UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: marisss (---.hipo.lv)
Datums: 29/12/2008 14:09



Sveiki! 230 kvm lielai ķiegeļu mājai nepieciešams jauns malkas vai varbūt skaidu apkures katls. Protams, ļoti būtisks ir ekonomiskums, jo esošais katls ir viens nenormāls malkas rijējs. Ik pēc divām stundām skrienu uz kurtuvi lai to piepildītu. Ziemā man aiziet ap 25-30 kubi malkas uz šiem 230 kvadrātiem!!! Nav taču normāli.

Kādu ražotāju katlus jūs ieteiktu?

Paldies

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: Robisons1 (130.36.127.---)
Datums: 29/12/2008 15:30

marisss Wrote:
-------------------------------------------------------
> >
> Sveiki! 230 kvm lielai ķiegeļu mājai
> nepieciešams jauns malkas vai varbūt skaidu
> apkures katls. Protams, ļoti būtisks ir
> ekonomiskums, jo esošais katls ir viens
> nenormāls malkas rijējs. Ik pēc divām stundām
> skrienu uz kurtuvi lai to piepildītu. Ziemā man
> aiziet ap 25-30 kubi malkas uz šiem 230
> kvadrātiem!!! Nav taču normāli.
>
> Kādu ražotāju katlus jūs ieteiktu?
>
> Paldies
>



Es neko par malkas katliem nezinu. 30 kubi, tas ir kādi 4 kamazi, liekas.

Bet saki marisss, ja kāds Tev piedāvātu iekārtu, kas pati atvērtu katlu un iepildītu tajā malku, tad, kad nokrītās temperatūra, vai tev tāda spētu ieinteresēt?

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: Sapieris (80.232.222.---)
Datums: 29/12/2008 15:37

tevis dotā mērvienība ir dota kā sakrautas malkas kubikmetrs (sters), sabērtas malkas (berkubikmetrs- jauna mervienība malkas tirgotājiem) vai rēķināts ar koeficientu (sakrautā malkas kubā ir apmeram 0.7 kubi tīrā koksne)? Jābrīnas ka nav ieviestas kubikpēdas vai mucas :D

tīri aptuveni tas patēriņš ir OK.


Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: rs (212.93.97.---)
Datums: 29/12/2008 16:43

Praktiski visiem tirgū esošajiem tradicionālajiem(ne gāzģenerācijas principa) lietderības koeficients ir līdzīgs-tur neviens neko megajaunu un krutu nav izdomājis. Pie mums populārākie-čehu Viadrus, tad vēl Atack, Sime u.c Kvalitāte arī līdzīga. Ja esošais katls ir padomjlaiku leišu vai tml ražojums-tad ir vērts mainīt, bet visbiežāk pie lieliem kurināmā patēriņiem ir vainojami ēkas siltumzudumi un apkures sistēmas uzbūve....

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: IQ (87.249.71.---)
Datums: 01/01/2009 15:51

Liecies mieraa ar to malku! Silti iesaku granulu katlu! Precizi tavai majai vajadzetu 25kw GRANDEG katlu. Lietoju pirmo ziemu, un loti loti apmierinats esmu! Man ari bija malkas katls pirms tam - ik pa 2 stundam skraidijam un pluss no rita tikuntaa auksta maja bija. Un kur vel malku pirkt skaldit kramet utt.
Granulas skaitas "zalais" kurinamais un valstij, pec visam ES prasibam, ir jaasubside fabrikas kas razo zalo kurinamo, taakaa granulu cena uz augsu neiet un Inckalna gr var vasaraa sapirkt pa 80 - 85LS, kas salidzinot ar visiem zemes siltumiem utt ir loti pienemami.
Silti iesaku granulu katlu Tev!

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 01/01/2009 19:35

Priekš tradicionāla malkas katla ar 'normālu" skursteni, telpu temperatūras virs +20C, "normāli" siltinātas mājas un "normāli" izbūvētas apkures sistēmas pa gadu patērētais daudzums (steros) ir ļoti OK, es pat teiktu, ka nav daudz.

Tagad gan tirgo malkas katlus, kur ik pa 2 h nav jāskrien piemest, bet iebāztais daudzums lēnām izdeg stipri ilgākā laikā (pat 8 h), par markām/modeļiem neko nepateikšu, nav mans lauciņš.

No tuvu cilvēku prakses - granulu katls ekspluatācijā ir ļoti dārga ietaise ar kaudzīti visādu "šaižu". Priekš automātikas obligāti jāliek UPSi un arī tas negarantēs reklāmas bukletos sarakstītos darba režīmus.

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: IQ (87.249.71.---)
Datums: 02/01/2009 03:19

to jtdesign

Dargs pasakums instalesanas vai expluatacijas zina? Man jaunu liekas gan, ka ja tuvuma nav gazes vads, tad granulnieks ir letakais\komfortablakais apkures veids. Pat ja viss "normali" tikunta ik pa 8h katlu apciemot un malku skaldit ir neerti. It seviski, ja ziema uz paris dienaam gimene grib izbraukt atpusties kautkur. A granulniekam ieber pilnu bunkuri un nedelu neej klat.

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: Didzisp (78.84.125.---)
Datums: 02/01/2009 08:30

Brīnumi notiek tikai reklāmās, bet dzīvē 25 kubi malkas uz tādu māju ir normāli. Liec kādu katlu gribi, malku vienalga nokurināsi. Tagad jau tāds stulbums katlu reklāmā-degšanas ilgums, bet tas ir tīrs reklamas triks. Nav tak problēma izbūvēt kurtuvi, kura degs kaut 24 stundas, bet tas jau neko neizsaka. No klēpja malkas, ilgāk degot, vairāk siltuma neizspiedīsi. Lai majā būtu siltums ir nevis ilgi jādedzina, bet katlā jātur kārtīga uguns. Ko jūs visi baidieties no malkas zāģēšanas, skaldīšanas un grēdā kraušanas. Var jau kurināt ar granulām un gulēt pie televīzorā ar aliņu rokās. Cik ilgi tā gulēsi-alus vēderiņs drīz liks par sevi manīt un būs jāsāk staigāt uz sporta zāli lai "mocītu" visādus trenažierus. Mājai ir ta priekšrocība, ka vienmēr var atrast kādu smagāku darbiņu, kur pasvīst lai tā "pumpa" uz vēdera neaug un malkas skaldīšana ir daudz efektīvaka par trenažieru "mocīšanu".
Ja runa iet par ekonomiju, tad ar granulām būs daudz dārgāk kā ar malku, jo no koka jau nevar izspiest vairāk siltuma un nav svarīgi, vai tas samalts skaidās, vai atstāts pagalēs. Granulām ir tikai viena priekšrocība- ar tām var automatizēt apkuri.

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 02/01/2009 11:29

2 IQ

E k s p l u a t ā c i j a s ziņā. Granulas ir nežēlīgi dārgas, patērējas daudz un teksts par nedēļu neiet klāt ir tikai reklāmas triks, dabā tā var iesaldēt visu sistēmu, ja nesaprātīgi uzticas reklāmai.

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: IQ (87.249.71.---)
Datums: 02/01/2009 14:17

jtdesign!

Es vienmer esmu pirmais, kas skeptiski skatas uz reklamas blaavieniem un solijumiem. Bet soreiz runaju tiiri no savas personigas pieredzes. Dargs??? Tad kas ir leets? manuprat dargums ir proporcionali atkarigs no komforta limena ko gribi sava maajaa. Ja man butu iespeja es noteikti izveletos gaazes apkuri. gaze tacu ari ir darga, bet zato komforts liels un klat nav jaiet.

Kopsavilkums ir viens - ja cilveks ir kurinajis ar malku un skrejis piemest ik pa 2 stundam un grib izveleties sev jaunu malkas katlu, tad no savas puses iesaku vispirms parekinat un nopietni izsvert granulu katla iegaadi!

velu veiksmi!

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: xtc (195.13.215.---)
Datums: 05/01/2009 17:24

Granulu katlu laikam noliek tie, kas par tādu tikai dzirdējuši.
Pilnīga realitāte - 15kw Grandeg katls, šī brīža laika apstākļi, pilns bunkurs (165kg granulas līdz lūpai) - precīzi 7 pilnām diennaktīm :)

Nekas nav jāregulē, nekas nav jāuzrauga. Istabās siltumu regulēju ar silto grīdu temperatūras devējiem.
Reizi 2 nedēļās 10 minūšu darbs katla iztīrīšanai.

Kur ir pretargumenti granulu katlam, ja nav pieejama gāzes apkure?

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: IQ (87.249.71.---)
Datums: 05/01/2009 18:54

pilnigi piekritu xtc!
man stav 25kw Grandeg, bet ar 40nieka lielo bunkuri, zelta veerts!!!

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: xxx (195.122.28.---)
Datums: 07/01/2009 11:14

Tā tā. Sarunājuši te visu ko.
Jautājiens bija par malkas kaltaliem ja kas, bet pēc nujau 3 vai 4 ziemas ar Grandeg 25KW varu ko bilst.

1."Var jau kurināt ar granulām un gulēt pie televīzorā ar aliņu rokās."
Katram savs. Savu brīvo laiku labrāt pavadu ar ģimeni uz kalna vai citur. Man pietiek ka katru svētdienu 30 min. jāvelta kalta tīrīsānai un arī tas jau ar gadiem liekas ZB. Nez kā tad būtu "jānoliek" tie kuriem ir Ssūknis un nav jādara vispār nekas?
2."Granulas ir nežēlīgi dārgas"
Mēnesī ~ 1 t, ja ļoti auksts (-20 un virs)1,5t garulas. Vidēji 1 palete ar granulu maisiem mēnesī, tb ar atvešanu un paša neko nedarīšanu 110 Ls/t. Vai tas ir "nežēlīgi dārgi" vai lēti plēšaties paši.
Protams malka lētāk itsevisķi ja neskaita darbu lai to sagatavotu un skrietu kurināt.
3. "kaudzīti visādu "šaižu"". Lūdzu konkrēti. Neesmu ar tādām saskāries. Ir bijušas pāris problēmas, bet tas vairāk tāpeč ka nebija izstāstīti visi apkopes nosacījumi.

P.s. Granulas pieberu katru 2. dienu un pie reizes uzmetu acis katlam. VISS.

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: oyo (80.233.161.---)
Datums: 07/01/2009 23:30

Atmos SE40, siltuma akumulators un nav jāskraida katras divas stundas kurināt. Māja 250M2

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: IQ (87.249.71.---)
Datums: 08/01/2009 12:03

oyo,
un ik pa cik stundam tad jaaskrien? neticu, ka tavs Atmos izvelk paris dienas bez "pieskriesanas". Nu nav malkas katli diezko erti.

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: MRLX (---.livland.lv)
Datums: 15/01/2009 13:23

Par granulu katliem...

Ja ir žēl ieguldīt kādus 3000Ls granulu katla uzstādišanai tad protams var izvē

Man ir uzstādīts Viadrus Eco. Liels bunkurs. Iegāz 10 maisus uz divām nedēļām pietiek. BET! Tākā man ar grīdas automātiku bija problēmas (varbūt iedomātas, varbūt nē), cītīgi uzraudzīju temperatūru telpās un katru rītu un vakaru veltīju 1 min. lai aizietu līdz krāniem un paregulētu. REzultātā, 160m2 māja man patērē 20
maisus inchukalna granulu pie -10 vidējās T. Summa sanāk kaut kādi 60Ls/mēnesī. Siltajos pavasara un rudeņu mēnešos attiecīgi mazāk. kaut kur 16 maisi. Un katls taču slida arī boileri.

Ja ir žēl vai nav <3000Ls granulu katla uzstādīšanai, tad var turpināt skaldīt, krāmēt, žāvēt, kurināt... Es pats sākumā arī ieciklējos uz malku un siltum akumulatoriem, bet tā nu sanāca, ka beigās izvēlējos granulnieku, jo telpas par maz bija siltumakumulatoriem.

Viadruss ECO izvēlējos, jo to, pilnīgas apokalipses gadījumā, var pārveodot par parastu malkas katlu, demotējot degli.

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: PK (78.84.87.---)
Datums: 23/01/2009 23:06

variants [gspmk.lv]


Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: JanisJanis (81.198.119.---)
Datums: 26/01/2009 15:54

Liec elektrisko apkuri un zodz elektribu. Ja kas saki: " nosing spešal".

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: dadzis (---.lmt.lv)
Datums: 30/01/2009 11:26

es ar ilgi štukoju ... malkas, gāzģenerācijas vai granulas. ss nemaz necilāju, padārgs sanāk.
pirmie 2 atkrita, jo vajadzīgs ir akumulators, bet vieta neļauj to ielikt korekti. vēl arī tā ņemšanās ar malku, nu nē.
uzliku grandeg jauno (!) katlu GD-Eco 25.
patreiz strādā jau otro mēnesi. tagad silda tik radiatorus un siltās grīdas. ūdeni vēl nesilda. patreiz ēd ~30kg divās dienās granulas, bet netiek arī baigi sildīts, jo vēl nedzīvojam. norit vēl darbi.
paņēmām bez granulu tvertnes, jo šim vairs nevajag hermētisko bunduli. uztaisijām paši toveri. patreiz 2x30kg maisus var iebērt, pagaidām pietiek. nākotnē pārtaisīšu lielāku. darbs protsm savs, bet ieekonomēju ~160ls :)

varu tik ieteikt šāda veida apkuri. automātika, maz savs darbs jāieleik, ērti.
protams, granulas maksā vairāk nekā malka. bet par ērtumu ir vērts mazliet vairāk piemaksāt.
tikko nopirku 1t inčukalnā pa 120ls. vasarā gan jau būs lētāk.

Re: Kādi malkas apkures katli labāki? Ražotājs, modelis
Autors: collshtox (87.110.105.---)
Datums: 31/01/2009 00:11

To mariss.
Patēriņš ir normāls.
Runa ir par komfortu. Likt iekšā ik pēc 2 stundām ir nenormāli. Sadegšana arī nenotiek pie ideālas temp., jo ūdens dzesē.

Visus augšējos komentārus izlasot, ir viennozīmīgs secinājums, ka ideāls ir tā pati vecā ķieģeļu (ātrdegšanas) krāsns, tikai viņai jābūt 6 reiz lielākai, jo mājas tagad 6 reiz lielākas, un centralizētai ar speciāliem siltummaiņu gaisa kanāliem katrai mājas istabai. Gaiss nedrīkst iet gar pārkarsētām virsmām. 70 grādi ir maximums.Tādēļarī vajag to ķieģeļu siltumkondensātoru, kurš atļauj sadedzināt kurināmo maksimālajā temp., maksimāli ātri, un šīberi ciet, bet silts būs arī nākamajā dienā. Liela kurtuve, atsevišķā saimniecības telpā, bet mājas centrā. Speciālas nišas nākamo dienu malkas superizžāvēšanai. + reģenerācija, lai celtu sadegšanas temp. Tāpat, kā Sīmensa - Martena krāsnīs.
Tā ir iespēja 1 reiz dienā pavingrot un sakrāmēt iekšā malku, un pēc tam neko vairs par to nedomāt, jo iznāk divreiz lētāk, nekā jebkurš cits variants, un nav svarīgi, vai ir elektrība, un nekas tīrot pelnus nesmird.

Jums taisnība. Tādu krāsni neviens vēl nav uzmūrējis, jo podnieki izmirst. Agrāk pilīs bija krāsns katrā vai uz divām istabām, un tas bija darbietilpīgi visas kurināt, bet tagad mums ir kvalitatīvi ventilātori, kuri darbojas perfekti desmitiem gadu, un varam atļauties vienu centrālo krāsni, kurā varam sasniegt, gandrīz rūpnieciski profesionālas sadegšanas temperatūras. Līdz ar to sadedzinot zemas kvalitātes kurināmo ar augstu efektivitāti.
Es neko nereklamēju, neko nepārstāvu, neko nepiedāvāju. Saprotu, ka tā ir utopija.Pat 1% cilvēku to nevarēs atļauties, jo tas ir dārgi. Tie laiki ir pagājuši.
Ir jau dažas firmas, kuras perfekti mūrē krāsnis joprojām, bet pēc vecām receptēm - 1 uz divām istabām. Nevar jau saimnieks skriet kurināt 4 krāsnis savā mājā. Vienu gan varētu.

Varbūt podnieki lasot šo ģenerēs kādus piedāvājumus.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********  ********  **        
 ***   ***  **     **  **        **        **    **  
 **** ****  **     **  **        **        **    **  
 ** *** **  **     **  ******    ******    **    **  
 **     **   **   **   **        **        ********* 
 **     **    ** **    **        **              **  
 **     **     ***     ********  **              **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727