UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Griestu krāsošana
Autors: binary ()
Datums: 02/08/2016 09:04

Praktiķi, ņemot vērā to, ka "alternatīva" ir "aizstājējs", nevis "papildinātājs" vai "piedeva", tad pēc tava komentāra var noprast, ka iesaki "rullēšanu" aizstāt(!!!) ar žūšanas palēninātāja brutālu uzgāšanu griestiem. Diezgan interesanta pieeja…

Bet ja nopietni - vai tiešām rullītis ir vienīgais, ko vietējie "speciālisti" ir savās rokās turējuši?



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 02/08/2016 09:05, labojis binary.

Re: Griestu krāsošana
Autors: tikkurila ()
Datums: 02/08/2016 12:45

Šajā gadījumā ideāls rezultāts ir panākams tikai krāsojot divatā, lai slejas var salaist kopā, kamēr tās nav apžuvušas.
Pirmais, pieredzējušākais krāsotājs sāk krāsot 4-5 m sleju un iet uz priekšu visā 10m garumā gar logiem, otrs tūlīt seko un krāso atlikušos 3-4m. Abi nobeidz slejas, izlīdzinot vienā un tai pašā virzienā - uz logu. Otrs krāsotājs, izlīdzinot vienā virzienā rulli pārlaiž daļēji pāri pirmā krāsotāja svaigajam klājumam. Abi strādā reizē, saskaņoti, viens aiz otra.
Tā, palielinot cilvēku skaitu, var ideāli nokrāsot jebkura izmēra griestus.
Ja nav divu cilvēku, tad jākrāso vienam.
Secība tā pati, tikai pirmo sleju, virzoties gar logiem, ja iespējams, krāso vēl platāku. Ja var ~ 5m. Kad krāso otro sleju, pirmā jau, protams ir nožuvusi, bet, ja zāles griesti ir augsti, maz ticams, ka uz šo palikušo 3-4m zonu kritīs gaisma, līdz ar to salaiduma līniju neredzēs.
Krāsai ir nozīme! Pamēģiniet INTERIOR CEILING (VIVACOLOR), tā šobrīd ir vismatētākā griestu krāsa tirgū, līdz ar to defektus redz vismazāk. Labākais rullis - ANZA RILON ar 22mm plūksnas garumu.
Griestu krāsām žūšanas paildzinātāja LASERA 3 - 5% pievienošana ne vienmēr atrisina visas problēmas. Jā, krāsa žūst ilgāk, bet Lasera paceļ griestu krāsas spīdumu un tas nav labi, jo atkal labāk redz defektus.
Alternatīvu - pūst ar bezgaisa smidzinātāju, neiesaku. Tas ir palīgtelpu variants - augsts temps, zema kvalitāte. Izsmidzinātā kūļa malas tāpat veido pārejas, kuras attiecīgā gaismā var redzēt.
Var mēģināt pūst ar smidzinātāju un otrs pārvelk un līdzina ar rulli. Tā ir dzirdēts, ka iet ātrāk, bet kvalitāte no tā nemainās, salīdzinot ar parastu rullēšanu.
Un vēl - ja griestus nogruntēsiet ar gruntskrāsu VIVACOLOR 1, kura veido patiešām blīvu virsmu, jau ar pirmo INTERIOR CEILING kārtu sasniegsiet visaugstāko iespējamo kvalitāti. Vairāk krāsot nevajadzēs. Krāsojot vairākas kārtas ar griestu krāsu kvalitāte parasti krīt, jo ar katru nākamo kārtu virsma kļūst arvien uzsūcošāka, viss žūst arvien ātrāk un ruļļu pēdu veidošanās iespējas tikai pieaug.

Re: Griestu krāsošana
Autors: binary ()
Datums: 02/08/2016 12:52

tikkurila Wrote:
-------------------------------------------------------
> Alternatīvu - pūst ar bezgaisa smidzinātāju,
> neiesaku. Tas ir palīgtelpu variants - augsts
> temps, zema kvalitāte. Izsmidzinātā kūļa
> malas tāpat veido pārejas, kuras attiecīgā
> gaismā var redzēt.

Paldies par info.

Re: Griestu krāsošana
Autors: Praktiķis ()
Datums: 02/08/2016 15:18

Man veikalā ieteica Laseru jaukt ar krāsu 1 pret 10. Dabā sanāca 1litrs Lasra uz 9 litri Vivacolor 12. Varbūt tapēc bija sajūta,ka mierīgi varētu krāsot arī ar porolona rullīti. Krāsoju ar Anza gaiši zaļu rulli. Nosaukumu vairs nepateikšu,bet spalva 10-12mm. Pēc sajūtas faktūra prasījās vēl smalkāka.

Re: Griestu krāsošana
Autors: tikkurila ()
Datums: 02/08/2016 15:47

Jā tad ir bijis tā "sirsnīgi" piejaukts žūšanas paildzinātājs. It kā jau tas griestiem neko netraucē, ja vien segtspēja krāsai saglabājas apmierinoša.
Krāsot, jādomā bija ļoti ērti. Es domāju, ka bez Lasera piedevas 12. spīdumu kvalitatīvi uzklāt uz griestiem, tiešām būtu praktiski neiespējami.
Praktiķis - laikam ticis lietots ANZA ELON zaļais rullis ar 11 mm plūksnu. Tas atstāj nelielu faktūriņu.
Mēs parasti iesakām klientiem ar faktūru uz griestiem samierināties un no tās nevairīties, jo, ja var atļauties krāsot ar faktūru, ir daudz vieglāk strādāt.
Nu kurš pēta iekārtotā interjerā griestu faktūru?
Es gribu teikt, ka cenšoties sasniegt gludas virsmas pasūtītāji un meistari nereti paši sevi dzen izmisumā, jo tad meistaram ir daudz grūtāk noslēpt defektus un nepieļaut ruļļa pēdas.

Re: Griestu krāsošana
Autors: audi-xtr ()
Datums: 04/08/2016 00:17

Gribu jums pastāstīt, kā man gāja. Man atveda Caparol Capasilan krāsu, veikalā teica ka esot Super laba, kad uzklāj viņu grunti kas ir pelēka, tad it kā ar vienu reizi var visu nokrāsot. Nu tad tā, nogruntēju ar to pelēko grunti, un noklāju vienu kārtu, tas pelēkais sit cauri, veidojās tāds zebras efekts, ok domāju ka ar otru reizi būs ok, bet nokrāsoju, nekā ir labāk, bet ne pieņemamā kvalitātē. Tad sapratu ka ar šo Caparol nav aršana, var būt pie vainas bija rullītis 10mm plūksna, bet domāju ar divām reizēm tāpat bija jānosedz. Tad nu ko, domāju ko darīt, braucu uz veikalu un pirku to vivacolour ceiling, jo kāds viņu šeit minēja, un paldies viņam par to! Ar vienu kārtu pietika, un griesti izskatās diezgan labi, piebildīšu, šoreiz lietoju rulli ar 18mm plūksnu. Jāpiebilst ka krāsoju gan perpendikulāri logu sienai, gan gar logu sienu, un labāks rezultāts bija gar logu sienu, tas bija ar Caparol, tad nolēmu ka ar vivacolour arī krāsošu gar logu sienu, un viss sanāca diezgan labi. Kādas ir jūsu domas par visu šito, vai kāds ir strādājis ar abām šīm krāsām, un var padalīties ar savu pieredziņu? Paldies jums

Re: Griestu krāsošana
Autors: Niks (neīstais) ()
Datums: 28/02/2018 12:33

Jā griestu krāsošana ir īsts izaicnājums. Man arī ar pirmo reizi nesanāca un jo vairāk labo - pārkrso, jo sliktāk izskatās. Kādas ir jūsu domas, vai var uz krāsas "uzvilkt" plānā kārtā špakteļa kārtu un sākt dzīvi no jauna. Bažas ir par to vai špaktele "sadraudzēsies" ar krāsu. Plānoju izmantot Weber LR top gatavo špakteļmasu uz Caparol Samtex krāsas.

Re: Griestu krāsošana
Autors: DzinPo ()
Datums: 28/02/2018 12:51

Nik, paskaties Vivacolor..viņiem pat ir tāda špaktele/tepe. Pēc ieteikumiem ir tā, ka nokrāso ar Vivacolor Primer, tad tās vietas, kuras ir jāpārtaisa slīpē, špaktelē ar Vivacolor špakteli un atkal nokrāso ar Primer..Tikai tad, kad tais Primer izskatās OK, klāj virsū beidzamo, "īsto" krāsu.
Bet, ja godīgi, ko tas dzīvē maina, ja griesti ir ideāli..paliks tikai labi padarīta sajūta, kas ļoti ātri beigsies..

Re: Griestu krāsošana
Autors: Niks (neīstais) ()
Datums: 28/02/2018 13:51

Paldies par ieteikumu.
Protams, ka stāsts ir tikai un vienīgi par estētiku. Tagad ir tā, ka ieejot tajā telpā, vienmēr skatos uz šiem griestiem - riebjas. Kamēr vēl ir remonta atmosfēra gribas to sakārtot, jo pēc tam ir skaidrs, ka tam darbam nepieķeršos. Jau tagad riebjas domāt, ka tas ir jādara..., bet tāda tiem amatieriem dzīve, ka ar pirmo reizi nesanāk kā gribētos un kā rāda youtubē..

Re: Griestu krāsošana
Autors: Praktiķis ()
Datums: 28/02/2018 17:42

No pieredzes varu teikt,ka visa problēma slēpjas tajā,ka griestu pamatne uzsūc mitrumu no krāsas. Ja to nenovērš,nekas labs finišā nav gaidāms. Diemžēl būvniecības veikalos pieejamās gruntis nenodrošina vienmērīgu pamatnes adhēziju,pat knauf tiefgrund,kas maksā neadekvātu naudu. Ar knaufu būtībā griesti būtu jāgruntē divreiz. Esmu atradis risinājumu- gruntij pievienoju 10% PVA līmes. Ja griesti nenovelk mitrumu no krāsas,tad var krāsot vienalga kādos virzienos un slejās. Krāsa faktūra ir viendabīga . Ja pamatne novelk mitrumu no krāsas-tā nepaspēj "nogulties" un paliek vietām asa,kas gaismu atstaro savādāk-vis izskatas pleķains. Flugger ražo grunti želejveida,kas nodrošina biezākas kārtas uzklāšanu vienā reizē. Tas ļauj piesūcināt neviendabīgas uzsūktspējas virsmas (riģipša šuves) veidojot viendabīgu plakni. Bet kurš gatavs maksāt par šo produktu??? Grunts,tas ir galvenais!

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********   **     **  ********  ******** 
 **     **  **     **  **     **  **        **       
 **         **     **  **     **  **        **       
 ********   ********   **     **  ******    ******   
 **     **  **         **     **  **        **       
 **     **  **         **     **  **        **       
  *******   **          *******   ********  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727