UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Kā pareizi sagatavot reģipša starpsienu smagumu nostiprināšanai
Autors: J ()
Datums: 05/09/2012 18:42

Kādu materialu starpsienas iekšpusē labāk nostiprinat - dēli, brusu vai osb. Kā šos materiālus saskrūvet kopā ar reģipsi. Vai nepieciešams tos piestiprināt vertikalajiem starpsienas profiliem?

Re: Kā pareizi sagatavot reģipša starpsienu smagumu nostiprināšanai
Autors: Andzs ()
Datums: 05/09/2012 19:39

Ir vairāki varianti,- atkarībā no vajadzībām un fantāzijas. Vietā, kur būs durvis, man iebāza brusus līdz griestiem iekšā vertikālajos profilos (brusus stiprina ar leņķiem pie griestiem/grīdas).

OSB liek pirmās reģipša līstes vietā, ja uz sienas plāno kaut ko pakārt,- un tad pa virsu jau reģipsi. Protams, ja grib pakārt ko nopietnāku, var sakombinēt abus variantus. Tik brusus jāiebāž prātīgi, ka pēc tam OSB jau skrūvēt nevis tikai profilam, bet gan profilam + brusam, pie tam bruss/profils jāsavieno tā, ka starp profila malu un brusu nav cauruma (kur plāno skrūvēt klāt osb).

Re: Kā pareizi sagatavot reģipša starpsienu smagumu nostiprināšanai
Autors: aaaa ()
Datums: 05/09/2012 21:49

Ārpusē profilam parasti neskrūvē ne OSB, ne ko citu, jo tad tiek zaudēta telpa. Tur, kur domā likt tos smagumus, parasti starp profiliem no iekšpuses pieskrūvē kaut ko izturīgu, a ļa 20mm bieza finiera loksne, virsū profilam reģipsi, kā vienmēr. Man gan grūti iedomāties, kas tie nežēlīgie smagumi tādi ir - uz vienu metāla izplešanās enkuru var mierīgi karināt 30kg, ja ir skapītis, nu uzliec 4-us un ar 120kg tā kā vajadzētu būt gana. Starp citu reģipsim ar cirpi, nu tipa smags skapis pie sienas pilnīgi nekad nav problēma - problēmas ir uz izraušanu, tipa ļoti smagi aizkari pie reģipša griestiem - tur gan vajag kaut kādu dēli apakšā, lai palielinātu atbalsta laukumu - savulaik darīja tā, ka izurba caurumu, iebāza kādus 30cm garu metāla stieni, parasti metināšanas elektrodu un lampu, piemēram, karināja jau pie elektroda.

Re: Kā pareizi sagatavot reģipša starpsienu smagumu nostiprināšanai
Autors: Andzs ()
Datums: 06/09/2012 10:40

Nu bet ja reģipsis tiek plānots 2ās kārtās, tad gan kāpēc vienas kārtas vietā neieskrūvēt OSB? Pie tam nav jāskrūvē viss, bet gan var tik horizontālas loksnes starp vertikālajiem profiliem tajās vietās, kur plānoti stiprinājumi. Pārējais -- reģipsis.

Bet nu jāpiekrīt par reģipša izturību -- kā reiz gribēju kaut kā stiprināt starpsienu speciāli virtuves skapītim virs ledusskapja, bet, kad pamēģināju ieskrūvēt reģipša dībeli (tā saucamo makaronu) un izraut ar rokām... tad arī sapratu, ka tiešām neko papildus stiprināt nevajag.

Re: Kā pareizi sagatavot reģipša starpsienu smagumu nostiprināšanai
Autors: aaaa ()
Datums: 06/09/2012 11:08

Ja ir 2 kārtas plānotas, tad, manuprāt, neko speciāli vispār stiprināt nevajag, bet ja ļoti gribas, tad, protams, labāk ir pirmās kārtas vietā skrūvēt kādu 12mm biezu kokveidīgo, nekā mocīties un skrūvēt profilu iekšpusē. Vot viena vieta, kur es tomēr obligāti liktu stiprinājumu aiz reģipša ir izlietnes vieta vannasistabā. Ne tik daudz izturības dēļ, cik neesošu stiprinājumu dēļ. Vienīgais, ko izlietnēm var dabūt ir resnās kokskrūves vienā galā, uzgrieznis otrā. Ja aiz reģipša ir dēlis, ieskrūvē un miers, ja nav, kā man gadījās, tad ir baigi jāštuko ko un kā tur tajā reģipsī likt, lai varētu to resno skrūvi ieskrūvēt. Beigās izmantoju Sormat universālos plastmasas dībeļus, kas irtkā aiz reģipša sakrunkojas un notur to lietu. Galu galā jau flīzes arī ļoti palīdz stiprumam, bet nu tas ir vairāk stiprināšanas ērtumam, lai nav pašam pēc tam jāmocās.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********        **  **     **  **     **  ********  
 **    **        **   **   **   ***   ***  **     ** 
     **          **    ** **    **** ****  **     ** 
    **           **     ***     ** *** **  ********  
   **      **    **    ** **    **     **  **     ** 
   **      **    **   **   **   **     **  **     ** 
   **       ******   **     **  **     **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727