UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Par daudzīvokļu māju renovāciju un kredīta atmaksu
Autors: bonits (159.148.19.---)
Datums: 10/05/2018 14:06

Sveicināti,

jautājums diskusijai par daudzīvokļu māju renovāciju un kredīta atmaksu.

Situācija ir šāda: pazīstamam cilvēkam mājai veiks renovāciju, šobrīd jau tiek uzsākti darbi. Katram dzīvoklim būšot iespēja samaksāt visu savu daļu uzreiz pēc būvdarbu pabeigšanas un ēkas nodošanas ekspluatācijā. Pārējie varēs maksāt apsaimniekotājam mēnešmaksājumus kredīta segšanai (kredīts uz 15 gadiem). Konkrētie iemītnieki neplāno ilgstoši vairs uzturēties šajā dzīvesvietā. Citējot: “Noriebies šitais kolhozs!” Prognozējamā situācija attiecībā uz mēnešmaksājumiem ir, ka ziemā rēķini (ieskaitot kredītu) varētu būt +/- tādi paši vai nedaudz mazāki, vasarā, protams, lielāki, jo vasarā nav siltumapgādes, bet kredīts gan. Bet tur jau tad precīzāk jāskatās, cik beigās tā summa sanāks, šie skaitļi šķiet bija pie sākotnēji lielākām kopējām izmaksām.
Tad nu lūk rodas jautājums, ko darīt ar to kredītu. Samaksāt uzreiz (tas nozīmētu iztērēt pilnīgi visus iekrājumus un varbūt drusku aizņemties no radiem/draugiem bez procentiem) un cerēt, ka tas paceltu gan īpašuma cenu, gan labāk piesaistītu interesentus, jo vajadzētu būt zemiem ikmēneša izdevumiem? Vai tomēr nemaksāt un pārdot tāpat, jo nu māja jau tiktu renovēta – pamati, pagrabs, jumts, stāvvadi, logi utml., kas pats par sevi ceļ vērtību/cilvēku interesi, salīdzinot ar māju esošajā stāvoklī.
Protams, ja cilvēki nekur netaisītos pārvākties, tad noteikti varētu ieteikt maksāt uzreiz, jo tā vismaz varētu ietaupīt uz procentiem, bet ja cilvēki plāno teiksim 1-3 gadu laikā no turienes izvākties un pārdot dzīvokli? Varbūt kādas idejas? Vai Jūs pirktu dzīvokli, zinot, ka būs jāmaksā renovācijas kredīta mēnešmaksājumi? Vai varbūt tas Jums būtu kategorisks nē?

P.S. atrašanās vieta ir Pierīga ar bērnu dārzu pāri ielai un autobusu turpat, bezmaksas autostāvietu un mežu netālu. Vieta kopumā ir ok, nevajadzētu būt problēmām, ka nevienam neinteresē, jo ir nekurienes vidū, apkārt nav darba vietu utt.

Re: Par daudzīvokļu māju renovāciju un kredīta atmaksu
Autors: soseds2 (87.226.51.---)
Datums: 13/05/2018 00:03

Samaksājot uzreiz par renovācijas darbiem, paceļas cena konkrētajam īpašumam. Maksājot mēneša maksu, būs pievilcīgāka cena ipašumam. Kas pircējam interesēs pirkuma brīdī, mazāka cena vai mazākas mēneša izmaksas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **     **  **     **  **    ** 
 ***   **  **     **  **     **  ***   ***   **  **  
 ****  **  **     **  **     **  **** ****    ****   
 ** ** **  **     **  *********  ** *** **     **    
 **  ****  **     **  **     **  **     **     **    
 **   ***  **     **  **     **  **     **     **    
 **    **  ********   **     **  **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727