UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: Pēteris2017 ()
Datums: 07/09/2017 13:54

Ieklāju parketu (oša koka trīsslāņu laminātu). Apakšā svaiga estrich (klona) grīda, uz tās korķa paklājs, tad parkets. Nav līmēts, vienkārši ieklāts. Klāja meistari. Kā viņi to darīja neredzēju. Uzreiz pēc ieklāšanas krakšķēja katrs solis un vietām mazliet cilājās. Meistari teica, ka tas ir normāli, ar laiku iestaigāsies. Pagājuši 2 mēneši. Vietām vairs nekrakšķ, bet lielāka daļa vēl krakšķ. Pie malās grīda vēl cilājās. Gribu pajautāt zinošiem ļaudīm: vai tas ir normāli? Vai krakšķēšana un cilāšanās tiešām ar laiku pāries? Ja nē, vai uzkāto parketu var atjaukt to nesabojājot un paskatīties kas tur apakšā notiek?

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: v_t ()
Datums: 07/09/2017 15:01

1) 99% gadījumu krakšķēšana ir nelīdzenas pamatnes sekas. vienkārši iedomājieties absolūti līdzenu pamatni, uz kuras parketam nav iespēju kustēties nemaz - nebūs arī krakšķu. krakšķ tāpēc, ka ir iespēja vertikālai kustībai. ideālu pamatni uztaisīt nav tik vienkārši, tāpēc parketa ražotāji uzrāda nelīdzenuma pielaides, kādas drīkst būt. piemēram 3 mm uz 2 metriem grīdas. ņem 2 m lineālu un skatās kur pa apakšu spīd un cik spīd. "Pie malās grīda vēl cilājās." - atslēgas vārds "vēl". padomā kādiem brīnumiem vai procesiem jānotiek, lai parkets VAIRS necilātos.

2) parketa ražotāji arī norāda kāds drīkst būt mitrums pamatnē, uz kuras to klāj. parasti tas ir ap 2% CM, jeb absolūtais mitrums. svaiga estriha absolūtais mitrums būs stipri augstāks par šo rādītāju. šie daži liekie procenti, pārvērsti mantā, aizpildīs dažus spaiņus ūdens. pamazām žūstot, mitrums viegli tiek cauri pāris milimetriem korķa un nokļūst parketā, tas uzbriest un dažās vietās ar to ir gana, lai uz laiku nekrakšķētu. kad izžūs, krakšķēs divtik daudz. turklāt zem korķa uz mitrās pamatnes var saaugt pelējums.

3) tā kā parkets nav līmēts, tad ir jābūt viegli to novākt un pārliecināties kas un kā. vispār - 3 slāņu parkets ir jālīmē. lai vai tur kādi kliki. bet tikai pēc tam, kad pamatne izlīdzināta un izžāvēta vai klāt uz ventilējoša apakšklāja.

4) vēl uzmanība jāpievērš ieklāšanas kvalitātei, instrukciju ievērošanai. piemēram īso malu salaidumi starp blakus slejām nedrīkst būt tuvāk viens otram par 1/4 vai 1/3 dēļa garuma - tā ir ļoti bieži pieļauta kļūda, kas krikšķ arī uz pieņemama līdzenuma pamatnēm.

lai veicas atrast un novērst vainu!

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: Pēteris2017 ()
Datums: 08/09/2017 06:56

Paldies par skaidrojumu. Vēl daži jautājumi: ja parkets jālīmē, tad pie kā to līmēt? Pie korķa paklāja? Vai var būt, ka ar laiku parketa dēļi piespiedīsies un ieņems grīdas formu? Vai tā var būt parketa dēļu vaina, ka savienojoties tie nav ideāli taisni un tāpēc apakšā veidojas sprauga, kas cilājas?

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: v_t ()
Datums: 08/09/2017 09:08

pie grīdas līmē vai naglo masīvkoka paketu.
3 slāņu parkets ir tā saucamais peldošais - to parasti liek uz apakšklāja bez stiprināšanas pie pamatnes.
jālīmē savā starpā parketa dēļi - klika savienojums. šķiet, ka viens vietējais 3 slāņu parketa ražotājs nemāžojas ar kliku, bet taisa normālu spundi un to pie klāšanas līmē.

teorētiski var būt, ka dēļi nav vienāda biezuma, izliekušies vai vēl kā savādāk bojāti, bet tas tad ir brāķis, kam vieta krāsnī nevis uz grīdas.

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: robots ()
Datums: 08/09/2017 10:34

pilnīgas muļķības !!! "click" savienojumu nekādā gadījumā nelīmē !!!

trīsslāņu un divslāņu parketu līmē pie klona pamatnes (ja tā ir ideāli līdzena) vai pie finiera (virs 20mm biezumā), kurš ir pielīmēts un vēlams arī ar dībeļiem piestiprināts klona pamatnei.

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: robots ()
Datums: 08/09/2017 10:36

turklāt - finieri pirms līmēšanas pie melnās grīdas vēlams sazāģēt 50-60cm kvadrātos, līmējot atstāt 0,5 spraugas starp loksnēm

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: v_t ()
Datums: 08/09/2017 10:56

peldošajam variantam ir tā priekšrocība, ka mainoties sezonām un gaisa mitrumam līdz ar to, tas neuzpampst kā klasiskais parkets, bet izslīd pa apakšklāju. jāatstāj tikai paredzētās spraugas gar sienām.turklāt tas ir arī klusāks, pateicoties tam pašam apakšklājam.
vājākā vieta 3sl parketam ir kliks. sezonām raksturīgo mitruma svārstību rezultātā kliks briest un žūst. vasarās briest, ziemās, kad darbojas apkure un gaisa mitrums ir minimāls, tas žūst un saraujas. rodas iespēja nelielai kustībai, kas ar gadiem kļūst tikai lielāka un čīkstēšana izteiktāka.
tāpēc ieteicams ir kliku līmēt.

muļķības ir, līmējot pie grīdas, nesalīmēt kliku. iznāk, ka sunim pārkāpj bet astei ne.
ja reiz nepeldošs variants, tad līdz galam.

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: pašdarbnieks ()
Datums: 08/09/2017 11:45

No sākuma ieteiktu tikt skaidrībā ar grīdu, jo tā krakšķēšana neizbēdzmi novedīs pie parketa pārlūšanas..
Vajadzētu saprast vai grīdas cilāšanos izraisa virsmas nelīdzenumi, vai problēma ir nopietnākā- pārlūzis grīdas betona apgabals šupājas pārāk mīkstā puķikā vai tml..

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: Pēteris2017 ()
Datums: 08/09/2017 13:34

Es nedomāju, ka apakšā klons būtu saplaisājis, jo parkets krakšķēja jau 1. uzklāšanas dienā. Meistari teica, ka tas ir normāli un ar laiku iestaigāsies.
Ir tāda sajūta, ka zem grīdas ir kaut kādi nelīdzenumi, tā kā pumpas. Bet pirms parketa likšanas grīda bija pilnīgi līdzena.
Tagad es esmu jau sācis šajā dzīvoklī dzīvot. Ir saliktas mēbeles. Vai ir kādi varianti cilāšanos un krakšķēšanu novērst nejaucot ārā visu grīdu?

Re: Svaigi ieklāts parkets krakšķ
Autors: v_t ()
Datums: 08/09/2017 14:31

pašas no sevis pāriet iesnas.

ja pumpas jūt, tad viņas ir. pumpas nevar mālēties kā jaunavas marijas tēls.
un tas, kas uz aci šķiet līdzens, piemetot lineālu, var izrādīties, ka tāds nav.

pumpas neizdosies arī kompensēt ar biezāka apakšklāja uzlikšanu. jālīdzina.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********         **  ********  ********    *******  
 **     **        **     **     **     **  **     ** 
 **     **        **     **     **     **         ** 
 ********         **     **     **     **   *******  
 **         **    **     **     **     **         ** 
 **         **    **     **     **     **  **     ** 
 **          ******      **     ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727