UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12345678
Pašreizējā: 8 no 8
Re: Remonta izmaksas tipveida dzīvoklī
Autors: gunisd ()
Datums: 08/01/2020 13:35

ko tu čīksti kā ņuņņa
ņem lāpstu un ej strādāt Klauns tāds

Re: Remonta izmaksas tipveida dzīvoklī
Autors: martell ()
Datums: 08/01/2020 15:17

=> Klauns

Tas, kur es saskatu problēmu, ir darba priekšvērtējums, jeb tāmēšana. Nav problēma meistara darba apmaksā 80eur/dienā. Pats tā maksāju. Problēma ir objektu renovācijā aprēķināt - cik tad katrs konkrētais darbs paņems laiku un gala beigās, cik tad no pasūtītāja prasīt naudu par konkrētu darbu. Un jo vecāks ir objekts (vēsturiskā koka apbūve, piemēram), jo grūtāk kaut ko ir notāmēt. Tas nav tik vienkārši kā gaiteņus ar ģipsi tapsēt vai halles flīzēt.

Savukārt maksāt par stundām... Man nesen bija paziņam keiss ar stundu apmaksu. Ieberzās un pamatīgi. Diemžēl cilvēks ir un paliek tikai cilvēks, tikko kā pamana, ka pasūtītājs nerubī neko no būvniecības, tā sākās haltūrēšana, alko, pīppauzes stundas garumā utt. Un kad atbrauc būvinženieris un sāk norādīt uz kļūdām, tā spuras gaisā un notinas. Un tad nu cīnies ar sekām.

Tāpēc tāmei ir jābūt un darbam paveicamam atbilstoši tāmējumam tādos termiņos, lai tie 60-80 dienā arī sanāktu.Tiesa, arī pasūtītāji mēdz būt kretīni, bet kaut kā esmu novērojis, ka labiem meistariem nemaz tik bieži kretīni negadās. Un otrādi.. Tāpēc diezgan pamatoti uzskatu, ka atbilde slēpjas adekvātā tāmējumā. Tikko viss tiek saskaitīts (pēc standartiem un paredzētajām tehnoloģijām) tā pasūtītājam mati ceļas stāvus, bet tāda ir arī atbilde - būvniecība, renovācija un restaurācija Latvijā ir dārgs prieks, pie kam meistaru algas nebūt nav no svarīgākajiem posteņiem izmaksās.

Re: Remonta izmaksas tipveida dzīvoklī
Autors: ETT ()
Datums: 08/01/2020 15:55

No pasūtītāja puses labāk (prognozējamāk) izskatās maksa par gabaldarbu. Protams, redzot darbus neticami raiti veicoties, uznāk šaubas par pārmaksu. Sāk rēķināt, cik tad cilvis stundā nopelnījis, izrēķina šausmīgus ciparus, nepadomājot ne par ko no izdevumu puses, it sevišķi nodokļus ne :) Ja kvalitāte ir laba, rezultāts apmierina, tad būtu jāpriecājas par neērtību termiņa īsumu.
Maksājot stundu likmi, darbs gribot, negribot tiks izstiepts garumā, jo vairāk padarot vairāk nevar nopelnīt. Tad kāpēc saspringt un velti bojāt veselību? :) Un beigās var sanākt tā, ka pasūtītājs kopumā samaksā vairāk, nekā tas būtu ar gabaldarbu. Kā jau martell minēja, tāmēšana ir viens no problemātiskiem jautājumiem, lai varētu normāli salīgt starp pasūtītāju un izpildītāju. Jo skaidrāka tāme, jo mazāk vien otru piečakarēs, riski būtu jasadala savā starpā vienmērīgi :)

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345678
Pašreizējā: 8 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******    ******     *******   ******** 
 ***   **  **    **  **    **   **     **     **    
 ****  **  **        **                **     **    
 ** ** **  **        **   ****   *******      **    
 **  ****  **        **    **          **     **    
 **   ***  **    **  **    **   **     **     **    
 **    **   ******    ******     *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727