UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Logu svīšana
Autors: Armandss (---.100.159.home.M1.0.lan.mits.lv)
Datums: 03/10/2004 13:18

Sveicināti celtnieki, vai speciālisti, kas kaut ko sajēdz par tēmu : Logu svīšana. Pēc remonta dzīvoklī, kur atjaunoju tos pašus vecos logus, kuriem gar visām pusēm svilpoja vējš, tagad cita problēma - tie svīst, jeb konkrēti noraso. Es logiem noņēmu veco krāsu un piešpaktelēju visus robus, tad izlīdzināju un smuki uzklāju krāsu. Salīdzinot ar to, kā bija, rezultāts super, Jā protams noblīvēju ar blīvgumijām. Logi raso tik stipri, ka, ja neklās dvieļus uz palodzēm, no rīta visa grīda būs slapja. Pa dienu tie neraso, tikai vakaros un uz nakti. Es jau saprotu, ka tas saistīts ar ventilāciju, bet kas konkrēti, vai jāņem nost kāda blīvgumija, vai ..., varbūt kāds var palīdzēt ar konkrētu padomu, pirms pats sāku eksperimentēt!

Re: Logu svīšana
Autors: Jānis BRa (81.198.235.---)
Datums: 03/10/2004 19:55

Šis ir viens no iemesliem kāpēc tiek pielietotas stikla paketes.Nozīmīga ir arī ventilācija un apkure.Tu esi ieguldijis lielu darbu,bet rezultāts ir vājš.Ļoti iespējams,ka telpa ir maza un apkure pa nakti nestrādā,kā rezultātā tvaiks kondensējas uz loga rūtīm.Iesaku nomainīt logus.

Re: Logu svīšana
Autors: Armandss (---.100.159.home.M1.0.lan.mits.lv)
Datums: 03/10/2004 21:48

Paldies Jāni BRa, par atbildi, taču gribu Tev ko jautāt. Vai tu mainītu savu auto pie mazākās problēmas uzreiz uz jaunu? Ir taču cita izeja!!! Nomainīt logus uz stikla paketēm tā nav izeja. Starp citu zinu cilvēku, kuram firma salika stikla paketes un tā pati svīšana, tad brauca un kaut ko pārtaisīja. tad lūk, man interesē tas kaut kas, ko vajag pārtaisīt. Diemžēl ar šo cilvēku vairs nav kontaktu, tāpēc nezinu, ko tur pārtaisīja. jrbkurā gadījumā stkla paketēm arī ir tāpati problēma. Tur ir kāds knifs pie uzstādīšanas, kas man arī interesē, tikai attiecībā uz maniem vecajiem, atjaunotajiem logiem. varbūt tomēr kāds var ieteikt ko reālāku?

Re: Logu svīšana
Autors: praktiķis (195.62.156.---)
Datums: 04/10/2004 08:19

Ja svīst-logs ir auksts,tas saskaroties ar silto istabas gaisu rada kondensātu.Pareizākais pielikt trešo stiklu un tā kā vajag-ar 3cm līdz 5cm atstarpi starp stikliem.Atnāks sals un šis logs pat apledos.Vaina ir stikla paketēs-ar 2 stikliem tik cieši kopā liktiem ,siltuma aizture ir mazāka nekā vecajiem logiem,toties hermetizācija ir efektīva.Pašam darbā tāda nelaime...Amerikā redzēju pat sērijā ražotu rāmi ar stikliem,ko pielikt papildus pakešu logam ar 2 stikliem....Stulbums,ja uzreiz var ielikt 3 stiklus.Var to atrisināt dārgāk-ar ventilācijas palīdzību,bet loga stikls tāpat paliek auksts un dzesē telpu.Primitīvs variants:tieši virs loga rāmja/vai rāmī/augšpusē izurbjat 3 caurumiņus apm.10mm diam. cauri visai sienai,tas svīšanu samazinās.Esmu novērojis,ka pat profesionāli celtnieki/varbūt ne visi/lai nebūtu šādu pretenziju,augšejo loga rāmja daļu ar putām aizpilda tikai daļēji.

Re: Logu svīšana
Autors: vt (195.13.178.---)
Datums: 04/10/2004 16:50

vienkāršāk ir izplēst blīvgumijas.

Re: Logu svīšana
Autors: Armandss (---.100.159.home.M1.0.lan.mits.lv)
Datums: 04/10/2004 18:21

Paldies, vt!!! ja šis būtu konkurss, estev pasniegtu balvu par asprātīgāko atbildi, bet... Tavu principu sapratu - nav cilvēka, nav problēmu. jebkurā gadījumā, paldies!

Re: Logu svīšana
Autors: vt (---.mauer.lv)
Datums: 04/10/2004 22:00

tā nebija asprātība bet reāls ieteikums.
es dzīv. denac. mājā. saimnieks nomainīja visus vecos, cauros koka logus pret plastmasniekiem. tagad ir tā - ja grib elpot svaigu gaisu, un ja negrib, lai svīst rūtis, tie logi visu laiku jātur vaļā, kā minimums, ziemas šķirbā. turklāt, divstiklu pakete nav siltāka par parastajiem logiem. pieliekot plaukstu, to saprot. secinājums tāds, ka, ja nav doma taisīt nopietnu ventilāciju, likt paketes vai blīvēt logus nav jēgas - tāpat logs būs jātur šķirbā, siltumu nevinnē, skaņā nevinnē, jo logs tāpat visu laiku vaļā. kad sētnieks rosās ar slotu vai sniega lāpstu, šķiet, ka tas ir kaut kur gultas galvgalī. vinnē uz to, ka nav jākrāso.
tas, armand, bija nopietni.

Re: Logu svīšana
Autors: Ēriks Rx (80.81.49.---)
Datums: 05/10/2004 08:17

Kas tad ir logi ar speciālo gāzes pildījumu? Vai tādi maz ir, bet ir dzirdēts, ka tie nesvīst, jo ir stikli siltāki? Vai liekot tipa "TROCAL" logus, ar iebūvētu šķirbu, kas pusautomātiski (speciāli aizvirtņi) nodarbojas ar ventilāciju, ventilācijas problēmu risina?.Tiem nav jātur logi pusvirus, kas ir tā saucamā ziemas ventilācija, bet liekas mūsu lodzinieku izeja no situācijas...Lodzinieki- profi- ATSAUCIETIES! (Ir dzirdēts, ka durvis virinot, pie nerisinātas ventilācijas problēmas, vakum-logi grab ....ja atstāti pusvirus- ziemas ventilācijā).

Re: Logu svīšana
Autors: vt (195.13.178.---)
Datums: 05/10/2004 10:15

jā, logi ir ļoti sarežģīta lieta.
tiešām, gribētos dzirdēt speca viedokli par paketēm - vai pilda ar gāzēm, vai ir iespējams panākt ievērojamu retinājumu (tie stikli, tak savilktos kopā).
starp citu, alumīnija profili paketēs ir labi siltumvadītāji - tiltiņi (tieši pakešu malas svīst pirmās). un tagad pie labas gribas var dabūt profilu izolētājmateriālu SGG SWISSPACER. vai lodzenieki ir par tādu kaut ko dzirdējuši?
ja ir interese, varu iedot kontaktu.

Re: Logu svīšana
Autors: Warriore@one.lv (62.84.20.---)
Datums: 05/10/2004 10:44

Man viena paziņa arī cīnījās ar logu svīšanu - viņa izsauca firmu, kas uzklāja speciālu plēvi uz stikliem un svīšanas problēma tika atrisināta.

Pēc maniem novērojumiem ar svīšanu mokās pamatā veco m;aju iedzīvotāji, kas ir nominījuši logus.

Re: Logu svīšana
Autors: Armandss (---.100.159.home.M1.0.lan.mits.lv)
Datums: 05/10/2004 20:19

Paldies par ieteikumiem! vēlos paskaidrot, ka dzīvoju 602 sērijas 9.stāvā un logi vispār nesvīda. Tikai pēc mana remonta, kad novērsu visas šķirbas, tie sāka svīst, pareizāk sakot tie nenormāli tek un tikai vakaros un naktīs

Re: Logu svīšana
Autors: Intresents (80.249.196.---)
Datums: 05/10/2004 23:54

Ja tu taisīji remontu dzīvoki laikam arī špaktelēji vai apmeti sienas kā arī krāsoji(varbūt arī nē) tā rezultātā tu ievadijie diezgan daudz mitrumu sienās, kas lenām izgaro no sienām. Tā kā siltajam gaisam ir lielāks mitruma uzņemšanas koeficents nekā aukstajam tad saskaroties siltajam gaisam ar auksto, mitrais siltais gais paliek auksts un vairs nav spējigs noturēt to ūdens daudzumu ko sevī nes un tas paliek saskares punktā(Rasas punkts) tā kā naktī ir aukstāks laiks līdz ar to tas viss saasinās + vel naktī guļot cilvēki elpojot gaisu vēl vairāk piesātina ar mitrumu. Līdz šim mitrais gaiss izvēdinājās caur logu šķirbām, bet tu viņas aiztaisiji.

Padomi:
1 - Turēt durvis vaļā uz citām izstabām, lai gaiss mitrais izplūst uz citām izstabām
2 - Meiģināt dabūt mitrumu ārā no telpām - jāsakarsē(jāsasilda) izstaba vai dzīvoklis, jo siltais gais uzņem vairāk mitruma nekā aukstais un tad jāatver visi logi un jāizvēdina telpas, lai mitrais gais izplūst uz āru. šāda procedūra jāatkārto vairākas reizes
3 - Ja iekšējais stikls logam ir auksts tad jāmeiģina noblīvēt kārtīgāk telpu kas atrodas starp stikliem, lai tur netiek aukstais gais(lai iekšējais stikls būtu siltāks).

Šie trīs ir vienkāršākie un lētākie varianti kā kaut ko uzlabot.

Atbildes ir atrodamas, ja padomā loģiski. Gan jau vēl ir pilns veidi kā kaut ko darīt lietas labā.

Re: Logu svīšana
Autors: Taa luuk (159.148.150.---)
Datums: 06/10/2004 09:56

Kamēr netiek kurinats ta probleema buus ! ieslegs apkuri un tad jau vis notiksies ! man ta liekas ! Es gaju garam kaiminja dzivoklim un vis logs ir ciet es savukart taisu logu uz ziemas vent režīmu un nekas nesviist !
Ljaujiet majai elpot


Ta luuk

Re: Logu svīšana
Autors: Intresents (80.249.196.---)
Datums: 06/10/2004 10:45

Ja ieslēgs apkuri tā problēma var palikt arī lielāka, jo apkure jau apsilda izstabu, bet nevis logu (logu tā apsilda minimāli - ja nu vienīgi kāds tos radiātorus ir pielicis galīgi tuvu logam ) logs vienalga būs auksts un uz tā veidosies kondensāts - atrisinajums ir dabūt mitrumu ārā, vai ielikt ventilāciju vai uztaisīt tā, lai iekšējā loga temperatūra būtu maksimāli tuvu izstabas tem.
Parasti jau kondensāts rodas tad ja stikls ir tikai viens, ja ir 2 gab tad parasti tas rodas tikai virtuvē vai vannas izstabaa ??

Taa luuk - tas ir labi ka tu taisi uz ziemas vent režīmu un nekas nesviist, bet ja dzīvokli tā jau ir vēsi(daudz ārējās sienas, veci radiātori, vecie logi) un vēl turēt logu pusvirus ?? reti kuram patiks ziemā dzīvot aukstumā.

Re: Logu svīšana
Autors: Taa luuk (159.148.150.---)
Datums: 06/10/2004 13:12

tas 0.5 mm nekadu papilsu aukstumu nedos tikai svaigu gisu muusui plaushaam ! Parasti radiatori ir izvietoti zem logiem siltais gais kapjot uz augshu sasildiis ari logu vismaz tik daudz lai kondensaats uz ta neveidotos!


Ta luuk

Re: Logu svīšana
Autors: Intresents (80.249.196.---)
Datums: 06/10/2004 13:43

Ja ventilāciaj ir slikta kondensāts vienalga veidojas, ja gais ir ļoti mitrs. Ja gais nav mitrs tad kondensāts arī neveidosies
Zinu daudzus kuriem logi tieši svīst ziemā kad ieslēdz apkuri, jo palielinās temperatūras atšķiriba logam no izstabas temp.!!!
Ziemas ventilācija protams palīdz ja ir pakešu logi, bet ja ir parastie !!!
Cik noprotu cilvēks kurš intresējās par logu svīšanu nav vēl iegādājies pakešu logus un tadēl ziemas vēdināšana viņam iet secen.
0.5 mm škirba - nedod aukstumu tad, ja telpās ir ļoti laba apkure, bet ja ir slikta tad riktīgi dod.
Zinu dažus kuri kurina apkuri tā ka ziemā tur paketniekus vaļā pusvirus !!!
Bet ir daži kuriem nav tā paveicies ar apkuri vai nav tik situēti tie visus caurumus aizbāž un aizlīmē ?

Re: Logu svīšana
Autors: Warrior (62.84.20.---)
Datums: 06/10/2004 22:21

Taa arii neviens nav devis kokreetu atbildi - kā šo problēmu var atrisināt. Ir tikai tās izskaidrojumi.

Re: Logu svīšana
Autors: google (195.13.255.---)
Datums: 07/10/2004 09:41

Ha ha ha! Smiekligas debates! Pats autors uzrakstijis atrisinajumu!
Autors :"protams noblīvēju ar blīvgumijām" = likvidēju ventilāciju!
"kuriem gar visām pusēm svilpoja vējš". = bija ventilacija.

Go

Re: Logu svīšana
Autors: vt (195.13.178.---)
Datums: 12/10/2004 11:40

es, taču, devu atbildi - atjaunot gaisa apmaiņu, izplēšot blīvgumijas. vai, vismaz, daļu.

Re: Logu svīšana
Autors: akmens (---.vsaa.lv)
Datums: 03/11/2004 10:55

Es shajaa fforumaa iemaldiijos nejaushi.Piekriitu jautaajuma uzdeveejam, ka ko dariit taa arii neviens neatbildeeja, toties pasmailoja daudzi.
Man ir taada pati probla ar paketniekiem. Izraadaas ir tikai divi varianti:
1. Ierikot paketes profiilaa ventilaaciju cena saakot ar 5Ls beidzot ar 75 Ls VAI nomainiit paketi pret paketi ar speciaalu termoaizsardziibu Pie mums piedaavaa 2,3 max piecu veidu bet faktiski aarzemees ir 65 veidi pakeshu un arii STIKLU ja parastais koka logs .To var atrast REHAU uc abroad lapaas.
2......Un to rekomendee ventilaacijas speci ir NO AARPUSES siltinaat maajas sienas ar kaadu no siltinaashanas sisteemaam.Garantija 80% ka tad telpaas gaiss buus sauss un pat tad ja siltais gaiss saskaroties ar paketi veido kondensaatu, tad telpas sausais gaiss tuuliit pat to nosusina. Ir pamats tam piekrist ja kaut no pamatskolaas kaut kas palicis praataa no fizikas un kjiimijas.....80% taapeec ka var jau buut arii citi silta un mitra gaisa avoti, piem zhaavee visa sava offisa velju telpaas, shmoree zupas katlus zaldaatu diviizijai ......Ir tabulas inetaa cik kas izdala mitrumu, skjiet montaazhnieka lapaa

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   ********  **     **  **      ** 
 **   **   **     **  **        **     **  **  **  ** 
 **  **    **     **  **        **     **  **  **  ** 
 *****     **     **  ******    **     **  **  **  ** 
 **  **    **     **  **         **   **   **  **  ** 
 **   **   **     **  **          ** **    **  **  ** 
 **    **  ********   ********     ***      ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727