UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Dēļu grīdas rekonstrukcija
Autors: arre ()
Datums: 22/01/2014 13:00

Nobriedusi sekojoša rekonstrukcijas iecere. Ir 100 gadu veca mūra māja, kurā aptuveni tikpat veca dēļu grīda pirmajā stāvā - ventilējamās, jeb siltās pagrīdes tips. Grīda ieliekusies, iešķiebusies, tādēļ vasarā plānots to demontēt un izveidot betona plātnes grīdu ar siltum un hidroizolāciju. Ņemot vērā, ka vairums no grīdas dēļiem ir lietojamā stāvoklī (40 mm skaisti un plati, bet īsi dēļi) ir doma tos likt atpakaļ uz betona virsmas. Pirms tam dēļus plānoju izšķirot un noņemt krāsu, lai varētu grīdu lakot vai piesūcināt ar lineļļu. Radās vairāki jautājumi:
- kā vislabāk dabūt nost krāsu? Ņemot vērā, ka dēļi krāsoti daudzkārt - slānis ir biezs. Patlaban domāju, ka mēģināšu sameklēt kādu ķīmiju vai mēķināšu drāzt ar elektrisko rokas ēveli.
- kāda izmēra gulšņus (lāgas) izvēlēties un vai to nevajag kaut kā īpaši savstarpēji stiprināt, ņemot vērā ka dēļi nebūs perfekti taisni (t.i. būs stipri jāpieskruvē pie lāgām, lai tie iztaisnotos). Kādas atstarpes starp gulšņiem jāievēro?
Varbūt kādi citi komentāri par pasākuma izdošanos?

Re: Dēļu grīdas rekonstrukcija
Autors: parks2007 ()
Datums: 22/01/2014 14:25

Iedomājoties to darba apjomu(dēļi akurāti jānoņem,naglas jāizrauj(ja ierūsējušas,tad tās drīzāk nolūzīs),katrs jānoslīpē,tad vēl to visu slikt atpakaļ)manuprāt vienkāršāk nopirkt jaunus taisnus dēļus par 6,5- 8LVLm2,cita lieta,ja grīda būtu taisna un nevajadzētu dēļus demontēt,tad protams iedzen naglas dziļāk noslīpē krāsu un lako vai eļļo.

Re: Dēļu grīdas rekonstrukcija
Autors: merit ()
Datums: 22/01/2014 14:48

Koka prsegumi un betona grīda, ļoti neforša kombinācija......liela slodze uz konstrukcijām....veca māja....diez vai tas ies cauri... Paņem 50mm vai citu mm WEDI plāksni uzliec un būs tev 100 % hidroizolācija,armēta virsma un siltumvadītspēja un skaņas izolācija būs nedaudz laielāka kā betonam vai ģipškartonam un tik pat izturīgs, bet daudz vieglāks materiāls, kā radīts koka grīdām.

Re: Dēļu grīdas rekonstrukcija
Autors: Praktiķis ()
Datums: 22/01/2014 14:53

Prakse pierāda ka noņemt veselus,nesaplēst- visus dēļus neizdosies,ar to jārēķinas.Neapšaubāmi,ka nopirkt un ielikt jaunu dēļu grīdu sanāk ātrāk un vienkāršāk. Ja doma ir par katru cenu saglabāt vēsturisko-cits stāsts,bet jāparedz,ka būs vajadzīgi citi veci dēļi ar ko aizlāpīt pagalam bojātos. Ir sanācis daudz saskarties ar veciem grīdas dēļiem-paliek nelaba dūša iedomājoties kāds čakars sadzīt atkal kopā visas ar krāsu satecējušās spundes,vēl nereālāk mēģināt tās iztīrīt. Man patīk visu darīt ātri....,bet nu katram savs. Vēlu veiksmi!

Re: Dēļu grīdas rekonstrukcija
Datums: 22/01/2014 15:14

Manuprāt, betona grīda ar siltinājumu apakšā (putuplasts) ir ļoti laba izvēle, jo praktiski, izturīgi un samērā vienkārši. Te gan man ir ieteikums būt tālredzīgam un ielaist šajā betona grīdā caurules - siltā grīda. Pēc tam to nebūs iespējams izdarīt, bet nākotnē var ļoti ievajadzēties. Lai saprastu vai tā ir pareizā izvēle, iesaku apjautāties vai kādam paziņam nav un aizbraukt apskatīt dabā, jo īpaši tagad ziemā.
Dēļus virsū protams var likt, tomēr tas ir mazliet piņķerīgi. Bet darīt var. Mans ieteikums izskatīt arī variantu par pulēto betona grīdu un linoleju - abus kā reti funkcionālus materiālus (kopšana, ilgmūžība un silto grīdu priekšrocība) un izmaksu ziņā ļoti konkurētspējīgus.
Veco dēļu noņemšana un attīrīšana. Es ieteiktu apskatīt kā tā grīda saliekas, tad ar motorzāģi pārzāģēt apakšējos baļķus/lāgas tā lai grīdu varētu dabūt laukā pa lieliem gabaliem. Kad šie lielie gabali apgāzti otrādi (kaut vai turpat telpā), tad ar zāģi vēlreiz tās lāgas sagarina, negriežot naglās apmēram uz 50cm līdz 1m garumam. Ar ķīļiem saplēst tās lāgas. Rezultātā vairums dēļi bez problēmā ar visām naglām būs dabūti nost, tos nebojājot. Tad katram dēlim ar fleksi nogriež nost naglu atstājot ap 1 cm, tad to 1 cm izsit un naglas pārpalikumu glīti izceļ. Ar fleksi apzāģēt vajag, lai pārrusējušās, garās naglas varētu izsist, savādāk tās locīsies un lūzīs un paliks dēlī.
Biezu krāsu vislabāk tomēr domāju būs ar fēnu dīrāt, jo ēvelei krāsa tomēr baigi noēd asmeni. Ir arī frēžveidīgas slīpmašīnas, bet tā ir profesionālā īres tehnika.
Dēļus protams var mēģināt likt atpakaļ, bet var arī izlietot piemēram mēbeļu (galds, sols, skapis, plaukts) izgatavošanā, jo tur arī lieliski iederas plati un laika raksta materiāli.

Re: Dēļu grīdas rekonstrukcija
Autors: Kasparam ()
Datums: 22/01/2014 15:32

Vecajā dzīvoklī apmetām dēļus uz otru pusi, noslīpējām un grīda kā konfekte

Re: Dēļu grīdas rekonstrukcija
Datums: 22/01/2014 15:38

Dzīvoklis ir cita opera, šeit ir 100 gadu grīda uz zemes faktiski. Apakša būs tāda kāda tā būs. Iespējams var gadīties, ka no augšpuses izskatās plats un lielisks, bet apakšā viss sapuvis un ķirmju izlodāts tā ka tik krāsa palikusi. :))

Re: Dēļu grīdas rekonstrukcija
Autors: Kasparam ()
Datums: 22/01/2014 15:46

Pēc pieredzes - veco krāsu visvienkāršāk ir dabūt ar fēnu nost. Ķīmija aizies nenormālos daudzumos un tā nemaksā kapeikas. Ēveli sabeigsi vienā setā - tā ķeps ciet.

Re: Dēļu grīdas rekonstrukcija
Autors: arre ()
Datums: 22/01/2014 15:51

Silto grīdu priekšrocības apzinos, bet diezin vai saņemšos tās rores iebetonēt, a la, varbūt kādreiz noderēs. Tomēr diezgan lieli papildus izdevumi un čakars. Māju restaurēju bez kreditiem - kā hobiju, un plānoju uz pastāvīgu dzīvi pārcelties tikai pēc gadiem 15 (kad bērni pabeigs skolu:). Siltumu līdz tam nodrošinās Bullerjan krāsns.

Re: Dēļu grīdas rekonstrukcija
Autors: uldis_s ()
Datums: 22/01/2014 15:52

Ar ēveli noteikti nedari. Ja amatieru ēvele, asmenis pietiks 2-3 dēļiem. Asmeņi šauasmīgi dārgi un asināmi īsti nav.
Būs vien jāpastrādā ar fēnu. Ja tos dēļus nelietotu grīdām bet plauktiem vai apdarei, tad var arī ar fleksi, kurā tērauda drāšu birste, perpendikulāri šķiedrai noraut krāsu nost. Vēlāk gan virsma jāslīpē..

Labprāt dzirdētu atsauksmes par dēļiem uz apsildāmas grīdas. Pašam ir gan dabīgais linolejs, gan trīsslāņu parkets ar gofrēta kartona starpliku, bet jaunajā mājā gribētos salikt dēļus. Jautājums tik - kā viņus stiprināt

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  **     **  **     **  **    ** 
 **     **  **        **     **  ***   ***  **   **  
 **     **  **        **     **  **** ****  **  **   
 **     **  ******    **     **  ** *** **  *****    
 **     **  **         **   **   **     **  **  **   
 **     **  **          ** **    **     **  **   **  
 ********   **           ***     **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727