UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 4 no 5
Re: viesistabas remonts..idejas?
Autors: aaaa ()
Datums: 22/01/2010 14:05

Pats esmu darījis visādus darbus un lai gan celtniecība ir fiziski viens no grūtākajiem darbiem, es to tomēr nelieku nekur pārāk vai augstāk kā jebkuru citu darbu. Vismaz garīgi tu nenogursti. Cena par darbu ir tieši proporcionāla naudas vērtībai darba tirgū. Šobrīd nekur nemaksā daudz un celtniecība jau nu ne ar ko neatšķiras. Ja cilvēks godprātīgi strādā, tad vairāk par 20Ls dienā es šodien nemaksātu. Nu katrā ziņā par krāsošanu un tapešu līmēšanu pilnīgi noteikti ne. Ja meistars tiešām labs un darbu izdara kvalitatīvi, tad pēc darba pabeigšanas kādus 5-10 Ls/dienā var samaksāt kā bonusu. Šodienas situācijā, kad cilvēkiem, kas mācījušies savu profesiju 5-10 gadus maksā pārsimt latus mēnesī nebūtu adekvāti par tapešu līmēšanu maksāt n-reizes vairāk.
Cik man paziņas ir ņēmuši meistarus, visi kā viens ir teikuši, ka viņi būtu gatavi maksāt kaut vai 2-3x vairāk, lai tikai darbs tiktu izdarīts ātri un normāli. Visvairāk besī tas, ka itkā meistars atnāk, dienā strādā 3 stundas, visu aiz sevis atstāj netīru un nekārtīgu un beigās vaid par grūto dzīvi, ka neviens nemaksā. Man radi Jūrmalā tiko ņēma viemnu džeku remontam. Darbs nekāds patīkamais - veca māja, viss jānolpēš un jāuztaisa istaba no jauna - grīda jāiebetopnē, siltināšana, reģipsis, vadi utt. Līdz galam. Neticēsi, bet to džeku ņēma no paziņu ieteikumiem un uz viņu šodien!!! bija jāgaida vairāki mēneši, kad viņš atbrīvosies. Un kāpēc - a tāpēc, ka tad, kad viņš tika nolīgts, no rīta 7-os viņš bija klāt, lai cilvēki pirms darba vēl var pastāstīt ko un kā un tad viņš galvu nepacēlis strādāja visu dienu, bez pīppauzēm, bez šašliku cepšanas utt. Viņam tas darbs vienkārši patīk, viņš flīzē un špaktelē dziedādams :) Ļoti īsos termiņos viss ir pabeigts, aiz sevis viss tiek savākts, iztīrīts un viņa cenas tikai nedaudz ir palikušas zemākas par trekno gadu cenām. Neskatoties uz to, uz viņu stāv rindā, jo tādus meistarus pat mūsdienās ir ļoti grūti atrast. Tie kas grib un māk strādāt, tiem darbs ir un būs. Tie, kas atvelkās 11-os uz pohām un pa dienu pieskrūvē 3 reģipša plāksnes, nu ar tiem ir tā kā ir.

Re: viesistabas remonts..idejas?
Autors: j@nis ()
Datums: 22/01/2010 14:31

Ja godīgi tad par šo darbu, kvalitātē aļa "Džamšuds un Ramšans", naudu prasīt īsti roka neceļās.. ok, varbūt vēl pēc 3 izlīmētam istabām kļūšu advancētāks - darbs ies no rokas un varbūt sāks pat patikt :D

Šobrīd ir pārāk daudz nezimāmu knifiņu kas, kā un kur jādara, priekš savām 4 sienām ir pietiekoši, bet nu teiksim tā - ir vēl kur augt!

Par padarīto:
* var teikt esam pabeiguši līmēt tapetes, palika vēl sīkumi gad logo, durvīm un radiatora pie ārsienas..
* nomainīju slēdžus beidzot atmetu domu par trubu kastē :)

Uz nākamo nedēļu paliek:
* grīdlīstes jāpieliek,
* jāpārkrāso radiators, truba un durvis,
* jāpieliek jaunā griestu lampa un lasāmlampa,
* hmm, um protams ragi :)

Re: viesistabas remonts..idejas?
Autors: aae ()
Datums: 22/01/2010 14:41

Atliek tikai piekrist. Kad pats esi pamēģinājis celtniecības darbus, nāk apgaismība ka kvalitatīvam rezultātam nevajag neko daudz vairāk kā vismaz viduvējas zināšanas par materiālu, tā pielietošanas tehnoloģiju un rūpīgu darba pieeju. Tās nav pārāk augstas prasības un aaaa nosauktais apmaksas līmenis ir pilnībā adekvāts. Ne tik labi, ka celtnieki reti atbilst šim minimumam. Normāli būtu, lielākā daļa celtnieku būtu tādi kā augstāk minētais meistars, pie kura "mēnešus jāgaida rindā". Izskatās gan, ka pašreizējā situācija uz to virza... :)

Re: viesistabas remonts..idejas?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 22/01/2010 19:50

Ja cilvēks ķēries klāt sev neraksturīgiem darbiņiem, ja veicies puslīdz normāli, un gala rezultāts pašu apmierina,tad nav iespējams paprasīt - cik tu citam maksātu par šo darbu, vai cik tu prasītu par šādu darbu, ja taisītu citam.
Pirmkārt, cilvēkam aug pašapziņa, ka viņš to var. Otrkārt, prieks par paša padarītu darbu un rezultātu. Treškārt, prieks, ka ietaupīta kaut kāda naudiņa, kuru šim mērķim vairs nevajadzēs. Ceturtkārt, ja gadījusies kāda šaize, tad tā ir tavējā. Tu nesaspringsti uz kašķi un nervu bojāšanu. Ja tas ir kaut kas svarīgs, pārtaisi. Ja ne, tad piedodi sev un liecies mierā līdz nākošai reizei :)
Ej nu tagad pasaki, cik tas maksā, un vai samaksādams citam, tu to dabūsi. Tās būs citas attiecības, citas izjūtas, cits rezultāts un citas izmaksas arīdzan :D

Re: viesistabas remonts..idejas?
Autors: h2so4 ()
Datums: 23/01/2010 00:59

njā ,izlokās visi, bet neviens nepasaka. nu jā arī tēmas autors ir gatavs pa 20 ls dienā strādāt, pat iespējams ,ka dara to...

Re: viesistabas remonts..idejas?
Autors: spk ()
Datums: 23/01/2010 10:31

Lai arī cik labi vai slikti kāds nestrādātu, šobrīd kompromisu starp man pieejamo un strādniekam vēlamo naudu atrast nav iespējams, tāpēc es sēžu ar savu nelielo naudu kontā, a strādnieks dodas strādāt citur vai atpūsties. Ir, protams, kas gatavi to manu naudu paņemt, bet man ir sajūta, ka pretī es nesaņemšu to, ko vēlos, tāpēc atkal nesanāk. Un būs 1 no 2 - vai nu es sadabūšu vēl naudas, kas nav izslēgts, vai arī strādnieki piekritīs pa to kas ir. Tāda lirika :)
Konkrētie man zināmie veči stāstīja - visu pagājušo gadu nav bijis zināms, ko pēc nedēļas darīs, bet tā arī neviena brīva darbadiena nav sanākusi.

Re: viesistabas remonts..idejas?
Autors: Martini ()
Datums: 23/01/2010 14:29

No savas pieredzes - diez vai es būtu ar mieru maksāt naudu par savu remontdarbu "pirmajiem kucēniem" :). Algots meistars jebkurā gadījumā darbu paveiks ātrāk, bet ja remontē pats, tad vari atļauties "knibināties" ar dažādiem sīkumiem tik, cik pats ilgi gribi / vari. Un ja arī rezultāts nav 100% perfekts, tad ir liela atšķirība, vai par tādu esi maksājis, vai darījis pats.

Aptuvenas būvizmaksas var apskatīt šeit:
[www.abc.lv]

Re: viesistabas remonts..idejas?
Autors: j@nis ()
Datums: 27/01/2010 16:24

uff..pēc pagarinātajām brīvdienām sanāca negaidīti kautko salaist dēlī - precīzāk līstē..

nokrāsoju grīdlīstes ar riekstkoka pinoteksu un kad viss bija sauss, tikai neprasiet man tagad - kāpēc?, izdomāju ka derētu arī nolakot..

garāžā neko labāku par UR-296 neatradu un tākā pēc apraksta derēja un lieki tērēties negribēju - uzmaucu to laku virsū uz jau nožuvušā pinoteksa..

nezinu, vai tā laka bija salusi, vai tā kārtīgi neizmaisīju, bet nu rezultāts sagādā nepatīkamas zobu sāpes - pagājušas nu jau vairāk kā 24 stundas istabas temperatūrā, bet manas līstes vēljoprojām ir lipīgas un laka izveidojusi tādu rakstu kā ūdens uz taukainas virsmas..

tagad īsti nezinu..
* pagaidīt vēl dienu?
* pirkt šķīdinātāju(solvents laikam) un berzēt nost? vai
* pirkt jaunu laku un krāsot pāri??

ps. 0:1 remonta labā, amatnieks-amatieris cieš sakāvi..

Re: viesistabas remonts..idejas?
Autors: h2so4 ()
Datums: 30/01/2010 15:12

varbuut tai tavai lakai cietinaataaju vajadzeja klaat?? gruutu gan notureeties un nepaprasiit, nafig tukjelleeji kaut kaadu mistisku laku virsuu?? taapeec ka skjuuniitii bija?

Re: viesistabas remonts..idejas?
Autors: Ila ()
Datums: 23/01/2017 11:38

SIA PL Logistics uzņēmuma darbības sfēras ir plātņu materiālu (saplāksnis, KSP, LKSP, OSB) tirdzniecība, detaļu izgatavošana, mēbeļu izgatavošana, transporta pakalpojumi visā Eiropā. Tiek veikta mēbeļu izgatavošanu pēc individuāla pasūtījuma no visiem materiāla veidiem. Tāpat tiek piedāvātiarī zāģēšanas pakalpojumi un specifisku detaļu izgatavošana. Sīkāku informāciju meklējiet mājas lapā: [saplaksnis.lv]

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **    **  ********  ******** 
 **     **  **    **  ***   **  **           **    
 **     **      **    ****  **  **           **    
 **     **     **     ** ** **  ******       **    
 **     **    **      **  ****  **           **    
 **     **    **      **   ***  **           **    
  *******     **      **    **  **           **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727