UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Dzīvokļa siltināšana
Autors: Bekenbauers ()
Datums: 07/11/2017 23:52

Sveiciens! Īsumā- dzīvoklis pēdējā stāvā,ziemā netur siltumu(sienas paplānas), iepriekšējie saimnieki ārsienas nolīmējuši ar putuplastu, vietām arī griestus. Ir vajadzība tās sienas apšūt ar riğipsi. Jautājums- pirms lieku vati zem riğipša,putuplasts jāplēš nost , vai var atstāt? Tas pats par griestiem?

Re: Dzīvokļa siltināšana
Autors: bern ()
Datums: 13/11/2017 22:28

Reģipsis padarīs dzīvokli acij tīkamāku, bet ne siltāku.

Re: Dzīvokļa siltināšana
Autors: Hmm ()
Datums: 14/11/2017 10:02

No būvfizikas ar siltināšanu no iekšpuses nevajag aizrauties. Ja citu variantu nav, tad parasti kopējais siltinājums 3...5..7cm vairāk nebūtu vēlams.
Kāda ideja reģipsim un vatei? Vēl vairāk piesiltināt? Nav estētiski?
Putuplastu apvelkot ar apmetumu var panākt smuku un līdzenu sienu.

Re: Dzīvokļa siltināšana
Autors: Bekenbauers ()
Datums: 14/11/2017 22:25

Jā- riğipsis vajadzīgs ,lai būtu estētiskāk un siltāk! ( jānoslēpj pārejas,salaidumi,trubas, vadi, utml). Riğipsis,plēve,vate 30-50mm- neko nemainīs?
Ok.-divas istabas ir ar balkonu-tur būtu iespēja siltināt no ārpuses ( ar vati, vai putuplastu? Cik biezu?)
Ko ar griestiem? Viss siltums iziet caur aukstajiem bēniņiem. Riğipsis tiks skrūvēts jebkurā gadijumā. Pie reizes tad varu arī nosiltināt.

Re: Dzīvokļa siltināšana
Autors: Hmm ()
Datums: 15/11/2017 14:10

Skaties arī cik telpas esi gatavs zaudēt un tad domā vai karkasu būvēt pa virsu putuplastam vai iedziļināt vai raut visu nost.
Griestu pārsegumu var papildus piesiltināt arī no augšās - bēniņu puses.

Re: Dzīvokļa siltināšana
Autors: Bekenbauers ()
Datums: 15/11/2017 21:49

Nu, 3cm.šurp turp, lielu lomu man nespēlē,vairāk interesē rasas punkts un siltuma zudumi.
Siltināt virs pārseguma daudzdzīvokļu namā,kur pārējiem nav siltinājuma, un ir brīva pieeja jebkuram ( komunālajiem,remontstrādniekiem,satelīta un interneta vilcējiem utml.) pēc gada mans siltinájums būs pa visu jumtu!

Re: Dzīvokļa siltināšana
Autors: reh ()
Datums: 16/11/2017 10:58

Ja virs pārseguma akurāti saliktu krustām 100mm augstas lāgas 2 kārtās, iebērtu beramo vati un no augšas pārliktu ar mitrumizturīgo OSB vai finieri, tad pasākums būtu 100% dross pret izvazāšanu, ar tiešām nopietnu efektu (20-50mm vietā 200), un bez telpu samazināšanas, netīrumiem dzīvoklī, nopietniem pelējuma radīšanas riskiem pie nehermētiskas plēves utt. - pie tam izmaksas visticamāk stipri līdzīgas. Vienīgi ar ēkas apsaimniekotāju to vajadzētu pārrunāt un saskaņot... .

Re: Dzīvokļa siltināšana
Autors: Bekenbauers ()
Datums: 16/11/2017 18:38

Nu Tu te kosmosu sastāstīji. Kādi netīrumi? Teicu -riğipsis pie griestiem būs jebkurā gadijumā! Gar sienām arī varu salikt- man vietas pietiks un pāri paliks! Man interesē kad,kas un kapēc sāks pelēt? Tagad nesiltināts - nepelē. Kad sāks pelēt- ziema/vasara,riğipsis,riğipsis vate30/50mm,riğpsis plēve vate 30/50mm? Mans mērķis pacelt tempr. vismaz par 3-5grādiem.
ps.es jau gaidīju , kad piedāvās taisīt mājas kopsapulci,runāt ar apsaimniekotāju,ņemt kredītu,siltināt visu fasādi,bēniņus ,jumtu ,mainīt dzīvesvietu,celt pašam māju ...( pieturēsimies pie konkrētas situācijas,un konkrēta jautājuma.)

Re: Dzīvokļa siltināšana
Autors: Hmm ()
Datums: 16/11/2017 21:18

Sienas jāveido tā, lai nerastos rasas punkts, ja siltina no iekšpuses viens no faktoriem kas to nodrošina ir rūpīga(rozešu caurumi, caurules, apgaismojums utt nav rūpība :) !) tvaika izolācija no telpas puses. Jo mazāks mitrums telpās jo mazāks risks, tāpat dažādas krāsas un tapetes ir tvaikus mazāk caurlaidīgs.
Ir tāds [www.u-wert.net] kurā var salikt sienas pīrāgu un saprast vai ir risks rasas punktam vai nav. Tāpat var ievadīt pliku mūra sienu un paspēlēties ar relatīvo mitrumu iekštelpā un āra temperatūru, un redzēt, ka, piemēram, pie 20C / -5C 50%RH, rasas punkta un reizē arī pelējuma risks nav, savukārt, ja mitrums iekšā pieaug vai ārā iestājas kārtīga ziema, tad siena iekšpusē būs tik vēsa, lai uz tās būtu rasas punkts un pelējuma risks. Problēmzonas ir logu ailes, stūri, vai aiz mēbelēm kur netiek siltais gaiss. Pelēt var sākt jebkad, ja sakrīt apstākļi - liels mitrums, vēsas sienas, piemēram, komplekts: rudens - jūlijs :), izžaujam veļu, visi dušā, vakarā ieslēgts sildītājs, jo apkures sezona nav sākusies, ventilācija švaka, naktī sildītāju slēdz ārā, mitrums kondensējas uz vēsajām sienām un sēne var augt.
Par to siltināšanu no bēniņu puses, pavisam nopietni, tas var būt visracionālākais risinājums, ja ir lieli siltumzudmi caur pārsegumu. Vai tiešām tik traki, ka pieskrūvētas OSB ņems, lauzīs un nesīs prom lai kurtu ugunskuru vai būvētu būdu...

Re: Dzīvokļa siltināšana
Autors: Rx ()
Datums: 16/11/2017 21:28

Ja vēlaties kaut ko ieraudzīt grafiski, izrēķinātu, varbūt tuvu realitātei, jo teorētiski, aizpildiet datus te: [xn--80ajbwpejjci7c.xn--p1ai] un būs skaidrība. P.s. āra un iekštelpu temperatūru un mitrumu arī varat mainīt.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********  **     **  ********  **     ** 
 **    **     **      **   **      **     **     ** 
 **           **       ** **       **     **     ** 
 **           **        ***        **     ********* 
 **           **       ** **       **     **     ** 
 **    **     **      **   **      **     **     ** 
  ******      **     **     **     **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727