UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: arre ()
Datums: 08/09/2017 14:54

ir varianti kā novērst neizjaucot. ņemam preskartonu, zāģējam pa izmēram un naglojam pie parketa. tālāk ņemam pindzeli un brūno krāsu un krāsojam.

bet ja nopietni, tad nav iespējams uz taisnas virsmas uzklāt normālu trīsslāņu parketu, lai tas čīkstētu. Fiziku nepiemānīsi - grīdas virsma nav taisna vai kaut kāds nepiemērots apakšklājs izmantots. Bet varbūt parkets izmērcēts un mazliet ievērpies

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: specs ()
Datums: 08/09/2017 21:47

Mati ceļas stāvus lasot šeit sarakstītās muļķības!!! Trīsslāņu parkets irPELDOŠĀ grīda, un nekas kekur nav jālīmē. Tas ir normāli, ka grīda kustās tik daudz tai ļauj kustēties apakšklājs. Jāpaskatās vai ir atstātas atstarpes gar sienām, jo izklausās, ka parkets ir nospriegots/saķīlējies, vai tas nav ieķīlēts gar sienām ar grīdu līstēm utt. Vēl variants, ka parkets ir sūds ar nekvalitatīviem, pārāk ciešiem klikiem.

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: kkk ()
Datums: 09/09/2017 07:35

Un ražotājs laikam ir muļķis, ja instrukcijā norāda, ka kliku tieši NAV jāsalīmē - tikko paskatījos boen 3slāņu parketa līmēšanas instrukciju.

To vai ir pumpas nav jāmēģina just - to ir vienkārši jākonstatē ar pietiekami garu latu vai līmeņrādi. Vēl jau teorētiski iespējams defektīvs vai nepareizi ieklāts apakšklājs, neievērota ieklāšanas tehnoloģija (nav sprauga pa perimetru) vai apstākļi - piemēram, pārlieks mitrums betonā kā rezultātā parkets uzbrieda. Diez vai tur varēs kautko darīt neizjaucot grīdu, ja neskaita skrūvēšanu pie pamatnes :). Labās ziņas ir tādas, ka izjaukto visticamāk varēs salikt atpakaļ.

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: GG ()
Datums: 09/09/2017 09:29

Cik tieši tas betona pamats svaigs? Līdz pieņemamam mitrumam tas žūst vairākus mēnešus, iespējams- sabriedināja laminātu.

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: zigmars ()
Datums: 09/09/2017 10:09

Varbūt meistariem nebija putekļusūcējs? Pamatne palika smilšaina? Varbūt nemaz tas korķa apakšklājs nav ieklāts? Ja jau neredzēji kā klāja. Palūri gar sienām ir tas korķis vai nav.

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: Praktiķis ()
Datums: 09/09/2017 10:13

Man arī nesen ieklāts trīsslāņu parkets krakšķ. Un galvenais problēmas iemesls ir lētā gala parkets no DEPO (18 eur.) Tam vidējais slānis, kam šķiedra ir šķērsām, salīmēts ar atstarpēm,nesaspiests (2-5mm spraugas). Apakšklājs ir mīksts,jebkurā variantā staigājot būs kaut kāda kustība,pie nelīdzenas grīdas,protams, izteiktāka. Tas ir sūda materiāls,tik vien ir,kā cēlkoka lamele virsū -tā pati nolakota,tik nedabiski perfekta.....

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: nokijs ()
Datums: 09/09/2017 22:13

Lielākā problēma ir, ja zem trīsslāņu parketa klāj polietilēnveidīgos zemparketa segumus.
Pirmkārt soļu trokšņu slāpēšana ir sliktāka, otrkārt, lielākas deformācijas iespējas.
Ja pamatne bijusi ideāla, ja tas rotams ir pārbaudīts, tad prolēma ir ieklāšanā-nesastiprinot līdz galam gropes. Vismaz savā praksē neesmu ko tādu novērojis un dzirdējis, ka krakšķ.
Un trīsslāņu parketu var arī līmēt pie pamatnes. Van obligāti ieklāt peldošajā variantā. Pat lielāks ieguvums būs, jo:
1. Mazākas parketa deformācijas mikroklimata ietekmē;
2. Labāka soļu skaņas izolācija;
3. Vieglāk nomainīt kādu bojātu dēli, nav jājauc puse istabas nost, lai tiktu pie attiecīgā dēļa.
Piemēram, ja parketu ieklās peldošajā, bet no abām pusēm noslogos ar mēbelēm, tad nekāda deformācijas šuve pa perimetru nepalīdzēs parketa piebriešanas rezultātā.

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: Georgs999 ()
Datums: 10/09/2017 00:45

Es neizvēlējos sev eiroremontu. Ieklāju šogad sev klasisko grīdu - 180mm dēļi 42mm biezumā uz koka lāgām. Nekas nečīkst. Darba apjoms, protams, krietni laikietilpīgāks. Arī staigājot nav tas olas čaumalas efekts. Kārtīga grīda.

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: v_t ()
Datums: 11/09/2017 09:19

kā var sarakstīt tādu lērumu aplamību tik īsā tekstā!

tātad, nokijs raksta par pielīmēto variantu:
1. Mazākas parketa deformācijas mikroklimata ietekmē - vienādos klimatiskajos apstākļos un arī pie izgāzta ūdens spaiņa deformācija būs vienāda, tikai peldošais izslīdēs, bet līmētais pamps. protams, ka noslīcinātam parketam "čau" būs abos gadījumos.

2. Labāka soļu skaņas izolācija - apakšklājs tieši tam ir domāts, lai mazinātu soļu troksni gan uz leju gan atstaroto skanu gaisā. Ražotāji taisa skaņas testus apakšklājiem, kuros noskaidro kādu trokšņa samazinājumu dos apakšklājs SALĪDZINOT ar variantu, kad tas pa tiešo ieklāts uz betona vai kādas citas pamatnes.

3. Vieglāk nomainīt kādu bojātu dēli, nav jājauc puse istabas nost - uz šo procesu es ar baudu paskatītos.

Lielākā problēma ir, ja zem trīsslāņu parketa klāj polietilēnveidīgos zemparketa segumus. - lielākā problēma ir pamatnes kvalitāte. apakšklājs, lai kāds tas būtu, var kompensēt mikronelīdzenumus, bet ne jūtamus pampakus. tas nav viņa uzdevums. ir taisīts tests, kur uz ideāli līdzenas grīdas uz apakšklāja novieto lielu loksni stikla. pa šo stiklu var staigāt, lēkāt, braukāt ar kantora krēslu un stiklam ne kādas vainas. tad zem apakšklāja novieto 3 mm lodīti un stikls ir pušu.
tas pats ar parketiem un laminātiem. tikai tie lūzt ilgāk.

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: Pēteris2017 ()
Datums: 12/09/2017 18:31

Varētu būt, ka kautkāds mitrums klona grīdā vēl bija palicis. Pēc estrich ieliešanas man meistars teica, ka grīda vēl jālaista savādāk straji žūstot saplaisās. Tas tieši notika šis vasaras primajās siltajās dienās. Tad nu es katru dienu kārtīgi ar ūdeni laistīju. Vismaz spaini uz katru istabu. Pēc kādām 5 dienām nāca nākamie meistari citus darbus darīt un slapjo grīdu apsedza ar plēvi, lai ūdens ātri neiztvaiko. Pēc 2 nedēļām bija jāsāk līmēt tapetes, bet izrādījās, ka telpas pārāk mitras. Tad plēves novāca un no pāris dienas visu vēdināja pie atvērtiem logiem. Tapetes uzlīmējās labi. Pēc tam uzreiz lika grīdu. Parkets tiešām no Depo. Korķa paklājs arī.
Cits meistars (elektriķis) teica, ka parketa atjaukšana nebūs vienkārša, jo atjaukt nesalaužot var tikai pretējā secībā kā salikts. Vairākās vietās parketa dēļi ir savienoti tā, ka iet caur vairākām istabām.
Pārbaudīju pa malām - korķa paklājs ir ielikts.
Vienā istabā un koridorā mēbeles vēl nav saliktas. Pārejais jau iekārtots.
Tātad ko man tagad tālāk darīt? Kādas ir iespējas?

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  ********   **      **  ******** 
    **     **        **     **  **  **  **  **       
    **     **        **     **  **  **  **  **       
    **     ******    **     **  **  **  **  ******   
    **     **        **     **  **  **  **  **       
    **     **        **     **  **  **  **  **       
    **     ********  ********    ***  ***   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727