UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Dzīvokļa remonts
Autors: Andzis ()
Datums: 04/08/2012 01:35

Sveiki! Sākšu ar to, ka tikko esmu iegādājies savu pirmo nekustamo īpašumu - 2 istabu dzīvokli 103. sērijas mājā. Dzīvoklis ir labā stāvoklī, tomēr iespēju robežās vēlos to pats arī izremontēt. Dzīvē neesmu ne mācījies šādas lietas, ne arī strādājis šādu algotu darbu, taču neliela pieredze ir - savu laik' izremontēta istaba mātes dzīvoklī. remontētas neliela veikala telpas... Lai nu kā, šoreiz padomā ir tādas lietas, ko tiešām pirms tam neesmu darījis, tāpēc ceru uz jūsu palīdzību šeit. Un, protams, budžets arī ir ierobežots, savādāk noteikti neņemtos to darīt pats. Lielākie izaicinājumi noteikti būs flīzēšana vannas istabā, kā arī duškabīnes ierīkošana, tomēr paredzu, šīs nebūs vienīgās lietas, kur vajadzēs gudru padomu. Tā nu ceru, ka kopā mēs šo izaicinājumu kaut kā pieveiksim!

Pirmais, ko gribu jautāt, kā labāk klāt laminātu, zinot, ka 103. sērijas daudzstāvu mājās grīdu klāj brūni krāsots kartons (apmēram, 0,3 cm biezs). Ir variants plēst to nost, ir variants klāt virsū. Vieglāk, protams, ir klāt virsū, tomēr tas padomju laika klājums neizskatās ļoti gluds un vietām, uzkāpjot, pat tā kā mazliet iesēžas. Īsāk sakot, gribu zināt, kas ir zem tā klājuma? Cementa grīda, jeb kāds koka skelets, kur tas kartons ir pieskrūvēts, pienaglots?

Tāpat lielos vilcienos interesē, vannas istabā sienas viennozīmīgi ir jāflīzē, jeb var arī krāsot ar kādu mitruma izturīgu krāsu?

Par duškabīni - labprāt liktu tādu, kurai ir tikai stikla sienas, bet pati atrodas pa taisno uz flīzēm, kur ūdens notek flīzēs iebūvētā sifonā, tomēr baidos, ka šāds variants nozīmētu vai nu vannas istabas grīdas piespiedu paaugstināšanu, vai arī notekas cauruļu sēdināšanu esošajā grīdā. Kāds būtu jūsu viedoklis - ir vērts ņemties, jeb labāk ir vienkārši uzstādīt tradicionālu duškabīni ar balto vanniņi apakšā?

Paldies!

Re: Dzīvokļa remonts
Autors: soseds2 ()
Datums: 05/08/2012 16:06

Par grīdu: Vispirms skatās vai grīda nečīkst un nestaigā. Skatās līmeni (vair daudz maz).
Ja neapmierina grīdas konstrukcija plēš ārā. Ja betona pārsegums, var izveidot jaunu grīdu, lai dabūtu līmeni(piem peldošo)
Flīzes: Budžeta variantā labs variants ir, kad flīzē tikai mitrās vietas( vanna, duša, izlietne), pārējo var krāsot(mitrumizturīga krāsa).
Duša: Kā iesācējam vai kā amatierim, neieteiktu izveidot iebūvēto dušu, bet pirkt gatavu uz aukstā padona.

Re: Dzīvokļa remonts
Autors: jtdesign ()
Datums: 05/08/2012 19:22

Prātīgākais visu grīdas pīrāgu līdz pārseguma paneļa augšai izgrābt ārā un tad taisīt savu, mūsdienīgu. Likt uz tā kartona var tikai gadījumā, kad naudas nav vispār un laminātu labs onkulis iedāvinājis vai pats pa stroikām atgriezumus salasījis.

Ar duškabīnēm viss ir gana viekārši, kanalizācijai var arī lokanu šļauku izmantot, lai līdz pamattīklam tiktu. Visu grīdu vannasistabā nav jāceļ, tomēr podestu zem duškabīnes vajadzēs gan, tāpēc rullē duškabīnes ar vannīti apakšā. Bet par interjera izvirtībām ir jāpiemaksā.

Grīdā ielauzties nebūs iespējams, jo starpkārta starp grīdas līmeni un pārseguma paneļu augšu var arī iekļauties 5 cm.

Ar flīzēšanu gan pats nenodarbotos, sabojātais materiāls var sanākt dārgāk kā apmaksāt meistara darbu.

Re: Dzīvokļa remonts
Autors: mikvi ()
Datums: 11/12/2018 09:44

Andzis, gribētos uzzināt vai tev viss izdevās un ko tu darīji? Pats arī nesen esmu iegādājies 103. projekta 2 istabu dzīvokli un plāns ir nojaukt un uzbūvēt vienu kopīgu vannas istabu ar tualeti, kā arī nomainīt dzīvoklī grīdas. Kā tu darīji un kā viss sanāca?

Re: Dzīvokļa remonts
Autors: audixtr ()
Datums: 11/12/2018 23:18

Jā gribētos zināt, kā viņam gāja, jo pats tam visam izgāju cauri, 3istabu, uz pagrieziena, 78m2, 1982g. Grīdas ir briesmīgas, lāgas guļ uz paneļiem, apakšā palikti kaut kādi skali, ķieģeļi, ar naglām skaidene pieklapēta, un preskartons pa virsu, grīda vietām šūpojas, līmenis- šķībs, greizs. Izlauzu visu ārā, un estrihu saliku, un nekādu problēmu. Trakākais bija zem vannas ist. un tualetes, tur bija dzelzsbetona plāksne, 2dienas ar perfi lauzu, savādāk par kaut kādu zemo padonu dušai var aizmirst!

Re: Dzīvokļa remonts
Autors: Mikvi ()
Datums: 29/06/2019 00:34

audixtr, vai tu Estrich grīdām veici kādus paneļa nestspējas aprēķinus? Pats domāju klāt šādu grīdu, bet nezinu, vai panelis izturës.

Re: Dzīvokļa remonts
Autors: agrais ()
Datums: 29/06/2019 07:23

Pirmskrīzes gados mums firma bija Estrix aparāts. Taja laika lejam grīdas daudzos jaunos projektos, bija ari daži hruščovku, viens kaut kādas panelenes parbūves projekts. Lejām visos stavos, viss pec projekta. Domaju ka kaut kadi aprekini jau bija veikti, jo visur vecas grīdas tika izplēstas un saliets Estrix. Katra gadījumā...pagajuši jau 12 gadi, majas vēl stāv......Nav jau tas svars tik liels, un jaņem vera ka parasti lej 5-6cm, biezaka karta jau ir ekonomiski neizdevīgi. Tatad visu biezo kartu un svaru uzņem puķiks...

Re: Dzīvokļa remonts
Autors: Mikvi ()
Datums: 29/06/2019 11:15

Paldies par informăciju. Esmu uztaisījis vienkāršas pārbūves projektu, bet par grīdu maiņu ne projektētājs, ne būvvalde neko īsti nespēja atbildēt. Domāju, ka likšu arī to minimālo kārtu ar putuplastu apakšā un visam būtu jābūt kārtībā. Tik tas ka dzīvoju 5. stāvā.

Re: Dzīvokļa remonts
Autors: agrais ()
Datums: 29/06/2019 16:09

tad Tev jameklē lējēji kuriem ir tik garas šļūtenes. Mēs varējām līdz 12 stavam strādat, gan jau 5 stavs nav problēma.



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  ********  ********   **     ** 
       **  **     **  **        **     **  **     ** 
       **  **     **  **        **     **  **     ** 
       **  **     **  ******    ********   **     ** 
 **    **  **     **  **        **     **   **   **  
 **    **  **     **  **        **     **    ** **   
  ******    *******   **        ********      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727