UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
krāsošana
Autors: fizz ()
Datums: 26/06/2017 17:15

Divi jautājumi:
1.Kā labāk apstrādāt riģipša sienu aiz virtuves skapīšiem? Resp., aiz nosegtās daļas, nevis atvērtās, kur parasti liek stikla paneļus, flīzes utt.
Flīzēt droši vien ir par šerpu, ja nu vienīgi aiz izlietnes. Krāsot? Cik būtiski ir izvēlēties mazgājamu krāsu?
2. Riģipša sienas gala apstrāde. Vnk krāsot vai krāsojamo tapeti - prakstiski apsvērumi par un pret.
Paldies!

Re: krāsošana
Autors: tikkurila ()
Datums: 30/06/2017 12:36

1. Sienu virtuves skapīšu zonā (gan redzamo - virs skapīšu virsmas, gan neredzemo - zem tās, līdz pašai grīdai) vēlams pārklāt ar mitrumizolāciju divās kārtās. Mitrumizolācija garantēs sienas drošību un aizsardzību pret ūdeni un ūdens tvaikiem. Sienu virs skapīšiem var flīzēt, krāsot vai citādi padarīt acīm tīkamu. Sienu zem skapīšiem parasti krāso ar mitrumizturīgu krāsu, bet, ja vēlaties, to var atstāt arī bez tālākas apdares. Mitrumizolācija savu aizsardzības funkciju pildīs jebkurā gadījumā.
Mitrumizolācija apakšējā daļā ir vajadzīga drošībai - gadījumos, ja kāds šķidrums tomēr aiztek aiz skapīšiem. Bez tam, apakšējā skapīšu zonā mēdz būt ūdens krāni un izvadi, filtri, kuri būs jāmaina, sifoni, kuri būs jātīra u.c. santehnisks aprīkojums, kas var izraisīt neplānotu ūdens noplūdi un nokļūšanu uz sienām. Tāpēc arī šo zonu ieteicams veidot ūdens drošu.

2. Krāsojamās tapetes ir dažādas.
Vinila, flizelīna ir vienkāršākais un populārākais krāsojamo tapešu tips. Tās pielīmē, krāso un pēc gadiem pārkrāso, vai ņem nost un maina. Tās nav mehāniski izturīgas un neizturēs stipru berzi, triecienus un skrāpējumus, tāpēc neieteiktu izmantot koridoros, virtuvēs un vannas istabās. Krāsot tikai ar matētām krāsām!!! Pluss - lēti, ātri, vienkāršs risinājums, nav nepieciešama augstas kvalitātes sienu izlīdzināšana. Mīnuss - pēc gadiem laikietilpīgs un dārgāks atjaunošanas process, jo vecās tapetes jānoņem un jālīmē jaunas, zema mehāniskā izturība, aplīmēta siena vairs "neelpo", gandrīz visos gadījumos paaugstinās ugunsbīstamība. Īstermiņā - izdevīgi, ilgtermiņā - neizdevīgi.

Stikla šķiedras tapetes, savukārt, pēc pielīmēšanas un nokrāsošanas ir ļoti izturīgas un funkcionālas. Labi iztur berzi, triecienus, skrāpējumus, slāpē mikroplaisas, nedeg un paaugstina telpas ugunsdrošību, iztur mitrumu, nepelē, ļauj sienai "elpot". Pielīmētas ar PVA līmi, kļūst par neatņemamu sienas sastāvdaļu. Vienkārša un lēta uzturēšana, pārkrāsojot neierobežotu reižu skaitu. Īstermiņā - neizdevīgi, jo dārgi, ilgtermiņā - ļoti izdevīgi. Visaugstākā funkcionalitāte!

Krāsotas sienas varētu uzskatīt par kvalitatīvāku apdares veidu, nekā apdari ar parastajām krāsojamām tapetēm, jo sākumā sienas jāsagatavo rūpīgāk. Pirmajā reizē virsmas sagatavošana ir laikietilpīgāka un nedaudz dārgāka, toties, vēlāka pārkrāsošana un kosmētiskais remonts ļoti vienkāršs, ātrs un lēts. Var brīvi izvēlēties un variēt ar krāsu veidiem, piemeklējot nepieciešamo nodilumizturības pakāpi. Vairāk kā divas reizes mazāks krāsas patēriņš, nekā krāsojot tapetes ar rakstu. Īstermiņā - izdevīgi, ilgtermiņā - izdevīgi, ja lietoti kvalitatīvi materiāli.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ******    **     **  **    ** 
 **     **  **        **    **   **     **   **  **  
 **     **  **        **         **     **    ****   
 **     **  ******    **   ****  **     **     **    
 **     **  **        **    **   **     **     **    
 **     **  **        **    **   **     **     **    
  *******   ********   ******     *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727