk ārā. Indukcijas plīts
> šādus brīžus praktiski nonullē. Tad varēsi
> parādīt augstu paceltu vidējo pirkstu tiem,
> kuri būvē privātmājai virtuvi kā atsevišķu
> telpu dēļ tā, ka nepatīk ēdiena gatavošanas
> smakas. Kaut gan vienmēr esmu teicis, ka tiem,
> kuriem ēdiens smird, nevis smaržo, labāk
> virtuvi mājai vispār nebūvēt, lai dzīve nav
> ciešanas. :))
>
> -cepeškrāsns
> Amica EBI 81064 B AA
> Paņēmu ar maksimums fīčām. Ir ieliekams
> rotējošs iesms, iespraužams gaļā sensors. Bet
> kā obligātās fīčas iesaku vadīklas pannai un
> sensora pogas. Šīs 2 lietas nav apspreižamas.
> Manai arī ir krāsains displejs ar pārspīlēti
> daudz programmām. Ja iebrauc tajā visā un daudz
> gatavo, tad neaizvietojami. Bet šobrīd es par to
> vairāk nepārmaksātu, jo gatavošana nav
> kļuvusi par pamatdarbu. Pozitīva fīča, ka
> dispejā ir liels pulkstenis. Dēļ šī
> dzīvojamā istabā pulksteni nevajadzēja pirkt.
> :)))
>
> -ledusskapis
> SAMSUNG RL-55VTEBG1 (toreiz varēja arī modeli ar
> melnu rokturi dabūt)
> Kāpēc ne iebūvējamo? Tas ir nedaudz pēc
> ietilpības mazāks. Gaumes lieta. Nākošo pirktu
> divu durvju, jo reizēm nav kur visu salikt, kaut
> arī 80% gadījumos aizpildīts tikai uz pusi.
> Divas ļoti būtiskas fīčas, kuras ieteiktu
> izvēlēties bez domāšanas ir "no frost", kā nu
> kuram sauc to papildus ventilatoru un fresh zone.
> Man gan viņa ir quick cool soft freeze zone.
> Apakšējai kastei 4 režīmi. No vieglas
> saldēšanas līdz atdzesēšanai. Svaigu gaļu
> nesasaldētu var salīdzinoši ilgi uzglabāt, kā
> arī jebkuru gaļas izstrādājumu, kamēr
> ledusskapī var uzturēt ekonomiskus +7.
>
> - Mikroviļņu krāsns - Samsung ar grila funkciju
> un elektroniskām podziņām.
> Vienīgā bija tajā brīdī melna stikla. Būtu
> ņēmis iebūvējamo, jo niša bija paredzēta,
> bet cena nebija pamatota mikrenes
> nepieciešamības biežumam. Grils mēsls.
> Podziņas samudrītas, jo mikreni ir jāslēdz
> tādā režīmā, kāda ir konkrēta ēdiena
> uzsilšanas fizika. Bakstīties pa 4 pogām, lai
> pasildītu ēdienu ir sviesc. Pulkstenis
> noresetojas katru reizi, kad pazūd elektrība.
> Esmu smagi vīlies - šobrīd ņemtu labāk ar
> diviem kloķiem - jauda un taimeris. Ko arī
> iesaku darīt. Pēc pieredzes, es neesmu
> vienīgais ar šādu stāstu saistībā ar
> mikreni. Protams var jau slēgt defaultajos
> iestatījumos uz max un pēc tam tīrīt 1x
> mēnesī to cūku kūti. Es attiecīgi 5 gadu
> laikā esmu tīrījis tikai 1x.
>
> - Wirlpool indukcijas plīts.
> Virspirms ieteikums - tikai un vienīgi indukciju.
> Bija pirmā saskare un 99% brīdinājumi par NLO,
> 14to planētu saules sistēmā un ka nefilmēs
> Tors-2. Lai aizrijas tie sektanti savā fetišā.
> Indukciju un punkts.
> Wirlpool neieteiktu lēto galu. Ļoti mazas
> indukcijas spoles. Ir vērtīgi pastaigāt pa
> veikaliem papētīt, kurai ir vismaz viena spole
> lielā pret lielā riņķa atzīmi. Manējai visas
> spoles ir vienādas. Suports smagi pūta un elsa,
> lai pierādītu, ka man problēma traukos, nevis
> tajā, ka uzzīmētā 20cm riņķa vietā apakšā
> ir tāda pati 13cm spole kā pārējiem riņķiem,
> nemaz nerunājot par dubulto cepešpīles riņķi,
> kur vidus nekādā veidā nevar silt. C'mon
> ...man nav leļļu virtuve. Mēs uz diviem
> cilvēkiem izmantojam virs 25cm diametra katlus un
> pannas. Nekādi iebūvējamie metāli nevar
> pārnest vienmērīgi temperatūru no 13cm spoles
> uz 25cm katlu tīri no fizikas.
> Tagad ir pieejami arī pilna lauka indukcijas par
> dārgām naudām, bet apakšā loģiski ir tās
> pašas mazās spoles, tikai biežāk saliktas. Nu
> jā, galvenais saprast, vai lielais riņķis
> patiešām ir lielais, vai tikai mārketings.
> Indukcija arī ir ekonomiskums. Uz elektrības
> rēķina vispār nejūtu. Kartupeļus vāru uz 3
> vai pat 2.
>
> -Trauku mazgājamā - Bosch.
> 9-10 komplektiem.
> Laikam nākošai skatītos, lai ir obligāti laika
> samazināšanas fīča. 3h vietā mēs izmantojam
> 1.3h un ļoti labi nomazgā. Vai lielāka izmēra
> ņemtu pat nezinu. Pat šobrīd nesanāk katru
> dienu mazgāt traukus. Atstāt ar netīriem
> traukiem aizverot nedrīkst. Sāk smirdēt un pat
> 1x bija pelējums. Pustukšu neesam praktizējuši
> izmantot, jo kapsulas nav lētas. Starp citu, esmu
> arī cirtis kapsulu uz pusēm. Neesmu jutis
> atšķirību. Nu, jā... esmu tāds, kurš taupa
> visur, kur to brīvi un bez sekām var izdarīt.
>
> - Veļas - LG dārgais gals. 8kg veļai lai var
> segas un spilvenus mazgāt. Un 10 gadu garantija
> rotoram.
> Galvenās fīčas, pēc iespējas klusāka un lai
> ir ieprogrammējams viens reķīmz. Toreiz šis
> režīms parādījās tikai dārgajām versijām.
> Mēs pamatā mazgājam ikdienas veļu ātrajā
> režīmā uz 40 grādiem, 1000 apgriez., jo
> neredzu jēgu no lielāka un kad kādreiz
> saskāros ar alerģisku reakciju pret pulveri un
> slikti izskalotu, vienmēr 3x skalošana.
> Respektīvi, automātiskais ātrais 30min ir ar 30
> grādiem, 1400 apgriez. un 1x skalošanu. Katru
> reizi bakstīties manuprāt ir apsurds.
> Favorītrežīms šo atrisina.

Re: Virtuves tehnikas izvēle (virtuves iekārtā)
Autors: qwe ()
Datums: 11/01/2019 11:57

Vēl varētu piebilst 2x padomāt pirms likt akmens masas izlietni. Franke izlietne pēc vairāku gadu lietošanas ieplīsa pie sifona. Karsts-auksts ietekmei savas sekas.

Re: Virtuves tehnikas izvēle (virtuves iekārtā)
Autors: Kasparam ()
Datums: 11/01/2019 15:02

qwe Wrote:
-------------------------------------------------------
> Vēl varētu piebilst 2x padomāt pirms likt
> akmens masas izlietni. Franke izlietne pēc
> vairāku gadu lietošanas ieplīsa pie sifona.
> Karsts-auksts ietekmei savas sekas.


Mūsējā kalpo jau 10 gadus. Ne vainas.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **          *******   ********  ********   **    ** 
 **    **   **     **  **        **     **  ***   ** 
 **    **          **  **        **     **  ****  ** 
 **    **    *******   ******    ********   ** ** ** 
 *********         **  **        **         **  **** 
       **   **     **  **        **         **   *** 
       **    *******   ********  **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727