UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Spices ierīkošana ūdenim
Autors: KKristaps (83.223.131.---)
Datums: 07/06/2007 20:52

Labdien. Notikuma vieta atrodas Dobelē.. . Situācija šāda - ir grodu aka 7 grodu dziļumā, ūdens liekas ir labas kvalitātes, bez piegaršām un smakām. Problēma ir tāda, ka tajā dziļumā ir plūstošās smiltis, kas aku ļoti ātri pieskalo ar smiltīm un ūdens daudzums akā samazinās un ir par mazu, lai apgādātu visām mājas iekšējām vajadzībām nemaz nerunājot par dārza laistīšanu. Aku dziļāku uztaisīt nav iespējams. Kaimiņš ir iedzinis sev spici apmēram 12 m dziļumā, ir ticis garām plūstošo smilšu slānim un problēmu vairs nav. Analīzes ūdenim ir OK. Man ir jautājums kādam zinošam cilvēkam.. . Vai var tajā pašā akā iedzīt spici, tur ir nepieciešami apmēram kādi 3-4 m. Vai no tā būs kāds labums un vai tas ir iespējams. ? ? Varbūt var man kāds uzrakstīt telefona nummuru kādam vīriņam kas šādu darbu var veikt privāti.

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: andris čerņavskis (80.232.178.---)
Datums: 07/06/2007 21:31

man ir tas pats, tikai ar 20m dziļu aku. ja izdodas atrisināt ar spici akā, lūdzu atsūtī veiksmīgo darboņu koordinātes. iepriekš paldies

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: Didims (---.vsaa.lv)
Datums: 07/06/2007 22:44

Variants par spices iedzīšanu vecās un/vai aizgruvušās akās ir dzirdēts vairākkārt, izmaksas krietni mazākas, kā aku atjaunojot, labojot un tīrot. Vienīgs man aizdomas raisa "zaļumu" sarašanās tajās akās, bet ja ūdens patiesībā tiek ņemts no dziļākiem slāņiem, varbūt satraukumam nav pamata.

Par ūdens izmantošanu dārza laistīšanai - akām parasti ir problēma ar pietiekami liela ilglaicīga debita nodrošināšanu. Risinājums ir veidot ūdens uzkrājumu, kurš tiek sapumpēts mazām porcijām ilgākā laika posmā. Tas arī ļautu ūdenim apsilt, jo akas ūdens pa tiešo dārzaugiem varētu ne īpaši patikt. Tādiem mērķiem lieti noder dīķītis. Priekš sevis esmu ierīkojis attīrītā ūdens uzkrājējtvertni pēc bioloģiskās att. iekārtas.

Spices komplektējošās daļas (pašu "spices" daļu ar filtru un stiķējamos gabalus) esmu redzējis veikalā pie tirgus "Latgalīte". Ņem smagu priekšmetu un dzen "spici" iekšā zemē, ik pa laikam pieskrūvē klāt nākošo posmu. Ja smilšaina pamatne, darbs nav grūts, risks uzdurties kādam palielākam akemnim. Dzenot jāsargājas nomuļļāt vītni posmu savienojumiem. Dzenamie varbūt dažādi - prosta kuvalda, trijkājis ar atsvaru, kas aiz striķa tiek uzvilkts augšā un atlaižot ar savu svaru dzen zemē visu, kas pagadās priekšā, vienreiz redzēju "divvīru kuvaldu" - metāla klucis ar ručkām uz abām pusēm, cilājams un sinhroni vicināms pa diviem. Uzjautā tam pašam kaimiņam, kā viņš pie spices tika, gan jau padoma neliegs.

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: KKristaps (212.93.97.---)
Datums: 08/06/2007 06:02

Liels paldies par informāciju! Cik saprotu no Tevis teiktā, Tu iesaki mēģināt pašam iedzīt spici. Man arī šī doma bija, jo liekas ka 3-4 metrus no akas dibena varētu dabūt iekšā. Taču man nav īsti saprašanas kas notiek tad, kad manuprāt esmu iedzinis vajadzīgajā dziļumā, kas man jādara tālāk? Jābāž caurulē šļūtene un jāmēģina sūknēt ūdens vai kaut kas vēl jāskalo, ja jāskalo, tad ar ko un kā?
Ko Tu domāji, ar "zaļumu" rašanos akā? Man uz tās pašas teritorijas ir vēl viena aka - tā pati problēma, tikai tur netiek ūdens ņemts un tā ir gandrīz sausa.

Par uzkrājējtvertni - kādam nolūkam esi ierīkojis sev tvertni dārzam vai mājas vajadzībām, dzeršanai utt.? par šo man ir jautājums, kāda veida tvertne, cik ietilpīga, kā atrisināji ūdens piepumpēšanas automātiku tvertnē - ar pludiņu vai vienkārši pumpē uz aci un tad no tvertnes sūknē tālāk ar cita sūkņa palīdzību?
Paldies jau iepriekš!

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: AR (87.110.77.---)
Datums: 08/06/2007 13:01

teorētiski iespēja ar spici trāpīt ūdens bagātā āderē vecās akas vietā ir 50 : 50, ādernieki varētu iepriekš noteikt uz cik āderēm aka izrakta un kāds ir to aptuvenais dziļums- parasti akas ierīko krustpunktā vismaz uz 2 āderēm- ja tagad dziļums ir 7 m, stipri iespējams, ka kāda ādere atrodas vēl arī dziļāk, bet tā kā virs āderēm parasti ir salīdzinoši ciets, samērā akmeņains grunts slānis, sasniegt āderi ar spici virs 10 m dziļuma ir riskants pasākums...labs rīkstnieks visu to vārētu samērā precizi komentēt- ir pasākums to vērts vai nav. Pazīme, ka teritorijā ir vairākas nekvalitatīvas akas liecina, ka tur kaut kas nav kārtībā, iespējams, labu ūdeni var arī neiegūt...

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: ginis (84.237.133.---)
Datums: 08/06/2007 22:57

Diezgan sviestaini komentaari.
Pirmkaart nekas nav jaadzen ar smagiem priekshmetiem, ir vajadziigs suuknis un uudens pievieno pie spices un skalo iekshaa.
Otrkaart, spici neliek pa gabaliem tas nav dziljurbums to ieskalo vienaa gabalaa,
ja tie ir tikai 3-4m taas nav nekaaas probleemas to var izdariit arii pats.
domaaju ka lielaakaa dalja, laistot darzu ir pameegjinaajushi tekoshu shljaukas galu iestumt zemee:) ( taa leenaam skalo smilti un iet ar vien dziljaak nu aptuveni taadaa veidaa tikai galaa buus pati spice.)
aaderi vajag noteikt to var izdariit riikstnieks, pardziljumu gan nezinu es labaak paljautos uz jau ieurbtaa kaimija spices dziljumu.

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: Lenins (159.148.36.---)
Datums: 12/06/2007 04:39

Spici var iekalt ar kalšanu, var arī ar skalošanas metodi.Ir bijusi pieredze 17,5m Jelgavā ieskaloju pats,kaimiņš piepalīdzēja brīvajā laikā.Tā lieta nav tik vienkārša,no caurules vien ūdens nepitiks ,vajag apakšā atpumpēt bumbieru.Jo lielāks bumbiers,jo vairāk ūdens.Vēl atkarīgs no tā kādā vietā trāpīsi,vai ir daudz ūdens apakšā vai maz.Dobele ir krietni augstāk virs jūras līmeņa nekā Jelgava ,tā kā nezinu vai būs kāda jēga no seklas spices.Nav jau zināms cik daudz ūdens kaimiņš var vienā reizē no spices izpumpēt.Zem plūstošās smilts nāk māla kārta,kur ūdens nav.Ūdeni satur parasti grants slānis vai smilts,tā kā būs vien jākāļ vai jāskalo dziļāk.Citi dara tā,iztīra aku,pēc tam met akā akmeņus un ber grants kārtu apm.30cm,tas mazliet aku aizsargā pret plūstošo smilti.

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: N (---.lf.lv)
Datums: 14/06/2007 23:57

Piezvani Sergejam GSM 29265066. Viņi spici iegremdē ģeoloģiskajā urbumā. Akā gan to nevar izdarīt, bet tai blakus gan.

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: KKristaps (83.223.131.---)
Datums: 20/06/2007 22:44

Nu lūk - esmu izlēmis pats to darīt, cik esmu interesējies, to izdarīt var un nav tik grūti!
Jautājums tagad man ir par to - ko man darīt tad, kad esmu spici iedabūjis vajadzīgajā dziļumā, tad ir kaut kas jāskalo, vai vienkārši jāpievieno caurule un sūknis, un jāpimpē ūdens ārā??
Man tiesi nav skaidrs tas, kas jādara kad tā ir dabūta manuprāt īstajā dziļumā!???
Tad vēl es atradu kur var nopirkt SPICI un pārējās detaļas (paldies cilvēkam kurš pateica par veikalu pie Latgalītes tirgus). Pilnīgi pareizi, spice ir pa daļām, no saskrūvējamiem posmiem - nav vienā gabalā kā te kaut kas teica!

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: AR (87.110.77.---)
Datums: 20/06/2007 23:41

...atkārtojos vēlreiz: cik dzļi un vai vispār ir vērts- to var pateikt tikai rīkstnieks speciālists, ja esošā akā zem āderes, kas patreiz dod duļķaino ūdeni ir vēl kāda, tad sagatavojas dzīt tādā dziļumā, kā nosaka rīkstnieks un vienkārši dzen, kamēr caurulē nāk ūdens...ja otras āderes apakšā nav- var dzīt līdz bezgalībai, ūdeņa nebūs... ja ir daudz laika un naudas, var arī eksperimentēt uz dullo...muļķiem kādreiz laimējas.

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: Lenins (81.198.31.---)
Datums: 20/06/2007 23:51

Tu vecīt nemaz neklausies ko tev saku,vajag atpumpēt apakšā bedri.Krievu laikos to darīju ar rokas sūkni.Čoms taisīja spici,sauca palīgā pažarniekus,kas to izpūta ar lielu ūdens spiedienu,var izmantot arī jaudīgu kompresoru.Ja tu to neizdarīsi ik pēc piecām minūtēm no savas spices ārā varēsi dabūt spaini ūdens labākajā gadījumā.

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: Ievacha (195.13.184.---)
Datums: 18/07/2007 03:13

Vai kāds var ieteikt arī labu augšminēto rīkstnieku? Lūdzams, ne šarlatānu un muldoņu, bet tādu, kas token atrod dzīslu. Un vēl, cik tāds rīkstnieka pasākums tagad varētu izmaksāt?

dziļurbums
Autors: Robo84 (---.csc.lv)
Datums: 01/08/2014 12:20

vai kāds var ieteikt ko darīt ja ir dziļurbums un ir ļoti smilšains ūdens, dziļurbums jau ir 2gadi! ziemā sākās problēmas. kā varētu labot šo problem ?

Re: dziļurbums
Autors: Karlis77 (178.16.22.---)
Datums: 01/08/2014 14:08

var mēģināt dziļurbumu izpūst ar kompresoru.
ja tas nepalīdz ir variants:
a) ja ir oficiāls urbums, tad mēģināt sarunāt ar racē'ju, lai kautko salabo (urbj dziļāk vai ko citu)
b) ja nelegālais urbums, tad rakst jaunu urbumu.

Re: dziļurbums
Autors: Didims (178.16.22.---)
Datums: 04/08/2014 10:11

Varbūt šis nav tāds gadījums, bet ir redzēta šāda pieredze.
Man kaimiņam urbumu aiznesa ar smiltīm, iesākumā nāca duļķains, bet beigās aiznesa ciet, ka vispār nevarēja iesūkt. Tikko pēc izurbšanas pirmo gadu viss bija kārtībā. Viņš no sākuma kliedza uz urbējiem, lai pa garantijai labojot brāķi, bet beigās izrādījās, ka santehniķis, kas vilka ievadu no akas uz māju, ir urbuma caurulei nozāģējis galu, iegriezis robu, ielaidis tur šlangu un pēc tam vienk. piesedzis un apbēris ar zemi, attiecīgi lietus ūdens no augšas brīvi skalojas iekšā akā nesot līdzi smiltis un mālus, tā arī bija visa problēma. Pēc šī brauca urbēji, tīrīja urbumu, uzmetināja jaunu flanci, kurā no vienas puses iestiprina cauruli, kas urbumā un no otras puses cauruli, kas uz māju, lai ir hermētiski, lika apkārt grodu ar vāku un drenāžu

Re: dziļurbums
Autors: kaasis (178.16.22.---)
Datums: 04/08/2014 12:28

Man arī problēma ar dziļurbuma ūdeni. Pēc skata nav duļķians, bet, kad pastāv, piem, burkā vai plastmasa traukā, apakšā rodas brūnas nogulsnes. laikam daudz dzelzs. Arī tējkanna brūna. Ko darīt? Firmas piedāvā nenormāli dārgus filtrus, bet nav garantija, ka līdzēs tieši dzelzij. Varbūt kuram ir pieredze ar kādu sparātīgu risinājumu?

Re: dziļurbums
Autors: to kaasis (178.16.22.---)
Datums: 04/08/2014 13:56

Tas izklausās pēc ūdenī izšķīduša dzelzs, kas saskaroties ar skābekli oksidējas un izkrīt nogulsnēs.
uztaisi ūdens analīzes un apstaigā/apzvani/ape-pasto vairākus ūdens filtru kantoros. Viņi arī piedāvā ūdens analīzes uztaisīt. Uztaisi pie vieniem, un ar rezultātiem vari painteresēties arī pie citiem. Domāju, ka rēķinies vismaz ar kādiem 500 EUR par atdzelžotāju, ja gribi to atrisināt.

Re: dziļurbums
Autors: kaasis (178.16.22.---)
Datums: 04/08/2014 14:21

Laikam nepareizās firmas gadījušās. Viena atbrauca pat mājās, uztaisījja ūdens analīzes - cik `tīru` ūdeni dzeru - pēc dažādām amnipulācijām palika netīrs, utt. Piedāvāja filtrus, kad ieminējos, ka mani satrauc tikai dzelzs, mala tikai savu, ka attīra no visa kā. Bet man nevajag no visa kā. Man interesē, lai katli nepeliek dzelteni. Negribu dzrt gandrīz vai destilētu ūdeni.

Re: dziļurbums
Autors: pam pa ram (178.16.22.---)
Datums: 04/08/2014 14:46

Parasti filtru sistēmas LV noņem divas lietas - dzelzi un kalciju, ja mazs dzelzs saturs, pietiek ar vienu sistēmu, kura noņem abas lietas. Līdz destilētam ūdenim gan diezgan tālu, tāds būs, ja uzliksi reversās osmozes (RO) filtrus, tos parasti liek tieši pirms dzeramā ūdens krāna.

Kā pats secināji, ūdens ir pilns ar nogulsēnēm, tāpēc mazie diega filtri palīdzēs tikai īslaicīgi, tie ātri pieaugs pilni ar dzelzs nogulsnēm un būs jāmaina.
Pašam ir "pusautomātiskais" filtrs - liela bundža pilna ar sīkiem filtrējošiem olīšiem, ik pa laikam nepieciešam ieslēgts skalošanas režīmu, lai nosēdušo dzelzi aizskalotu prom.
Protams pēc kaut kādiem gadiem filtrējošais slānis būs jāmaina, bet jau vairāk kā 5 gadus viss notiek bez problēmam.
Maksāja toreiz ap ~200Ls, ja nemaldos un pirku hidrostandartā.

Re: dziļurbums
Autors: kaasis (178.16.22.---)
Datums: 04/08/2014 14:51

O, paldies par padomu un pieredzi. Izklausās pieņemami.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  **      **  ********   **     ** 
 **  **  **  **     **  **  **  **  **     **  ***   *** 
 **  **  **  **     **  **  **  **  **     **  **** **** 
 **  **  **  **     **  **  **  **  **     **  ** *** ** 
 **  **  **   **   **   **  **  **  **     **  **     ** 
 **  **  **    ** **    **  **  **  **     **  **     ** 
  ***  ***      ***      ***  ***   ********   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727