UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: Phoenix (85.254.89.---)
Datums: 20/02/2019 10:40

Nolēmu nepiegružot blakustēmu ar jautājumiem par dzīvokli jaunceltnē, tāpēc labprātāk apspriestu šeit. Esmu pārdomās par dzīvokļa pirkšanu Rīgas mikrorajonā un to tuvumā. Konkrēti interesē tādi rajoni: Mežciems, Purvciems, Pļavnieki, Teika, šie rajoni ir optimāli man interesējošās lokācijas ziņā, Mežaparks, tuvais Čiekurkalns uz robežas. Gribētu iztirzāt vairākus jautājumus.

1. Jaunceltne vai psrs laiku mājas. Esmu palicis pie jaunceltnes, jo diemžēl gandrīz vai kā nav nekādu renovētu māju projektu, izņeomt centru, bet elpot ar izplūdes gāzēm un mocīties ar pārkingu es negribu. Kā arī sastrēgumi. Mikrorajonos panelenes vispār neiedvesmo, negribu tādā dzīvot, arī derīguma termiņš tām iet uz beigām, protams, arī kontingents... Kaut kāda kieģeļu māja , kas būtu uzfrišināta, liktos ok, bet tādu nav. Tāpēc paliku tomēr pie jaunceltnes. Cenu un loģikas ziņā pagaidām liekas optimālāks 2istabnieks ap 48-52 m2, kādi tur ir.

2. Vietas izvēle.
Diemžēl atļauties kaut ko ekskluzīvu ar ļoti labu skatu es nevaru, bet lūrēt blakusmājas logā arī negribu. Aplūkojot esošos projektus, Teikā Biķerziedi likās labi kvalitātes ziņā, bet apbūve tik blīva, ka jāskatās kaimiņam logā vai uz betona sienu. Vēl ir Dreilingu mājas projekts pie ikea, kur gandrīz visi dzīvokļi jau izpirkti, kaut arī būvniecība tik tikko sākās. Esmu šokā, jo mājas izskatās pavisam nekādas un pelēkas, 100 metru attālumā ceļš ar lielu auto plūsmu, otrā pusē augstsprieguma līnijas - vāks. Tad vēl pie Mežaparka ir Ezerparka nami pie VIDa, patīk, ka kopumā apkārt ir brīvāks, bet pašas mājas tādi paši psrs laiku skudrupūžņi vien ir. Ar to, ka uz robežas ar Čiekurkalnu vēl varētu samierināties, bet nu.. Tad Mežciemā ir Merks Gaiļezera nami, kopumā izskatās zolīdi, bet TIK tuvu pie ceļa, ka manuprāt tā "ezera" peļķe blakām to galīgi neatsver un divīši par 100k arī liekas stipri par daudz. Vēl ir Rembates mājas Pļavniekos, it kā cenas pat nesliktas, pagaidām nesaprotu, kas man tajā nepatīk. Turpat blakām ir Trebū mājas, tās man likās visinteresantākās no visām, tur plānos lielāks rajons ar savu teritoriju, pastaigu takām, kas varbūt padara to par likvīdāku nākotnē? Jā, tur aiz ābēļdārza ir Pļavnieku mājas, bet nav tiešā tuvumā vai apkārt, kas liekas ok. Mēģināšu tad tālāk balstoties uz šo projektu spriest par niansēm..

3. Infrastruktūra. Ja nu salūst mašīna vai kas cits, noder sabiedriskā tr. autobusa pietura. Tāda blakām ir viena, tātad kaut kāda izeja uz centru ir ar sabiedrisko. Mīnuss - nav tiešā tuvumā veikalu. Relatīvi tuvu iet Lubānas iela, kas diezgan trokšņaina, bet tur būs mājas aŗi dziļāk, kā aŗi otrā tagad ir ar vienu malu vērsta pret šo ielu, kas nozīmē ne tik lielu troksni. Principā tur netālu ir bērnudārzi un viss pārējais. vai var uzskatīt, piem., šo te Trebu projektu kā gana likvīdu, lai nākotnē to notirgotu bez īpašiem zaudējumiem?

4. Pārkings. Tā, manuprāt, ir liela problēma visos jaunajos projektos, kur mēģina baigi uzvārīties uz pārkinga vietas tirgošanu.. es pat nesaprotu, kā pie tiem cilvēkiem brauc draugi ciemos? Tas besī , jo neesmu pieradis čakarēties ar pārkingu, vinmēr līdz šim man bija sava vieta, par kuru nebija jācīnās un vēl daudz vietas apkārt..

5. Stāvs. Vai arī jaunceltnēs pēdējais stāvs ir lētāks otrreizējā tirgū? Jo tagad skatoties pēc cenām tas nav lētāks par citiem stāviem. Tikai pirmais ir lētākais par citiem, kas sen izpirkts, bet tas mani tāpat galīgi neinteresē. Paskatījos video jūtūbā, tur saka, ka pēdējais stāvs tiek uzskatīts par sliktāku ieraduma pēc, jo agrāk tur bija problēmas ar ūdens padevi reizēm, jumts tek utt., ka jaunajos projektos tur ir tehniskais stāvs vēl pa virsu un nekādu tādu problēmu nav.. Vai joprojām pēdējais stāvs ir sliktāks un nevienam neinteresē, ka tev virs galvas neviens nestaigās? Kāpēc tā ir? Ceturtais stāvs 5stāvenē joprojām būtu labāka izvēle?
Vēl ir dzirdēti viedokļi, ka mūsdienās jaunceltnēs kurina tieši tehniskajā stāvā virs pēdējā, vai tas nozīmē, ka tur vienmēr būs pārāk karsti pa ziemu?

6. Tuvums lifta šahtai. Ir novērots, ka psrs panelenēs baigi dzird ne tikai kaimiņus cauri sienām, bet arī liftu, tātad vēlams skatīt dzīvokli jauncelntē, kas būs tālāk no lifta šahtas, vai tas vēl joprojām ir aktuāli?

7. Debespuses logiem. Man patīk gaisma un ilgi pagulēt, ja ir iespēja, bet ņemot vērā, ka darbadienas laikā cilvēks parasti atrodas darbā, bet brīvdienās no rīta guļ, tad sanāk, ka vairāk gaismas vajag uz vakara pusi, tātad tas ir rietumu, dienvidrietumu vai ziemeļrietumu logu virziens.

8. Papildizmaksas par apsaimniekošanu. To laikam jaunceltnei nevar novērtēt, ja nav citu tādu pašu jaunceltņu blakām.. Cik parasti jauncelntēs ir izmaksa uz tādu divīti apsaimniekošanai kopumā? Kādi var būt zemūdens akmeņi un ko ņemt vērā?

9. Virtuve ar viesistabu. Man galīgi nepatīk šāds variants, ņemot vērā, ka trīsistabnieks jaunceltnē man nav paceļams, bet neesmu nevienā jaunceltnē atradis citu variantu ar atsevišķu telpu virtuvei kā tas bija senāk, tas laikam ir izskauts kā variants vispār. Es neticu, ka tie nosūcēji tik ideāli visas smakas aizvāc, bet reāli dzīvot virtuvē jeb noziedot vienu funkcionālu istabu ir žēl. Bet izskatās, ka nāksies vien samierināties ar šo faktu..

-----------------

Ja esmu ko piemirsis, labprāt uzkalusīšu jūsu komentārā. Labprāt dzirdētu viedokļus gan par visiem šiem jautājumiem, gan par Trebū kā potenciālo projektu un ja liekas, ka kaut kur ir kas interesantāks, lūgums miniet par tiem.

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: Jampadracis (neīstais) (159.148.94.---)
Datums: 20/02/2019 11:00

Nav man viedokļa, dikti gari esi sarakstījis. Tik ieteikums sarakstam pievienot vēl vienu punktu - lifta ieeja - ja ir bērni, tad ir labi, ja līdz liftam var aizbraukt ar ratiņiem. Nezinu kā ir jaunajos teikas namos, bet tie, kas tur stāv uzbūvēti, lifts sākas no pusstāva. Nu, es biju ļooti izbrīnīts, kur tik tupu kļūdu var uztaisīt jaunceltnē. Bij tāds raidījums "adreses", tur kautko spriedelēja par jauno namu trūkumiem, ja nemaldos bija 2 būtiskas lietas, kuras standartā trūkst:

ratiņtelpas
noliktavas telpas

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: arre (195.13.229.---)
Datums: 20/02/2019 11:14

Ieteiktu autoram reizēm improvizēt - ļauties arī impulsīviem lēmumiem. Tas, kurš visu grib izrēķināt un nekad nekļūdīties var palaist garām dzīvi. Šeit ļoti labi var palīdzēt ceļošana - aizbrauc un padzīvo citās valstīs, iegūsti dzīves pieredzi, jaunu skatījumu uz lietām.

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: qwe (158.255.56.---)
Datums: 20/02/2019 16:31

2. Jaunie projekti tāpēc ir interesanti, jo īres cena ir apsurda pat par hruščovkas dzīvokli. Mēs kad paņemām, sāka jau cenas atkopties no krīzes, bet īstajā laika vēl trāpijām. Mums jaunajā projekta bija 220€ ar ļoti izdevīgu bankas procentu, kamēr Ziepniekalnā īre lietuviešu projektos 300€. Un ap 450€ D un Z pakavos. Kāda tur var būt vēl domāšana, vai ne? Šobrīd īres cenas nezinu un ari hipotēkas procentu arī nē, bet pieļauju, ka viss iet uz to, lai ieguldītu īpašumā un izīrētu par augstāku cenu. Respektīvi - visi īrnieki maksā kādam kredītu.
Tos aprakstus, kurus tu nosauc konkrētajos mikrorajonos manuprāt nedabūt vai jāmaksā dubultā.

6. par klusumu aizmirsti. Ļoti pārcenotā mājā būs kaut kas varbūt domāts skaņas izolācijai, bet viss pārsvarā tiek celts no lieta uz vietas dzelzbetona. Dzīvoklis paliek dzīvoklis. Dzirdams būs tik pat kā komunisma projektos. Ja ir šāds uztraukums, tad jāceļ sava māja.

7. Ja vakara saule bliež logos, tad nafig tādu dzīvokli. Ideālākais variants ir, ja pēc kādiem 20:00 saule vairs neiespīd logos. Bet rīta sauli vienmēr var izolēt ar necaurspīdīgām ruļļu žalūzijām guļamistabā, kas arī palīdz pa dienas vidu gulēt bez problēmām.

8. Apsaimniekošana ir salīdzinoši liela problēma, kad sāk izdomāt visādus mistiskus maksājumus. Mums ir iesēdiens pret ūdeni. Maksa par patērēto, maksa par uzsildīšanu, maksa par cirkulāciju, maksa par papildus cirkulācijujopirmāvarētubūtparmaz, maksa par necirkulāciju un maksa par "ja nu gadījuma parādās cirkulācija". Pirmaja gadā bija vienkārši smieklīga apsaimjiekošanas maksa +10€ kopējam uzkrājumam.

9. Šim ir trīs opcijas, ja ēdiens mājās smird, nevis smaržo - nomainām sievu vai, ja sieva laba gultā, nosūtam uz pavāru kursiem Francijā - kā nekā pamati ir visu izvirtību sākums. Vismaz tas ir jāprot. Ja tomēr sievai arī kursi nepalīdz, pērkam tādu dzīvokli, kura var virtuvi pārtaisīt par istabu un ēdam ārpus mājas gatavotus ēdienus. Un šis ir nopietni. Nav ko čakarēt savu garastāvokli ar smirdīgu ēdienu. Ēdienam virtuvē ar pirmo aromātu ir jāsadzen siekalas mutē, nevis jādomā kā to smaku dabūt laukā. Par atsūcējiem - jāpērk dārgaks par 300€ ar kluso ventilatoru - tas ir dubultas ieejas centrifūgas tipa, nevis lāpstiņu. Man ikdienā uz 40m2 700 kubu ar pirmo ātrumu darbojas un vairāk neprasās.

Kādā cenā tiek meklēts dzīvoklis?

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: bern (80.89.72.---)
Datums: 20/02/2019 17:09

Ir jāpiemīt kaut kādai vismaz minimālai izlēmībai, lai dzīvē kaut ko sasniegtu. Lasot visas tās bažas par logā nepareizā lenķī krītošu sauli, lifta šahtas tuvumu dzīvoklim es nesaprotu kā Tu savos 29 gados esi uzbūvējis veiksmīgu karjeru, biznesu un iekrājis 60K. Šīs lietas vienkārši neiet kopā!

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: Phoenix (85.254.89.---)
Datums: 20/02/2019 17:41

2jampadracis

Paldies, palūrēju to sēriju, nu jā, līdz šim pat nebiju padomājis, ka jāpadomā arī par noliktavu, trebū raksta, ka katram ir individuālā noliktavas telpa.

2qwe

2. Tā nu tas ir, es pazīstu te dažus, viens jau 5. dzīvokli paņēma kredītā, iznomā to 1-2 dienu laikā, ielika ss'kā un tajā pašā dienā piecos jau 7 cilvēki rindā gaida. Psrs laiku saremontēts dzīvoklis , 500 eur/mēn. Baigi labi var pelnīt, ja ir jau vismaz viens savs dzīvoklis un iemaksai kaut kas.

6. Šis gan bēdīgi, jo es ceŗeju, ka varbūt vismaz jaunos projektos par skaņas izolāciju būs padomājuši, ehh. Māja lai paliek nākamajam dzīves etapam. ;)

7. Te gan īsti nesapratu loģiku.. nu es esmu pūce, es neceļos agri, man saule traucē gulēt un tiek izniekota no rītiem, pa dienu darbs, uz vakara pusi gan forši, ka gaišāks telpā ilgāku laiku, vakarā kā reiz var tās žalūzijas aizvilkt. :D

8. Tad jau nav nekādu variantu, kā daudz maz saprast nākotnes apsaimniekošanas izmaksas, tur čakarēs, cik un kā gribēs?

9. Arī ja man garšo pankūkas, nenozīmē, ka tām pa visu telpu jāsmaržo.. drēbes tak arī piesūcas utt.
Bet varbūt es vienkārši nezinu mūsdienu nosūcēju brīnumspējas..

Cenas diapazons varētu būt 65-85 eur. Dotajā brīdī noskaņojos uz kādiem 80k eur. Būtu vecās cenas, varētu tādu divīti paņemt arī par 60-70. :) Bet nu neko darīt.. Sagaidīšu Brexit, paskatīšos cenu tendenci un tad varbūt pirkšu.


2bern

Nu bizness ir tikai attīstības stadijā, bet krāšana tā ir māksla. :D Es vidēji pelnīju 800-1000 eur 10 gadu laikā. Neizlēmība ir tikai racionālais prāts, pie tam varbūt pērkot Altumā ar 3k iemaksu ir vieglāk pieņemt lēmumu, jo tērēt svešu naudu ir vieglāk.

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: specs (80.254.218.---)
Datums: 20/02/2019 18:49

Tagad dzīvo pie vecākiem?

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: bern (80.89.72.---)
Datums: 20/02/2019 19:21

Mums ir iesēdiens pret ūdeni. Maksa par patērēto, maksa par uzsildīšanu, maksa par cirkulāciju, maksa par papildus cirkulācijujopirmāvarētubūtparmaz, maksa par necirkulāciju un maksa par "ja nu gadījuma parādās cirkulācija". Pirmaja gadā bija vienkārši smieklīga apsaimjiekošanas maksa +10€ kopējam uzkrājumam.
--
Nezinu ciparus konkrētajā gadījumā, bet, ja silto ūdeni gribas, tad tas tomēr ir jāuzsilda pirms tam. Tāpat arī, ja negribas, katru reizi krānu atgriežot, tecināt auksto kamēr sūknis no kaut kāda boilera tālā pagraba stūrī atdzen silto ūdeni, tas ir jācirkulē. Savukārt cirkulācijas procesā ūdens atdziest, veidojot siltuma zudumus. Pie kam tas viss neatkarīgi no tā, vai Tu maz atgriezīsi siltā ūdens krānu konkrētajā mēnesī. It kā vienkārša matemātika.

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: Phoenix (188.112.133.---)
Datums: 20/02/2019 19:41

specs, nu ne ar vecākiem, bet radinieku, jā :)

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: specs (80.254.218.---)
Datums: 20/02/2019 21:24

Phoenix Wrote:
-------------------------------------------------------
> specs, nu ne ar vecākiem, bet radinieku, jā :)

Tad skaidrs, kā var krāt 500eur mēnesī pie tādiem ienākumiem.

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: qwe (81.198.129.---)
Datums: 20/02/2019 21:32

Phoenix
Man piemēram besī, kad saule traucē vakara skatīties tv.
85k ? Nah tev dzīvoklis? Par 120 var uzcelt māju un zemi nopirkt. Būs klusums, miers un estētika un planojums, kādu pats ieplanosi. Nebūs jadomā

Bern
Tur fiška tāda, ka agrāk viss bija zem karstā ūdens. Nekādi iztrūkumi uz izdevumiem nebija. Daudzīvokļu mājai ir sava apkure un nav atkarības no centralizētās. Nomainījās apsaimniekotājs un sāka sadalīt pozīcijas, kur pirmā ne par mata tiesu nenokritās, bet pat cēlās un klāt vēl ir 3 pozīcijas , kur summējot kopā par ūdeni jau maksājam uz 70% vairāk.

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: Phoenix (188.112.133.---)
Datums: 20/02/2019 23:18

2qwe Par mājas variantu jau atbildēju savā otrajā tēmā tepat blakām. ) Nav optimāls risinājums tuvākiem gadiem, pie tam likvīdu un no kredīta izmaksātu dzīvokli nākotnē var ieķīlāt, iznomāt un uzcelt par to naudu māju, kuru apmaksās īrnieks.

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: bern (80.89.73.---)
Datums: 20/02/2019 23:24

2qwe
Man arī viens dzīvoklis pieder mājā, kurā principā nekad nav nekādi ūdens zudumi (nedaudz cits pakalpojums, bet prinips tas pats). Tas nozīmē, ka starp mājas kopējā skaitītāja un individuālo skaitītāju rādījumu summu nav starpības, neskatoties uz to, katrs dzīvoklis fiksē rādījumu citā datumā, kāds nenodod vispār. Kā tas tā var būt un vai tas liecina kaut ko labu par apsaimniekotāju?

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: Phoenix (87.99.73.---)
Datums: 21/02/2019 10:12

Radās man vēl viens jautājums.
Cik korenkti ir pakaulēties par jauna dzīvokļa cenu, vai kāds var nomest kaut cik vai tur viss dzelžaini strikti un nav jēgas skart šo jautājumu?

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: Pavels.O (83.136.136.---)
Datums: 21/02/2019 13:00

Viennozīmīgi kaulējies par cenu, vienmēr var lētāk, jo savādāk nevarēsi ar to sadzīvot, bet ņemot vērā Tavu rakstīto vairākās tēmās, tad ar tādu dzīves nostāju nekad netiksi ne pie sava īpašuma, ne pie sievas. P.S. nepārproti manis teikto.

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: Phoenix (87.99.73.---)
Datums: 28/02/2019 16:42

Aizbraucu aplūkot Trebū mājas.. divistabniekus. Baigi pērk visi, rindiņā sēž līgumus parakstīt. Apskatījos.. tie divistabnieki, kas apr 80k, virtuve ir tā kā gaitenī , pie tam ar aizbīdāmu sienu! Mazs placītis gaitenī, kuram ir bīdāmā siena priekšā!
Vietas ļoti maz kaut kā, podi reāli priekš pundurcilvēkiem salikti, pārkinga vietas divistabu dzīvokļiem nav, visas atdotas lielajiem dzīvokļiem, kaut kad nākotnē plānojot kaut kādu risinājumu, bet tagad sazin kur var likt.. 10 min attālumā ir maksas pārkinga vieta, laikam tur.
Divītis par 86k izskatījās nedaudz labāk, bija vismaz jēdzīga virtuve, bet arī tam nav pārkinga vietas, bet tās, kas bija un jau izpirktas, maksā 4,5k virszemes.
Kaut kāds negatīvs iespaids radās.. bet tas laikam tāpēc, ka es cerēju sagaidīt ko vairāk. :)
No plusiem, ka pagrabs ir, bet arī visi labākie ir izķerti jau, palika maziņie. Bet vismaz ir.
Nu tā.. laikam jāaizbrauc vēl uz kādu jaunceltni, lai saprastu, ka tāda ir realitāte un neko baigi labu nevajag gaidīt ... ja neesi gatavs 110k par divīti likt galdā uzreiz.

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: specs (80.254.218.---)
Datums: 28/02/2019 19:35

Attīstītāji vārās uz nepieredzējušu jauniešu rēķina. Jaunajā teikā tirgo dzīvokļus aļa jaunajām ģimenēm ar 8kvm guļamistabām... Divguļamajai gultai apkārt paliek labi ja 50cm... Ja koridorā iebrauc ratus, tad garām paiet nevar. Respektīvi lietuviešu projekts ir kā sapnis uz tā fona, bet jaunieši iepērkas. Aaa un vēl, wc nav uzliktas izlietnes, aizbildinoties, ka dizainu, lai izvēlas pircējs, bet īstenībā, ja būtu izlietne, tad pie poda netikt :)

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: Phoenix (188.112.133.---)
Datums: 28/02/2019 20:37

Njā, sviests, es reāli esmu sašutis! Es pat nerunāju par cenu, pieņemsim, ka viss ir dārgs, celt ir dārgi, bet kādēļ jāceļ sūds?
Ok, ir kaut kas labs, piem., teritorija apkārt, kur piedomā par apzaļumošanu, salikti videodomofoni, bet galvenais jau ir tas, kur cilvēks dzīvos, tātad pats dzīvoklis! Kādu motīvu vadīti viņi ir, lai uzliktu bērna izmēra podu, kuru vidējas miesasbūves vīrietis nevar lietot tāpat kā vannu, kura ir 2reiz šaurāka par parastām standarta vannām. Viņi laikam jau paredz, ka ieberžoties tādā kredītā līdz mūža galam nebūs ko ēst un kā reiz izmēri būs atbilstoši.

PSRS laikos autostāvvietu vietas rēķināja uz vidējo ģimeņu skaitu, kam ir auto, kādēļ tagad ceļ pat mazāk autostāvvietu nekā tas bija agrāk, kā var nesaprast, ka uz ģimeni mūsdienās pat ar vienu autostāvvietu ir par maz, kur loģika? Kā tur vispār kāds ciemiņš var atbraukt pie tevis, jo ne par naudu, ne bez naudas nav kur auto novietot? Kas tas būtu par tādu potenciālo jaunceltnes divīša pircēju bez auto?

Sanāk, ka dzenoties pēc svaigas būvkonstrukcijas smaržas, samaksājot ļoti lielu naudu, beigās dabū hruščovkas līmeņa dzīvokli vai sliktāku, ok, ar labākiem kaimiņiem visdrīzāk un sakoptāku pagalmu, bet principā dzīvo saspiestībā, lielā atkarībā no apsaimniekotāja un bailēs pazaudēt ienākumus kredīta atmaksāšani.

Pēc šīs pieredzes es nu jau sāku svārstīties par labu psrs laiku mājām, tik jāpaskatās normālākā stāvoklī, vēlams daļēji kieģieļu un tad par tādu naudu tur var uztaisīt karaļnamu sev.

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: kkk (212.93.109.---)
Datums: 28/02/2019 21:48

Nu kā - pats tak teici, ka rindā stāv. Sūdu ceļ, jo pēc sūda ir pieprasījums. Būsim reāli - beigās viss atdurās pret m2 cenu. Nu un tad ir cilvēki, kas nav tik izvēlīgi un paņem budžeta variantu ar mazajiem m2 kaut vai uz krīta, bet pēc gadiem 10, iespējams, paņems citu krītu un pavisam citu mājokli. Nu gluži kā tas notiek "attīstītajā kapitālismā". Citi, protams, nepaņems. Salīdzināt jauno sūdu ar hruščoveni nebūs īsti lāgā, jo jaunais tomēr celts pēc lbn, tur tev nav tādi riski, ka kad sāks jumts tecēt vai prasīties pēc vēl kādas investīcijas būs neiespējamā misija vienoties ar visiem iedzīvotājiem, utt. Vēl viens faktors - šī summa ir tāda, ko ir gatavas finansēt bankas "jaunajiem speciālistiem". Finansēt vairāk - riskanti, bet par to naudu lielāku uzbūvēt nav iespējams. Un patiesībā - pēc gadiem 30, es, iespējams, arī būšu mērķauditorija šādam sīkajam divniekam, kur novilkt vecumdienas. Un man būs po par bērnu ratiem un centimetriem ap 2guļamo.

Re: Dzīvokļa izvēle jaunceltnē - ko ņemt vērā?
Autors: v_t (95.68.9.---)
Datums: 01/03/2019 09:37

nav teikts, ka pēc lbn būvētais jaunais projekts izvilks līdz tavām vecumdienām. baltā silikāta hruščovene gan nostāvēs.

a, vispār, priekš kā vajadzīgi jauni dzīvokļi?: [lv.wikipedia.org]

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  **         *******   **        
  **  **    **  **   **        **     **  **    **  
   ****      ****    **        **     **  **    **  
    **        **     **         ********  **    **  
    **        **     **               **  ********* 
    **        **     **        **     **        **  
    **        **     ********   *******         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727