UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: Remontdarbi Saulkrastos
Autors: filja ()
Datums: 18/02/2017 17:43

līdz šim diemžēl tādus neesmu saticis...es arī varu izflīzēt,nav problēmu,bet ja blakus noliks čali ,kas to dara diendienā ,protams,ka viņš ieliks man kloķi ...
cik man ir bijusi pieredze ar meistariem ,kas visu māk un visu zin...tad tur darbojās princips,kas visu māk,māk to virspusēji...vīri tā ir mana pieredze,no konkrēti maniem gadijumiem iz manas dzīves...citiem varbūt savādāk...ja es renovētu māju,tad tur elektrību vilktu elektriķis,bet santehniku santehniķis.reģipsi,logus ,durvis,gridas -nu tur varētu strādāt meistars...

Re: Remontdarbi Saulkrastos
Autors: M.P. ()
Datums: 18/02/2017 17:59

Par MEISTARU nevar saukt cilvēku, kurš ir spējīgs veikt tikai vienu konkrētu darbu. Cirkā jau mērkaķim arī iemācītu špaktelēt, bet viņš jau nebūs nekāds meistars lai cik labi arī špaktelētu:)))

Re: Remontdarbi Saulkrastos
Autors: filja ()
Datums: 18/02/2017 18:47

kāpēc lai tāds cilvēks nevarētu būt meistars?

tad mums no sākuma jāsaprot,ko mēs katrs saprotam ar meistaru...manā uztverē meistars ir cilvēks ,kas izvēlējies vienu virzienu un urbj tajā,protams,ir arī lietas kursā par pārējiem procesiem....es jau iepriekš salīdzināju celtniecību ar medicīnu...
Jūs aizejat pie ārsta,ārstam ir papīri ,kas apliecina ka viņš ir dakteris...viņš ir lietas kursā par organisma uzbūvi,zin pa bišķītim no visa kā,ja vajag var kautko operēt un vēl kautko...bet ,ja vina pamatvirziens ir narkoloģija un dakteris ir izurbies visai narkoloģijai cauri un zin kas un kā,tad tas ir meistars savā jomā...nevis visā medicīnā kopumā,bet tieši narkoloģijā....ja būtu nepieciešamība pēc narkologa es grieztos pie tāda speciālista,bet ja vajadzētu ko operēt,meklētu citu...
un kāpēc ,lai celtniecībā tas nebūtu tā...?kāpēc izvēlēties cilvēku ,kas māk visu,ja var izvēlēties savas jomas speciālistus?

Re: Remontdarbi Saulkrastos
Autors: M.P. ()
Datums: 18/02/2017 18:54

Labi pietiek spamot. Lai mājas īpašnieks pats izlemj cīnīties ar veselu baru darbinieku kuri sevi dēvē par meistariem, vai uztic visu izdarīt vienam, kurš arī atbild par visu lietu rezultātu un izmaksā krietni lētāk.

Re: Remontdarbi Saulkrastos
Autors: filja ()
Datums: 18/02/2017 19:32

kāpēc cīnīties un kāpēc krietni lētāk...?remonts ir remonts un tur jārēķinās ar neērtībām,jāseko līdz utt...

Re: Remontdarbi Saulkrastos
Autors: Nu nu ()
Datums: 18/02/2017 21:55

Samest vadus aiz reg stangām, samaukt kanalizācijas trubas var jebkurš vīrieš vai sievieš cilvēks beidzis vismaz 7 klases fizikas kursu un ir pašam gribēšana to izdarīt. Maksā tie,kam nav laika pašiem krāmēties vai nav 7 klases. Jebkurš adekvāts iekšdarbnieks visus šos darbus var izdarīt.

Re: Remontdarbi Saulkrastos
Autors: Praktiķis ()
Datums: 19/02/2017 10:16

Vispār jau tā ir laimes spēle. Tāpat kā citur,arī būvniecībā, darbojas cilvēki ar ļoti atšķirīgām uztveres,profesionālās izglītības un darbaspējām. Situāciju sarežģī amatnieka pašnovērtējums. Viss ir salīdzinoši-tāpēc arī "meistars pēc ieteikuma" var nenostrādāt visos gadījumos,jo pasūtītāju prasības ir tik pat atšķirīgas. Kas vienam šķiet labi-otram brāķis,jo tāpat kā labs meistars-prasīgs pasūtītājs redz kopsakarības padziļināti. Šādu pasūtītāju ,visticamāk, nespēs apmierināt vienkāršs vīriešcilvēks ar 7 klašu izglītību mājturībā .

Re: Remontdarbi Saulkrastos
Autors: rbm ()
Datums: 19/02/2017 11:50

filja - jūs apgalvojat ka jāsauc meistarus kas ir specializējušies virknē lietu, bet tai pašā laikā paši piedāvājat vismaz 3 dažādus virzienus - demontāža, reģipša darbi, durvju/grīdas seguma montāža. vēl pavīdēja logu likšana. Nav tā kā pa daudz priekš šauri specializējušās meistara? :)


Bet ja nopietni - tēmas autoram - objekts nav tik liels lai daļa no meistaru vispār parakstītos, vai arī būtu jāgaida rindā, rezultātā remonts ievilktos līdz pat rudenim. Mans ieteikums būtu meklēt "galveno" speciālistu, kas veiktu lielāko daļu no iekšdarbiem un uzņemtos piesaistīt spečukus noteiktu darbu veikšanai - tad atkristu problēma ka pašam visus jāgana un jāorganizē un kas pats galvenais - atbildību būtu jāprasa no viena cilvēka nevis jāskaidrojas, kurš ko nepareizi izdarījis.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Remontdarbi Saulkrastos
Autors: filja ()
Datums: 19/02/2017 12:27

es nevienā vārdā neesmu teicis ,ka es esmu meistars...pec profesijas esmu galdnieks,durvis,logi,grīdlīstes ,grīdas segums -mans lauciņš...reģipša darbi apgūti praksē...es arī varu izdarīt daudz ko...bet uzskatu ,ka kvalitavāk(ātrāk un meistarīgāk) to paveiks cilvēks ,kas ar to nodarbojas diendienā...galdniecībās tāpat,ir galdnieks un ir krāsotājs,lakotājs...rbm piekritīsiet,ka galdnieks pats var nokrāsot savu mēbeli,bet ja to darīs krāsotājs ,kas ar to nodarbojas diendienā,būs ātrāk,kvalitatīvāk utt...itkā kas tad tur,bet tomēr tās ir divas dažādas pasaules...tāpat celtniecībā...

Re: Remontdarbi Saulkrastos
Autors: Georgs999 ()
Datums: 19/02/2017 15:12

Tieši tā, vienu uzticamu miestaru, kurš dara pats un orientējas kopējā lietā. Savādāk, ja pasūtītājs nepieskata, tad tiešām būs tā, ka katrs nākošais miestars novels uz iepriekšējo. Vajag vienu, kurš par visu atbild.

Un ar tiem labiem vienu darbu speciem ir tā, ka viņi dauzi ir palaidušies uz lieliem kvadrātiem strādājot, ka mazos apjomos uz ātro samet, ka prasmīgs amatieris to darbu var kvalitatīvāk izdarīt.

Piemēram, santehniķis, kurš ienākot tavā mājā nevīžo zābakus novilkt. Kādu kvalitāti vari gidīt, ka sienas nesasmērēs un satīrīs aiz sevis?

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   **     **  **      **  ******** 
 **     **  **     **  ***   ***  **  **  **     **    
 **     **  **     **  **** ****  **  **  **     **    
 **     **  ********   ** *** **  **  **  **     **    
 **     **  **         **     **  **  **  **     **    
 **     **  **         **     **  **  **  **     **    
 ********   **         **     **   ***  ***      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727